Keresés

Részletes keresés

von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 492

10k/100kiló, - 2500 Ft/100km benzinköltség, +pályamatrica az érintett országokban

És órákig tart. Te se dolgoznál ennyiért órákat, max hobbiból.

Számoljunk:

150 km oda+150 km vissza = 300 km. 3x6 liter = 18 liter x 340 Ft = 6.120 Ft a benzin.

(azért 340, mert kint fogsz tankolni TELE)

Pályamatrica minek, az van, vagy mész alacsonyabb rendű úton.

Max. 4 óra az út oda vissza.

Már itt nyertél.

Plusz add hozzá a többi megvett élelmiszert, ahol szintén fogsz nyerni átlag 15-20%-ot.

Amíg vásárolsz, a többiek elmennek egy kicsit nézelődni, kikapcsolódni.

A legrosszabb esetben inygen volt egy kirándulásod és egy családi kiruccanásod.

Előzmény: bogel (486)
mtbf Creative Commons License 2011.03.05 0 0 491

"siman lesz cukorbeteg akkor is ha eleteben nem evett cukrot tehat a cukornak kozvetlenul semmi koze a cukorbetegseghez"

Az elhízás, az inzulinrezisztencia, és a hasnyálmirigy inzulintermelésének túlhajtása, majd kimerülése cukorfogyasztás nélkül is eredményezhet cukorbetegséget (is), de a cukor (és a főleg finomított) szénhidrátok túlzott fogyasztása a bevitt kalóriák arányához képest sokkal jobban megpörgeti az inzulinrendszert, tehát rövidebb idő alatt lesz belőle elhízás majd indul be a fenti folyamat.

Előzmény: Droopyear (407)
50peregy4 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 490

Max.2 év elég ha így folytatják.

Előzmény: von Übergetzi (478)
Cubaipeti_ Creative Commons License 2011.03.05 0 0 488

Szidtátok a Torgyánt mint bokrot, az általa vezetett minisztérium nem feküdt le az Uniónak, nem tudtak megegyezni, belépési feltételeken. Jöttek Libárálkomcsik secperc alatt letágyalták. Most már látjuk milyen feltételekkkel.

bogel Creative Commons License 2011.03.05 0 0 486

10k/100kiló, - 2500 Ft/100km benzinköltség, +pályamatrica az érintett országokban

És órákig tart. Te se dolgoznál ennyiért órákat, max hobbiból.

Ez csak nagyban éri meg, és ha Magyarországon gyorsan el tudod adni az árut, mielőtt lemegy az ára.

Előzmény: von Übergetzi (473)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 485

Sajnos nem csak ezekkel az árakkal vernek át minket a 400 ml-es nagy Schauma sampont 1,05 euróért kb 300 forint vágják hozzád és szinte minden olcsóbb jóval. Hajlakktól kezdve a fúrószárakig. Büdös nagy ármaffia van nálunk. Meg bank meg stb maffia.

Előzmény: Törölt nick (482)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 484

Cukrászüzemetek van?

Előzmény: Törölt nick (480)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 482

egyébként ez nem mai történet ám. anno már 3 éves, amikor kint voltam Németországban, már akkro is sokminden olcsóbb volt. meg is voltam lepődve rendesen, hogy átszámítva a tojás, sajt, keksz, sör... stb. már akkor is valamivel olcsóbb volt mint nálunk. hihetetlen volt ezt látni.

Előzmény: kireszavaztam (481)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 481

Már írtam a németeknél 25 cent kb 70ft egy kiló jó liszt. most hoztam 10 kilót abból is.

Előzmény: von Übergetzi (416)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 478

Érdekes dolgok lesznek itt 20-30 év múlva.

Nem kell ide annyi idő, szerintem 4-8 év maximum.

Előzmény: Törölt nick (477)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 476

Mink is maradt még, amit el lehet adni?

