"Esetleg tudja valaki,hogy azt a képet,ami Cissy szobájában van ki festette,és mi a címe?"
A cipőt húzó balettpatkány ?
Teljesen Edgar Degas szerintem, ő festett ilyen impresszionista színpadi és próbatermi jeleneteket tütüs balett-táncosokról. De pont ezt a képet még nem láttam máshol. Az is lehet, hogy csak Degas-utánérzés.
Ami a festményeket illeti, teljesen egyetértettem Lady Lavenderrel, hogy éppen ideje megszabadulni azoktól a "bikáktól". :-( Az ételliftnél játszódó jeleneteknél folyton őket kellett néznem.
Ivy:Biztosan jó ajánlólevelet fogsz kapni!
James:Feltéve,ha közben Őméltosága le nem megy a pincébe!
Henry:Győzzön a jobbik!
Azt el kell ismernem,hogy Igénytelen Katika rendesen kitett magáért az utolsó részben,egészen megemberelte magát!A cím viszont most is borzalmas volt!"HELYBEN VAGYUNK!"Nos az eredeti:WELL,THERE YOU ARE THEN!-vagyis:NOS,ITT VAGYTOK! vagy esetleg:HÁT ITT VAGYTOK!(bár "hát"-tal nem kezdünk mondatot,de jól hangzik!)
Ez merénylet a Mylord ellen!
Pont a tegnapi Poirot nem vetettem fel Anyuval, mert panaszkodott, hogy akkor haza kell érni és hogy milyen hülye időpontban van, erre én: jó, ne vedd fel, úgyis láttuk a többségét. Persze vasárnap reggel mindég rohanok, úgyhogy nincs időm beállítani a videót.
Amúgy én a tegnapi résztől nem voltam annyira elájulva, de azért begépelem : )
Mégvalami: kedvencemmel, Lédi Levivel, mi történt egy év múlva csak engem érdekel?
Esetleg tudja valaki,hogy azt a képet,ami Cissy szobájában van ki festette,és mi a címe?Onnan jutott eszembe,hogy tegnap a Duna Tv-n ment a Poirot-ból a Sárga Írisz c. rész,és Mr Russel szobájában ugyanez a kép volt kirakva!!!!!!!Ha ismétlik feltétlenül nézzétek meg!
Azt hiszem nagy szolgálatot tenne az emberiségnek az,aki egy kis technikai trükkel megtenné,amit kérek.A bálos részben,miután Madge meghozta az autót Teddynek,Mabel a hallban súrolja a padlót,és közben néhány levél érkezik a levélnyíláson át a kövezetre.Jó néhány másodpercig Premier Plánban mutatja őket a kamera,és itt kínálkozik a nagy lehetőség:egy jó számítógépes nagyítással megtudhatnánk végre a Meldrum-ház hivatalos címét.Eddig csak azt tudjuk,hogy Grosvenorban,Londonban laknak a 12-es szám alatt,és a postai kód:W1.
Kérem,hogy aki tud segíteni az lásson munkához!
Természetesen igazad van abban,hogy nem lett jó a vége,de tudod,hogy ez nagyon is szubjektív!Mert ugye például én azt szerettem volna,ha Poppy és James összejött volna,Stokesra rászakadnak a milliók,Ivyt elveszi egy jóképű herceg,és nem ez a pöffeszkedő James tartja a markában!De a mostani helyzetből még bármi lehet,Poppy például elválhat...
Nos,reméljük a legjobbakat!
igen, ez igaz. a gazdasagi valsag kulon poen targya is volt az utolso vacsoranal. poppy megerdemli. elvalni meg ugyse fog, mert a penzehsege es a dominancia utani vagya erosebb. ivyt sosem zavarta, hogy james olyan, amilyen. raadasul szerintem james valtozasra kepes.
haha. wilson kapitany oriasi volt. es lipton is, ahogy megjegyezte, "vigyazzon, figyel!".
