Keresés

Részletes keresés

Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 728
Jaguar = MacOS X 10.2 vagyis az uj verzio.
Viszont a fiuk Cupertinoban ezen dolgoznak mar eleg reg ota, egy csomo minden okossagot belepakoltak.
Szerintem a Jaguart erdemes felrakni, mar csak azert, hogy szokja az ember, mert "MacOS 9 is dead" ahogy Jobs Pista mondta. Mellette persze elfutkaroz a Classic, az hogy van X a gepeden nem zarja ki a 9-est (sot). Nekem is igy van, ha nagyon muszaly (nem megy X alol Classicban), akkor egy restart es ott a regi megszokott OS 9.
De lassan tenyleg eljutunk oda, hogy az ember meg tud lenni teljesen Classic nelkul is. Ez kb. olyan valtas, mint a 68k-PPC volt. Az sem volt 3 perc, ma meg mar hol talasz 68ks cuccot? Szoval en azt mondom OSX, de mindenkepp erdemes megvarni a 10.2-t.
Előzmény: Színes Géza (726)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 727
Ez a 10.2 OS X, a 10.1-et váltja le.
Nézd meg Lokátor linkjét, ott egy csomó mindent írnak róla, egészen pofás :-)
Előzmény: Színes Géza (726)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 726
Meséljetek már errôl a jaguárról, ez az osx új verziója, vagy megest valami egész új cucc, amihez nincs semmi szoft?
És a kérdés, hogy ha meglesz az új masina, akkor arra végülis érdemes felgyakni az osx-et, vagy nem, szóval mi a rajz?
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 725
Ja, most latom, tegnap irtak az ADC Newsban: Jaguar Aug. 24. http://www.apple.com/pr/library/2002/jul/17jaguar.html

More Jaguar: http://www.apple.com/macosx/

fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 724
Nem úgy működik, hanem valami egészen nyakatekert módon. Installálni kell a 9-es alá a CE Language Kitet, ezután felbootolni a MacOS X-et, és innentôl felismeri a magyar billentyűdrivert. De az Ô meg az ű helyén csak kalapos karaktrek vannak. Ugye ez a régi oprendszer esetén nem volt gond, mert egyszerűen át lehetett írni ResEdittel a billentyűkiosztást, de az OS X esetében egyelôre senki sem látszik tudni, hogy hova kellene nyúlni ilyen esetben...
Előzmény: Színes Géza (723)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 723
Akármilyen betűtípusból? És ami a régiben ment, hogy a system mappába bedobtunk magyar keyboard kiosztást? Azok nem mennek? Mert olyanból van vagy 3 nekem.
Előzmény: fargo (722)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 722
Csak kalapos ô-t és ű-t jelenít meg képernyôn és nyomtatásban is.
Előzmény: Színes Géza (721)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 721
Ebben nem működik a réginél lévô keyboard cucc? És mi az, hogy nem tud ô és ű-t? Nem nyomtat, nem jelenít mehg a képernyôn vagy mi?
Előzmény: fargo (718)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 720
Én úgy tudom, hogy csak a 7-es photoshop van az osx-re. Merthogy nekem megvan a 6-os és azon nem lkáttam ilyen opciót.
Előzmény: fargo (717)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 719
PS6: nem ismerem a 6-ost (nem DTPzek) , de 2 oka lehet. 1. nem X-re csinalt applikacio, 2. A Getinfon van egy olyan csekbox, hogy run in Classic Environment. azt nezd meg. 3. A fenesetudja

A Jag érdekes lehet, ha valóban rendesen kezeli a billentyűkiosztást meg az ékezetes karatktereket, akkor pláne.
azt igertek rendesen fogja kezelni. Nem tudom mi lesz a regi fontokkal, mert ez most mar tok unicode alapu. Meglatjuk...

Előzmény: fargo (717)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 718
Billentyűkiosztás az működik, de nem ismer rendes ô-t meg ű-t.

Nekem Etherneten ketyeg a chello, minden gond nélkül működik. Amikor elôször elindítottam, akkor lefuttatott valami Setup Assistantot, oszt annyi.

Előzmény: Színes Géza (714)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 717
Akor már csak az a kérdés, hogy a PS6 miért Classic módban indul el rajta, meg hogy az InDesign miért nem.

A Jag érdekes lehet, ha valóban rendesen kezeli a billentyűkiosztást meg az ékezetes karatktereket, akkor pláne.

Én is arra tippelek, hogy fizetôs lesz :-/

Előzmény: Lokator (716)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 716
Tud menni, a Classic scriptjet es fontjait is hasznalja.
Ha ram hallgattok megvarjatok a Jaguart. Gyorsabb, szebb, es Unicode alapokon tud magyart is. Mondjuk kell hozza gyors videokartya, de tenyleg nem rossz. Mint lentebb irtam allitolag aug. elejen jelenik meg.
Nem tudom, hogy fizetos lesz-e (marmint az upgrade), de szerintem igen, sok ujdonsag van benne.
Előzmény: fargo (712)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 715
Na igen. Na igen. Ha egyszer eladom az összes számtech cuccom, veszek egy Jaguart. ;-)
Előzmény: fargo (713)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 714
Hát, nekem a szállítóm azt mondta, megy a magyar rajta. De ez nem sokat jelent... mondtak már ôk hülyeséget.
Van rajta olyan fícsör, hogy az etherneten keresztül mehess a netre? pppOe?
Előzmény: fargo (712)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 713
Pálffyba meg kössön bele az epres Mirinda, méghogy egy ilyen autót megborítani :-[
Előzmény: Színes Géza (711)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 712
Én csak most tróbálgatom, nem sokat tudok róla.
Az tuti, hogy hiába élesíted a CE karakterkészletet, OS X alatt nem tudsz (egyelôre?) Ô-t és Ű-t használni.

