Dehat senki nem kenyszerit ra,hogy te is megegyed.En kb 5 eve nem ettem pizzat ,mert nem szeretem a paradicsomszoszos dolgokat.A toltottpaprikat is eppen ezert nem.
MO-on egyebkent az etelek 90 szazaleka kulfoldi eredetu.A toltottkaposzta es a lecso is, a fonottkalacs meg egyenesen zsido sabeszkaja, a disznofeldolgozas modja is nemet,dan import, mivel valaha a magyarok nem ettek a desznyot,hacsak ki nem lottek egyet.
Azert egy vermagyarnak illene oshonos halat enni Mo-on, a ponty kinabol kerult be Euopaba a romai birodalom alatt es minden csak nem finom a kimondottan gyenge minosegu halhusokhoz tartozik.Amikor vannak nekunk igazan oshonos halaink, mint sullo,harcsa ,kecsege, marna, compo ,csuka ,suger
1773. augusztus 23-án írta alá Mária Terézia az első magyar királyi zálogház alapító okiratát. Az okirat latinul íródott 20 db finomított kutyabőrre. Az alapító okirat a zálogtárgyak kezelésével, őrzésével valamint a zálogtárgyak felvételével kapcsolatos mindenféle körülményt olyan szinten szabályozott, hogy még ma is ez képezi a záloghitelezés működésének alapjait. Az alapító okirat aláírásával Pozsonyban megnyílt az első magyar királyi zálogház. Miután nagy volt a kereslet erre a tevékenységre, az évszázad végére Pesten is megnyitotta kapuit az első zálogház, a mai Királyi Pál utca sarkánál a Clarissa zárdában.
Ami ezek közül tényleg echte magyarnak tekinthető, az a főzelék. Én is szeretem, hálistennek. Nem is okozott gondot a csecsemőkoszt maradékának eltüntetése.
The etymology of the word pizza is disputed. The form pizza first appears in Naples, Italy in the 16th century. Piza or pissa is late Vulgar Latin (9th century) flat bread, and apparently came to mean a flat bread with a cheese topping by the 14th century in some Italian dialects.[1]
Annak idején a zálogházakat éppen azért hozták létre, hogy az emberek rövid távú kölcsönöket kapjanak, s ne legyenek kénytelenek uzsorásokhoz fordulni.
Persze, nyilván a húsvagdalékokból összenyomott pogácsa csak halványan emlékeztethetett a mai lazított rostú szelethez, de a know-how a kóborlás szüneteiben alakult ki. Amúgy amíg se paprika, se egyéb fűszerek nem álltak (bárki számára) rendelkezésre, nyilván alig valami hasonlított a mai megfelelőjére.
Nemtom, nekem általában ökölbe szorul a talpam az ötletlenyúlásoktól, legyen az cserkészetből lopott úttörőmozgalom, vagy Diák/Pepsi/mittoménmilyen Szigetből kifordított Magyar Sziget.