Egy zene nem lesz automata attól hogy az élő gitárok és dob mellé samplereket is használ. És a NIN élőben bizonyíték erre. POnt. És ha zavaros az eszmefuttatásom, akkor asszem te vagy az aki nem érhet fel hozzám, nem? Egyébként sem a NIN itt a lényeg, hanem az, hogy pont te fikázol ok nélkül, és pont a kinézetet is. idézzem? Mellé pedig te beszélsz, görcsösen hajtogatva az igazadat. Ugye az ominüzus Gunst te is caak letöltötted és nem élőben láttad?
A kinezeten nem lovagoltam egy percig sem, es ugy gondolom, hogy te nem ketkedsz, hanem az izlesedtol elterot szarnak allitod be.
A NIN szerintem automata zene, es eere egy betu cafolatot nem tudtal irni, csak mellebeszeltel eddig.
A gitaros eszmefuttatasod pedig zavaros, nem tudok mit kezdeni vele.
Nem akarzs TELLEG egy NIN forumot inkabb?
tévedsz, nem maagmnak hiszek, hanem a tényeknek. A kinézeten való lovaglás pedig az igazán gyerekes nem gondolod? Az automata zenéket pedig nem szeretem és nagyfokú tudatlanságra vall pölö pont a NIN-t annak nevezni. Ezek után miért higyjek neked? Akkor most mi a baromság? A Guns szar, mert samplereznek, a Gun s szar mert nincs benne Slash, A Guns szar, mert a gitárosok furán néznek ki, a gitárosok szarok mert furán néznek ki, a gitárosok senki faszok, mert nem a Gunsban játszottak eddig? Szemellenzőnek pedig sosem a kételkedést hívják, hanem az egy síkon való szellemi mozgást például, az kijelölt ikonokhoz való görcsös ragaszkodást és az újítás görcsös elvetését.
Érdekes, hogy milyen hasonló a Danzig sorsa. ott is a zenekar lecserélése után ilyen arcok szenvedtek és szaroztak, baszogatva pölö Tommy Victort.
És az eszébe jutott valakinek, hogy a három gitáros nem azért van, mert csak így tudják pótolni Slasht(Bucketheadet ismerve nem ezért) hanem mert Axl az új számok és stíl miatt vastagítani akarja az élő hangzást?
Na mindegy, úgyis a lemezzel, meg egy valóban látott turnéval dől el minden.
Nem hiszem, hogy idosebb lennel, de ez meg lehet. Az, hogy nem hiszed el nekem , hogy lattam oket, nem erdekel, csak azert elgondolkodtato. Nem ezt hivjak szemellenzonek???
Csak magadnak hiszel. Eleg nagy gaz.
Mondjuk mi vagyunk a hulyek, hogy foglalkozunk a baromsagaiddal. Csak azt nem ertem, hogy ha a NIN es a hasonlo automata-zenek jonnek be, miert nem irogatsz olyan topicban, vagy miert nem csinalsz egyet, es kuldod el azokat is a picsaba ha be mernek szolni a buta, gyerekes meglatasaid, velemenyeid ellen.
Bumm.
(A Buzizast nem buzinak kell erteni, de ha ezen kivul nem tudsz mit mondani, legyen.)
Hát bárki bármit mond, szerintem számit a kinézet. Axl pl. A Welcome to the Jungle c. klipben néz ki a legjobban. Pedig tudomásom szerint nem vagyok perverz.
ja és mike gyerek: a bratyizást te kezdted, tuti nem voltam és vagyok a haverod, viszont ha jól, olvastam vissza magam, nem trágárkodtam hozzád szólva az ominózus beírásomban.Mi több, a fiam a havera volt válasz, ha bratyizunk, hát bratyizzunk, a kételkedés jogát meg hadd engedjem már meg magamnak. Szóval?
Mike gyerek: ugyan valszínüleg idősebb vagyok, és a hozzáállásodf alapján nyugodtan fiamozhatlak,de jobban tennéd ha a buzizást családi körben hagynád meg, megkérdőjelezve édesapád illetőségét a te nemzésedben . A helyzet az, hogy a neten bárki bármit állíthat, így te is, hogy kint voltál, nem hiszem el, ez miért baj, főleg azért mert erre kívánod alapozni a hihetetlen érveidet. Egyébként én valóban csak kalózban hallottam, láttam nagy feltámadást, nem pedig élőben, így erről tudok véleményt nyilvánítani. Az image krédést pedig tedd fel a régi Gunsnak is: cicanadrág, Welcome to the jungle bábozás, cilinder, bah,,ugyanmár...sőt a Kissnek, Alice Coopernek, a Waspnak, vagy Marilyn Mansonnak akár, amelyek egytől egyig cirkuszt csinálnak a zene mellé erős és megjegyezhető image-dzsel a színpadon...és ugye belátjuk így közösen, csúf homofób gyermek, hogy a Guns is idetartozott, így talán nincs semmi furcsa abban, hogy az új zenekar is ad valami image-re a zene mellett...
