Keresés

Részletes keresés

Cirby Creative Commons License 2002.07.12 0 0 695
Igen, az alma-M mûködik (én is ezt használom), de csak akkor kell, ha a külsô CD írót nem kapcsoltam be induláskor. A Toast telepíti is ezt az extensiont. Ha bekapcsoláskor látja a CD írót, akkor automatikusan mountolja a berakott lemezeket.
Előzmény: mAlter (694)
mAlter Creative Commons License 2002.07.12 0 0 694
Ha csak egyszer egyszer kell, akkor nyisd meg a Toast-ot és Mount CD-Rom (alma-M), ha ezt mindig szeretnéd, akkor van valami extension (Adaptec CD mounter ?), amelyik automatikusan megcsinálja.

Emberek! Tudnátok egy jó almaárust mondani? Érdemes megvenni a E-Mac-et? Nem túl sz@r a monitorja? Lehet bôvíteni? És a G4-es I-Mac-rôl mi a véleményetek? Jó cucc?

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (692)
bat66 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 693
IDE-rôl olvas?
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (692)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.12 0 0 692
Hatha valaki tudja a valaszt... van egy PB G3-asom, es egy kulso scsi cd-irom, ami tokeletesen mukodik mint iro, csak eppen ha beleteszek egy cd-t, nem mountolja fel. A system profiler kiirja, hogy ott van a cd, latja a cd labelt is, de kiirja, hogy not mounted. Hogy lehetne felmountolni?
Lokator Creative Commons License 2002.07.11 0 0 691
Mac OS X 10.2, is now expected to ship in early August

http://zdnet.com.com/2100-1104-941399.html

"The widely anticipated update to Apple Computer's Mac OS X will appear earlier than expected, sources say, which is good news for the company in a tough year.
The new version, code-named Jaguar and officially known as Mac OS X 10.2, is now expected to ship in early August, barring unforeseen difficulties, said sources familiar with Apple's product strategy. In May, Apple indicated the OS would ship by the end of summer, which many analysts took to mean the end of September or even October...."

moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.02 0 0 690
Koszi, megnezem.
Előzmény: Cirby (689)
Cirby Creative Commons License 2002.07.01 0 0 689
Nem tudom, hogy ilyenre gondoltál-e:
A neve Reason, és egy demot innen lehet letölteni:
http://www.propellerheads.se
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (688)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.01 0 0 688
Sziasztok!
Nem ismer valaki valami real time dj-zeneszerkesztoprogit MacOS alá? Olyasmire gondolok, mint a mixman studio pro pc-re, ha mond ez valamit...
Lokator Creative Commons License 2002.06.26 0 0 687
Ez igy van, az X hasznalja a Classic scriptjeit, fontjait. Tehat az is megoldas lehet, ha kesobb telepited a CE supportot a Classicra, bar ezt nem probaltam.
Előzmény: Cirby (686)
Cirby Creative Commons License 2002.06.26 0 0 686
A "system error"-ral én sem tudok mit kezdeni, viszont:
azt vettem észre, hogy amikor a gépre elôször 9.x-et telepítek CE támogatással, majd az OS X-et erre rakom fel, akkor kiválasztható a magyar billentyükiosztás. (Az is igaz, hogy ez a CE kiosztású fontokat szereti.)
Ellenben ha teljesen szüz vinyóra (OS X boot lemez - Drive setup, stb.) rakom fel az OS X-et, nem is lehet CE támogatást választani. :-(
Előzmény: VampireX (685)
VampireX Creative Commons License 2002.06.26 0 0 685
Fölhivtam a céget ahol vettem, ott azt mondták próbáljam meg a 9.1-et... Monnyuk ez annyiban logikusnak hangzik, hogy a legutóbbi gépemen 9.1-es volt (dual 400Mhz G4) és azzal a géppel soha soha semmi gondom nem volt. Ezek az újjak viszont egyenlőre visszalépést jelentenek....
Előzmény: Labor (684)
Labor Creative Commons License 2002.06.26 0 0 684
Igen. Mást nem tudok nagyon elképzelni. De attól még használható.
Egyébként azt sem értem, hogy miért repked a 9.2. Nem kéne neki.
Upgradeld 9.2.2-re.
Előzmény: VampireX (683)
VampireX Creative Commons License 2002.06.26 0 0 683
Sziasztok!
Segítségetekre volna szükségem.
Van egy új gép G4, 800mhz. Küldtek hozzá egy OS X-et, de a rendszergazda srác azt mondta hogy az nem lesz jó a billkiosztás? miatt. Felrakott 9.2-est, de most meg minden fagy, kilép, Freehand pl. Minden ötödik újraindításnál kiírja hogy sytem error....

