A Radnóti szeptember 20-iki programján mindenki részt vehet. A Baráti Körbe is elég aznap belépni (a Szervezésen megadni a postai címet + a tagdíj kb. 1000 Ft). Előnyei: A műsort előre kiküldik a címedre és így előre vehetsz jegyet (a bemutatókra is) jegyenként 100 forinttal olcsóbban. És nem utolsó sorban azzal, hogy ide 'igazolsz' növelheted a Radnóti-rajongók táborát, valamint évad végén szavazni lehet, hogy ki kapja a Radnóti-díj közönségdíját. (Lehet, hogy találkozni fogunk.)
Biztos találsz valakit, akit érdekelne, pl. Ananova?
Az én útlevelem szerintem meg idő előtt fog betelni a sok pecséttől... A következő remélem már EU-s lesz :-)
Az a bizonyos nap egyben az életemet maradandóan megkeserítő volt pasim szülinapja is, nekem meg ez ugrik be először... Aha! Szóval Viggo sem olyan fontos, hogy ő legyen az első, aki erről a napról eszedbe jut?! ;-) Bocs!
A Baráti Körbe szerintem bármikor be lehet lépni, különösen a szezon kezdete előtt, legalább te menj el, ha már én nem tehetem... Éppen arra céloztam, hogy nem is említik a körbejárás feltételeit (tagság)!
Egyedül nem megyek! Túlságosan is önállótlan vagyok én ahhoz!
Idén novemeberben jár le a mandátumom ott, ahol ennyit "utaztatnak", de nagyon remélem (nem az utak miatt), h. a munkámból adódóan nem fog itthon enni a fene az év 365 napján... Engem bizony eszik. 2 éve lejárt az útlevelem és még nem hiányzik. Persze, ha ősszel komolyan gondoljuk a londoni színházazást..., intézkednem kell...
Az a bizonyos nap egyben az életemet maradandóan megkeserítő volt pasim szülinapja is, nekem meg ez ugrik be először...
A Baráti Körbe szerintem bármikor be lehet lépni, különösen a szezon kezdete előtt, legalább te menj el, ha már én nem tehetem... Idén novemeberben jár le a mandátumom ott, ahol ennyit "utaztatnak", de nagyon remélem (nem az utak miatt), h. a munkámból adódóan nem fog itthon enni a fene az év 365 napján...
az érdeklődők megtekinthetik a kulisszák mögötti világot, bejárhatják a színházat - hátulról. Az érdeklődők nem azt jelenti, hogy a Baráti Kör tagjai, igaz? :-)
Vincere természetesen azon a hétvégén külföldön lesz, valószínűleg Ljubljanában, de boztos valahol máshol, mint Budapest. Nincs igazság a földön!!! Igazán bosszantó!!! Miért kell Neked annyit "röpdösni"?!
Én meg a Radnóti honlapján találtam a következőket, ha jól látom, nem ugyanazok a képek.
A Radnótiban szeptember 21-én kezdődik az évad az első előadással, előtte való nap:
"SZÍNHÁZ HÁTULRÓL
Szeptember 20-án 17 órakor kezdődik színházunk hagyományos évadnyitó eseménye. Ennek során az érdeklődők megtekinthetik a kulisszák mögötti világot, bejárhatják a színházat - hátulról.
A körsétát Bálint András igazgató ismertetője előzi meg a 2002/2003-as évad várható bemutatóiról."
Vincere természetesen azon a hétvégén külföldön lesz, valószínűleg Ljubljanában, de boztos valahol máshol, mint Budapest. Nincs igazság a földön!!!
Egyébként sziasztok, visszajöttem, köszönöm a jókívánságokat, már sokkal jobban vagyok. A színész világjátékokat nagyon sajnálom, h. nem lehettem ott, talán jövőre az ég is úgy akarja, h. el tudjak menni.
A Theater Online-on találtam néhány képet a Radnóti-díj átadásáról. A minket érintőket hozom ide (ha sikerül).
