http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=sithonia szerintem itt is nagyon sok információt kaptok. Mi tavaly nagy hasznát vettük. Ezt az élet írja, állandóan friss infót kaptok, az egész úttal kapcsolatba.
Szerintem nem érdemes Euróval fizetni, mindenki "panaszkodott", hogy nem adnak vissza belőle!!!
Érdemesebb váltani.
Tavaly így nézett ki (mi augusztusban voltunk):
Szerb (kapudíj):
410+410+1090+250 (oda)+ uennyi vissza
Macedon: 50+80+60 (oda) + uennyi vissza
A zöldkártyát NE FELEJTSÉTEK (legalább is tavaly még kellett), mert ha már nem tudnak mibe belekötni, akkor jön a zöldkártya.! Ja, és a határon, a határőr kérheti, sőt, volt akitől kérték!
Nyáron mennénk Sartiba, autóval. tudtok abban segíteni hogy az autópályán kb milyen költségekre lehet számítani, szerbia, macedónia és görögo. esetében?
És hogy elfogadják szerbiában és macedóniában az eurót ha autópályamatricát veszek, vagy be kell váltani helyi pénzre.
szerintem arany ára attól is függ, hogy mennyire vagy ügyes...
Mi nagyon-nagyon olcsón vásároltunk...mondjuk következő évben meg is ismert a tulaj mindek :-) szóval van az Ovelix-el szemben az a szép nagy ékszerbolt...magyarul beszél a csak (még 4 nyelven kívül), de a tulajjal KELL alkudozni... ha ügyes vagy, olcsón hozzájutsz
Az hogy kinek kell reggeli illetve vacsi. azt mindenkinek magának kell eldönteni. Mi nem fizetünk be, magunk oldjuk meg (talán olcsóbb). Az apartmanok álltalában jól felszereltek, simán megoldható egy reggeli elkészitése. Aranyat nem néztük! De nagyon szép az aranyüzlet kivülröl láttuk. A neten fenn van képekben.
Köszönöm a kimerítő árlistát. Úgy látom, nagyságrendileg elfogadhatóak az árak, egy üdülőhelyhez képest meg pláne. Az utazási irodákban van lehetőség reggeli és vacsora befizetésére, de ezt hogyan oldják meg a gyakorlatban? Az árakat tanulmányozva nem éri meg (vacsora 14900Ft/fő/hét). Aranyárakról nincs infód? Üdv.
Persze, mert mi erre lakunk a Dél-Dunántúlon. Mi Horvátoszágon keresztül megyünk Szerbiába. Mondjuk Barcsról baromi nagy lerülő lenne Röszke felé venni az irányt. Igy viszont pont a vendégmunkások fő vonuló útvonalán haladunk a Zágráb-Belgrád autópályán, és a horvát-szerb határ is katasztrófa volt legutóbb. Bár Teo irt nekem múltkor valami alsóbbrendű menekülőútvonalat csak még nem néztem meg a térképen.
2005-ben lefelé mi is beszívtuk a törököket, de megtanultam, hogy akkor nem kell menni :-)) Mondjuk én akkor is Makedónia felé mentem, így a szerb/makedón határnál szívtunk, viszont a görög határnál úgy átvágtattam a soron előre, mert aszondták itten valakik, hogy ott van külön EU sáv, csak kicsit nehéz odajutni. Így is volt, de mikor odaértünk, szinte azonnal kerítettek egy határőrt és már mentünk is át, mint a távirat :-)
Visszafelé 13 óra alatt értünk háztól házig, pedig a horvátoknál egy útlezárás kapcsán legalább fél órát elnyestünk. Mert terelőtábla ohne :(((
Sziasztok, látom éledezik a topic, jön a tavasz, mindjárt itt a nyaralás. Ezek szerint sokakat foglalkoztat ez a török invázó. Egyébként törökök mindig vannak csak eltérő mennyiségben, mi 2003 júli közepén 3 és 4 órákat álltunk határokon, akkor még Bulgár. Most meg úgy foglaltam szállást, hogy Júli 14 szombatra kell odaérnünk, tehát péntek 13-án éjjel utazunk, ezt már csak úgy utólag vettem észre. 11-13 óra alatt + határátlépés simán oda lehet érni. Nekünk legutább ennyi volt 2 kisgyerekkel akik akkor 2 és 3 évesek voltak. Egész éjjel aludtak. Most is igy számolunk, este 8-kor indulás reggel meg már ott toporgunk, hogy takaritsák ki mielőbb a házunkat.
