“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Hanem mert ebben jó, ezt szereti is csinálni. Nagyon sokszor tapasztalom, hogy a nők egymás közti vetélkedése a legfőbb motiváció. Kinek szebb a konyhája, kinek tisztább a fürdőkádja. No meg persze a "jaj mit szólnak" megfelelési kényszere. Ami ugyancsak a nőknek szól. Egy nő soha nem más vagy saját "férfijának" végzi a házimunkát.Vagy idegen férfinak.Magának, vagy a másik nőnek, nőknek.
Ebben nagyon tévedsz. Én soha nem láttam nők között ilyen ostoba vetélkedést. A konyhát magamnak építem az én igényem és ízlésem szerint, a kádat sem a barátnőim miatt tisztítom rendszeresen, és nem foglalkozom azzal, hogy ki mit szól. A nőknek már nincs megfelelési kényszere, max. a gazdag puccosok rivalizálnak egymásnak. Azért szedjük le a függönyt mosásra, és azért pucolunk ablakot meg fürdőszobát mert koszos, nem a szomszédasszony miatt. A nők többsége nem igénytelen sem magára, sem a környezetére, igen, főleg belső igényből magának csinálja, de egyúttal a családnak is, hiszen azok is élvezik az eredményét, nehogy már ezt felródd a nőknek.
Másrészről, ha te meglátsz valakinél egy jó kocsit vagy valami hinnyedejó drága kütyüt, neked nem jut eszedbe, hogy jó lenne neked is olyan? Dehogynem! Aztán hajtasz rá és megveszed. Csak nem 'megfelelési kényszer' ez a másik férfi felé nálatok? Dehogynem, ezzel méritek össze magatokat.
A nagytakarítást meg csináld egyszer végig egyedül, aztán meséld el nekünk, hogy mennyire élvezted.
És én itt a fórumon még nem láttam egy nőt sem kérkedni a vagyonával, viszont pár férfit igen, akik egymást alázzák, hogy kinek mekkora háza és milyen kocsija van. Na, ezt nevezem megfelelési kényszernek, nem azt, hogy kinek csillog jobban a mosogatója.
Nem vagy jólelkű ilony! Ne is áltasd magad. Ha az lennél, akkor ha valakiről feltételezed, hogy nincs ki a négy kereke, nem bántanád. Még ilyen sunyi módon sem mint most!
Nézd, ha te valamit nem értesz, az nem jelenti azt, hogy hülyeség. Világos? Mi a xarért kötekedsz? Irigykedsz mint a kekec meg a rühes? Vigyázz!!! Az irigység rossz tanácsadó.
Te elvárod a nőktől, hogy a férfiakat örömmel kiszolgálják! És még azt mondod nincs már megfelelési kényszer. Holott, te erőlteted rájuk az elvárásoddal, hogy a férfiaknak megfeleljenek.
Hívhatod megfelelési kényszernek is . De szerintem összetettebb .
Nem csak az van benne , hogy mit szól majd az anyám/barátnőm/mittoménki' (engem ez pont sose érdekelt) , hanem a saját igény is (hogy jól esik ránézni vagy hogy jóízű) , hogy szeretni fogja a férjem/gyerekem , mert szeretem őket és örülök , ha örülnek . Meg a fene se tudja mi minden van még benne . De persze a saját magam iránti megfelelési kényszer is , mert ezt láttam , vagy pont az ellenkezőjét (amitől ilyen lettem vagy nem lettem) .
Vagyis a megfelelési kényszer. Azt is írtam. Tehát egy önmagát gerjesztő frusztrációt (ami már réges rég nem létezik, de könnyű rá hivatkozni....azaz a letűnt patriarcha rendszer) ismerjen el a társadalom. Mi a következő? Hogy miért nem találják ki a férfiak a gondolatokat? Pls.
De még csak érintőlegesen sem vagy otthon ebben az ügyben. Megkérdeztem 3x, hogy mi az oka, hogy a nők járnak a gyülölt-rettegett-elnyomó felekezetekhez, és a férfiak nem. Kétféle válaszod jött.
Az egyik "az udvaron beszélgetnek az idős nénik" szerű. (Mintha máshonnan ki lennének tiltva, hihi) A másik, hogy nem igaz, mert üresek a templomok, vagy ha nem, akkor férfiak vannak ott.
Ezekből kiindulva gondolom se fotók, se könyvek, se hivatkozások nem győznének meg arról az ellenmondásról, hogy a NŐK járnak zömmel. Elhiszem, hogy szar érzés bevallani, hogy nem tudsz valamit pontosan, vagy nincs igazad.Sokan élik le hazugságban az életüket, belekényelmesedve. Semmi gond. :-)
Na figyelj. A nőt a bölcs természet arra alkotta, hogy a nő legyen az életteremtő. A férfiakat arra, hogy a nő teremtő munkáját kiszolgálják. Nem arra teremtette a természet a férfiakat, hogy a nők munkájának az értékét ellopják, és parazitaként éljenek a nőkön. Hanem, hogy szépen illegjenek-billegjenek a nőknek. Világos?
Te jársz a templomba? Konganak az űrtől. Kivéve mikor az úri társaság szentnek érzi magát. Amikor van egy vallási összeröfi. És akkor rengeteg férfi van!
Személyeskedni nem szoktam, a házimunka szükséges. Néha jó, néha nem. Nem kerítek ekkora drámát, el kell végezni. Jaaaa, hogy ez alkati kérdés? Ó. Tehát akkor a férfiak végezzék a fizikai munkát, a nők pedig a kényelmes meleg(vagy klimatizált) irodában a szellemit?