Ebből szeretnék egy éles és nagy fotót:
Kakukktojás - ill. meglepi Vincerének és magamnak (talán Oldadore-nak is, de ezt nem tudhatom):
Ma kaptam meg az április 9-i Kiskegyedet, amiben ők is beszámolnak a Súgó Csiga díj átadásáról! Kép is van benne! :-)
Eddig nem írtunk itt valamiről, mert ők sem emlegették nyilvánosan, de egy mai újságban szerepel egy cikk a következő címmel: Szervét Tibor és Schell Judit magánélete (lehet, hogy a neveket udvariasságból felcserélték) - holnap megkapom! Ugyanaz a március 27-i kép szerepel mindkét cikkben.
Szombat este is együtt jelentek meg a Színészek Világjátékán. Nem tudom, mikor érkeztek, én a Könnyű esti sértés koncert közben vettem észre őket, a mi asztalunk melletti sátorbejáratnál álltak (az asztalunk a sátorban volt, akárcsak a koncert). Annyira lekötött a zene (a többiekkel együtt), hogy nem kellett kellemetlenül érezniük magukat amiatt, hogy esetleg figyelik őket (rajtunk kívül nem sok civil volt jelen). Nem tudom, kapott-e fülest valakitől vagy csak jók a megérzései, de SzT éppen ellépett a sátortól, mielőtt elkezdték játszani a Valami Amerikát... előtte pedig a Valaki mondja meg-et! Szuper volt a koncert, nagyon jól éreztük magunkat! Remélem, SzT-ék is! Jó lenne tudni, vajon korábban is ott voltak-e az angol nyelvű S.Ö.R.-ön, mert az is isteni volt! Meglehetősen elöl ültünk, így csak azokat láttam, akik körülöttünk voltak (Trokán P., Körtvélyessi Zs., Bodrogi Gy., Nagy Miklós).
Véletlenül aznap (az ENSZ T. égisze alatt) előadásokat hallgattam meg a fenntartható fejlődésről. A díszletek már akkor, előre fel voltak állítva a teremben - nem tudtam kihagyni,
hogy meghívassam magam. (Ha nagyon szeretnék színházba menni - ez valami varázslat - mindig sikerül valahogy.)
Tegnap láttam Goldoni: A patikus c. komédiát (az ősbemutató: június 23-án lesz Szobon a Dunakanyar Művészeti Heteken) a Pasztell Színház előadásában (az ENSZ Társaság székházában). A színház fiatal csapata fergetegesen komédiázott, élen Mikó Istvánnal és Ujvári Zoltánnal ('Philip barátja').
Az Intézetben (Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja, 1013 Krisztina krt. 57. Tel: 212-2274/Dokumentáció, Könyvtár: 375-5590) az a tapasztalatom, hogy minden érdeklődőnek szívesen segítenek. (Kaputelefonon elég annyit bemondani, hogy a Dokumentációba szeretnél menni, aztán fel kell menni jobbra a lépcsőn az első emeletre.) Hát ez tisztára olyan, mintha a beépített ügynökünk lennél! ;-)
A kazettákat várom, a nálam lévők is készülnek Eszembe sem jutott, hogy Te már most is tudsz ügyködni... időben sokkal hosszabbak azok a műsorok, mint az enyémek.
CC, nekem is van kérdésem/kérésem: hogyan állítod elő a topicban a dőlt betűket? Előre megírod és a fájlt beszúrod, mint egy képet? Elküldenéd emillel a képletet? Mél ment. :-) Várom sikeres, dőlt betűs bemutatkozásodat!
Az Intézetben (Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja, 1013 Krisztina krt. 57. Tel: 212-2274/Dokumentáció, Könyvtár: 375-5590) az a tapasztalatom, hogy minden érdeklődőnek szívesen segítenek. (Kaputelefonon elég annyit bemondani, hogy a Dokumentációba szeretnél menni, aztán fel kell menni jobbra a lépcsőn az első emeletre.)
A kazettákat várom, a nálam lévők is készülnek.
CC, nekem is van kérdésem/kérésem: hogyan állítod elő a topicban a dőlt betűket? Előre megírod és a fájlt beszúrod, mint egy képet? Elküldenéd emillel a képletet?
Ez aztán a részletes leírás! Igazán köszönöm és bízom benne, hogy másoknak is sokat segítettél az információkkal! Azt hiszem, egy ilyen helyre rá kell szánni több napot (elsőre legalábbis), annyi az érdekes információ. Az Intézetbe bárki bemehet (úgymond "az utcáról") vagy csak a színházi területen dolgozók?
akár elküldthetem postán a cikk másolatát. Ezt is megtennéd?! :-))) Azért tetszene jobban ez a megoldás, mert ameddigre elindulok hazafelé, már mindig elfogy az a napilap, amiből én szeretnék egy példányt. Előre is köszönöm a segítséget!
