Elég gyenge rángatózás volt tőled ez utóbbi hirtelen haragú leveleid sorozata. Az Internet hátránya, hogy mindig a legbutább emberek akarnak okítani, mert az életben nem adatik rá lehetőség.
(Egyébként benned az a vicces, hogy erre még büszke is vagy.)
Hogy ezt miért írom?!? Van egy kis különbség köztünk: amíg én a zenéidet minősítettem(eddig!), addig te engem fikázol.
Szval te nagyon depis leszel, ha vki a NIN-t szidja, még arra sincs erőd, hogy figyelmesen(!) végigolvasd annak a levelét, akinek visszafröcsögsz. A divattrend nem egyenlő egy csapat korával, múltjával, ilyet csak te állítasz. Pl.az Offspring sem ma kezdte. Én a divathullámra értettem, hogy kipukkad. Persze ebbe a NIN sosem tartozhat bele, ui. még sosem volt divat. Ezért is írtam, hogy örök reménység. Soha sem lesz belőlük multi csapat.(Mondjuk ez alapban nem is baj)
A cilinder kontra vödör közti különbség pedig elég mulatságos, talán emiatt rágtál be. he-he
Vki itt tökéletesen leírta, milyen is a Guns Slash nélkül....
Mivel ez utolsó bekezdések neked semmit sem mondanak, mit keresel egy Guns topicban???
ja és hogy okítsalak is: nin- 89 óta. most ez akkor gyorsan kipukkadó divatlufi? imádom az olyan barmokat, akik a szemellenző miatt kötelezően fikáznak. És a blues alapú rockzene, mi több a led zep nem hiányzik pölö a fragile-ról.
Mike fiam, én nem láttam őket élőben, neked sem biztos hogy elhiszem, mindegy, viszont Finck, Brain, Buckethead élő teljesítményét akorábbi zenekaraikból igen jól (el)ismerem. Majd meglátjuk, milyen a 2002-es Guns, ha lesz egyáltalán, de két új tagot akinézet miatt fikázni, pont egy ilyen kis tudatlan, beszűkült glam fannak- (glam és kinézet, hmmmm), lássuk be, elég gáz. Neki még annyi esélye sincs jogosan kritizálni a tagokat, mint neked, lévén se a korábbi munkáikat nem ismeri, sem pedig nem látta őket élőben.
Egyébként is mondjuk pont a nin-t és a primust divatzenekarnak, rövid életűnek nevezni, fikázni, elég nevetséges.
ja és egy info pluszban: Borland sokat tanult image-ben a Kisstől Alice Cooperen át Bucketheadig. Mert nem ártana csak akkor kezdőzni, utánzónak nevezni valakit, ha valóban tudjuk, ,kiről is beszéünk, netán a munkásságát is ismerjük.
ipari metál: korn, nin???? asszem most csináltál végképp hülyét magadból. gratula. szűklátókör egyenlő stevebi. kapd le a fejedről a cicanadrágot fiam.
Tudom, csak szorakozok. Nem tudom. Nekem a Guns Slash nelkul olyan mint a Stones Mick Jagger nelkul, vagy az Aerosmith Joe Perry nelkul, vagy mint egy masolat gitar: Jo-jo de nem az igazi.
Egyébként arra gondolok, amik nem eredeti Guns számok. Szólók meg ilyenek. Azok szerintem jók. Nemtudom mivel foglalkozott korábban, mit gitározott. Rioi koncerten amit csinált eredetit arról beszéltem.
Én azér nem mentem a koncira, annó, mert minden hülye ismerősöm ment. Na én ilyen divat-helyre nem megyek... Kicsit bánom, de végülis az is igaz, hogy nem tudtam volna értékelni akkor még úgyse, szóval nembaj.
Még egy megjegyzés: Én nem nagyon értek a rockzenéhez, meg a gitárhoz, de ez a Buckethead nekem kifejezetten tetszik. Mármint a zenéje, a kinézetét nem láttam még.
