Keresés

Részletes keresés

monarda Creative Commons License 2006.05.12 0 0 779

Köszi!

Sokat jelentett neki az itteni szakszerűség amit kaptam, anélkül én is csak nézegettem volna a kórrót mára.!De nem így lett!:DDD

Szerintem egyforma van nekünk, csak a tied napon van az enyém meg árnyékban és még nem sikerült teljes pompára bírnom.:D

Bővült a sikerélmény utána csapat egy fehérrel és egy liláskékkel vagy mi? Majd most fog virágozni, majd hozok képet róla is!

Szép napot nektek!

Előzmény: kiwancsi (778)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 778

Örülök hogy megmentetted.

Alighanem olyan mint az enyém. Sok örömed lehet még benne.

Előzmény: monarda (765)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 777

Hogy én ma mit láttam a bau...ban!!!!!!!!!!!

Sárga, narancssárga és rózsaszín hatalmas virágú rhodikat.

5000HUF-ért, de olyan gyönyörű hogy megérné ha lenne ilyesmire ennyi.

Sajnos nem volt nálam fényképezőgép.

Az enyém viszont szépen magáhoztért. Nem hittem volna hogy ilyen kevés volt az eső.

tracy71 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 776
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne hozzátok: úgy tél elején a kutyusom tőből amputálta a rhodimat. Mit gondoltok? Fog ez még valaha a gyökeréből kihajtani? Vagy ne is ábrándozzak ilyesmiről és szerezzek be egy másikat??
Előre is köszi!
monarda Creative Commons License 2006.05.11 0 0 775
A képed, nem rossz, a rodi színe isteni(olyan igazi piros), de élőben még szebb lehet!?:DD
Előzmény: monarda (774)
monarda Creative Commons License 2006.05.11 0 0 774

Szia!

Nos azt köszönhetem nektek, hogy még meglátta a napvilágot és megörvendeztetett a virágával amit én is most csodálhatok két év után!Eddig még nem virágzott!:DDDD

Az alsó képen az a  mostani állapota, jövőre ez már csak egy rosz álom lesz.:DDD

Előzmény: ZsuR (766)
Boyteam Creative Commons License 2006.05.10 0 0 773

Köszönöm Szalkó, már azt hittem, senki nem tud segíteni. Még valamit észrevettem, hogy a bimbók belseje nagyon ragacsos. (vagy ez az egészségeseknél is így van?) Elkeseredésemben kibontogattam több bimbót, de mind ilyen belül :-(

A leveleken lévő rágásnyomokat mi okozhatja? Hasonló, mint ami a rózsákon szokott előfordulni, olyan félhold alakú. Szerinted próbálkozzak gombaölős permetezéssel?

Előzmény: Szalkó (772)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.10 0 0 772

Szervusz Boyteam!

A képeiden látható tünetekkel már én is találkoztam, de nem tudom mi okozhatja ezeket.

Azt írod; 'Pár napja még szép zöldek voltak a bimbók'.

Abban biztos vagyok, hogy ez nem pár nap alatt kialakuló kór. Sokkal régebbi és tartós fertőzés (talán valami gomba) okozhatja.

A tél csúnya dolgokat tud művelni a rodijainkkal.

Előzmény: Boyteam (748)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 771
Hát mit is mondjak:) Szerintem meg kell próbálni. Ha az enyém túlélte ilyen minin, és nem volt nyakig betakarva tényleg, akkor szerintem ez is túléli. Én is gondolkoztam, hogy veszek egyet, de nincs hova tenni! Na, majd meglátjuk mit írnak a többiek:)
Előzmény: Csali42 (770)
Csali42 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 770
Szia Vanda!
Igen, láttam a Tiédet, kis aranyos:)
Úgy szeretném, ha kinn tartható lenne, nekem a teleltetés a mumus, akkor már elég sok növényem feladta:(
Előzmény: wanda21 (769)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 769

Szia Csali:)

Ez egy azálea lesz. Az enyém még egész mini, és kinnt telelt takarással, és most még virágzott is:) Egy kicsit lejjebb raktam is be róla képet. Én nem adtam neki se tápot, se speciális földet, és mégis kis helyes lett, még most is virágzik:)

De majd jönnek a profik, és ellátnak tanáccsal:) Ja, és nagyon szép:)

Előzmény: Csali42 (767)
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 768
Nekem így is nagyon tetszik!
Előzmény: ZsuR (766)
Csali42 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 767
Sziasztok!
Segítséget kérnék az azonosításban, illetve hogy hogyan kezeljem. Azt tudom, hogy savanyú talaj, esővizes öntözés, meg roditáp, és szűrt napfény, de pl. télen kinn, vagy benn??Köszönöm.
ZsuR Creative Commons License 2006.05.10 0 0 766
Marmint. . . a betegseget, vagy a viragot? :))

Nagyon szep! Mi van a bokorral? Gyogyul? Nalam is volt ilyen betegseg egyszer - nem is emlekszem, mikor.

