Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 758
Nem hiszem. Ha hardverhiba lenne, a 9.2 is fagyna. Az meg tök stabil...

Ilyeneket írogat ki, hogy:
"A Sherlock hirtelen kiszállt, mert ilyen-olyan hibát tapasztalt."
meg:
"Az InDesign nem tud elindulni, mert nem tudja azonosítani a szériaszámot, installáljam újra."
meg stb...
Ezek nem hardverhiba dolgok...

Előzmény: consono (756)
consono Creative Commons License 2002.07.24 0 0 757
Bocs, ezt fargonak szántam.
Előzmény: consono (756)
consono Creative Commons License 2002.07.24 0 0 756
Nem tudom mi lehet nálad a Gond, Géza. Nekem semmi stabilitási problémám nincs az OSX-el, igaz, én nem DTP-zem. Nálam egy 350-es iMacen betonstabil. Én valami hardverhibára gyanakodnék...
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.24 0 0 755
Az a baj, hogy a neten annyi hülyeséget írnak.... :-)
Előzmény: fargo (754)
fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 754
Nekem korábban G3/300 volt, 8.5 futott rajta, tulajdonképpen elég stabilan.

A 9.2-vel a mostani G4-en sincs sok bajom, az is frankó. Az Apple Talk / AdobePS okoz néha galibát, de azt már kitapasztaltam. Szerintem a PB-re pakold fel a Classicot, de elôtte olvass utána a neten, hogy mi akadozhat rajta...

Előzmény: Színes Géza (753)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.24 0 0 753
Ez lesz akkor, classic. Megvan mindenem rá.
Ami kérdés: nekem itt a g3-on a 9.22 fagyizott és akadozott. Ugyanakkor tapasztalatom, hogy minden gép szeret egy oprnedszert, a többit max elviseli.
Mi az ötleted? majd a PB-re tegyem fel, amit adnak hozzá classicot?
Előzmény: fargo (752)
fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 752
Csak tippelni tudok :-)))

Egyrészt az, hogy rettentô instabil a cucc.

Másrészt az, ami nekem a legnagyobb problémát jelenti, hogy nem lehet ô meg ű betűket használni, az meg ugye DTP-nél elég gáz. Hihetetlenül ostobán oldották meg a billentyűkezelést, amellett hogy tök macerás a magyar kiosztást installálni, ha beállítod a magyar kiosztást, némely programoknál automatikusan visszakapcsol az US kiosztásra. Ha nem veszed észre és elkezdesz vakon gépelni akkor jön a meglepi. Micsoda barom megoldás!

De ott van az is, hogy meg kell venni hozzá a legújabb szoftvereket, ha csak upgrade-et nézel a legfontosabb 5-6-7 progihoz, alaphangon az is alulról közelíti az 1M-t. Holott mondjuk én remekül elvagyok az eggyel korábbi de teljesen használható Photoshop 6 / Illustrator 8 / Freehand 9 / Quark 4 / InDesign 2 / Flash 4 / Dreamweaver 3 / stb. cuccaimmal.

Arról ne is beszéljünk, hogy milyen xopás lehet mondjuk a levilágítás, bár addig még el sem jutottam. A fontkezelésrôl sincs sok infom, mert addig még nem maradt egyben a rendszer, hogy elkezdhessek valamit komolyan próbálgatni.

Egyszóval szerintem ez a MacOS X leginkább csak műkedvelô háziasszonyoknak való levelezgetésre meg böngészésre, de komoly munkára egyelôre alkalmatlan. Nem tudom honnan szedték a bátorságot hogy ezt így kihozzák, ilyen xar termékkel nekem rettentôen égne a pofám. Macintosh-t általában az vesz, akinek "tervei vannak vele" és nem csak otthon akarja nézgetni. Ehhez az új oprendszerhez meg annyi támogatást sem adnak, hogy gyorsan és egyszerűen meg lehessen keresni azt a valószínűleg 1-2 db elszállt file-t, amit kicserélve megint működne a dolog. A Mac Help nevetséges, a Knowledge Database is, support = nulla.

Szerintem aki jót akar az maradjon a Classicnál...

Előzmény: Színes Géza (750)
fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 751
Kész feladtam. Fél napnyi szívás, vagy négyszeri újrainstallálás után bedobom a törölközôt.

Felpakolom tök szűzen az OS X-et, edig OK,
majd felpakolom rá az update-et 10.1.5-re, ez is ok,
majd felpakolom az InDesign-t, ez is OK,
majd felpakolom az Indy update-et, ez is megy.