Igazat adok neked, csak azt szeretnem megjegyezni, hogy az un. grunge (baromsag eleve) mufajbol nem is akartak oda kerulni az igazan oszinte rockzenet jatszo bandak (pearl jam, alice in chains, soundgarden), egyebkent nekik is a blues alapu rock volt az alapjuk, csak egy kicsit mashogyan kozelitettek meg. Sot az Alice in Chains Kiss-feldolgozas bandanak indult, es 87 korul szakadtabbak voltak mint a Guns (csizmak, borgatyak, bagy hajak) es kibaszott jo rock n roll-t nyomtak. A pearl jam eloelete is tele van Glam, vagy eppen blues-rock hatasokkal, csak sajnos sokmindenkinek (foleg a media hatasara) ez nem esett le. Csak a divatot lattak benne.
Egyebkent a Guns ugyanilyen mania volt a 80-as evek vegen, a 90 evek elejen. Regen a zeppelin, a stones, mind-mind ilyen mania volt.
A’kifinomult’ stílusodból következtetve egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem értetted meg az előző hozzászólásomat. Bizony-bizony hallottam NIN lemezt és iszonyatos szar zene, hiába is tekintik őket örök reménységű kultikus csapatnak(divatból). Az nem szűk látókörűség, ha valaki egy adott stílus mellett tör lándzsát, akár az idők végeztéig. A rocktörténelembe a Guns, Aerosmith, Van Halen, Led Zep, Black Sabbath és KISS féle csapatok tudtak csak bejutni, mert a gyökereik mind a Blues alapú rock zenéből erednek. Divattrendek mindig is voltak, de ők nem kerülhetnek be a történelembe. Ma már nem divat a cicanadrág, de máig az említettek a legnagyobbak. Volt itt grunge (Soundgarden), neo punk(Offspring), ma pedig pop-alter van(Blink, Linkin stb). Ők soha sem kerülhetnek oda, ahol a Rolling Stones van. Ez igaz az ipari metálkodásra is pl. Korn, NIN stb. Ez az utolsó halmaz csavart vmit a rock zenén, csinált egy kis újat, de semmi köze a rockhoz, néhány év alatt kipukkadnak, mint egy lufi.
Egyébként pedig hasonlítsuk csak össze, melyik nagyobb gáz: cilinder vagy háztartási vödör; feszes bőrnadrág vagy trottyos gatyó?!!
Az elso mondattal kapcsolatban ugyanigy vagyok. :) Az albummal amugy nem tudom, mi lesz, de Axl mar rakoltott 10 millio dollart -az utolso Korn lemez ugye 700 ezerbe kerult, ami kifejezetten draganak szamit-, ennek egyelore semmi nyoma, rosszban is van a Geffenekkel, ugyhogy azt is el tudom kepzelni, hogy a kiado ezek utan be fog neki tartani (emlekezzunk, a Motleynek is betartottak `94-ben). 2-3 millio azert igy is siman elmegy majd belole...
Letoltest nem tudok, de probald meg a mygnr oldalon, ott mintha lattam volna ilyen lehetoseget. De lehet, hogy rosszul emlekszem.
Ya, ez valószínű, de ha idetolják pofájukat a környékre én még így is elmegyek. Ha már 92 májusában kihagytam. (tudom hogy nagy bűn, de anyámék még nem engedtek el)
Lehet hogy az album is ilyen megfontolásokból nem jön ki? Bár azt azért nem hinném. A chinese-ról hol lehet letölteni azt a pár számot amit le lehet?
