“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Írásbeli megállapodás. Ez neked semmit nem mond? Én tudom a ballibsik semmiféle megállapodást, törvényt nem tartanak magukra kötelezőnek, de ez ha törvényileg deklarálva van, azt jelenti hogy még a ballibsik imádott multijainak is kötelező. És nem térhetnek el tőle,
Ma hazánkban rengeteg túlmóra nincs számlázva. Zsebbe megy."
S szerinted ezután nem fog? LOL.
A munka törvénykönyve jövő január 1-jétől kimondja: a munkaidőkeret tartama - ha ezt objektív, vagy műszaki, vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják - kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb 36 hónap. Évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának."
Kérdezzük meg Dzsonszit, mit fog mondani a főnökének, ha az orra alá tolja a 150 óra önként vállalásáról szóló nyomtatványt!
Hazudsz! A törvény előírja a dolgozó önkéntességét. Amúgy! Én tudom mért van a hiszti. Ma hazánkban rengeteg túlmóra nincs számlázva. Zsebbe megy. Azok hisztiznek akik ebben érdekeltek.
A cigányok felelősségteljesen, megalapozott egzisztenciával, iskolázottan, több munkaviszonyban eltöltött év után vállalnak gyermeket. Soha nem fordul elő, h az anyuka nagybácsija lenne a gyermek édesapja, és/vagy hogy a gyermek apja egyben a nagyapja is, vagy hogy az apuka lenne a testvére a saját gyermekének. Aki ilyet állít, az hazudik!
Aham... Nekem nem számít, h nem kedvelnek, mert általában olyanok nem kedvelnek, akik érdektelenek a számomra. Vannak néhányan, akikkel persze lehet beszélgetni. Ez a ritkább...