Állítólag van valami workaround, ígérte valaki hogy elküldi de még nem jutott el hozzám.

Ha eljutna, megfontolandó lenne OS X-et használni, mert ha jól tévedek az Illustrator 10, a Photoshop 6 (?) meg az InDy 2 jól fut alatta. Én az esetek 90%-ában ezt használom, no meg brózolok, Bryce-olok, (az is fut,) MojoWorld-del bohóckodok, (az is fut) szóval érdemes lehet áttérni...

Előzmény: Színes Géza (711)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 711
Pálffynak van asszem, ô gyűrt most maga alá egyet az M3-ason.
:-)
boccs.

Na, én is kérdezek.
Photoshop
Illustrator
pagemaker
dreamweaver
flash
word
corel
virtual pc
toast
atm
hp printer

ezekbôl mi van már meg osx-re?
van valami hely a neten, ahol ezt lehet figyelni, mi van és mi nincs?

még valami: van itt olyan bátor, aki már installált osx-et?
ha szűz a gép, akkor hogy jó ezt csibnálni? osx és kész, vagy upgrade régirôl, vagy?

fontokkal mi van, lehet sok egyszerre bekapcsolva?

és a legfontosabb: én adsl-en netezek. van erre valami cucc benne, vagy kell program ehhez is? és ha igen, mi?

Előzmény: fargo (709)
fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 710
A minap installáltam 9.2 alá az InDesign 2-est. OS X alatt nem kar elindulni, aszongya nem találja a szériaszámát. Akkor most mi van?

A 6-os Photoshop szalad OS X alatt?

fargo Creative Commons License 2002.07.22 0 0 709
Van valakinek tapasztalata a Jaguarral?
Itthon már elérhetô?
Van ingyenes verzió / upgrade vagy csak a fizetôs cucc?
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 708
Tévedés, nem a hozzászóülásai miatt. Azokkal nem volt semmi baj. Csak a modik utálják a pofáját, mert beszól nekik, ha kell.
Ennyi.
.-)
Sebaj, élünk.
Végülis megrendeltem egy PowerBook G4-est 800 MHz-est. Valamivel több mint 10% kedvezménnyel végülis. Így is kurva drága.
hoskins voltam...
Előzmény: Labor (706)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.22 0 0 707
Most nézem, az apple-nél tényleg komolyan veszik, hogy a classic OS halott, az iTunes 3.0 csak OS X-re jött ki. Ráadásul brutális hardverigénnyel. (Min 400-as G3, min. 256 mega RAM...)
borzasztó...
Labor Creative Commons License 2002.07.22 0 0 706
Bizonyára nem az itteni hozzászólása miatt. :)
Előzmény: Dr. Lecter (704)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.22 0 0 705
Vodkafon :-) ez jó duma.
Igénytelen egy cég ez a motorola, nekem is hasonló a gondom, vettem egy p7389-et, de csak windows alatt futó cd-t adtak hozzá, így nem bírom használni a powerbookommal. Pedig ha jól tudom, ?k gyártják bele a procit.
Előzmény: w8800 (703)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.07.22 0 0 704
hmm.
úgy látszik, egy olvtársunk nyomtalanul ki lett nyisszantva innen.
w8800 Creative Commons License 2002.07.21 0 0 703
Az 500-asokat a felebol meguszod, persze hasznaltan, viszont tobb rammal esetleg, stb.
ANNYIval nem gyorsabb a 800as. Mondjuk ne utcan vedd, kocogj el a kedvenc markakereskedodhoz, ha jofejek (mint pl. mi. :)) ) akkor az orrod elott szet is kapjak. Ha erdekel, irok hogy miket figyelj rajta.

ps. ha veszel bele egy 40-es vinyot, meg mindig olcsobban kijossz.

mas keres:
vegre aktivalta a vodkafon a telcsimen a gprst. Igenam, de amit adtak cd-t, azon csak winfos cuccos van. MACOS alatt hogy lehet felloni? Tapasztalatok? A cd-n levo installer szepen felpakol mindent, meg beallit mindent, csak nem tudom mit es mire. :)

w8.pbg4.rulz.jp

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.07.20 0 0 701
Nyugodtan. Tehetsz különböző oprenceket is az egyes partíciókra, ha épp olyan ingered van.
Előzmény: Törölt nick (700)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2002.07.16 0 0 698
Koszi a segitseget! Akkor jonne a kovetkezo kerdesem. Ugyanezt a cd-irot rakotottem egy PB 5300-asra, de nem tortenik semmi. A system profiler ki sem irja, hogy van egyaltalan scsi a gepen. 8.5-os OS van rajta, kiprobaltam azt is, hogy csak az osszes MacOS 8.5 extension van bekapcsolva, hiaba. Mit kell ilyenkor tenni vajon? Nem is irni akarok vele, csak installalni.
Előzmény: Cirby (695)
Lokator Creative Commons License 2002.07.12 0 0 697
És a G4-es I-Mac-rôl mi a véleményetek? Jó cucc?
Jo. :-)) Tok ures lett tole a kollega asztala. :-))) Boviteni nem igazan (csak fw, usb), amugy nem rossz, plane, hogy kapsz "hozza" egy LCD monitort, es igy olcsobb, mint egy ugyanilyen procis asztali G4 monitor nelkul.
Ja, es szep. :-)))
Előzmény: mAlter (694)
Cirby Creative Commons License 2002.07.12 0 0 696
Én (és mi, a cég) az Almáriumot és a Mátrix68 nevû helyeket részesítjük elônyben ;-)))
www.almarium.hu
www.matrix68.hu
Előzmény: mAlter (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!