Sorolom: ivóvízkészlet, termőföld, adószedés joga, ásványkincsek.

Előzmény: Törölt nick (475)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 474

Ha két hétig nem nagyon adna el mondjuk cukrot, egyből meglenne annak, a normál ára is.

Ezt magyarázom már lassan 10 éve. Ha nem használnák a mobilt, nem vásárolnánk, nem tankolnánk egy hétig, rögtön normális árak lennének.

Előzmény: Törölt nick (465)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 473

Ha csak a benzinköltsget számítod (saját időd, autópálydíj, amortizálod a kocsit stb.), ennyiből tudod kihozni, hogy annyiért szerezz be osztrák cukort, mintha itthon vennél.

Kurvára megéri. A magyar és az oszták államnak.

Pedig kurvára megéri. 100 kg cukron jelen pillanatban 10.000 Ft-ot lehet megtakarítani.

Ha ehhez hozzáadod, hogy egyúttal kint jóval olcsóbban tudsz felvágottat, tejet, sajtot, vajat, tőhehúst, Pick szalámit (-35%), visszafelé benzint, édességet venni, bőven megérte még 150 km-ről is elautózni érte.

Előzmény: bogel (442)
Cubaipeti_ Creative Commons License 2011.03.05 0 0 472

Eastern Sugar RT kepott érte 23 milliárd forintot hogy a földel tette egyenlővé. termelők ebből 10-30%-ot kaphattak. Leszerelt gépeket meg eladta az Ukránoknak, Unión belül tilos volt felhasználni.

Előzmény: Törölt nick (460)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 471

Ez túl bonyolult. Inkább földalatti, titkos cukorgyárakat kell épiteni titokban.

...aztán jön a NATO és jól lebombázza.

Még normális légvédelmünk sincs, hogy megakadályozzuk.

Előzmény: Zottjoghurt (468)
transzhumanista Creative Commons License 2011.03.05 0 0 470

Nemcsak a szocik adták el, nagyon sok jobboldali nemzeti érzelmű ügyvéd és üzletkötő házalt annak idején nyugati befektetőknél, szinte úgy erőltették rájuk a nemzeti vagyont szarért húgyért. Magánembernek persze ez a szar és húgy is vagyon volt, 20-30 millió akkoriban vagyonnnak számított, amit egy pár milliárdos ipari tulajdon eladásáért lehetett kapni jutalékként. Így nagyon sokan akartak ebből meggazdagodni.

Az akkori kormányok ott rontották el a dolgot hogy nem sittelték le a legpofátlanabb csalókat már az elején. Ma már nehéz lenne, szinte a teljes hazai elit ebből szerezte a vagyonát. A nyugat szemében pedig a magyarok munkakerülő csaló gazemberek, akik térden állva könyörögtek hogy privatizálják őket

Előzmény: WYW (458)
déli áram lett Creative Commons License 2011.03.05 0 0 469

Igazad van, a szocik. Ki más, ugye? De nem baj, nem is vártunk mást...

Előzmény: Törölt nick (457)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 468

engedélyt kéne kérni egy magyar cukorgyár építésére a saját hazánkban

Ez túl bonyolult. Inkább földalatti, titkos cukorgyárakat kell épiteni titokban.

Előzmény: Törölt nick (449)
WYW Creative Commons License 2011.03.05 0 0 467

Ebben igazad van.

Előzmény: Törölt nick (459)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 464

Lebontották.................................

Előzmény: Törölt nick (460)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 463

Már mint "padisa"

Bocs

Előzmény: Maccskacico (461)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 462

"kapjon egy jó kis 25%os jövedéki adó"

Büdös bolsevikje! Be fagyasztaná a 400ft os cukor árát! 

A jövedéki adó rosszabb minta védővám.

A hipoglikémiás roham tipikus tünete a pánikérzés, hideg izzadás, látászavar  - én pl karikákat láttam, gyengeség érzet, de ehhez nagyon hasonló dolgokat mondott anyukám is.