Reggeltől késő estig nem is tudom hogy alszanak-e egyáltalán?? Ránk mindig jutott egy kis mosoly lehet hogy a gyerekek miatt nemtudom de az biztos,hogy irdatlan amit dolgozik az egész család! Egész nyáron strand buli szórakozás és minden amit ebben a korban csinálnának fiatalok ugy ahogy van kimarad nekik, így én nem csodálkozom azon, ha nem mosolyognak "annyit"
Már előre felkészültünk a hosszú útra és vettünk dvd-t a kocsiba, így amig lekötötte őket a film addig tudtunk gyorsabban haladni! Egyébként igaz hogy mi a török áradattal mentünk és "csak" összesen 3órát töltöttünk határ átkeléssel de én ezt is beleszámítottam a durván 21 órába! Találtunk egy nagyon jó térképet a www.bulgária lap.hu-n és ott az összes nevezetesség szálloda és minden ami fontos megtalálható+interaktívtérkép Szófiáról! Most találtam meg egy- két számlát amit görögben fizettünk és ki kell javítanom egy pár dolgot kifli :0,20/db 6db tojás 1,20 mazsolabor 2,95 még próbálok mazsolázgatni de az idő múltával lekoptt a festék a blokról így egy kicsit nehéz pontosnak lenni! De igyekszem!!!!!!!!!!!!!!!!
"Amit mindenféle képpen ki kell probálnotok az az OVELIX egy nagyon kedves család üzemelteti, gyors kiszolgálás nagyon finom ételek!"
Egyetértek, az Ovelixben a felszolgált étel Sarti szinten elég finom és bőséges, viszont a kedvesség, hááát az talán más lapra tartózik, de ez talán betudható a nagy tömegnek amivel meg kell bírkozniuk.
Akinek a tanácsot adod, augusztus 25-től megy nyaralni. A török áradat július!!!! végén van, augusztusban lefelé szerintem már vidáman lehet haladni.
Én is augusztus 18-án indulok lefelé, nagyon el lennék keseredve, ha 13 óra alatt nem lennék Toroniban :o Este nyolc körül fogok nekivágni, így reggel 9 felé várhatóan ott is leszünk :-)
Megjegyzem, ha török áradat van, akkor sem értem, hogy hol nem tudsz előzni Makedónia felé. Hisz majdnem végig pálya van, ott meg ez messze nem annyira probléma szerintem :-)
Akkor a menetidő törökfüggő is. Úgy veszem ki szavaidból, hogy számotokra eldöntött a bulgáriai útvonal. Ezek szerint sikerült már szállást találni Rila környékén? Egyébként hogyan múlatták az időt a hosszú úton a gyerekek? Üdv.
Érdekes. Mi 2005-ben voltunk Sartiban. Majd minden este más kajáldába mentünk, oszt megállapodtunk, hogy utolsó nap visszamegyünk oda, ahol a legfinomabbat ettük. Az AVRA volt az :o
Én azt mondom, hogy most mentek elöször így számoljatok nyugodtan 20óra körüli időt az utazásra már csak azért is mert 3 határátkelés és ez bizony a törökök miatt............. sok is lehet hiába van külön eu sáv ezek össze vissza állnak mert eu-s a kocsiuk rendszáma de egyik se osztrák vagy német csak a rendszáma a kocsinak!Mi ugy is hamarabb megyünk és megtudom osztani a friss tapasztalatokat veletek júli 20 ezt a kis időt már fél lábbal is kibírjuk!!!!!
Az időjárással problémátok ezer százalék,hogy nem lesz! Nappal átl.hőm.28 a víz kb 24-25 fokos lesz! Visszatérve az utra nekünk tavaly Bp indulással éjjel 2:00 indultunk két "pici" 4-5 éves gyerekkel és este 20:kor érkeztünk Thessaloniki után kb 40km re és Makedonián keresztül mentünk! Nem tudom ki az a Sumi aki 11óra alatt leér Sartira??????????????????????? Csak azért írom mert a férjem se egy tutyi -mutyi és a gyerekeket se" kényeztettük" sok megállással de így se tudtunk haladni! Rengeteg a török vendégmunkás akik komvolyba mennek és előzni maga az öngyilkosság öket! Rengeteg balesetet láttunk és nagyon durvákat! Tehát idén Bulgária én egy kicsit elfogult vagyok ezzel az országgal mert nagyon szeretem gyönyörű nyarakat töltöttem itt! NEM kell félni Bulgáriától minket egyszer megállítottak mert tényleg átléptük megengedett 50km/h és tök aranyosak voltak a rendőrök ha nem pattog az ember ők se szemétkednek nekünk mondta hogy "Jozef-Jozef) mi meg vigyoroktunk mondtuk hogy igazuk van kifizettük a büntit utánna utbaigazítottak és mehettünk tovább! Ja és még jó tanácsként elmondták hol van még trafi hol vigyázzunk! Biztos van ennek az ellenkezője is de én soha nem tapasztaltam pedig 7x voltam kint 89,90.91,92 93,95, és 2005ben is akkor már a gyerköcökkel!