A kazettákat meg már küldhetném, igaz?...
CC, megosztom Veled a munkamódszerem műhelytitkait:
A gyűjteményeim alapját a Színházi Intézet (Krisztina krt.) Dokumentációjából merítem. A színészekkel készült interjúkat a nevükre szóló dossziéban gyűjtik. A darabok kritikáit az író/szerző betűrendjén belül színházanként tartják nyilván, (kész kincsesbánya!), bár a hetilapokat, folyóiratokat nem figyelik (időnként pótolok néhány hiányukat). Másolatot készítenek, nagyon kedvesek és segítőkészek. (Csak a nyitvatartásuk barátságtalan: 10-16-ig, pénteken 14-ig, csütörtök könyvtári szünnap, július 20-tól augusztus 25-ig zárva tart.)
Ezt az anyagot egészítem ki azzal, hogy a munkám kapcsán amúgyis átolvasott sajtóban a saját témáimat is (pl. Méhes L., Rátóti Z., Művészetek Völgye, Nemzeti Színház, stb.) figyelem. Annyit tudok ígérni neked, hogy ezentúl kibővítem ezt a kört és jelzek vagy akár elküldthetem postán a cikk másolatát. Üdv.
Az Amélie után hazafelé vonatozva elolvastam a Tőled kapott POSZT-os cikkeket és visszaidéztem a Bűn és bűnhődés okozta érzéseket... hát, megint megfájdult a fejem a feszültségtől.
Oldadore! Lehet egy szemtelen kérdésem? Mások után is tudnál ilyen hihetetlen részletességgel kutatni? (vagy csak tippeket adni) Pl. László Zsolt, Kálid Artúr, Bertók Lajos.
Van újabb 2 begépelnivalóm, de hét közben nehezen jutok hozzá. :-(
"Ahogy az várható volt, siker lett viszont a filmvászonról jólismert Neil Simon-komédia, a Mezítláb a parkban előadása. A rendezőként visszalátogató Szervét Tibor biztosra ment - hiszen ha négy szerepre jó színészt választ, akkor nem nagyon lehet elrontani a darabot. Igaz, a '60-as években keletkezett játékon kicsit érződik az idő - nagyon kispolgárnak kell lenni ahhoz, hogy valakiket egy albán étteremben eltöltött vacsora úgy megviseljen, ahogy az a darabban látható -, de a színész stílusérzéke végig jó mederben tartotta a produkciót. Itt lehetett leginkább érezni, hogy a közönség együttlélegzik az előadással." A kép aláírása: "A legsikeresebb kamaraszínházi bemutató, a Mezítláb a parkban" (Mikita Gábor: Színházi számvetés - csak papíron. = Új Holnap, 2002/Nyár)
Kováts Adél nem a tegnap esti tévés beszélgetés miatt? Olyan aranyos, őszinte és szép volt!
Tudnék tippeket adni Ómolnárnak, hogy kiket hívjon még meg!
Ezt még illendően és szívből megköszönöm, aztán rohanok Vincerével és Akvamarival találkozni és mozizni!
Honnan tudtad? Itt nem is "árulkodott" Vincere. ;-)
Azt hiszem, Sz.T-vel álmodtam!!! Benne volt Kováts Adél is, és mint emberekkel, nem mint színészekkel álmodtam velük. Bárcsak jobban emlékeznék az álmaimra!
Az Erdőt láttam a POSZTon, Pécsett. A Radnóti (volt) Erdőjéhez képest: több volt a szöveg és kevesebb a játék - bizony csúnya díszletekben.
Hiányzott 'a mindig történik valami', az, ahogy a Radnóti Erdőjében a szöveget előre megkomponált játékos-poénos helyzetek kísérték, finom egyéni(!) és mozgalmas közös játszások voltak.
Idézem a Radnóti Vendégkönyve egy korábbi bejegyzését (Csiga Biga): "Mi voltunk "a másik Anconában" [Erdőben] is. Ha tudnátok, milyen nagy számok vagytok Ti itt Pesten...!"