“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A mai nap tanulságaként az Ed Kemper asszociatív idézet alapján megállapítható, hogy azonnal frusztrált dühödt indulatot vált ki, ha elég sok magától értetődő jel, információ, adat, alapján a nő, mint NŐ és ANYA hibás. Jelzők, a sorozatgyilkossal való azonosítás (sőt annak továbbgondolása) vita egyoldalú lezárása, sarkítások, és gyakorlatilag merő személyeskedés....stb. Hm. Ez a a Nők kommunikációja ...mondjuk a változó társadalomban? Szerencsére talán nem, mert ma láttam 1-2 értelmesebb hsz-t is (vélhetően) nők részéről.
Erre csak a klasszikus "hanyas vagy" idézettel tudok válaszolni (mármint, arra h nincs indulat) "De van!De van!":-)) Hangsúlyt nem tudom leírni. Ivanovna.... Kurvás topik? Az nem érdekel.
Nem az apjába tört bele a srác, hanem az anyja dolgaiba. Ugyanis ha valakivel nem törődnek az sokkal kevesebb kárt okoz mint a direkt, folytonos megalázás. Arra továbbra sem érkezett felvetés, hogy az anya folyamatos terrorja bezzeg legalizát. Ugye ezen nem nagyon lehet tovább rugózni?
Mivel egyik hsz-ban sem volt nyoma indulatnak részemről (ugyanez nem mondható el a tieidről) így pusztán a matematikai logika alapján én vagyok a medve az erdőben. A vicc alapján legalábbis.
Az igazság mindig egyszerű. A hazugság bonyolítja a dolgot. Az abszolút hazugok az igazság kimondóját mindig gyalázzák, gúnyolják. Az oka, hogy az igazságról eltereljék a figyelmet, a szókimondójának a személyének a kigúnyolásával, pejoratív jelzőkkel ellátásával az igazságot hazugságnak állítsák be.
Azért mert a legtöbb ember bevásárló kocsival beáll a gondolák közé középre , és nem érdekli elfér-e tőle más is .
Azért mert ha az útközepén találkozik az ismerősével , akkor ott áll le vele dumcsizni .
Azért mert ha két méterrel később eszébe jut , hogy mégis akar venni egy tábla csokit , akkor nem megfordul , hanem visszatolat , lehetőleg az utána jövőnek .
Azért mert a bevásárló kocsik kereke nem egyenes irányba megy , hanem jobbra-balra önállósul , hogy bárkinek a lábára rá lehessen tolni .
Meg ilyenek .
No mindegy .... ez van , ezt kell szeretni . (szereti a rosseb ! )
A belemagyarázást PONT nem én csináltam. Már csak azt nem értem miért ilyen nehezen elképzelhető, és felfoghatatlan, hogy az anya lehet a vélt vagy valós sérelmei miatt egy rohadék??!
Nem ez az elképzelhetetlen. Az viszont direkt szemétség, hogy te ezt tényként állítottad itt, vagyis belemagyaráztad.
Az viszont tény, hogy az apja elhagyta a fiát, aki pedig nagyon kötődött hozzá, sőt még kamaszkorában sem kellett neki a fiú, hanem kivágta a farmra a nagyszülőkhöz. Gondolom, hogy az apja féltette az új családját ettől szörnyetegtől, hiszen ismerte a viselt dolgait.
Azért az is igaz, h egy bántalmazó, elhanyagoló családban cseperedő gyerekből nagyobb valószínűséggel lesz beteg, esetleg bűnöző felnőtt, mint egy normál családban nevelkedőből. De a legjobb családban is előfordulhat.
Szia itt is. Jöttél vadászni Ivan Ivanovics?vagy már nem is azért jársz az erdőbe?*
Nem releváns a válás, mint olyan. Persze nyilván lehet törés a lélekben, de nem ettől nem válik szociopata bűnözővé....ha kizárjuk, hogy nem eleve annak született.
A belemagyarázást PONT nem én csináltam. Már csak azt nem értem miért ilyen nehezen elképzelhető, és felfoghatatlan, hogy az anya lehet a vélt vagy valós sérelmei miatt egy rohadék??!
* elnézést ha kicsit régi ez a vicc, és vannak akik nem ismerik
Itt még a Tescó se szállít ki . Nekem meg most a karácsonyi sütés/főzéshez kell mindenfélét vennem , meg macska konzervet .
Egyébként meg minek fizessek azért , amit magam is meg tudok még csinálni ? Kocsival 10 perc . De én magát a vásárolgatást utálom (no meg a pénztárt :-D) . Tökmindegy , hogy cipőt/élelmiszert/bármit kell venni .
Ahogy szédelegnek az emberek a bótba' ... ahelyett , hogy cetlivel menne , ha napi/heti bevásárlást csinál !
Az anyját elhagyta az apja... meg a fiát is. Miért nem vitte magával a fiát, hiszen láthatta, hogy nincs jó kezekben a beteg anyja mellett?
Ja, hogy apuka letojta a fiát is?
A fiú hasonlított az apjára. Sok mindenben, de külsőleg igazán. Az anyja folyton megalázta emiatt. Nem tudta a vélt, vagy valós sérelmeket feldolgozni, és a fiúgyermeken vezette le.
Természetesen az ilyen jellegű gyilkosság bomlott elmére utal, de mivel nem bolondnak született, így eléggé nyilvánvaló, hogy mely tényezők vezethettek ide.
Ez meg csak a te belemagyarázásod, ezt vitasd meg önmagaddal.
Boldog ember lehetsz, hogy ilyen faék egyszerűséggel rendszerezed és ülepíted le magadban a komplex dolgokat, biztosan azért, mert neked is kiemelkedően magas az IQ-d.
Saját szememmel láttam ilyet. Valódi szuper pszichológusnak kell lenni annak szülőnek aki a Damien szerű (ld. Ómen c. film) gyerekét próbálja irányba állítani.....nagyon nehéz.
Több tudományág keresztezi egymást....nem egy egzakt kézzelfogható, mint mondjuk a gépészet. Hagyd a minap azzal találkoztam, hogy retroaktív, az engem is megfogott. Azt jelenti,hogy visszaható.:-))