Csak azért vetem fel a témát, mert hátha tudja valaki köztetek a következőt: A kivitelező azt mondat a szerződés ezen kitételére nem emlékszem, de majd megnézem -, hogy az átadás után járó garancia 1 év.
Egyik ismerősöm állítja, hogy törvényben előírt a 3 év.
Próbáltam közvetlen telefonszámot kiszedni a kivitelezői csapatból, de azt mondták, hogy inkább ne zavarjam meg őket a többi ügyféllel való tárgyalásban, hanem gyűjtsem össze a kérdéseimet, és legközelebb megbeszéljük.
Mikro:
Ha egyszerűen akarok fogalmazni, akkor a mosogatógép helyére közvetlenül a pult alá.
Ha bonyolultabban: akkor a konyhabútorom "L" alakú, hosszabbik szára: főzőlap, üres (mosogatógép), mosogató, sarok elem. Az "üres" elembe, a pult alá egy polcra. A polc olyan magas mint a mikro (+1-2 cm), s bárszekrény ajtaja lenne, tehát nem szokványosan oldalra nyílna, hanem előre. Magasság kb. 30-35 cm, ami nem túl széles, s még nyitva is maradhat a szellőzés miatt.
(Lehet, hogy túl extra?)
Csak azért, mert az én konyhabútortervemben ez a jel egy 60x60-as helyen van. Akkor, hogy is van a beépített hűtő? Nem szellőzik? Az nagyon jót tesz a hűtőnek... :( A bemutatólakásban nekem úgy tűnt, hogy a hűtő és a kamra is szellőztetett. De lehet, hogy tévedek. Tudtommal a "*" a hűtő jele, a "kra" meg a kamráé. Nekem egy helyen van a kettő.
Még nem voltam, még egyáltalán nem hívtak. :( Pénteken meg elutazom, lehet, hogy fel kellene hívni őket, mert nem leszek elérhető 10 napig. Tudtok valamilyen új kivitelezős számot vagy hívjam a CP-t? Aztán a végén én is csak levelet kapok...
A szagelszívóról, meg a levegőzésről tudtok valamit? A csövek beleférnek a 10 cm-s falba?
Affene, tényleg ... az átadópult viszont egy csomó helyet elvenne a nappaliból, meg gondolom feláras is lenne az én esetemben :(
Jó hír: beszéltem a CP-vel ... sikerült megegyezniük a bankkal, így ha minden igaz, akkor nincs már akadálya a hitelszerződés megkötésének. A per az viszont marad, s mint már tudjuk, októberig nem várható újabb fejlemény.
Igen, az a kamra, a mintakonyhában egy kigördülő, fél egység szélességű, belül fémpolcos szekrényrész. Abba nem sűrűn kerül hűtőgép, legfeljebb mellé, akkor viszont ott a tűzhely. Mellesleg a mikróval is ugyanez a gondom ... Te hova tervezed?
Én csak azt nem tudom, hogyan találjam ki a konyhába kért elektromos aljzatok számát és helyét a konyhabútor ismerete nélkül. Leginkább a hűtő helyével vagyok gondban, mert ha jól sejtem, akkor tűzhely mellett közvetlenül nem lehet, és a strang mellett sem, mert ott a szellőztetett kamraszekrény lesz.
Ha áramszünet miatt leáll a szivattyú, akkor az egész garázs úszómedencévé alakul át ;-)
En is voltam mar bent(kb. ket hete) es en a 6.-on fogok lakni:)
Aztán az ablakra redőny opcióként választható - mivel egységesnek kell lennie a homlokzatnak, aki utólag teteti fel, annak is ugyanilyet kell felrakatnia.
Es ki fogja utolag ellenorizni hogy milyet rakatok fel?:)Meg ha kifizettem azt csinalok vele amit akarok,vagy nem?
Na, én is voltam, javasolták sarokkádból a körbeépíthetőt (ami csak egy "teknő", és úgy rakod be, csempézed körbe, ahogy akarod), ami némileg ugyan drágább, mint az akril, viszont több helyet lehet megspórolni vele. (Kértem ilyen alternatívára árat.)
Aztán az ablakra redőny opcióként választható - mivel egységesnek kell lennie a homlokzatnak, aki utólag teteti fel, annak is ugyanilyet kell felrakatnia.
Konyhabútor szeptember közepe táján lesz bemutatható állapotban, egy konyhát rendeznek be (amúgy a házon/ban 31 fajta van), és abból interpolálgathatja ki mindenki a sajátját. A többi dologra megint az augusztus vége-szeptember eleje időpont hangzott el, bár ezt gondolom inkább összekötik az árajánlat adásával (ami nekem szept. második hetében lesz, ha emlékezetem nem csal).
Nemtom. Azt mondták előzetesen, hogy a módosítások leadása akár két órás procedúra is lehet (merthogy jegyzőkönyv-felvétel, meg hacacáré), ezzel szemben én összesen 20 percet voltam ott - igaz, készültem és vittem rajzot. Aztán kíváncsi leszek, mit tudnak visszafejteni a móricka-ábrából, de látszólag elégedettnek tűntek...
