“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Szia itt is. Jöttél vadászni Ivan Ivanovics?vagy már nem is azért jársz az erdőbe?*
Nem releváns a válás, mint olyan. Persze nyilván lehet törés a lélekben, de nem ettől nem válik szociopata bűnözővé....ha kizárjuk, hogy nem eleve annak született.
A belemagyarázást PONT nem én csináltam. Már csak azt nem értem miért ilyen nehezen elképzelhető, és felfoghatatlan, hogy az anya lehet a vélt vagy valós sérelmei miatt egy rohadék??!
* elnézést ha kicsit régi ez a vicc, és vannak akik nem ismerik
Itt még a Tescó se szállít ki . Nekem meg most a karácsonyi sütés/főzéshez kell mindenfélét vennem , meg macska konzervet .
Egyébként meg minek fizessek azért , amit magam is meg tudok még csinálni ? Kocsival 10 perc . De én magát a vásárolgatást utálom (no meg a pénztárt :-D) . Tökmindegy , hogy cipőt/élelmiszert/bármit kell venni .
Ahogy szédelegnek az emberek a bótba' ... ahelyett , hogy cetlivel menne , ha napi/heti bevásárlást csinál !
Az anyját elhagyta az apja... meg a fiát is. Miért nem vitte magával a fiát, hiszen láthatta, hogy nincs jó kezekben a beteg anyja mellett?
Ja, hogy apuka letojta a fiát is?
A fiú hasonlított az apjára. Sok mindenben, de külsőleg igazán. Az anyja folyton megalázta emiatt. Nem tudta a vélt, vagy valós sérelmeket feldolgozni, és a fiúgyermeken vezette le.
Természetesen az ilyen jellegű gyilkosság bomlott elmére utal, de mivel nem bolondnak született, így eléggé nyilvánvaló, hogy mely tényezők vezethettek ide.
Ez meg csak a te belemagyarázásod, ezt vitasd meg önmagaddal.
Boldog ember lehetsz, hogy ilyen faék egyszerűséggel rendszerezed és ülepíted le magadban a komplex dolgokat, biztosan azért, mert neked is kiemelkedően magas az IQ-d.
Saját szememmel láttam ilyet. Valódi szuper pszichológusnak kell lenni annak szülőnek aki a Damien szerű (ld. Ómen c. film) gyerekét próbálja irányba állítani.....nagyon nehéz.
Több tudományág keresztezi egymást....nem egy egzakt kézzelfogható, mint mondjuk a gépészet. Hagyd a minap azzal találkoztam, hogy retroaktív, az engem is megfogott. Azt jelenti,hogy visszaható.:-))
Pedig vannak erre mutató adatok. Pl. Amerikába, rendes családokhoz adoptált cigánygyerekek nagy százaléka bűnözővé válik. (Olyan értelemben nagy százalék, h a fehér adoptáltakhoz képest. De kevesebben, mint az eredeti családban hagyottak) Úgyh vmit számít a nevelés, de nem minden! Ezért necces az örökbefogadás pl.
Akinek pedig rendes felnőtté vált a gyereke, persze lehet büszke magára, mert számít a nevelés, de a bűnöző felnőttek szüleit sem lehet mindenért okolni!
Nem vagyok genetikus (se) , de akkor se hiszem , hogy vannak bűnözői vagy szemétkedésre hajlamosító gének .
Valamikor régen olvastam erről egy tanulmányt még origós koromból (ott is felvetődött hasonló) , és totál logikusan le volt írva a miért és hogyan . Csak én már elfelejtettem , de a lényeg rögzült .
Az a gyerek pedig nem biztos , hogy ugyanazt a nevelést kívánja , mint a többi . Talán sérelem érte , vagy féltékeny (szülőre/testvérre) . Agyturkász esetleg ?
Nem. Az anyját elhagyta az apja. Mindegy miért nem releváns,mielőtt ezt hoznád fel oknak. A fiú hasonlított az apjára. Sok mindenben, de külsőleg igazán. Az anyja folyton megalázta emiatt. Nem tudta a vélt, vagy valós sérelmeket feldolgozni, és a fiúgyermeken vezette le. Kiragadhatod azt hogy kisállatokat kínzott.....fordíthatod így a dolgot, hogy a férfigyűlölő ideológiádat alátámaszd. Akár még így is lehetett. Azonban a nagyon sok kisállatkínzó lesz normális felnőtt, ez nem egyenes út ahhoz, hogy valaki halott nőt fejével folytasson aktust. Természetesen az ilyen jellegű gyilkosság bomlott elmére utal, de mivel nem bolondnak született, így eléggé nyilvánvaló, hogy mely tényezők vezethettek ide.
Lombroso elméleteinek egyike volt az 5 bűnöző típus. Ebből az egyik a született bűnöző. Van ilyen. A sorozat egyik erénye, hogy bemutatja azt a kriminálpszichológiai kutatómunkát, amely megpróbál rendszert kialakítani, és cizellálni.
Mert NEM él 2 millió ember nyomorszinten, NEM rohadnak a kórházak, NEM folyik gyorsuló ütemben az oktatás leépítése, NEM most verik szét éppen a tudományos kutatást, Akadémiát, nem most fogadj(T)ák ez a rabszolgatörvényt (pont 50 vasárnapi műszakra kötelezhető a melós és majd 4 év múlva kell csak elszámolni stb stb)
Azért elgondolkodhatnál mért a diáklányokat és a nagyszüleit gyilkolta meg először. Valószínű, a nagyszülők elutasították az agresszív unokát. Mint ahogy kamaszként a diáklányok is az agresszív viselkedését.
A pasas arra használta a nagy IQ-ját, hogy megtanulta manipulálni a cicológusokat. Elképzelhető, hogy a saját anyjáról is hazudott össze-vissza, hogy a felelősséget a holt anyjára tolja. Régi ócska férfitaktika. Az ütődött hímsovi nick is ilyen taktikai megfontolásból hozta ide.
Amúgy rengeteg tömeggyilkos férfi nő fel jó körülmények között. Sőt, törvények felettiek is. Legálisan gyilkolászhatnak. Mint a rócsild féle 300 tömeggyilkok család. Akiknek a lelkén szárad az utóbbi 2-3 évszázad minden véres kimenetelű háborúja, forradalma, polgárháborúja. Amit most jelenleg a franciáknál látsz, az is ennek a kiválasztott 300 család tömeggyilkosainak a lelkén szárad.