Szal egész pontosan mi is ez a billkiosztás para OSX alá? Olyan mintha angolra lenne beállítva a billentyűűű?

VampireX

digifan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 682
Nekem volna egy (szamomra legalábbis igen fontos) kérdésem, kérlek, segítsetek, ha tudtok.

A gépem egy öreg 7300/166, benne egy uj Powerlogix G3 processzor kártya és nagyon jó.. az OS 9.1 és US de persze van magyar keyboard a systemben, ami a QuarkXPresstôl a Photoshopig remekül műkodik mindennel.

Ám ha egy magyar nyelvű weboldalt probálok összerakni, képtelen vagyok megbírkózni a helyes hosszú ékezetekkel... ez konfigurálási hiba vajon? Van megoldás?

Elore is kösz

Előzmény: Újlaki (75)
digifan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 681
Kidpix? :) Az olyan aranyos volt... nekem volna egy (szamomra legalábbis igen fontos) kérdésem, kérlek, segítsetek, ha tudtok.

Szóval a gépem egy öreg 7300/166, benne egy uj Powerlogix G3 processzor kártya és nagyon jó.. az OS 9.1 és US de persze van magyar keyboard a systemben, ami a QuarkXPresstôl a Photoshopig remekül műkodik mindennel. (Magyar@ a címerrel, MSZ 7799 CE és MSZ 7799).

Ám ha egy magyar nyelvű weboldalt probálok összerakni, képtelen vagyok megbírkózni a helyes hosszú ékezetekkel... ez konfigurálási hiba vajon? Van megoldás?

Elore is köszönettel
digifan

Előzmény: Újlaki (71)
digifan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 680
Kidpix? :) Az olyan aranyos volt... nekem volna egy (szamomra legalábbis igen fontos) kérdésem, kérlek, segítsetek, ha tudtok.

Szóval a gépem egy öreg 7300/166, benne egy Powerlogix G3 proyesszor kártya és nagyon jó.. az OS 9.1 és US de persze van magyar keyboard a systemben, ami a QuarkXPresstôl a Photoshopig remekül műkodik mindennel.
Eyek Magyar@ a címerrel, MSZ 7799 CE és MSZ 7799.

Elore is köszönettel
digifan

Előzmény: Újlaki (71)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.06.12 0 0 679
Hat igen, bocs, remelem nem utalsz nagyon, de a haverom anyukaja nagyon rakattant. De ha nezegeted a mac.hu-n az aprot, biztos talalsz meg ilyet jo aron!
Előzmény: __Sparrow (677)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.06.12 0 0 678
Írj egy mélt, ha valamelyiket. És akkor a részleteket megbeszéljük.
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (676)
__Sparrow Creative Commons License 2002.06.11 0 0 677
Nincsak, kivel össze nem fut az ember. Sajnálom azt a PowerBook-ot.
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (676)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.06.11 0 0 676
Ha neked nagyon nem kellenek, én bevállalom némelyiket...pl a negyedik iMac cd készlet ígéretesnek tűnik... de a régebbiek is érdekesek, hátha lesz egyszer egy öreg macintoshom is
Előzmény: Mustafa HalifaX (675)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.06.09 0 0 675
Van itt pár Rendszer CD, akinek kell:

- LC575 install CD
- 5200/75LC, 5300/100LC, 6200/75 (7.5.1)
- 6100, 7100, 8100 (7.5)
- 5400, 5500, 6500 (7.6.1)
- Elsö generációs iMac CD készlet (4 CD)
- Második iMac CD készlet (6 CD)
- Harmadik iMac (DV) SW install/restore
- Negyedik iMac CD készlet (10 CD)

