Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zaby34 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7018

Motorvezérlő csere?????? Még olvasni is rémület...)

Nekem a 12.12 VagCom nem lát a 2011.12. havi autóban élő adatokat a motornál. Hibakódot enged olvasni, élő adatot nem lát...

duend Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7017

Igen, nekem is volt vele bajom, de nekem megint más, mint nektek, és Gabesznak! 

Nekem egyszercsak úgy érzékelte, hogy nincs benne AdBlue folyadék, pedig csurig volt! Hiába mentem vele több ezek km is, egyszercsak elkezdett visszaszámolni... 

Szivattyú jó volt, szintjelző jó volt, érzékelők, szenzorok is!

Aztán egy idő után nem lehetett belépni a vezérlőbe, nem láttunk semmilyen adatot, így motorvezérlőt cseréltek nem olcsón, azóta szerencsére minden rendben vele, kopkopkop! 

Rőth Sándor Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7016

A bekötésben nem tudok segíteni. A műszakin nem ellenőrzik. Feltételezem a gyári vonóhoroghoz tartozik a műszerfalban lévő lámpa. 

Nálam egy led jelez vissza, amit a szerviz szerelt be. Itthon tetettem rá vonóhorgot, újkorában, mielőtt átvettem.

Előzmény: hant90 (7014)
Octi19 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7015

Emlékeim szerint az nem "bekötős" hanem egy speciális Can-Bus adapter kell hozzá... Szettben szokták árulni típusspecifikus dolog, szóval az autód kasznikódjával keres rá.

Előzmény: hant90 (7014)
hant90 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7014

Nemrég vettem egy 2003-as 5.5-ös 1.9-es Passatot. A kezelési útmutató szerint a fordulatszámmérőben van egy "utánfutó irányjelző" ellenőrzőlámpa, de nekem ez nem jelez vissza, ha az utánfutón működik az index. Az eladó szerint nincs bekötve (mondjuk én azt gondolnám, ezt műszakin ellenőrzik). Tudna valaki segíteni, hogy ez "házilag" megoldható?

Octi19 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7013

Kopogás az egy dolog, milyen jellegű és milyen szituációkban hallható?

Előzmény: horvathsza (7011)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7012

Vag com 12.12-vel, de nekem passatom van, nem tom neked milyen vezérlő van benne,

Nekem 200 környékén vannak az adblue-ra vonatkozó adatok az engine modulban.

Előzmény: zaby34 (7009)
horvathsza Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7011

Sziasztok!

Egy 2011-es B7-es Passatom van 2,0 TDI. Az lenne a problémám hogy jobb előről kopogást hallok a futóműtől. Szilentek gömfejek rendebe a "kutyacsont" cserélve lett.

Ma voltam lengéscsillapító mérésen és rázópadon. Minden rendben elvileg. Szerintetek lehet ez toronycsapágy?

zaby34 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7010

32770km-t ír mindig pontosan az AdBlue error mellett... Se nem csökken, se nem nő..

zaby34 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7009

Hja, már látom a tisztítás módját..) Gabesz! Milyen diagnosztikával nézed menet közben az AdBlue szintet?

zaby34 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7008

Meg kell hajolnom Előttetek..)

150 km-rel a feltöltés után eltűnt a hibaüzenet és a sárga kanna..

Azt viszont továbbra is írkálja, meg eddig is írta-néha amikor kedve van-, hogy AdBlue error 37200km... Ez a szám nem csökken, nem nő, mindig ugyanennyi. (lehet, hogy nem pont ennyi, majd legközelebb felírom)

Ekkor nem gyújtja ki a motorellenőrző lámpát, tehát hibát olvasni sem tudok.. Legalábbis 12.12-es VagCommal.

A Nox szenzort írja néha ugyebár, azt vagy törlöm, vagy magától törli egy idő után.

Tehát lehet, hogy akkor az AdBlue befecskendezője el van dugulva? Mivel tudom takarítani?

Köszönöm.)

Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7007

"addig nem fog kialudni a kis sörösüveg ami egyben a hibajelző is amíg nem csinál egy rendszertesztet ami kb 10-20km( vagy odissal is meglehet csinálni álló helyzetben), hogy lássa minden komponens megfelelően működik."

köszi akkor már tudom miért nem tűnt el azonnal.

Ezt magyaráztam anno Duendnek is, hogy ne cseréltesse ki a motorvezérlőt, mert menni kell vele 20 km-t és eltűnik.

