“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Te elvárod a nőktől, hogy a férfiakat örömmel kiszolgálják! És még azt mondod nincs már megfelelési kényszer. Holott, te erőlteted rájuk az elvárásoddal, hogy a férfiaknak megfeleljenek.
Hívhatod megfelelési kényszernek is . De szerintem összetettebb .
Nem csak az van benne , hogy mit szól majd az anyám/barátnőm/mittoménki' (engem ez pont sose érdekelt) , hanem a saját igény is (hogy jól esik ránézni vagy hogy jóízű) , hogy szeretni fogja a férjem/gyerekem , mert szeretem őket és örülök , ha örülnek . Meg a fene se tudja mi minden van még benne . De persze a saját magam iránti megfelelési kényszer is , mert ezt láttam , vagy pont az ellenkezőjét (amitől ilyen lettem vagy nem lettem) .
Vagyis a megfelelési kényszer. Azt is írtam. Tehát egy önmagát gerjesztő frusztrációt (ami már réges rég nem létezik, de könnyű rá hivatkozni....azaz a letűnt patriarcha rendszer) ismerjen el a társadalom. Mi a következő? Hogy miért nem találják ki a férfiak a gondolatokat? Pls.
De még csak érintőlegesen sem vagy otthon ebben az ügyben. Megkérdeztem 3x, hogy mi az oka, hogy a nők járnak a gyülölt-rettegett-elnyomó felekezetekhez, és a férfiak nem. Kétféle válaszod jött.
Az egyik "az udvaron beszélgetnek az idős nénik" szerű. (Mintha máshonnan ki lennének tiltva, hihi) A másik, hogy nem igaz, mert üresek a templomok, vagy ha nem, akkor férfiak vannak ott.
Ezekből kiindulva gondolom se fotók, se könyvek, se hivatkozások nem győznének meg arról az ellenmondásról, hogy a NŐK járnak zömmel. Elhiszem, hogy szar érzés bevallani, hogy nem tudsz valamit pontosan, vagy nincs igazad.Sokan élik le hazugságban az életüket, belekényelmesedve. Semmi gond. :-)
Na figyelj. A nőt a bölcs természet arra alkotta, hogy a nő legyen az életteremtő. A férfiakat arra, hogy a nő teremtő munkáját kiszolgálják. Nem arra teremtette a természet a férfiakat, hogy a nők munkájának az értékét ellopják, és parazitaként éljenek a nőkön. Hanem, hogy szépen illegjenek-billegjenek a nőknek. Világos?
Te jársz a templomba? Konganak az űrtől. Kivéve mikor az úri társaság szentnek érzi magát. Amikor van egy vallási összeröfi. És akkor rengeteg férfi van!
Személyeskedni nem szoktam, a házimunka szükséges. Néha jó, néha nem. Nem kerítek ekkora drámát, el kell végezni. Jaaaa, hogy ez alkati kérdés? Ó. Tehát akkor a férfiak végezzék a fizikai munkát, a nők pedig a kényelmes meleg(vagy klimatizált) irodában a szellemit?
Nem járnak kurvázni a fiatal férfiak, ezt honnan az ördögből veszed? Sarkalatos megközelítésednek már csak az is ellentmond, amit Popper mesélt, hogy a kurvához nagyon gyakran beszélni, panaszkodni járnak a férfiak. Nem "üríteni". Kifizetik a pénzt, és beszélgetni akarnak.
"A nők csak úgy tudják nevelni a fiaikat amilyen példát látnak a társadalomban."
Te olyan dolgokat vársz el a nőktől, amire alkatilag nem megfelelők. Azért kérdeztem, hogy a férfi alkatilag megfelel e szülésre.
Te elvárod a nőktől hogy azt tegye meg, amit a férfiak sem ha az alkatuk nem megfelelő rá! Világos? Az ember csak abba törődik bele amire kényszerítik! Világos?
"Hiszen nem szolgálnak ki senkit. Igazából a dicséretért, a fényezésért a vált megbecsülésért teszik."
Ez így , ebben a formában nem igaz .
Azért tesszük (már akik teszik) , mert ez a feladat ránk maradt , mint szamárra a fül . Szokás/hagyomány/kényszer/önként vállalt/vagy amit akarsz . Amikor még a nők nem dolgoztak , abszolút normának tűnt , hogy ha cselédre nem telt , akkor anyu állt a fakanál végére . Hisz otthon volt , el is volt várható . Aztán így maradt . Illetve ma már kezd változni .
Volt egy munkahelyem , ahol kb. 60 férfi dolgozott(mi meg max ha öten voltunk) , jobbára az ifjabb nemzedékből .
Kivétel nélkül mindegyik szaladt a bölcsibe/oviba , bevásárolni ha kellett , és őket a porszívó se rázta otthon .
Nem hiszem , hogy egyedül álló társaság volt , de nem is a társadalmi többség .
Szerintem haladunk ....csak lassan .
A tempó miatt a nőké a felelősség , mert nagyjából még mindig ők nevelik az utódokat , övék a nagyobb érzelmi befolyás .
Szerintem is nagyobb érdeklődést tud a zsidó vallás iránt felkeltetni, mint bármilyen lelkes rabbi.
Aki olvassa őt, menthetetlenül kíváncsi lesz, milyen is lehet ez a fura, terjeszkedő, furfangos vallás, amelyik ilyen körmönfont módon leigázza a nőket.
Szóval a kérdés továbbra is az, hogy ha annyira rettenetes a keresztény vallás, és közösség akkor miért a nők járnak a templomba, miért a nők szervezik a keresztény, de nem templomi megmozdulásokat....ahol zömmel nők vesznek részt. Miért nem menekülnek fejvesztve ebből az elnyomó vallásból?
A szülés hogy jön ide? Van női katona, a világ katonai állományának hány%-a?:-) Női bányász, és női traktoros is. Nem is működött túl sokáig a kommunizmus, felejtsük is el. Pontosítok: nem azért végez házimunkát a NŐ otthon többet, mert 1. beletörődött a kiszolgálószemélyzet sorsába ebben a rossz világban 2. mert rákényszerítik 3. mert a család érdekeit szem előtt tartva cselekszik.
Hanem mert ebben jó, ezt szereti is csinálni. Nagyon sokszor tapasztalom, hogy a nők egymás közti vetélkedése a legfőbb motiváció. Kinek szebb a konyhája, kinek tisztább a fürdőkádja. No meg persze a "jaj mit szólnak" megfelelési kényszere. Ami ugyancsak a nőknek szól. Egy nő soha nem más vagy saját "férfijának" végzi a házimunkát.Vagy idegen férfinak.Magának, vagy a másik nőnek, nőknek.