Keresek egy 16MB-os EDO RAM-modult. Tudok cserébe adni sok 4MB-set :-)

Mustafa

Lokator Creative Commons License 2002.06.07 0 0 674
Hat ez a levelezes meg nem az igazi. Nem sikeult leszedni a leveleimet, pedig elvileg minden jol be van allitva. :-(( Meg probalkozom...
Előzmény: Lokator (673)
Lokator Creative Commons License 2002.06.07 0 0 673
Letoltheto a kiadott 1.0-s Mozilla. Ezt mar azzal irom. :-)))
Gyors mint allat, meg csili-vili, a mailt meg nem probaltam, de mindjart megnezem. 5 perc utan nekem nagyon tetszik.
fargo Creative Commons License 2002.05.28 0 0 672
Igen, az Outlook tud több accountot kezelni, ez OK, de ha kiválasztd, hogy thredelve akarod nézni az üzeneteidet, akkor azokat nem a beérkezés sorrendjében rakja össze, hanem betűrend szerint, összekeverve az egészet. Az nem jó :-(

A Mozillára majd rákeresek, az is lehet, hogy ott figyel valamelyik MacFormat CD-n.

Előzmény: bat66 (670)
fargo Creative Commons License 2002.05.28 0 0 671
Kösz, este megnézem...
Előzmény: Lokator (669)
bat66 Creative Commons License 2002.05.28 0 0 670
Mozilla nekem is megvan, van néhány weboldal, ahol az explorer feladja, olyankor használom. Tényleg jó!

Arra viszont nem emlékszem, hogy honnan szedtem le. Majd utánanézek.

Az outlook nekem úgy rendezi a leveleket, ahogy én akarom és tud több account-ot is kezelni.

Előzmény: fargo (668)
Lokator Creative Commons License 2002.05.28 0 0 669
Levelezesre hasznald a Mulberry-t! Q jo, evek ota hasznalom, nagyon bejon.
Előzmény: fargo (668)
fargo Creative Commons License 2002.05.28 0 0 668
Hol lehet letölteni Mozillát? Még soha nem próbáltam, de ez a Necckép kissé idegesítô. Azért használom, mert ezt szoktam meg, ezt szeretem, Az Explorert meg nem. Az Outlookot sem, utálom, hogy nem lehet rendesen thread szerint rendszerezni az üzeneteket, mert akkor nem beérkezési idô szerint, hanem abc-sorrendben rakja sorba az üzeneteket...

A 6-os Necckép elsô pillantásra jónak tűnt, mert tud több e-mail accountot kezelni, (eddig ezért használtam Outlookot,) meg a böngészôje is jó lett volna.

Azóta találtam két újabb bibit:
- nem működik benne a drag-and-drop,
- ha a lementendô képeket kihúzod a desktopra egy folderbe, akkor az URL-jét menti le, nem a file-t.

Azt végképp nem értem, miért nem tudok html tag-eket írni, eddig sehol nem volt porbléma. iztosan valami font beállításssal van a bibi, esetleg az Index rendszerével akad össze, de nem találok semmit, ahol át lehetne állítani. Egyszerűen nem ismeri fel a billentyűkombinációt.

Ostoba :-(

Előzmény: consono (667)
consono Creative Commons License 2002.05.28 0 0 667
Szerintem próbáld ki a Mozillát is. Én gyakorlatilag már csak ezt használom böngészésre OSX alatt. Sokkal jobb és gyorsabb mint az IE és az ékezetes karakterek sem keverik meg. Lehet, hogy kellene várnod még egy hetet, mert addigra ígérik a végleges verzót. Ja, és erre fog épülni a 7-es Netscape is.
Előzmény: Lokator (666)
Lokator Creative Commons License 2002.05.28 0 0 666
Egyetertek, tenyleg jobb az exploder. Neha ugyan behal, meg elszall, de meg mindig jobb, mint a Netscape. A 6-os netscaperol meg nem is beszeljuk. :-(
Előzmény: bat66 (665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!