A porsche persze kapásból cserélne mindent szenzort szivattyút motorvezérlőt....... 

Előzmény: 4 motion (7004)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7006

Hello,

Ugyanez volt nálam is.

Először autósboltban vettem adbluet, teletöltöttem, folyamatosan dobálta az adblue szint kevés illetve nox szenzor érték nem megfelelő jeleket.

törlés után kb. 3-400 km után visszatért a hiba. Az adblue szint jelzés a hibatörlés után kb 20 -30 km megtétele után szokott eltűnni, hogy miért nem tudom....

Először leengedtem az összes adblue-t és feltöltöttem a Porsche-ban vásárolttal, hátha az adblue volt szar mert van szavatossági ideje - Erre figyelj.

A csere után is dobálta a hibát. Törlés 3-400 km hiba - törlés 3-400 km - hiba .................. így mentem egy jó darabig 

Mire a nox szenzor és adblue injektor tisztítás (ultrahangos mosóval) után megszűnt a hibajelenség. azóta már mentem több mint 10 ezer km-t hiba nélkül, diagnosztikával figyelem az adblue szintet és azóta 80-ról 70 % -ra csökkent.

Szerintem két verzió van amit nem tudtam eldönteni hogy melyiktől javult meg: vagy a szenzor és az injektor volt a ludas, vagy levegős volt az utántöltés után az adblue, mert a szerelőnél a Bosch diagnosztikai rendszer írt valami légtelenítést a feltöltés után amit valami miatt (vagy a szerelő nem értett hozzá vagy nem tom) nem tudtunk véghezvinni....

A hozzászólásaim között találsz még erről infót, régebben részletesen leírtam a tapasztalataimat. német fórum linkek is vannak fotókkal.

Előzmény: zaby34 (6998)
cs!rke Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7005

"Az, hogy utána töltöttem nem zárja ki a teletöltés fogalmát..."

Nem hát, de nem is jelenti azt. Pedig az volt a kérdés, hogy teletöltötted-e. ;)

A kérdésemet meg nem nagyon értetted. Az, hogy kevés az adblue a gépben (legalábbis a hibajelzés, ami írásra késztetett ez volt) nincs összefüggésben a szivattyúval. A megfagyást, visszaszivattyúzást megint ne keverd ide.

Szóval elég egyszerű, és a beírásom után megerősítést is nyert ez a része:

Ha kevés az adblue, akkor töltsd tele, és autózz vele pár km-t. Lehet, hogy nem egyből, csak másnap, vagy a következő indításnál fogja elfelejteni ezt a hibát.

Ez csak (!!) a szint problémájára megoldás!

Ha a kipugáz összetételével van gond (talán erre utalt az eddig is világító adblue lámpa?), az más téma.

Előzmény: zaby34 (7003)
4 motion Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7004

az hogy vag commal törölted a hibát kevés attól még benne maradt a hiba amit csak az odis lát.de nem is ez a lényeg hanem az adblue rendszer ha hibát tárol hiába törlöd, addig nem fog kialudni a kis sörösüveg ami egyben a hibajelző is amíg nem csinál egy rendszertesztet ami kb 10-20km( vagy odissal is meglehet csinálni álló helyzetben), hogy lássa minden komponens megfelelően működik.a nox érzékelő ha jól emlékszem olyan 100rugó környéke. én azt javaslom,hogy először a scr-nél nézd meg az adblue befecskendezőt elszokott dugulni a karbamidtól és nem tud elég anyagot a rendszerbe juttatni,hiába szívja vissza a csőből minden leállításnál a tartályba. ha a visszaszámlálás elfogy, addig tudsz vele menni amíg le nem állítod az autót utána már nem fog indulni.ezt a tiltást vag-commmal(vcds) fellehet szabadítani.

zaby34 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7003

Elsőre teletöltöttem.. Az, hogy utána töltöttem nem zárja ki a teletöltés fogalmát, bár tény, hogy nem pontosan fogalmaztam.)

Azért gyanakszom a szivattyúra, mert külföldi oldalakról, hiányos angol tudással és fordítóprogram segítségével ezt sikerült megtudni, ill. amikor vettem ezt az autót és előtte néztem más hasonlóakat, találtam olyat, amelyikből az egész AdBlue rendszer ki volt herélve, pont emiatt az állítólag 180 ezer forintos szivattyú miatt.