A topicot olvasva úgy látom az utolsó rész némileg megosztotta a társaságot. Nos a magam részéről azt kell mondjam, a szerzők feltették a koronát a sorozatra. Ha szabad ezt a kifejezést használnom, fetrngtem a röhögéstől.
Nagyon fontos értéke az utolsó résznek, mindenki a helyére került:
Lady Agatha egy számító, és haszonleső qrva. na jó, egy elegáns számító, és haszonleső qrva.
Mrs. Liptonról is megtudjuk, hogy nem a fennkölt erkölcsök bajnoka. Gondoljunk csak arra, amikor a templomból kifelé jövet Alf gratuláció képpen ad neki egy puszit, és a konyhatündér Alf megjegyzésére odasúgja a karcsú komornyiknak, vigyázzon figyel (mármint Wilson). Tehát elképzelhető némi félrelépés.
Felhívnám a figyelmet arra is, hogy amikor Henry-t immáron, mint James félresikerült reinkarnációját láthatjuk lakájként, még a haja is úgy van fésülve, mint Jamesnek.
Mabel egy jelenség – mindig ezt mondom. A szobalány ruha úgy áll rajta, mint a tehénen a gatya. modoros és udvarias beszólásairól már ne is beszéljünk.
És akkor a csúcs. miss Poppy örjöngése a padlón. A II. világháború egyik legjobb vadászgépe volt a Spitfire. ha jól emlékszem ez kb annyit tesz MÉREGZSÁK. Hát igen, a tegnapi rész óta ez a fogalom nálam új értelmezést nyer.
A Tiszteletreméltó Edward tényleg tiszteletreméltó. Miss Cissy mellett a család egyetlen tagja, aki kitartott elvei mellett. Elment a szerelmével. Azt ugyan nem tudjuk meg, mennyi kárt okozott az autószalonban – lévén semmihez sem ért –, míg sikeres autódíler lett, mindenesetre bíztató jövő elé néz. Érdekes a bajuszos dizájn.
Poppy, mindennel egyetértek, amit írtál, kivéve azt a mondatot, hogy minden jóra fordult volna. Szerintem nincs happy end, mindenkinek rosszra fordult, és előreláthatólag még rosszabb lesz a sorsa:
- a Meldrum ház sorsa az lesz, amit w8800 ír, tehát 1929, a nagy gazdasági világválság megadja nekik a kegyelemdöfést. (Amikor George bejelenti, hogy sok jót vár ettől az évtől, nem véletlenül csattan fel a konzervnevetés.),
- emiatt aztán Henry nem sokáig lehet lakáj, legalábbis nem Meldruméknál, és Mabel is kereshet másik állást,
- Poppy és Jerry egyre rosszabbul fogják érezni magukat a házasságukban, már most is szinte maga a pokol,
- Ivy vagy fokozatosan kiábrándul James-ből (aki az utolsó részben csak a korlátolt oldalát mutatta), vagy ha elveszi is őt, James mindig lenézően és atyáskodva fog bánni vele ("Ivy, hogy tartod azt a kést?!"),
- és végül: Wilson kapitánynak sose lesz egy nyugodt éjszakája, mert megtudjuk, hogy Mrs. Wilson horkol, és közös hálószobájuk lesz ! :-)
Lehet, hogy Teddy és Rose elégedettek az életük alakulásával - de vajon mi elégedettek vagyunk-e ővelük ? (Engem - amilyen sznob vagyok - zavar, hogy valaki, aki ragaszkodott az aludttejhez a lakkcipője kitisztításánál, az most hirtelen úgy megváltozott, úgy lejjebb adta, hogy szalmakalapot hord a szmokingjához !)
:-))
Azért a Meldrum ház sorsa, és a Uninon Jack Rt, vagy szövetkezet sorsa eléggé bizonyos: 1929-re úgy vártak, mint a társaság legjobb évére, ami majd kihúzza ôket a gödörbôl...
Sajnos nem sok jóra számithatunk.