Az építkezés jól halad, az E-A lépcsőház második emeleti pillérei közül már egy csomó be van betonozva, meg a falat is bezsaluzták, a gyakorlatilag a teljes mélygarázs be van fedve, igaz, a C-n még csak a vasalás van kész, nincs bebetonozva. Komoly mennyiségű vizet szivattyúznak a C alól, ez engem némiképp meglepett, mert azt gondoltam, hogy ezt a problémát már megoldották. (Bár úgy rémlik, hogy nem réselték teljesen körbe a munkagödröt, hanem a béke tér felőli oldalon csak rézsű van, és onnan be tud szivárogni a víz.) Ezt leszámítva a látottakkal elégedett voltam. :)
Egyébként ma voltam a kivitelezőnél, én is kaptam egy halom rajzot. Elvileg megoldható, hogy sarokkád legyen, főleg a kisebb, aszimmetrikus fajta, de még nem tudják, hogy milyen választék van az engedélyezett beszállítónál.
Ami a fizetési határidőket illeti, a kért módosításokat az árajánlat elfogadása után ki kell pengetni, az ELMÜ-nek fizetendő hozzájárulást viszont ráér a beköltözés előtt nem sokkal. Nekem azt mondták, hogy voltaképp az ELMÜ szerződést is ráér aláírni, nekik csak az igényelt teljesítmény kell, hogy annak alapján építsék ki a csatlakozást.
A tepsi is befér, ha olyat veszel, aminek az alsó része lehajtható. A kőgrillt nem használod gondolom naponta. Ezenkívül mást mindent szépen elmos. Csak oda kell figyelni, hogy miylen márkájút választasz, és milyen mosogatószert raksz bele.
De mindegy.
Speciel a tepsi nem fér bele, a kőgrillből a kőlapot meg nem szabad beletenni, mert megszívja magát és elreped legközelebb. A tányérokat, poharakat szépen elmossa, de azzal én is elboldogulok :)
Nálunk a cégnél van mosogatógép, főleg poharakat és kávéscsészéket teszünk bele, és olykor az lesz a vége, hogy a kávézaccból származó finom szemcsék maradnak a poharakon. Tök jól néz ki, ha valaki elfelejti kitörölni, és a beletöltött üdítőben úszik pár fekete szemcse ...
Bocs, csak a msoogatógéppel kapcsolatban szeretnék néhány tévhitet eloszlatni.
1. A mai gépek már nem a 10 évvel ezelőttiek
2. NEM kell elöblíteni előtte a cuccokat, mondjuk logikusan az ételmaradékot le kell róla kotorni. De azt sima mosogatás előtt is megteszi, és nem a mosogatóba engedi.
3. Nincsen szaga, csak ha 2 hétig tárolod benne a koszos edényt, de létezik egy öblítőprogram, direkt ez ellen. És léteznek szagosítók is.
A mosogatóban hagyott több napos tányéroknak pont ugyanolyan büdös szaga van, csak azt érzed, erre meg rácsukhatod az ajtót.
Amúgy léteznek kisebb gépek is. Ja és sokkal tisztábbra mosogat. És bele lehet rakni a fazekakat, lábosokat, serpenyőket is. Már hallottam olyat is, aki ezeket nem merte.
A D épület kicsit féloldalas, mert a garázslejáró feletti rész még hiányzik. Cserébe a C épületnél hajráznak: kiszedték az összes megtámasztást, és már a helyüket sem látni, olyan tempóval zsaluzzák + betonozzák felette a födémet.
Hat igen csak ekkora. Ja a sarokelem az meg a masik. Agihuszarnak abban is szerencseje van. Mert neki a konyhaban van a sarokban a strang es a furdojeben meg nincs. Es a sarkot pont a furdoben jobban ki lehet hasznalni mint a konyhabutornal. Ja hogy arrol meg ne is beszeljek, hogy pl a mosogatot is egy sarokba terveztek. Megneznem azert a tervezot hogy ott hogyan mosogatna. Szoval hogy akkora konyabutorom legyen mint egy kisebb lakasban egy kisebb konyhaban az agihuszarnak azert nekem plusz fizetni kell. Ugyhogy nagyon orulok.
A masik meg hogy nekem nem teljesen nyilik egybe a konyha a nappalival, tehat az etkezot sem szerencses a nappaliba tennem mert igy messze van a konyhatol. Ugyhogy abba a bogyo konyhaba kellett meeg igy az altalunk nagyobbra tervezett konyhabutor melle az etkezo asztalt is betenni.
Ja es a valasz mindig az volt, hogy hat van akinek igy tetszik. :))
Te csak ne szolj semmit mert a kisebb konyhadba nagyobb konyhabutort kapsz, mint mi a nagyobb konyhankba. Nezd meg a rajzot a honlapjukon. Es amikor kerdeztuk, hogy ez miert van igy? Akkor nem tudtak semmit mondani. Hat nem ok terveztek. Kerdezzem azt aki tervezte.
tgabika11: a WC feloli oldalra tervezzuk. Remelem a WC szag azert nem fog belemenni. :))