Ezt követôen minden működni látszik, elindul. Majd egy-két restart, és felborul az egész: nem indul el az InDesign, nem műxik a Sherlock, belefagy a System Preferences közül szinte bármelyikbe, az Explorerbe, a Mailbe, a végén már restartolni sem lehet, csak ha nagy kegyesen time-out-tal elhagyja magát.

Még egy ekkora rakás xart :-(
Azt hiszem várok a Jaguarig, ha nem sokat javul akkor kidobom a francba az egészet...

Felháborító.

Színes Géza Creative Commons License 2002.07.23 0 0 750
MIért van az, hogy a haverom, aki szintén macos ôrült azt mondta, hogy munkára - értsd DTP és ilyenek - az osx nem jó?
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.23 0 0 749
Nem. ezt a PowerBook hátulján látni.
Ezek szerint akkor egyikbe (WAN) bedugom az adsl ethernetes káblet, a másikba (LAN) mondjuk a nyomtatóm ethernetes cuccát?
Előzmény: consono (745)
fargo Creative Commons License 2002.07.23 0 0 748
Fenn is van a MacOS X, update-ekkel meg minden, már csak be kell üzemelnem.
Az internet nem műxik valamiért, majd mindjárt kiokoskodom...
Előzmény: Lokator (747)
Lokator Creative Commons License 2002.07.23 0 0 747
veszek egy mély levegôt oszt lesz ami lesz :-)
:-)))))))))))))
Előzmény: fargo (746)
fargo Creative Commons License 2002.07.23 0 0 746
Lokator,

Jobb híján épp ezt csináltam, kösz.
A rejtett cuccokat kell még megtalálni, keresek valahol megfelelô progit hozzá mert épp nincs semmi.

Szerintem az OS X már a 10.1.5 update elôtt is ratyi volt, valamit biztos elkeféltem...
Nem tudtam pl. foldert átnevezni, hiába állítottam be a Privileges-nél, meg ilyenek. Akadozott rajta egy csomó minden.

Sebaj, még összeszedek egy-két cuccot, veszek egy mély levegôt oszt lesz ami lesz :-)

Előzmény: Lokator (744)
consono Creative Commons License 2002.07.23 0 0 745
Ezt ugye az ADSL routeren láttad? A rövidítéseket már jól elmagyarázták előttem, a lényeg az, hogy a WAN feliratú lyukba kell dugni azt a kábelt, ami a Matávos dobozból jön ki, a LAN feliratúba pedig a belső hálózat gépeit.
Előzmény: Színes Géza (736)
Lokator Creative Commons License 2002.07.23 0 0 744
X unistall: en csak a kezi modszert tudom, de azert kerdezz ra a HDSystol, hatha van egyszerubb modszer.
Tehat a kezi modszer: Restart 9-esen, majd torold ki a kovetkezo foldereket/fileokat:
Applications (nezd meg, hogy ne legyen benne sajat sw. Ha van, akkor mentsed ki.)
automount
etc
Library
mach
mach.sym
mach_kernel
System
Users
var

Aztan jonnek a hidden cuccok:
.Trashes
.vol
bin
dev
private
sbin
usr
cores
tmp
Ezeket legegyszerubb MPW-vel vagy FileBuddyval.

Es elvileg kesz.
Ha X-en telepitettel progikat azoknak lehet esetleg rendszerbeli vonzata, gondolok itt driverekre, mint (-en az extensionok. Ezeket nem olyan evidens kimenteni a jogosultsagok es a unix symbolic linkek (X-es alias) miatt, inkabb reinstall.
Egyebkent nalunk sok gepen megy rendesen a 10.1.5, nem tudom nalad mi lehet a gond. (mi is a software updatettel nyomtuk ra)

Előzmény: fargo (742)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.23 0 0 743
Én meg tegnap utánaolvasgattam az osx-nek és afontoknak. Halálos. Ahogy olvastam, ezek szerint ha nem unicode a betűd, akkor beszarás van, akkor nem ismeri fel. Ha ehhez még azt is hozzáveszem, hogy fagyizik, nincs hozzá meg minden, akkor jóllehet még egy jó darabig a classic lesz a megfejtés, akármit mond jobs papa.
fargo Creative Commons License 2002.07.23 0 0 742
Szép lassan rádöbbentem, hogy a gépemen 10.1-es OS X fut, a legújabb meg a 10.1.5, ezért szépen letötögettem a kb 50 megányi upgrade cuccot az Apple-tôl. Lecsorgott kb 12 perc alatt, nem rossz. Felinstalláltam, eddig is OK, meg felraktam rá a 3-as iTunes-t. Na, azóta fagyakozik, nem megy a Sherlock, nem megy az iTunes, lefagy restart helyett, kaka, pfúj :-(