Megembereltem magam, es megegszer lefenykepeztem a piros rhodot. itt a kep - meg lehetne dolgozni rajta. . .

Előzmény: monarda (765)
monarda Creative Commons License 2006.05.10 0 0 765

Szalkó és Zsur!

Itt van a beteg rodimnak a virága!

Ezt nektek köszönhetem.:DDD

ZsuR Creative Commons License 2006.05.10 0 0 764
Hat ez az - az egesz piros. Nem tudok rola elfogadhato kepet csinalni!!! Ennyit meg nem szenvedtem egy keppel!!! MOst is csinaltam egy parat - de semmivel sem jobbak mint az elozek - igy nem teszm fel. Azert nem adom fel.
Előzmény: Parducbogyo (763)
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 763
A tiéd is nagyon szép, hogy a közepe piros!:)
Előzmény: ZsuR (762)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.10 0 0 762
Jajj de szep ez a szin!!! Egyik kedvencen. . . Ha minden bimbo kinyilik, az egesz bokor egy csokor virag lesz!!! :))
Előzmény: Parducbogyo (760)
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 761
Ja, a fordítás nincs elfelejtve. Folyamatban van.
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 760
Szia Zsur! Kinyílt a rodim.
snomi Creative Commons License 2006.05.10 0 0 759

Sziasztok!

Egy kérdésem volna...Van nekünk is egy Rhododendron-k....már 2 éve folyamatosan hozza a rengeteg bimbót, de egyik sem virágzik ki, hanem elszárad. Kérdésem az volna, hogy mi a titka annak hogy virágzásra tudjuk bírni:-))))

Ja és most még a levelei is elkezdtek sárgulni....

Milyen tápoldatot használjunk??? Melyik helyet szereti jobban, az árnyékosat vagy a naposat???

Köszönöm a segítségeteket!

ZsuR Creative Commons License 2006.05.09 0 0 758
. . lemaradt. . .
Előzmény: ZsuR (757)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.09 0 0 757
Csodalatosak! Nalam meg nem sok rhodo nyilt ki - az elso az mar regen elmult - a masodik a voros, "Vulcano" most kezdett ra - igaz csak az egyik bokor, a masik ketto meg csak bimbos. Nagyon nehez jo kepet kesziteni rola.

A tobbin meg kicsik a bimbok. Szeretnek venni parat, feltetlenul olyant, amiknek a viragzasa a ketto koze esik :))

Előzmény: Szalkó (750)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 756

Jó ötlet, megnézem. Esetleg adok neki talajfertőtlenítőt, a biztonság kedvéért.

Előzmény: Szalkó (754)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 755

Reméltem is, úgyhogy adtam még neki, mert egyébként nagyon jól elvan a cserepében, már három éve, és ilyen dúsan virágzik mindíg.

Előzmény: Szalkó (753)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.09 0 0 754

Még valami eszembe jutott.

Nézd meg a földlabdát, vannak-e rajta rágásnyomok, azaz "valaki" nem-e beköltözött a cserépbe.

Előzmény: kiwancsi (751)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.09 0 0 753
Az edényben lévő növények földje,  nem biztos, hogy kellően be tud ázni egy esőtől. Ez a rodi teljesen lefedi az edényét. Nagyon úgy néz ki, mintha vízhiánya lenne.
Előzmény: kiwancsi (751)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 752

Tudom hogy nem nagyon jók a képek, de nem vagyok itthon amikor jobbat csinálhatnék.

kiwancsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 751

No comment.

Azaz mi lehet az oka hogy hervadtak a virágai? Vize csak van ebben az időben...

Szalkó Creative Commons License 2006.05.09 0 0 750

Nekünk is a lazac színű a kedvenc, és másoknak is az tetszik a legjobban. Nem véletlen, hiszen minden évben tele van virággal. Ez a fajta olyan, amilyennek egy rodinak lennie kell. Az a tapasztalatom, hogy a lombhullatóak jobban tűrik a mi klímánkat.

Ezen a tavaszon az időjárás kedvez a rodiknak. A 18-20 fok nagyon megfelel nekik. A korábbi években az volt a baj, hogy az áprilisi kánikula előbbrehozta és meggyorsította a virágzásukat, így nem gyönyörködhettünk sokáig bennük.

Kis virágú japán azálea most nyílik.

'Doc'

'Kalinka'

'Caractacus'

A 'Grandiflorum' most még ilyen.

A 'Roseum Elegans' későbbre tartogat.
Előzmény: ZsuR (749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!