Ha aZ Ige szerént veszendőnek, nyomorultnak való az agytompító sebfertőtlenítő, akkor azzal nem illő drogoznia felelősségteljes embernek, s ebből következuőleg a sebfertőtlenítővel történő elmehomályosítást nem ajánlja az Úr, nemhogy még Ő kínálgassa. Persze, Te csak kínálgasd állapotos kismamáknak, gyermekeknek, jutalmad nem marad el...
Legfönnebb nyomorultnak, elveszendőnek ajánlja. Tehát a népének nem ajánlja, a drogozást. Akkor ellentmondásba keveredne az Ige saját magával. Honnan tudod, 2800 évvel ezelőtt mi volt a jelentése annak a szónak...?
Ellentmodasz az Igének ördögfi.Az Ige nem az erjedetlen bort ajánja,henem erős bort,amely már megtisztult.
Olvasd csak: " És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből,lakodalmat ERŐS BORBÓL,velős kövér eledelekből MEGTISZTULT ERŐS BORBÓL." Ésaiás 25:6.-
" Jertek,hadd hozzak bort,és részegítő italt!és legyen a holnap olyan mint a ma,nagy és dicső felettébb! Ésaiás 56:12.-
Istennek merőben más az áláspontja a borral kapcsolatban,mint Jézabel anyádnak Ellen G. White-nek és a H.N. Adventista bálványszervezet béreseinek.
" És adjad a pénzt mind azért,amit kíván a te leked:ökrökért,juhokért,BORÉRT ÉS VIDÁMÍTÓ ITALÉRT és mindenért,amít megáhít néked a te leked.,és egyél ott az Úrnak a te Istenednek színe előtt,és örvendezzél te és a te házadnépe." 5. Móz. 14:26.-
" És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat ERŐS BORBÓL, velős kövér eledelekből, MEGTISZTULT ERŐS BORBÓL."Ésaiás 25:6.-
Ezek az Igaz Élő Isten Igéi.
Lehetséges,hogy Ellen G. White Jézabel anyátok,más Igéből prédikált nektek? csak nem a kígyó könyvéből?
Vagy esetleg mégiscsak nem Isten hűséges szent angyalaitól vette a tanítást, hanem a sátán angyalitól?
különben mivel lehetne magyarázni,hogy mást tanított a borral kapcsolatban,mint Isten?
Én nem beszéltem semmiféle fertőtlenítésről. De az tény, hogy vidéken sok helyen tényleg használják erre a bort a mai napig, baciölésre ez is megteszi.
Aszontátok, hogy sebfertőtlenítőnek használták. A shekar nemcsak erjedt italt jelölhet, mert azt az Úr nem ajánl(hat)ja élvezeti szerként, ez nyilvánvaló...
Annyit azért elárulok, hogy a korabeli alkoholkészítést össze sem lehet vetni a maival, az akkori legerősebb italok 14%-osak voltak, ami igen messze áll a sebfertőtlenítőtől, és a mai likőröktől is.
Figyelj ide, engem holmi konkordancziák nem érdekelnek, ha az Igével ellenkeznek. Ezen szavak nem(csak) erjedt italt jelölhetnek, hiszen akkor ellentmondásba kerülne az Írás önmagával. Nem mondhatja, egyszerre azt, hogy az Úr az ő népének sebfertőtlenítőt ad, hogy mulasson, másfelől pedig, hoyg a sebfertőtlenítő nyomorultnak, elveszendőnek való, ám nem hívőnek drogozásra...
Figyelj ide. Engem holmi konkordancziák nem érdekelnek, ha az Igével ellenkeznek. Ezen szsvak nem(csk) erjedt italt jelölhetnek, hiszen akkor ellentmondásba kerülne az Írás önmagával. Nme mondhatja, egyszerre azt, hogy az úr az ő népének sebfertőtlenítőt ad, hogy mulasson, másfelől pedig, hoyg a sebfertőtlenítő nyomorultnak, elveszendőnek való, de nem hívőnek, hogy drogozzon vele....