Axl es tarsai egyebkent a hirek szerint nagy sikerrel turnezgatnak, Londonban is 100 fo hijan megtelt rajuk egy 12 ezres stadion. Szoval a voroshaju nyilvan bizakodik, es megerosodik benne, hogy a helyes uton jar. Kivancsi leszek, mi sul ki ebbol az egeszbol, de gyanitom, hogy a nagy erdeklodes egyelore a regi rajongok kivancsisaganak tudhato be, nem pedig annak, hogy mennyire biznak Axlben es uj barataiban. Szerintem ha kihozzak a lemezt, es az csalodast okoz, a kozonseg mar nem fog bemenni rajuk pusztan azert, mert a plakatokra azt nyomtattak, hogy Guns N`Roses (lasd meg `94-es Motley Crue, Gary Cherone-fele Van Halen es meg sorolhatnam).
Hát persze. Slash már az illusion idején megmondta hogy ő csak játszani akarja a RN'R-t nem érdekli a körítés meg a giga klippek. Ezt teszi most is és talán ezért nem jön be anyagilag. Ő egy klasszikus rocker. Én nagyon csípem.
Nekem igazán nincs bajom az újakkal, csak máshogy kell kezelni őket. Arról már rég letettünk gondolom mind hogy valaha olyan lesz mint volt. Talán jó is így. Legalább legenda lett.
Udv mindenkinek!
Sajnos nem lattam az ominozus VMA fellepest, de en sem nagyon bizom az uj Gunsban. Valoszinuleg pozitivabban allnek a dologhoz, ha Axl inkabb a sajat neve alatt vinne a projectet, de hat ezt ertheto okokbol nem teszi. Az uj notak kozul csak az Oh My Godot hallottam -oke, ez nem annyira uj :)-, ami zeneileg oke, de nem GN`R. Persze nem akarom az ottani ipari befolyast Robin Finck nyakaba varrni, de az a szam szerintem inkabb NIN, mint Guns. Semmi bajom amugy a NIN-nel, nem vagyok fan, de elismerem oket. Az azonban teny, hogy az ilyen Finck-fele figuraknak semmi kozuk ahhoz a Guns N`Roseshoz, amelyen felnottem. Buckethead plane. Csak kepeket lattam a showrol, de ez a Wes Borland style nekem sem fekszik. Nemcsak, hogy rohejes, de semmi eredetiseg nincs benne.
Hogy a Chinese Democracy megjelenik decemberben, azt az elmult evek torteneseinek fenyeben ketkedve fogadom, de ha egyszer kijon a lemez, tuti megveszem, habar nem fuzok hozza nagy remenyeket.
Ami pedig a tobbieket illeti: szerintem mindket Snakepit oriasi volt, foleg a masodik. Slashben meg lehet bizni! Kar, hogy anyagilag nem jott be az album.
Kösz az oldalért. Kedves kis oldal.
Remélem lesz. Most Duff Izzy Slash is csinált valamit januárban Izzy szólóalbumán. Jó hogy így néha összeállnak. Valahogy együtt jó dolgokat tudnak összerakni.
En is oket csiptem a legjobban. MOst van egy oldal Slash-rol azt mindig megnezem, erdekes dolgok vannak rajta. Snakepit.org Most Izzy, Slash es Matt megint egyutt nyomjak. Kivancsi vagyok lesz e belole valami
Hallottam, de csak most a VMA-n és ott ugye a végén a Paradise city-be mentek át így nem tudom eredetileg hogy néz ki. Szerintem van egy kis régi feelingje. De ha őszinte akarok lenni nem tudok objektív lenni velük szemben.
Valószínüleg tényleg máshogy állunk a dolgokhoz én annak is örülök ha végre fingani is hallom őket, ezért vettem meg a Snakapiteket, az egyik Izzy-t. Slash és Izzy emberileg mindig is szimpatikusabb volt.
Figyelj haver. En lattam oket eloben es egy nagy kalap szar volt. Minden gepekrol ment, egy normalis hangot nem jaccottak le. Geppel mindenki tud. Kulonosebb bajom nincs veluk, mert neha jolesik hallani, de nem allandoan es nem csak ezt.