Most komolyan, még mindig vannak olyan hülyék, akik zenébe csak az image-n keresztül tudnak belekötni?
0csisajt: én kihangsúlyoztam, azt tartom szánalmasnak, aki beszűkült izlésileg, mi több kinézet alapján ítél. Akkor most ki nem olva sé ski ostoba? A NIN multikiadós zenekar többszörösen is, valamint stadionzenekar, gigantikus lemezeladással, és tartok tőle erősen divat is. Egyébként nem az ÉN zenéim, barátocskám. És nem rosálok be, ha valakinek nem tetszik. ÉS a ki az ős Gunsd rajongó vetélkedésbe nem szállok be, ha nem gond, Slash ugyan anno bejött, de most nem hiányzik. Pont. Ja és asszem pont ate iq-dról árult el sokat a Buckethead és Finck jellemzés stylusa, nemdebár?
Steve, csak a tortenelmi hitelesseg kedveert: a NIN igenis nagy divat volt Amerikaban ugy `94 korul, a Downward Spiral lemezukbol minimum 5 milliot adtak el odaat. Mara lecsillapodott korulottuk a hype-olas, ami meglatszott az utolso anyag, a Fragile eladasain, de meg igy is lazan eladtak 2 millat Amerikaban. Szoval nem mondanam, hogy sosem lesz beloluk ismert sztarbanda. :)
Amugy eloszor akkor jatszottak arenaban, amikor Axl szemelyes meghivasara a GN`R elott leptek fel Angliaban. Ettol meg persze nem kell oket szeretni, de a NIN nem divatbanda, nem orok remenyseg, hanem igenis nagyon fontos zenekar, akikre emlekezni fog az utokor (habar ketsegtelenul nem Robin Finckre, aki egy hangot nem irt a csapatnak, hanem Trent Reznorra). Mondom, en sem vagyok oda ertuk, de Reznorba igazan nem kellene belerugni. A Korn ugyanez a kategoria: sokan utaljak oket, az elso ket lemez kivetelevel en sem szeretem oket annyira, de ok sem trendlovaglo banda, hanem trendcsinalo.
Mondjuk én is erre gondoltam alapból, de aztán túltettem magam a dolgon, mert jók az új számok. Sőt a Madagaszkár nagyon jó. Persze nyugodtabb lennék, ha nem Guns nak hivnák magukat, ha Slash-t beengednék a koncertre, meg ilyenek. Na mindegy, van guns fanatikus ismerősöm, aki meg azt mondja, hogy ez még Guns... Nem mintha számitana... :-)
Figyelj buzikam. A fiamozast elhagyhatjuk eloszor is. Ahoz te e kozelembe sem ersz semmilyen szinten, hogy fiamozzal. Masodszor, ha annak sem hiszed el, hogy milyen eloben aki latta, raadasul te nem lattad, akkor MI A FASZROL BESZELUNK????
Es en meg mindig nem ertem, hogy miert kell feherre festett arcal KFC-s vodorrel a fejen jofejkedni valakinek? A masik meg az hogy az altalad istenitett gitarosokbol harom, ismetlem harom kell ahhoz, hogy a regi guns hangzasvilagat megkozelitsek. Magyarul ketten nem tudnak ugy szolni, mint Slash egyedul.
A tovabbiakban nem akarsz inkabb egy orban viktor, vagy fidesszes topicot vedeni a beirasaiddal? Oda jo lennel.
Elég gyenge rángatózás volt tőled ez utóbbi hirtelen haragú leveleid sorozata. Az Internet hátránya, hogy mindig a legbutább emberek akarnak okítani, mert az életben nem adatik rá lehetőség.
(Egyébként benned az a vicces, hogy erre még büszke is vagy.)
Hogy ezt miért írom?!? Van egy kis különbség köztünk: amíg én a zenéidet minősítettem(eddig!), addig te engem fikázol.
Szval te nagyon depis leszel, ha vki a NIN-t szidja, még arra sincs erőd, hogy figyelmesen(!) végigolvasd annak a levelét, akinek visszafröcsögsz. A divattrend nem egyenlő egy csapat korával, múltjával, ilyet csak te állítasz. Pl.az Offspring sem ma kezdte. Én a divathullámra értettem, hogy kipukkad. Persze ebbe a NIN sosem tartozhat bele, ui. még sosem volt divat. Ezért is írtam, hogy örök reménység. Soha sem lesz belőlük multi csapat.(Mondjuk ez alapban nem is baj)
A cilinder kontra vödör közti különbség pedig elég mulatságos, talán emiatt rágtál be. he-he
Vki itt tökéletesen leírta, milyen is a Guns Slash nélkül....