Asszem a napokban lesz egy friss installom az egész gépre. Na, ide kellene némi tanács:

Ugye a Software Restore tisztára söpri az egész vinyót, nincs mese, letöröl mindent, elôtte le kellene archiválni az össze anyagot. Ez nálam most 10 Gb, ebben kb 2 GB a munka anyaga, a többi software. Nomármost ahhoz nincs kedvem, hogy az összes software-t újrainstalláljam. Tkp. a 9.2 is hibátlan, ahhoz is kár volna nyúlni. Van valami megoldás arra, hogy CSAK a MacOS X-et installáljam fel újra? Esetleg elôtte jó lenne egy uninstall, hogy lepucolja magát. Sajna bizonytalan vagyok azt illetôen, hogy mi az ami OS X alá, meg mi az ami a Classic alá tartozik...

Ráadásul valahol elkevrtem a "Welcome to MacOS X" könyvet, így már tök hüje is vagyok az OS X-hez...

Színes Géza Creative Commons License 2002.07.23 0 0 741
Ja, és az adobe nem tervezi x-re fejleszteni az ATM-et. Marad a suitcase. Vagy mittomén.
Előzmény: Színes Géza (740)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.23 0 0 740
http://www.apple.hu/support/MG.text.X.html

Itt van leírva a nagy semmi, basszák meg. Unicode - wondowsosodás ezerrel. Most akkor mit kezdjek a majd 1000 betűcsaládommal? Kiirtsam ôket? Holocaust by mac?

Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 739
Na, faradok, szoval:
"Magyarul a csokak parezer kilometerre egymastol is ugy hasznaljak a egymas gepet a halozatban, mintha az a masik szobaban lenne LAN-on."

A LAN = Local Area Network. Az ethernet a kabel neve, amin keresztul LAN-ba vannak kotve a gepek.

Előzmény: Lokator (738)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 738
Wide Area Network.
Olyan mint a LAN, de szinte golbalis meretu. Hasonlo fogalmak: extranet, Virtual Private Network.
Magyarul a csokak parezer kilometerre egymastol is ugy hasznaljak a gepuket, mintha a masik szobaban lenne LAN-on.
Hogy mi a WAN kapu, arrol gozom sincs. :-)

A LAN = Local Area Network. Az ethernet a kabel neve, LAN-ba vannak kotve a gepek.

Na tenyleg megyek. Hali!

Előzmény: Színes Géza (736)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 737
Viszont en most, el haza. Most lattam mennyi az ido. :-))) Joejt!
logout
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 736
Tudjátok ti, mi az a WAN kapu és mi a LAN kapu? A lan asszem az ethernet, de mi a WAN?
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 735
OK, de ne felejtsd el, hogy az OSX feltelepitve 1 Gb korul van. :-)))
Előzmény: Színes Géza (733)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 734
Mazli, ha mondjuk mult kedden rendeled... :-))))
Igazad van, bar en meg nem lattam a Pro keyboardbol magyart (ez persze nem azt jelenti, hogy nincs).
Előzmény: Színes Géza (732)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 733
ADSL-lel? :-) Gyönni szokott ezerrel.
Előzmény: Lokator (731)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 732
Nézd, ma rendeltem meg a vasat (szó szerint vas... vagy titán, mindegy), amire 3 hetet mondtak szállítást. Az már majdnem a határidô.
Ami aggasztóbb, az a magyar keyboard, mert nekem a melóhoz kellenek az ékezetes betűk.
Ami megest aggasztó, hogy bár rendeltem hozá magyar klaviatúrát cserébe az angolért, de valami egész ködös dolgot magyaráztak, hogy nincs magyar csak úgy, hogy valami másikból pattintják át a kellô billenytűket. Brrrrr. Mondtam, hogy várok, ha lesz magyar, szóljanak. Nekem ne pattintgassanak millás gépen buher szerelôk. Nincs igazam?
Előzmény: Lokator (728)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 731
Valoszinu, bar szerintem el fog tartani egy ideig mig az lecsordogal a netrol.
Előzmény: Színes Géza (730)
Színes Géza Creative Commons License 2002.07.22 0 0 730
Ahogy olvasom, júli 17 után vásárolt gépre 20 dolcsi lesz az upgrade cd. De gondolom a netrôl letölthetô lesz, mint eddig is.
Előzmény: fargo (727)
Lokator Creative Commons License 2002.07.22 0 0 729
a muszaly, meg persz inkabb muszaj. bocs
Előzmény: Lokator (728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!