Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2006.05.15 0 0 794

Ez az az azalea, amelyik kiwancsi tanácsa szerint cserepestől földbe süllyesztve a kertben töltötte a telet. Úgy látszik, nem vette zokon. Most kezd nyílni :-)))

Csali42 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 793
Köszönöm! Egyelőre cserépben van, lehet, hogy később is így marad, mert itt messze nem ideálisak a tartásának feltételei.
A tanácsot is köszönöm, nagyon óvatosan fogom tápozni.
Előzmény: Szalkó (783)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.14 0 0 792
(pszt! Csak kettonk kozott - soha nem tortem ki a viragmaradvanyookat. . .!)
Előzmény: Szalkó (790)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.14 0 0 791
Értem, köszi szépen. Akkor ezt a magról szaporítás dolgot inkább kihagyom:)
Előzmény: Szalkó (790)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.14 0 0 790

Igen, a virágmaradványokat tőből le kell törni.

Magról ritkán kapsz olyan növényt, amelyik hasonlóan jó tulajdonságú lesz, mint az anyanövény. Sokkal jobb a dugványról nevelni.

Magról leginkább az alanynak szánt növényeket nevelik, melyekre ráoltják a rodi hibrideket.

Előzmény: wanda21 (788)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.14 0 0 789
Hat dekoracionak ott vannak a viragok, novenyek :)) - a mulch az szukseglet.

Nem tudom, hogy fenyo vagy sem, biztos van benne az is, a szaga utan itelve tobb a tolgy benne (mert ez a legtobb a kornyekunkon, es en a varoska komposzt teleperol hozom).

Szalko - koszi a dicseretet, nagyon orulok, hogy egeszsegesnek latszanak, mert bizony par eve nagyon sokat szenvedtem fekete foltosodassal, a rozsakat is majdnem elvitte, meg egy par rhodot is.

Szeretem vegyiteni oket (diversified portfolio :)) a filozofiam itt is), jo ha tobb reteg van beloluk - szebben is nez ki, meg valahogy jobban megelnek.
A savanyu fold jelemzo errefele, de sokszor nem eleg, meg kell savanyitani. Valahogy a vastartalom nem volt eleg par eve - meg ovatosan, de mindig adagolok vasat.

Jbtoth, a legnagyobb bokrom meg nem is keszul nyilni - az mar felnottszamba megy, hatalmas. Most nezegettem eppen, eleg szepen lesz rajta virag iden - tavaly nem kenyeztetett el.
Előzmény: Parducbogyo (784)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.14 0 0 788

Szai Szalkó!!

Köszi szépen a segítséget, már izgultam, hogy jól írtam-e a dolgokat.

Az én rodim kezd elvirágozni. Gondolom ami már teljesen kopasz, azt le lehet vágni ugye? Magnak hogyan kell meghagyni, és érdemes-e vele próbálkozni?

Előzmény: Szalkó (783)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.14 0 0 787

Van valami, amit a rodi nagyon nem szeret, ha a talaja átmelegszik.

Ugyanakkor a lombjának elegendő fény kell.

Előzmény: kiwancsi (780)
jbtoth Creative Commons License 2006.05.14 0 0 786
Zsur, nagyon szépek!
Nálam az az egy ami van, még csak most kezdi bontani a virágait.

Annyit aggódtam érte, mert annyi baleset érte szegényt, de most már úgy néz ki, hogy megmarad, és virágzik a szentem :))
Előzmény: ZsuR (781)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.14 0 0 785

Te szerencsés vagy, hogy a kerted talaja savanyú. Igazi áldás annak, aki imádja a rodikat.

Látom a rodik közé más növényeket is vegyítettél, azzal biztosítva azt a sajátos mikroklímát, melyet a rodi igényel. No és persze a mulcsréteg.

Szép egészségesek a rodijaid. :-))

Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.14 0 0 784
A fenyőkéreg dekoráció, vagy jó a rhodiknak?
Szalkó Creative Commons License 2006.05.14 0 0 783

Szervusz Csali!

Amit Wanda leírt, azzal teljesen egyet kell értenünk, vagyis takarással átteleltethető a kis azáleád.

A tápozáshoz tennék hozzá annyit, hogy csak óvatosan, mintha a zsíroskenyeredet sóznád. Elég évente kétszer, márciusban és augusztusban.

Előzmény: Csali42 (770)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.14 0 0 782
A nevek:
A feher: "White Catawba" (240cmx200cm).
A lila : "Roslyn" (120cm120)
A rozsaszin: "Roseum Elegans" (240cmx300cm)

Ezeket a mereteket felnott korukra erik el: 5-10 eves korukra :))!
ZsuR Creative Commons License 2006.05.14 0 0 781
Nem hittem, hogy valaha is fogok ilyent mondani: nem kell tobb rhododendron. . .:))! Korbeultedttem a kertet!!!

(Persze, ha szerelembe esek eggyel. . . :))!)

Igaz, picikek (5.99 "special") - az is igaz, hogy van arra esely, hogy elveszitsem valamelyiket - de hat akkor majd potolok.

Lassan kitehetem a tablat en is "MEGTELT" :((

A tavalyi atultetesek nagyon szepen nonek. A legujabbak (ok a tavalyi "special") nem viragoztak, de szepen nonek.

kiwancsi Creative Commons License 2006.05.12 0 0 780

Vigyázz,vigyázz!

Az enyém az északi teraszon van, ahol csak reggel kap egy kevés napot, azután árnyékban van egész naplementéig, mikor esetleg megint kap egy keveset.