Biztos hogy ez cukor volt?  Esetleg nem a muter kokainját tetted a tésztára?....D

Előzmény: Maccskacico (456)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 461

de pont ez a pláne benne, hogy a lakosság jelentős része cukorbeteg lesz, és aki történtesen nem az, az sincs tőle messze, és ez folyamatosan növekszik

Esetleg nézz utána az olaszok, spanyolok, törökök, arabok cukorfogyasztási szokásainak, meg az ottan cukorbetegetk számának. 

Előzmény: padisah (319)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 460

már építettünk.

még én is jártam kommunista szombatokon is hazát építeni:-)

Előzmény: WYW (453)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 459

Ettől még a gazda is termelhetne cukorrépát.

Nem biztos, hogy a termelésben, de az értékesítésben biztosan össze kéne fogni. Volt egy példa erre, Mórahalom, évekig ment, az idén tönkremet.valamit nyilván másképp kell csinálni. Ha nyeu-ban megélnek a gazdák, itthon is meg kellene élniük.

Előzmény: WYW (458)
WYW Creative Commons License 2011.03.05 0 0 458

Szerintem a téeszek szétkúrásával sikerült az alapanyagtól megszabadítani a gyárakat, azt pedig nem a szocik csinálták.

Előzmény: Törölt nick (457)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 457

A helyzet ennél bonyolultabb. Nem vagyunk függetlenek. Eladták az országot a szocik, az eu meg csak piacnak használ minket.

Előzmény: WYW (453)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 456

Én inkább azt a változatot látnám szivesen, hogy a kristálycukor/porcukor kapjon egy jó kis 25%os jövedéki adót, pontosan azzal megindokolova, hogy egyelőre közös egészségügyi rendszer van, a cukorból túlfogyasztók cukorbetegség kezelését majd a tb alapból kell finanszírozni, ideje hogy ennek költségeibe beszálljanak

én magamon éreztem egy tányér megcukrozott dióstészta után hogy rosszul vagyok, elszállt a vércukorszintem

szédülés, émelygés etc

Aztán meg a vércukor rángatás másik következménye, hogy a túltermelt inzulin, meg a vérből utánpótlás hijján kiürülő cukor eredőjeként vércukor hiány lép fel - pláne ha az illető a finomított cukorbevitel után mozog.

A hipoglikémiás roham tipikus tünete a pánikérzés, hideg izzadás, látászavar  - én pl karikákat láttam, gyengeség érzet, de ehhez nagyon hasonló dolgokat mondott anyukám is.

Én meg azt a változatot látnám szivesen, hogy hülyeségadót vessenek ki azokra, akik egy tányér diós tésztától halálközeli élményen mennek keresztül. 

Szvsz ez sokkal jobban terheli az egészségügyi rendszer, mint a cukor, zsir, alkohol, cigaretta fogyasztók együttesen. 

Előzmény: padisah (307)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 455

Az egész jó ahhoz képest, hogy az intersparban egyáltalán nem volt.

Nekem van még pár kiló cukrom itthon, igaz, kevés is fogy, mert a mindennapi teát mézzel édesítjük.

Az lenne a jó, ha senki nem venne cukrot, ha megtelnek az áruházak polcai, hadd álljon ott a  cukor jó sokáig. Nem olyan régen, tán az 1800-as évek közepétől használjuk a cukrot, előtte is megvoltak nélküle. Ráadásul egészségtelen is.

Lehet, hogy a spekulánsok az egészségünket féltik? :-)))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: WYW (450)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 454

Szerintem az államnak kéne építeni cukorgyárat. Termelni kéne megint cukorrépát.

Bizony, ésszerű lépés lenne ebben az iparágban is elkezdeni szépen a munkahelyteremtést.

Már ha van/lesz rá akarat.

Előzmény: Törölt nick (445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!