A hala a glamre, meg az ilyen dumaidat nyugodtan megtarthatod, felesleges a klaviaturat koptatnod, nem errol beszelunk.
A 10 eve zenelnek dologhoz annyit, hogy Slash kb 15-16 eve jaccotta fel a guns elso lemezenek temait...No comment.
Nem nevezném magamat konzervatív szűklátókörűnek. Nekem nincs bajom ezekkel a fazonokkal és az Oh my god például kifejezetten jó szám. Az új technikai kütyüket meg egyáltalán nem ítélem el. A NIN én nem ismerem (persze hallottam már róluk), valahogy kimaradt az életemből, de kiváncsi lennék rá, mert amit nem ismerek arról nem nyilvánítok véleményt.
No: egyrészt nem ismered a NIN-t ez egyértelmű, msárészt az utolsó lemezt sem hallottad, sőt mi több, a résztvevők egyike sem tűnt fel neked épp ezért, valamint beszűkült GNR fan vagy, ez okból írsz baromságokat a NIN kapcsán és fikázod Bucketheadet és Fincket. Valamint nem láttál NIN-t élőben még felvételről sem, igaz? Jól érzem, ugye? És majd jön a NIN az techno gitárral,,de olyan a Scooterben is van baromság...pedig pont a NIN az a gépekkel is operáló zenekar, amely tökéletesen megfeletethető klasszikus rockként is, rengeteg progresszív hatással(lásd Fragile), és ez halmozottan igaz élőben.
Ehhez a zenéhez, ehhez az AXL-hez tökéletes kisérők. AXl-ben pedig az ilyen fajta extremitás, zenében, szövegben és kinézetben egyaránt mindig megvolt. A gothic cuccok és kifestés, meg a cicanadrág és bongyor haj amúgy is egy tőről fakad, tehát ha az egyik undorító és röhejes, a másik is az.
Akkor tényleg nem értünk egyet. Amikor a Jimmy Page Robert Plant koncerten láttam nem volt meggyőző, és az Innuendo-t is elég szarul énekelte a Freddy Mercury emlékkoncerten és ez nem azért volt, mert másképpen használta a hangját. De mindegy ez most nem a Led Zep a fő téma.
Asszem abban azért egyet érthetünk, hogy jó hogy lehet még hallani Axl-től dolgokat és lehet, hogy a hangja is jó lesz. Majd meglátjuk. Én amíg élek remélek.
Sajnos megint nem ertunk egyet. Robert Plantnek szerintem kozel olyan hangja van mai mint regen, viszont nem ugy hasznalja es az -os album utan is mashogy hasznalta a hangjat. Viszont hallottam enekelni a regi notakat nem olyan regen es kib. kiraly volt.
Axl orra valszeg el van torve, mert kuzdosportot uz, nem tudom milyet. Meg egy kicsit meg is hizott.
Persze csak attól félek hogy ugyanaz lesz vele is mint Robert Planttel. Az 5. Led Zep album után már annyira gyenge és erőtlen lett a hangja hogy az botrányos. Különben egy pillanatra a régi hangja volt a srácnak (mármint Axl-nek).
Pont másnap töltöttem le a Heartbreak hotel Roses féle koncertváltozatát még a 80-as évek végéről és eszméletlen a különbség a két hang között.
Nem lehet hogy az arcával történt valami plasztikázás? Az orra teljesen más.
Szerintem azok akiket ezek a srácok több mint tíz éve Üdvözöltek a dzsungelben (köztük én is) egy kicsit nehezebben fogadják el ezeket a kis pöcsöket Axl mellett, aki hozzá kell tennem már nem a régi, de egy fanatikus akkor is elfogult vele szemben. Szerintem azt hogy a hangja nem volt kielégítő betudhatjuk tényleg a pár nappal korábbi koncerteknek is meg annak is az a kibaszott fülhallgató nem lehetett a legjobb mivel állandóan azt igazgatta. Kibaszott modrn technológia.