“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
"Marokkóban a felszólalók főleg azt hangsúlyozták, hogy a bevándorlás gazdasági és társadalmi előnyökkel jár. A célországoknak ezt muszáj belátniuk, és szolidárisnak kell lenniük a bevándorlókkal.
"bevándorlás gazdasági és társadalmi előnyökkel jár."
aztan kinek?, mert a befogadoknak biztos nem, eddigaz integraciojuk nem ezt mutatta...
minden evben 40 milliard Eu.-ba kerülnek Nemetorszagnak az eddig befogadott migransok,
amit nem az Eu. fizet ki, hanem Nemetroszag polgarai 2015 -ota ...
Furcsa körülmények között fogadták el az ENSZ migrációs csomagját
2018. december 11. 13:50
Várhatóan kedden aláírják az ENSZ bevándorlási csomagját az azt elfogadó országok. A dokumentumot jövő héten még az ENSZ közgyűlésének is el kell fogadnia. A javaslatot meglehetősen furcsa – egyes beszámolók szerint – abszurd körülmények között fogadták el hétfőn Marrákesben – hangzott el az M1 Híradójában.
Nem tartottak szavazást, hanem a házigazda marokkói külügyminiszter egyszer csak bejelentette, hogy készen vannak, meg van a megállapodás, ugyanis senki sem jelezte, hogy ellene lenne. Magyarország álláspontja hónapok óta egyértelmű, a kormány szerint a bevándorlás veszélyes, ezért nem legalizálni kell, hanem megállítani azt.
150 ország képviselője érkezett a marrákesi konferencia központba, ahol hétfőn megkezdődött az ENSZ migrációs és fejlesztési világfóruma.
„Nem hallok ellenvetést, a döntés megszületett” – a tanácskozás még szinte el sem kezdődött, amikor az ENSZ-ülést vezető marokkói külügyminiszter ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy a dokumentum kidolgozásában részt vevő 192 ENSZ-tagállam nagy többsége jóváhagyta a paktum szövegét.
António Guterres a tanácskozást megnyitó beszédében azt mondta: nem szabad engedni a félelemnek és a migráció kérdését övező hamis narratíváknak. „Számos hazugságot terjesztettek a most jóváhagyott migrációs csomaggal kapcsolatban, amely a szenvedés és a káosz megelőzését szolgáló útiterv” – mondta az ENSZ-főtitkár.
Még a német lapok egy része is azt hangsúlyozta, hogy „abszurd” a marokkói rendezvény. Az sem egyértelmű, hogy pontosan hány ország támogatja a megállapodást, van, ahol 145-ről írnak, máshol 164-ről.
Az biztos, hogy az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztrália, Ausztria, Izrael, Bulgária, Csehország, Lengyelország és Szlovákia sem kér ebből a csomagból, ahogy Brazília sem. Helyenként Chilét is ide sorolják. Négy napja a lett parlament is elutasította a megállapodást. Svájc és Olaszország sem írta alá, ők még időt kértek, amíg otthon alaposabban megvitatják a dokumentumot.
Marokkóban a felszólalók főleg azt hangsúlyozták, hogy a bevándorlás gazdasági és társadalmi előnyökkel jár. A célországoknak ezt muszáj belátniuk, és szolidárisnak kell lenniük a bevándorlókkal.
Én meg nem . Amíg magánügyként van kezelve . Szerintem egyfajta mankó .
Majd Isten megsegít -gondolja Jolán néni .... és lehet , hogy tényleg segít rajta , mert nem görcsöl rá , nyugodtabban gondolkodik/él . Vagy csak beletörődik , oszt' nem lesz öngyilkos .
De ha ezt össz-népileg akarják rám kényszeríteni , azt nem kérem ! Tőlem mindenki mehet a templomba Istenhez fohászkodni , vagy hajlonghat Mekka felé , csak nekem ne akarják megmondani , hogy miben/kiben higgyek !
Minden vallás rossz , ha kényszerítik , mert erőszakossá válik .
Én minden vallást károsnak tartok. De vannak történelmi helyzetek, amikor az ország a szuverenitását, csak egy a hódító vallással szembeálló másik ideológia vallás védheti meg.
Nyugodtan ki lehet jelenteni. A mi patásunk az iszlámmal szemben a kereszténységet mint pajzsot tartja fent. Szerintem sokkal jobb lenne, ha a magyarok saját ősi természetvallását használná. de, ezt nem lehet megtenni, egy nyugati judeókereszténység által agymosott országban. Ha mérlegelünk a három ábrahámi vallás közül a legkisebb rossz a kereszténység.
De nem fogok azt főzni . Ha szerencsém lesz , és találok a piacon tyúkot , abból lesz leves . De nem a katolikusság miatt . Mert bár az vagyok , de csak mert megkereszteltek . Képzeld még hittanra is jártam ! De csak amíg nem lett annyi eszem , hogy a matiné is tízkor kezdődik a moziban vasárnap .:-)
Mellesleg, a gyerekekkel mindig szerettek a politikusok pózolni. Most karácsony előtt mindenki Jézuskázik.
Mindenki emlékszik a szadesz Pistikére. Őt a szadesz felhasználta. Érdekes akkor Korózs nem hisztizett. A kicsi gyerekek oviba bölcsibe is 8-ra járnak. Álságos az ezen való hiszti.
Szerintem ez az igazán felháborító pedofília. Erről kussolnak a ballibsik.