Mikor a déli teraszon volt, bárhogy locsoltam délutánra lekókadtak a virágai. Majdnem tönkre ment szegény.

Előzmény: monarda (779)
monarda Creative Commons License 2006.05.12 0 0 779

Köszi!

Sokat jelentett neki az itteni szakszerűség amit kaptam, anélkül én is csak nézegettem volna a kórrót mára.!De nem így lett!:DDD

Szerintem egyforma van nekünk, csak a tied napon van az enyém meg árnyékban és még nem sikerült teljes pompára bírnom.:D

Bővült a sikerélmény utána csapat egy fehérrel és egy liláskékkel vagy mi? Majd most fog virágozni, majd hozok képet róla is!

Szép napot nektek!

Előzmény: kiwancsi (778)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 778

Örülök hogy megmentetted.

Alighanem olyan mint az enyém. Sok örömed lehet még benne.

Előzmény: monarda (765)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 777

Hogy én ma mit láttam a bau...ban!!!!!!!!!!!

Sárga, narancssárga és rózsaszín hatalmas virágú rhodikat.

5000HUF-ért, de olyan gyönyörű hogy megérné ha lenne ilyesmire ennyi.

Sajnos nem volt nálam fényképezőgép.

Az enyém viszont szépen magáhoztért. Nem hittem volna hogy ilyen kevés volt az eső.

tracy71 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 776
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne hozzátok: úgy tél elején a kutyusom tőből amputálta a rhodimat. Mit gondoltok? Fog ez még valaha a gyökeréből kihajtani? Vagy ne is ábrándozzak ilyesmiről és szerezzek be egy másikat??
Előre is köszi!
monarda Creative Commons License 2006.05.11 0 0 775
A képed, nem rossz, a rodi színe isteni(olyan igazi piros), de élőben még szebb lehet!?:DD
Előzmény: monarda (774)
monarda Creative Commons License 2006.05.11 0 0 774

Szia!

Nos azt köszönhetem nektek, hogy még meglátta a napvilágot és megörvendeztetett a virágával amit én is most csodálhatok két év után!Eddig még nem virágzott!:DDDD

Az alsó képen az a  mostani állapota, jövőre ez már csak egy rosz álom lesz.:DDD

Előzmény: ZsuR (766)
Boyteam Creative Commons License 2006.05.10 0 0 773

Köszönöm Szalkó, már azt hittem, senki nem tud segíteni. Még valamit észrevettem, hogy a bimbók belseje nagyon ragacsos. (vagy ez az egészségeseknél is így van?) Elkeseredésemben kibontogattam több bimbót, de mind ilyen belül :-(

A leveleken lévő rágásnyomokat mi okozhatja? Hasonló, mint ami a rózsákon szokott előfordulni, olyan félhold alakú. Szerinted próbálkozzak gombaölős permetezéssel?

Előzmény: Szalkó (772)
Szalkó Creative Commons License 2006.05.10 0 0 772

Szervusz Boyteam!

A képeiden látható tünetekkel már én is találkoztam, de nem tudom mi okozhatja ezeket.

Azt írod; 'Pár napja még szép zöldek voltak a bimbók'.

Abban biztos vagyok, hogy ez nem pár nap alatt kialakuló kór. Sokkal régebbi és tartós fertőzés (talán valami gomba) okozhatja.

A tél csúnya dolgokat tud művelni a rodijainkkal.

Előzmény: Boyteam (748)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 771
Hát mit is mondjak:) Szerintem meg kell próbálni. Ha az enyém túlélte ilyen minin, és nem volt nyakig betakarva tényleg, akkor szerintem ez is túléli. Én is gondolkoztam, hogy veszek egyet, de nincs hova tenni! Na, majd meglátjuk mit írnak a többiek:)
Előzmény: Csali42 (770)
Csali42 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 770
Szia Vanda!
Igen, láttam a Tiédet, kis aranyos:)
Úgy szeretném, ha kinn tartható lenne, nekem a teleltetés a mumus, akkor már elég sok növényem feladta:(
Előzmény: wanda21 (769)
wanda21 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 769

Szia Csali:)

Ez egy azálea lesz. Az enyém még egész mini, és kinnt telelt takarással, és most még virágzott is:) Egy kicsit lejjebb raktam is be róla képet. Én nem adtam neki se tápot, se speciális földet, és mégis kis helyes lett, még most is virágzik:)

De majd jönnek a profik, és ellátnak tanáccsal:) Ja, és nagyon szép:)

Előzmény: Csali42 (767)
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 768
Nekem így is nagyon tetszik!
Előzmény: ZsuR (766)
Csali42 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 767
Sziasztok!
Segítséget kérnék az azonosításban, illetve hogy hogyan kezeljem. Azt tudom, hogy savanyú talaj, esővizes öntözés, meg roditáp, és szűrt napfény, de pl. télen kinn, vagy benn??Köszönöm.
ZsuR Creative Commons License 2006.05.10 0 0 766
Marmint. . . a betegseget, vagy a viragot? :))

Nagyon szep! Mi van a bokorral? Gyogyul? Nalam is volt ilyen betegseg egyszer - nem is emlekszem, mikor.

Megembereltem magam, es megegszer lefenykepeztem a piros rhodot. itt a kep - meg lehetne dolgozni rajta. . .

Előzmény: monarda (765)
monarda Creative Commons License 2006.05.10 0 0 765

Szalkó és Zsur!

Itt van a beteg rodimnak a virága!

Ezt nektek köszönhetem.:DDD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!