“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Nekem itt egyetlen ballibsi se hisztizzen. Ezek a vasárnapi boltbezárásnál xartak a zömében női kereskedelmi dolgozókra. Nekik fontosabb volt, hogy vasárnap vásárolhassanak, mint kereskedelemben dolgozó nők, anyák vasárnapja, amikor együtt lehetnek a családjukkal!
Pledájjul a cigányokkal rokony népség, az óegyiptomi fáraók körében (akik pénzen vették a fáraóságukat - mint az közismert) fordult elő, hogy fivér a nővérét, nővér a fivérét, apa a lányát vitte ágyasházába egy kis ödipuszira! (mint az közismert)
Látszik, hogy régóta nyugger vagy, s fingod sincs, hogy működnek a dolgok.
Gyálon a Tesco friss áru logisztikai központjában például a munkaidő vége előtt 1 órával is elrendelik a túlórát, ha a napi kiszállítással nem végeznek időben. Nix írásos beleegyezés. Akinek nem tetszik, mehet...
Az eü-ben már gyakorlat az önkéntes túlmunka. Azonban hozzárendel az ágazati törvény extra díjazást. Ahogy nézem az elfogadott javaslatot (T/3628) nincs benne ilyen. Az viszont fontos, hogy CSAK a kollektív szerződéssel rendelkező munkahelyeken lehet kitolni a túlmunka korlátot. MO. ksz-el való lefedettségi rátája pedig elég szerény. Ami aggodalomra ad okot az inkább az, hogy nem volt előkészítő-egyeztető fázis a törvényjavaslatot megelőzően.
Írásbeli megállapodás. Ez neked semmit nem mond? Én tudom a ballibsik semmiféle megállapodást, törvényt nem tartanak magukra kötelezőnek, de ez ha törvényileg deklarálva van, azt jelenti hogy még a ballibsik imádott multijainak is kötelező. És nem térhetnek el tőle,
Ma hazánkban rengeteg túlmóra nincs számlázva. Zsebbe megy."
S szerinted ezután nem fog? LOL.
A munka törvénykönyve jövő január 1-jétől kimondja: a munkaidőkeret tartama - ha ezt objektív, vagy műszaki, vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják - kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb 36 hónap. Évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának."
Kérdezzük meg Dzsonszit, mit fog mondani a főnökének, ha az orra alá tolja a 150 óra önként vállalásáról szóló nyomtatványt!
Hazudsz! A törvény előírja a dolgozó önkéntességét. Amúgy! Én tudom mért van a hiszti. Ma hazánkban rengeteg túlmóra nincs számlázva. Zsebbe megy. Azok hisztiznek akik ebben érdekeltek.