Mivel ez utolsó bekezdések neked semmit sem mondanak, mit keresel egy Guns topicban???
ja és hogy okítsalak is: nin- 89 óta. most ez akkor gyorsan kipukkadó divatlufi? imádom az olyan barmokat, akik a szemellenző miatt kötelezően fikáznak. És a blues alapú rockzene, mi több a led zep nem hiányzik pölö a fragile-ról.
Mike fiam, én nem láttam őket élőben, neked sem biztos hogy elhiszem, mindegy, viszont Finck, Brain, Buckethead élő teljesítményét akorábbi zenekaraikból igen jól (el)ismerem. Majd meglátjuk, milyen a 2002-es Guns, ha lesz egyáltalán, de két új tagot akinézet miatt fikázni, pont egy ilyen kis tudatlan, beszűkült glam fannak- (glam és kinézet, hmmmm), lássuk be, elég gáz. Neki még annyi esélye sincs jogosan kritizálni a tagokat, mint neked, lévén se a korábbi munkáikat nem ismeri, sem pedig nem látta őket élőben.
Egyébként is mondjuk pont a nin-t és a primust divatzenekarnak, rövid életűnek nevezni, fikázni, elég nevetséges.
ja és egy info pluszban: Borland sokat tanult image-ben a Kisstől Alice Cooperen át Bucketheadig. Mert nem ártana csak akkor kezdőzni, utánzónak nevezni valakit, ha valóban tudjuk, ,kiről is beszéünk, netán a munkásságát is ismerjük.
ipari metál: korn, nin???? asszem most csináltál végképp hülyét magadból. gratula. szűklátókör egyenlő stevebi. kapd le a fejedről a cicanadrágot fiam.
Tudom, csak szorakozok. Nem tudom. Nekem a Guns Slash nelkul olyan mint a Stones Mick Jagger nelkul, vagy az Aerosmith Joe Perry nelkul, vagy mint egy masolat gitar: Jo-jo de nem az igazi.
Egyébként arra gondolok, amik nem eredeti Guns számok. Szólók meg ilyenek. Azok szerintem jók. Nemtudom mivel foglalkozott korábban, mit gitározott. Rioi koncerten amit csinált eredetit arról beszéltem.
Én azér nem mentem a koncira, annó, mert minden hülye ismerősöm ment. Na én ilyen divat-helyre nem megyek... Kicsit bánom, de végülis az is igaz, hogy nem tudtam volna értékelni akkor még úgyse, szóval nembaj.
Még egy megjegyzés: Én nem nagyon értek a rockzenéhez, meg a gitárhoz, de ez a Buckethead nekem kifejezetten tetszik. Mármint a zenéje, a kinézetét nem láttam még.
Igazat adok neked, csak azt szeretnem megjegyezni, hogy az un. grunge (baromsag eleve) mufajbol nem is akartak oda kerulni az igazan oszinte rockzenet jatszo bandak (pearl jam, alice in chains, soundgarden), egyebkent nekik is a blues alapu rock volt az alapjuk, csak egy kicsit mashogyan kozelitettek meg. Sot az Alice in Chains Kiss-feldolgozas bandanak indult, es 87 korul szakadtabbak voltak mint a Guns (csizmak, borgatyak, bagy hajak) es kibaszott jo rock n roll-t nyomtak. A pearl jam eloelete is tele van Glam, vagy eppen blues-rock hatasokkal, csak sajnos sokmindenkinek (foleg a media hatasara) ez nem esett le. Csak a divatot lattak benne.
Egyebkent a Guns ugyanilyen mania volt a 80-as evek vegen, a 90 evek elejen. Regen a zeppelin, a stones, mind-mind ilyen mania volt.
A’kifinomult’ stílusodból következtetve egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem értetted meg az előző hozzászólásomat. Bizony-bizony hallottam NIN lemezt és iszonyatos szar zene, hiába is tekintik őket örök reménységű kultikus csapatnak(divatból). Az nem szűk látókörűség, ha valaki egy adott stílus mellett tör lándzsát, akár az idők végeztéig. A rocktörténelembe a Guns, Aerosmith, Van Halen, Led Zep, Black Sabbath és KISS féle csapatok tudtak csak bejutni, mert a gyökereik mind a Blues alapú rock zenéből erednek. Divattrendek mindig is voltak, de ők nem kerülhetnek be a történelembe. Ma már nem divat a cicanadrág, de máig az említettek a legnagyobbak. Volt itt grunge (Soundgarden), neo punk(Offspring), ma pedig pop-alter van(Blink, Linkin stb). Ők soha sem kerülhetnek oda, ahol a Rolling Stones van. Ez igaz az ipari metálkodásra is pl. Korn, NIN stb. Ez az utolsó halmaz csavart vmit a rock zenén, csinált egy kis újat, de semmi köze a rockhoz, néhány év alatt kipukkadnak, mint egy lufi.
