“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Nem szeretem a halat (semmilyen tengeri herkentyűt) , de érdekes módon a halászlé levét igen . Abból még egy kevés halat is eszem . Én egyszer próbáltam , de úgy döntöttem , kár elpocsékolni a hozzávalókat . Viszont a fiam olyat , de olyat tud , hogy ihaj ! De most itthon se lesznek .
Nálunk a szentestei menü mindig énfőzte' töltött káposzta , diós és mákos guba , valami sült (ez a fiam dolga) , amihez majonézes krumpli készül . No és a bájgli' , amit előtte napokban sütök , meg valami aprósüti , ill. pogácsa .
Szóval nemnormális' a családom (velem együtt) , mert mindig megfogadjuk , hogy ennyi minden nem kell , de újra csak ez lesz a vége . Aztán első ünnepben friss húsleves , a főtt húshoz valami mártás vagy szósz , és ki is merült a befogadóképességünk . Második ünnepben meg esszük a maradékokat , és örülünk , hogy senkinek nem lett epegörcse . :-))
Most viszont hazajönnek a lányomék , úgyhogy ők diktálják mi legyen . Csak a húsleveshez ragaszkodom .
Ha akarod adok könnyen elkészíthető ünnepi kaja receptet. A sóban csirkét írtam már. Ha szereted a savanyú káposztát tepsibe süthetsz bármilyen hússal. Nagyon finom.