sziasztok. segittségeteket szeretném kérni a következökben.nekemis egy láceti sw 16 os kocsim van. a gondom a következö lene. ha 50km/ora sebeségel megyek vele akor elkezd rángatni.ez ojanérzés mintamikor motorfékre,majd ismét gáztadnák neki. a kocsin már volt szelep csere. és a cset lámpasem gyulad ki. havalaki tud segitsen, elöre is köszönöm. ferencke66.
A bioetanolnak nincs akkora energiatartalma mint a benzinnek, és ezeket a motorokat BENZINRE állították be! Mivel ilyen kevés energiát hordoznak, ezért nő meg a fogyasztás is. Ez miatt a karburátoros autóknak cserélik a fúvókáit nagyobbakra, illetve állítanak az előgyújtáson, ezt az ECU megoldja valamilyen szintig. Miért is jó?? Mivel átalakítóval sem biztos, hogy normálisan fog üzemelni 100% etanol mellett a kocsi (hallottam mástól), így az 50-50 keverés mellett nem hagy sok pénzt a zsebedbe, viszont kapsz egy "zöldebb" kocsit, ami mondjuk egy kopottabb motorral is átmegy a zöldkártya vizsgálatnál! Ellenérvek: " * A bioüzemanyagok előállítása nagy mennyiségű fosszilis energiahordozó felhasználását igényli, és ebből adódóan jelentős mennyiségű üvegházgáz kerül a légkörbe, szinte teljesen kompenzálva a bioüzemanyagok által "megtakarított" mennyiséget. * Az energetikai célú növénytermesztés monokultúrákhoz vezethet. * A termesztés nagy mennyiségű N2-forrás és egyéb műtrágya, valamint növényvédő szerek használatát teszi szükségessé, ami jelentősen megterheli a talajt és a vízbázist (nitrátok stb.). Terhelődik továbbá a légkör is, méghozzá a N2O üvegházgázzal és ammóniával, amely a savas esőkhöz járul hozzá. * A bioüzemanyagok előállítása sokkal drágább, mint az üvegházgáz kibocsátás csökkentésének egyéb lehetőségei. " "Negatívumként szokás említeni, hogy élelmezési célra használható növényeket, táplálékokat felhasználni üzemanyag-gyártás céljára akkor, amikor a Föld jelentős népessége éhezik – egy etikai vonzatú dilemma."
Hát kipróbáltam a bioetanolt többféle képpen. próbáltam felesbe járni vele. /később kiderült hogy ez jáható út/. Tetettem bele kütyüt hogy tudjak csak etanollal járni. Na netudjátok meg hogy mit csinált a motor. A szivem szakadt meg a kinlódásától. Volt már a végén még szervizlámpa is /sárga/. Ekkor lett rátankolva rendes benzin, és lőn csoda megjavult az autó. A szervizlámpa sem világit. Azóta igy járunk vele. Kütyü benne, felesbe az etanol meg a benzin. És igy 10-11 liter. Ez a története az etanolos átalakitásnak.
Hátha azóta megjött valakinek a kedve; meghát az árral is lejjebb mentünk:
"Eladósorba került Atyám autója, hátha pont ilyenre fáj a foga valakinek:
CHEVROLET LACETTI SX 1,4i (benzines) 4 ajtós (sedan), ezüst színű 2006 februári, 61500 km-rel, folyamatosan, szakszervízben vezetett szervízkönyvvel. Első tulajdonostól, garázsban tartott, nemdohányzó, megkímélt autó, törve nem volt, csak apróbb sérülések (részben kijavítva). BLAUPUNKT gyári CD-rádió, távirányítós centrálzár, immobiliser, elektromos ablakemelők elöl, manuális klíma.
Szervusztok lacettis sorstársak Olyan promlémám jelentkezett,hogy tövig nyomom a gázpedált induláskor és csak lassan gyorsul. Ez így megy pár váltásig utána már rendesen gyorsul. DE a motor kontrol lámpám nem világít Volt e valakinek hasonló tapasztalata és mi volt a hiba.
Sziasztok, csak az érdekesség kevéért: meglett a probléma. Ami ugye abból állt, hogy ismeretlen helyre távozott a hűtőfolyadékom. Nos, a hűtő tartály volt lukas! Kicsit tágulhatott a luk, mert most már látni lehetett, amint egy igen vékonyka sugárban spriccelget ki a lé. Döbbenet, hogy lyukadhat ki így egy műanyag öntött tartály az oldalán! :-) Ormió
"... Ha azt mondják, hogy vigyem be reggel a kocsit és délután négy körül mehetek érte, akkor ez nehezen megoldható. ..."
Keress egy másik szervízt... :-) Nekem eddig a leghosszabb várakozásom 3,5 óra volt. Verni kell az asztalt, hogy Neked meg KELL várnod az autót, és iparkodjanak.
Ezért kell a szervizmunkák ideje alatt a kocsi mellett állni!
Ha azt mondják, hogy vigyem be reggel a kocsit és délután négy körül mehetek érte, akkor ez nehezen megoldható.
Azt biztos nem cserélték 60.000 km-nél, mert ha jól emlékszem 120.000-nél kell.
Sajnos nem, 60 ezrenként kell. Boldog is voltam, nem két forint a dolog...
Ha ennyire nem bízol abban a szervizben, miért nem szervizelteted másikban a kocsit?
Mert eddig eszembe sem jutott, hogy átvernek. Korrektnek tűntek, ott vettem a kocsit, mindig hozzájuk vittem, ráadásul egy ismerős is volt ott régebben.
Viszont tökmindegy, hogy milyen gyertyát tekertek be a 75ezres szerviznél, azt nem hiszem, hogy egy új gyertya 4-5 ezer kilométer után tönkremegy...
Hála az aprószenteknek, nem ez volt a probléma. A sógoromnak (aki egyébként elektronikai mérnök és semmi köze az autószereléshez) megemlítette, hogy ha hideg motornál jelentkezik a probléma, akkor érdemes megnézni a gyertyákat, mert hidegen nehezebben keletkezik a szikra, de ha bemelegszik, akkor minden megjavul. Kicseréltem a gyertyákat és - hipp-hopp - úgy tűnik, most minden rendben.
Viszont ezzel kapcsolatban volna még két kérdésem. Egyrészt lehet tudni, hogy gyárilag milyen gyertyát tekernek a motorba? Másrészt mennyi az esély arra, hogy a kötelező szerviz esetén Bosch gyertyát tekerjenek a régi helyére? Merthogy erősen az az érzésem, hogy a kocsimban most lett először gyertya cserélve, pedig már majd' 80 ezer kilométer van benne. Viszont ha ez a helyzet, akkor honnan tudhatom, hogy a szerviz mindig korrekten megcsinált-e mindent? Pl. hogy 60 ezernél tényleg kicserélték a vezérműszíjat, vagy csak kifizettették a súlyos pénzt, nekem meg majd szétveri a motort az elszakadó vezérműszíj?...
A szervíz nem lelte a hibát, csereberéltek mindent, de a jelenség csak nem szűnt meg. A számítógép sem jelzett semmit. Hosszú vajúdás után a szervízvezető spekulatív úton kisütötte, hogy kicsi az üzemanyag nyomása. Kicserélték a benzinszivattyút és a jelenség elmúlt.