Most néztem az alacsonyabb osztályokat, valóban Tochinoshin a jövő egyik versenyzője lehet a maga 20 évével..De van még az orosz Aran is, aki 23 éves, és eddig 40-9-es mérleggel rendelkezik, valamint nem tudom, hallottatok e a 237 kg-os Yamamotoyamáról, aki feltehetőleg feljön a juryo-ba, mindössze 6 torna után...
Szerintetek lehet, hogy az európaiaké a jövő a szumóban is?
Kotooshu, Baruto, Kokkai, Roho, Wakanoho, Tochinoshin, Aran...ezekből mind lehet még nagy versenyző..Kokkai 12-3as eredményével tuti sanyaku, Baruto is nagyon fel fog jönni szerintem!Wakanoho még nincs 20 éves sem, máris a maegashirák élén van.Viszont japán reméységet jelenleg nem igen látok Goeidon, és Kisenosaton kívül.
Hát igen, hihetetlen sorozatot produkált Asashoryu...2002 szeptemberében még 6-3-ra vezetett Kotomitsuki kettejük párharcában, és egészen idáig 31-6 volt a mongol javára, aki zsinórban 28szor legyőzte, hihetetlen törés volt ez Kotomitsukinak, gondolom..
Amúgy van még egy-két ilyen durva mérleg másokkal szemben, Koto-n kívül még 3 versenyző van, akit több, mint 20szor lebírt:Miyabiyama 29-4, Kyokutenho 29-2, és Chiyotaikai 25-7(az eredmények már a haru basho eredményeit is tartalmazzák).A következő pedig vagy Wakanosato (19-9), vagy Kaio (18-10) lesz...Mert Tosanoumi is közel van a 20-hoz(18-6), de sztem ők már nem fognak találkozni..Mellesleg megjegyzem, 10nél többször még senkise győzte le(Kaio 18-10, Tochiazuma 15-10):P
De gondolom Hakuho majd gondoskodni fog ennek a megszakításáról...vagy tallán már hnap Kaio??:OAzért remélem, nem
Zombie: Szerintemis,igazad van, Hakuho ismét le fogja győzni a ki-ki meccsen...
u.i.:Szerintem Asashoryu 2007 nyara óta túl van a csúcson..:(innen már csak lefele van..elnézve Hakuho formáját, valamint Baruto-Goeido-Wakanoho-stb.fiatal tehetségeket, én legfeljebb még 5 Yusho-t jósolok neki(idén sztem 2t fog nyerni max.)
Itt a meccs, nem hiszem, hogy Asa lazsalt volna, bar rosszul kezdett, Mickeynek hamar elonyos ovfogasa lett. Asa becsuletere legyen mondva, hogy visszakuzdotte magat egal allasba, de a tamadasa nem jott ossze. Szerintem nem szamitott ra, hogy Kotomitsuki kapasbol visszatamad majd, keszuletlenul erte a dolog.
Fura, hogy Asa ket egymast koveto napon is eleg gyenge tachiait mutat be.
Innen mar nem lesz konnyu neki, ha a senshurakun ki-ki meccs donti el a yushot, szerintem Hakuho eselyesebb.
Szenzáció! Kotomitsuki legyőzte Asashoryu-t :) Régóta figyelem már kettejük párharcát, jelenleg 31-7 Asa javára. Kotomitsuki utoljára 2002 szeptemberében győzte le az akkor még Ozekit. Asa általában megalázó módon szokta verni Koto-t. Már vártam a sorozat végét :)
Sziasztok! Tud valaki valamit Kotooshu gyászos szereplése okáról? Én a neten csak azt találtam, hogy minden veresége után maga alá esett. Most meg fusen-sho.
Igen. Az kívánatos volna, ha lenne legalább két-három azonos (nagy)tudású harcos az élen, mint Takanohanáék-Mushashimaruák idejében. (Bár Takanohana még abból a mezőnyből is ki tudott - eredményesség szintjén - emelkedni)
Az elmult 6 bashobol 5-ot Hakuho gyujtott be, ebbol 3-szor Asashoryu is ott volt. Ezzel nehez volna vitatkozni :)
En megis ugy gondolom (es remelem), hogy a jovo legtobb makuuchi yushoja kettejuk nagy kuzdelmet hozza majd, ahol sok esetben a 15. nap fog csak donteni kozottuk
Köszönöm, Pib. Valóban nem ismertem korábban az oldalt, de ma már rendszeres látogatója vagyok. :DDD További szép napot, és jó szurkolást Neked! Üdv. A.
Ha Kise holnap le tudna gyozni Kaiot, a kachikoshi mellett egy shukun-shora is szamithatna (egy yokozuna meg harom ozeki legyurese igazan elismeresre melto volna). Emellett par tovabbi gyozelemmel felmehetne sekiwake rangba, ha esetleg Aminishiki nem tudja megcsinalni a 8 gyozelmet. Kise meg sosem csinalt 8-nal tobb gyozelmet M1 vagy annal jobb rangbol, itt volna az ideje.
Goeido nem vesztette el hiszen a mérkőzés már kiírásra került. Ha a kiírás után lép vissza sélülés miatt az egyik fél , a másik mérkőzés nélül nyer. A "győztes technika" hivatalosan Fusen-sho.
Ez nagyon rossz hír mindenkinek (kivéve persze Goeido), mert biztos győzelmet vesztettek el azzal, hogy nem mehetnek a félkezű Chiyotaikai ellen.
Az ozekik rosszul állnak. Kotooshu és Kaio 4-3, Kotomitsuki 3-4, és még mindegyiküknek hátra van a két yokozuna meg az egymás elleni meccsek. Kotooshu meg még kadoban is.
Azt hiszem, akkor nem ismered a francia szumófórumot.
info-sumo.net
A bal oldali menüben a "Vidéo Forum" linkre kell menni. Napok szerint rendezve megvan minden juryo és makuuchi meccs, szép nagy méretben. És ami a legjobb, még aznap felkerül.
Az Eurosport közvetítéseit már nem bírtam nézni. Bosszantott, hogy a kb 4 órás összefoglaló kommentálására nem találtak alkalmasabb személyt... P. E. bakizásai és magas, sivító hangszine számomra teljesen nézhetetlenné tette a szumót..... Maradnék a "bélyegtévénél" (goo sumo) de nálam most az se működik :(((((