“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A cigányok felelősségteljesen, megalapozott egzisztenciával, iskolázottan, több munkaviszonyban eltöltött év után vállalnak gyermeket. Soha nem fordul elő, h az anyuka nagybácsija lenne a gyermek édesapja, és/vagy hogy a gyermek apja egyben a nagyapja is, vagy hogy az apuka lenne a testvére a saját gyermekének. Aki ilyet állít, az hazudik!
Aham... Nekem nem számít, h nem kedvelnek, mert általában olyanok nem kedvelnek, akik érdektelenek a számomra. Vannak néhányan, akikkel persze lehet beszélgetni. Ez a ritkább...
Volt régen egy nick. Ő is arról volt híres, hogy khmm... minden irányból begyűjtötte az "áldást".
Ez neki nagyon tetszett, mert így érezte igazán bizonyítottnak, hogy ő az, aki középen áll. (Pedig hát tényleg csak arról volt szó, hogy egyszerűen mindenki utálta szegényt, mint a kukoricagölödint.) :)
"Engem majdnem mindenhol utálnak. A komcsiknak nagyon fasiszta vagyok, a fasisztáknak túl liberális, a liberálisoknak meg nagyon rasszista... a femiknek fallokrata, a hímsovéneknek meg femináci... a keresztények szerint pedig megszállt az ördög..."
Nem. Engem ott is utálnak, mert alapjáraton a felemelkedésük mellett vagyok. Engem majdnem mindenhol utálnak. A komcsiknak nagyon fasiszta vagyok, a fasisztáknak túl liberális, a liberálisoknak meg nagyon rasszista... a femiknek fallokrata, a hímsovéneknek meg femináci... a keresztények szerint pedig megszállt az ördög...
1.Tartós vonzódás egy tevékenység végzésére. Születési adottság vagy megszokás által létrejött, az átlagosnál nagyobb és tartósabb hajlandóság egy tevékenységgel, tárgykörrel foglalkozásra, azzal kapcsolatos tevékenységre; készség, rátermettség egy művészeti ág, hivatás végzésére vagy egy beállítottság, hozzáállás szerinti életre.
A híres festőművész művészi hajlama már kora gyermekkorában megmutatkozott. A lány meggyőződéssel vallotta korábban, hogy hajlama van az elhízásra, de ahogy elhagyta a cukrot, csodálkozva látta, hogy lefogyott.
2.Orvosi: Fogékonyság a betegségre; a szervezet olyan (feltételezett) tulajdonsága, hogy bizonyos betegségekkel szemben csökkent az ellenállása, és ezért azokat könnyen megkapja.
A szívbetegségekre való hajlam nem az embertől, hanem az életmódjától, stresszt okozó környezetétől függ. A hajlamot állítólag meg lehet állapítani gyakorisági alapon, de nem elég alapos annak kivizsgálása, hogy tényleg létezik ilyen ok, mert az is lehet, hogy ezek az emberek „csupán” fokozott stressznek vannak kitéve.
3.Régies: Szerelmi vonzódás; látható ok nélküli vonzalom egy másik személy felé.
A férfi az első pillanattól fogva hajlamot érez, ahogy meglátja a csinos nőt. A kettejük közti hajlam idővel kiteljesedik.
Mondjuk cigányok esetében, ahol mindenki mindenkivel védekezés nélkül szexel, nagybácsi, testvér, nagyszülő, alapjáraton nagyobb a genetikai rendellenességek lehetősége... És akkor ki tudja, h mi ebből a degeneráció, és mi az, amit alapjáraton genetikailag hordoznak... Úgyhogy tényleg nagyon necces az ilyenek örökbefogadása... Van mit kutatniuk a tudósoknak...