Hogy mi lett Ivy és James szállójából? Nekem A Piszkos Törcsik jutott az eszembe. :)
A tegnapi rész egyszerűen fantasztikus volt!De azt hiszem most mindenki azzal van elfoglalva,hogy lezárult életének egy hosszú időszaka.Van-e élet a Mylord után?-kérdem én.Nos azt hiszem,hogy mostantól kezdve rajtunk múlik,hogy életbentartsuk ezt a nagyszerű csodát!
A 26.rész vége ZSENIÁLIS volt.Ahogy Mabel és Henry ott álltak egymás mellett az ebédlőben és mindenki megtapsolta őket,olyan volt mintha a színpadra jöttek volna vissza a színészek az előadás végén a tapsra.Megköszönték nekik ezt a hosszú munkát és utána többet nem is mutatták őket.De ami a legfantasztikusabban volt megcsinálva,az a tengerparti jelenet!Tulajdonképpen mi ültünk azokban a nyugágyakban és olyan volt,mintha mind a 26 részt onnan néztük volna végig.Nem tudom,hogy figyeltétek-e a szövegét:"IT'S TIME TO SAY GOODBYE!"-Itt a búcsúzás ideje! "WE HOPE,THAT YOU ENJOY OUR SHOW!"-Remélem élveztétek a műsorunkat!ZSENIÁLIS,KÖZVETLEN!!!!
Egy csoda!És figyeltétek a végét:YOU HAVE BEEN WATCHING!-Nyitva hagytak minden kérdést és mégis jóra fordult minden!Bármikor lehet folytatni.Jamessel ment Ivy,de semmi konkrét,Stokes dolgozik,de semmi biztos!Ugyan azt a nyitottságot és megoldást lehet érezni,mint minden sorozata végén!(összesen 4 sorozatból áll,utolsó részek:6.,13.,20.,26.)
A sorozat amit láttál a BBC-n az Oh,Doctor Beeching! volt,ami 1963-ban vagy 1964-ben játszódik egy vasútállomáson.Tényleg játszik benne a Mylord krémje:Stokes,James,Ivy,Mabel és ha nem tévedek Mr Pearson is.
Tegnap egy félpillanatra a lengyel TV Puls-ra kapcsoltam, és pont egy Mylord-előzetes vége ment rajta.
Namost a lengyel kollégák nem szinkronizálnak, csak rámondják a szöveget, mint nálunk a videózás őskorában, szóval kvázi eredeti angolban lehetne nézni őket. Csak sajnos már nem irták ki, hogy mikor lesz.
www.tvpuls.pl A csatorna honlapja, akinek van kedve keresgélni, (esetleg tud lengyelül)próbálkozhatna, én most kutyafuttában nem találtam. :-(
15-nél kevesebb, mert így sokkal kisebb az eredmény. Nekem megfelel, nem is ugrál nem hagy ki a kép, a hang a 22kHz-cel elég gagyi, sajnos utólag már nem javítható, most nézegettem bele a Fotinak küldendő 20GB cuccba. A winchesteren maradt 12 megabyte szabad hely, gondolkodom, mivel töltsem fel.
Ha jól látom, a 26 rész 4.8 GB. Legalább 8 CD-re fér fel.
Na de akinek ez a minőség nem felel meg, az ne nézze. ;)
Bár pl. ezt az utolsó részt már elég élvezhetőre sikerült digitalizálni.
*** OFF OFF ***
Ha megnézitek a fileok tulajdonságait, akkor meglátjátok, hogy a frame rate-je a filmeknek 14,923 képkocka/másodperc.
Legalábbis az első Halló, halló résznek.
Legalább 25-nek kellene lennie, hogy ne tűnjön akadozottnak.
1. File-on jobb klikk
2. TulajdonságokRészletek
3. Kukucs a videoformátum részre...
Ez egy sorozat volt(Csengetett Mylord?), es a sorozatokban altalaban szineszek szoktak szerepelni, es meg az is elofordul, hogy egy szinesz tobb sorozatban is szerepel. :-)))
A sorozatokban szoktak normal szineszek is szerepelni.