Egyébként pedig hasonlítsuk csak össze, melyik nagyobb gáz: cilinder vagy háztartási vödör; feszes bőrnadrág vagy trottyos gatyó?!!
Az elso mondattal kapcsolatban ugyanigy vagyok. :) Az albummal amugy nem tudom, mi lesz, de Axl mar rakoltott 10 millio dollart -az utolso Korn lemez ugye 700 ezerbe kerult, ami kifejezetten draganak szamit-, ennek egyelore semmi nyoma, rosszban is van a Geffenekkel, ugyhogy azt is el tudom kepzelni, hogy a kiado ezek utan be fog neki tartani (emlekezzunk, a Motleynek is betartottak `94-ben). 2-3 millio azert igy is siman elmegy majd belole...
Letoltest nem tudok, de probald meg a mygnr oldalon, ott mintha lattam volna ilyen lehetoseget. De lehet, hogy rosszul emlekszem.
Ya, ez valószínű, de ha idetolják pofájukat a környékre én még így is elmegyek. Ha már 92 májusában kihagytam. (tudom hogy nagy bűn, de anyámék még nem engedtek el)
Lehet hogy az album is ilyen megfontolásokból nem jön ki? Bár azt azért nem hinném. A chinese-ról hol lehet letölteni azt a pár számot amit le lehet?
Axl es tarsai egyebkent a hirek szerint nagy sikerrel turnezgatnak, Londonban is 100 fo hijan megtelt rajuk egy 12 ezres stadion. Szoval a voroshaju nyilvan bizakodik, es megerosodik benne, hogy a helyes uton jar. Kivancsi leszek, mi sul ki ebbol az egeszbol, de gyanitom, hogy a nagy erdeklodes egyelore a regi rajongok kivancsisaganak tudhato be, nem pedig annak, hogy mennyire biznak Axlben es uj barataiban. Szerintem ha kihozzak a lemezt, es az csalodast okoz, a kozonseg mar nem fog bemenni rajuk pusztan azert, mert a plakatokra azt nyomtattak, hogy Guns N`Roses (lasd meg `94-es Motley Crue, Gary Cherone-fele Van Halen es meg sorolhatnam).
Hát persze. Slash már az illusion idején megmondta hogy ő csak játszani akarja a RN'R-t nem érdekli a körítés meg a giga klippek. Ezt teszi most is és talán ezért nem jön be anyagilag. Ő egy klasszikus rocker. Én nagyon csípem.
Nekem igazán nincs bajom az újakkal, csak máshogy kell kezelni őket. Arról már rég letettünk gondolom mind hogy valaha olyan lesz mint volt. Talán jó is így. Legalább legenda lett.
Udv mindenkinek!
Sajnos nem lattam az ominozus VMA fellepest, de en sem nagyon bizom az uj Gunsban. Valoszinuleg pozitivabban allnek a dologhoz, ha Axl inkabb a sajat neve alatt vinne a projectet, de hat ezt ertheto okokbol nem teszi. Az uj notak kozul csak az Oh My Godot hallottam -oke, ez nem annyira uj :)-, ami zeneileg oke, de nem GN`R. Persze nem akarom az ottani ipari befolyast Robin Finck nyakaba varrni, de az a szam szerintem inkabb NIN, mint Guns. Semmi bajom amugy a NIN-nel, nem vagyok fan, de elismerem oket. Az azonban teny, hogy az ilyen Finck-fele figuraknak semmi kozuk ahhoz a Guns N`Roseshoz, amelyen felnottem. Buckethead plane. Csak kepeket lattam a showrol, de ez a Wes Borland style nekem sem fekszik. Nemcsak, hogy rohejes, de semmi eredetiseg nincs benne.
Hogy a Chinese Democracy megjelenik decemberben, azt az elmult evek torteneseinek fenyeben ketkedve fogadom, de ha egyszer kijon a lemez, tuti megveszem, habar nem fuzok hozza nagy remenyeket.
Ami pedig a tobbieket illeti: szerintem mindket Snakepit oriasi volt, foleg a masodik. Slashben meg lehet bizni! Kar, hogy anyagilag nem jott be az album.
Kösz az oldalért. Kedves kis oldal.
Remélem lesz. Most Duff Izzy Slash is csinált valamit januárban Izzy szólóalbumán. Jó hogy így néha összeállnak. Valahogy együtt jó dolgokat tudnak összerakni.