Az AdBlue ugyanis -11 fokon megfagy, ezért a motor leállítása után vissza van egy szivattyúval szívatva a tartályba, és csak miután a tartály melegítése után kiolvadt, akkor használja csak a rendszer. ÁLLÍTÓLAG..) De ezek is csak homályos innen-onnan összeszedett infók..

Tehát ezért kérdeztem OLYAT, akinek esetleg van tapasztalata, vagy információja erről a témáról.

cs!rke Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7002

"töltöttem is utána", "Teletöltöttem..."

Ez két külön művelet volt, vagy csak elsőre rosszul fogalmaztál? Ha később teletöltötted, akkor van változás?

Korábban valaki írt már egyébként ilyen problémáról, és neki 1-2 napon belül eltűnt a hibajelzés, bár ott 4F A6 rémlik, és szoftverproblémát írtak neki.

Előzmény: zaby34 (7000)
cs!rke Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7001

A rendszer azt jelzi, hogy kevés az adblue, és Te a szivattyút gyanúsítod? Csak én nem látom az összefüggést?

zaby34 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 7000

Teletöltöttem...

Octi19 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 6999

Ha jól tudom akkor tele kell tölteni! Nem elég az utántöltés! Ha elfogy és letilt a rendszer akkor csak diagnosztikai csatlakozón lehet majd életet lehelni bele, szóval töltsd fel rendesen!

zaby34 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 6998

Üdw Mindenkinek!

Van egy 2011-es 140 lovas Seat Alhambrám. Már régóta irkálja az AdBlue error-t, de egyéb hibát nem jelez. A minap kiírta, hogy kevés az AdBlue, töltöttem is utána, de a sárga kanna jel kintmaradt, és tovább csökkent a megtehető km.-ek száma. Ez a sárga kanna ha pirosra vált, állítólag be sem lehet indítani a motort.

Próbáltam utánajárni a dolgoknak, de nem nagyon találtam infót hazai oldalakon.

Állítólag van valami szivattyúja ennek az AdBlue folyadéknak, amely meg szokott hibásodni. Nem tudja Valaki, hogy hol van ez a szivattyú, lehet-e vele valamit csinálni, vagy csak cserélni?

Néha kiírja még a NOX szenzor hibáját is, de azt tudom VagCommal törölni. Ez is lehet a szivattyú hibája, vagy a szenzor is cserére szorul?

Ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem segítsen!

Köszönöm.)

szeki13 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 6997

Köszi! Megnezem azt is ,hatha! Bar én a porlasztokra gondolok , pedig gariba cseréltettem mind a 4et. Allitolag a siemens 03g130073s tipusuakat csak is szakszervizbe tudjak bemérni:(. Most azon vok , hogy ezt kizarjam , marmint , hogy ez a hibaforras.

Előzmény: Spanos (6979)
k.of Creative Commons License 2015.09.13 0 0 6996
Ma megnézettem honnan jöhet a hang és kiderült,hogy a pd elemek hangját hallom amire azt mondták normális dolog.
pano78 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 6995

Ha nincs,nekem csak jobb,anélkül is bonyolult...

Előzmény: Octi19 (6992)
k.of Creative Commons License 2015.09.13 0 0 6994
"vagy meg kell inkább nézessem meg"
na ezt jól megírtam tegnap este.
Helyesbítek a kérdésemen mert jobban megfüleltem a dolgot és a ciripelő hang gázadásra a motor és a légszűrő közt hallható igazán.
Előzmény: k.of (6991)
mica-r Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6993

A műszerfalon kellene lenni visszajelzőnek (ha van a kocsiban egyáltalán)

Előzmény: pano78 (6990)
Octi19 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6992

Még az EURO VI-os besorolásúakban sem mindben van Ad-Blue rendszer...

Előzmény: pano78 (6990)
k.of Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6991
Sziasztok.
Pdtdi szívótorok felől gázadásra halk ciripelő hang hallatszik.Normális ez vagy meg kell inkább nézessem meg?
pano78 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6990

Sziasztok,

lenne kérdésem,2011 2,0 TDI Passat kombi,nem tudom h kell-e bele ADBlue-t tankolni,vagy nem.Nem találok sehol tankot,akkor gondolom nincs benne.Vagy ennyire el van dugva.A Betriebsanleitung szerinti helyen ennek nincs tankja.

Pedig úgy tudtam h ez is Euro V-ös.

Akkor ebben nincs ilyen szelektív katalizátor?

szatymaz fun Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6989

hello

van egy 2006 évj. kombi fekete passatom. keresek hozzá csomagtér ajtót. üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!