Keresés

Részletes keresés

taormina001 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 9

Van már meggy? nálunk még zöld. kikeltek-e a magok, Mariska néni?

Előzmény: Mariska néni (4)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 8

Nem tudom idevaló e a kérdés. Hála a jó esős időnek sok jégsalátám termett.

Mi a tapasztalat bírja a fagyasztást? Mert olyan jó lenne később is.

Mariska néni Creative Commons License 2012.06.13 0 0 7

Én is céklaimádó vagyok. Most mentem, hogy ritkítom a céklát, ne árnyékoljon a paprikának, s a legnagyobb meglepetésemre 10-15 centis céklákat találtam, ami a hosszúkás cylindrában már igen méretesnek számít. Megfőzve, felkockázva, fűszeres joghurttal nyakonöntve ettük degeszre magunkat. Aki tud jó cékla receptet, kérem, hogy ne fogja vissza magát.

Előzmény: zsebi41 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 6

Érik a ribizli.

Akinek van, ajánlom a ribizlis máktorta receptjét megpróbálni, ha még nem ismerné: http://goo.gl/amSTi

 

Én nem vagyok oda a ribizliért natúrban, a fenti sütit pedig cukrászdában szoktam falni, de az egyik nagy kedvencem. Nehéz elképzelni, de a ribizli íze nagyon érdekes és egyedi harmóniában van a máktortáéval.

 

Üdv

Mariska néni Creative Commons License 2012.06.13 0 0 5

A csemege uborka recepted nagyon jó! De írtad, hogy pl. a paprikát máshogyan teszed el, ezt is megosztanád velünk?

Előzmény: zsebi41 (-)
Mariska néni Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4

Nálam most éppen meggylekvár készült.

Előzmény: Andrea555 (3)
Andrea555 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 3

Sziasztok! Én is enyitottam máris:) Most kinek mi érik a kertjében? Milyen finomságok készülnek belőle? 

Nálunk most a málna kezdett érni,egyenlőre még nem kérdés kell e készíteni belőle bármit is.

 

anlu2 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2

Miért? A kertészek nem esznek? Szerintem itt is lehet ilyen téma nyugodtan. Vannak topikok ahol csak iszogatnak, pedig nem az a topik neve!

Jó étvagyat! Én várom a számomra új recepteket.

Előzmény: comad2 (1)
comad2 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 1

Lecsó über alles! De ez a topic nem inkább a "Konyhaasztal"-ba való?

Előzmény: zsebi41 (-)
janijani Creative Commons License 2012.06.12 0 0 0

...bek0p0g0k...

Előzmény: zsebi41 (-)
zsebi41 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 topiknyitó

Üdvözlök mindenkit, aki úgy látta jónak, hogy legyen egy ilyen fórum, ahol megfőzzük és sütjük amit megtermeltünk.

 

Lehetőleg egészségeset, finomat, hamar, és egyszerűen elkészíthetőt, hogy legyen idő újra kimenni a kertbe.

 

Indulásnak beírom az egyik kedvencem ami most aktuális és nekem legalább is finom.

 

Párolt sárgarépa, aszalt szilvával, és pirított mandulával

 

1 csomag kb. 5 szép szál répát tisztítás után a zöldség hámozóval, villám gyorsan lehet vékony csíkokra vágok, egy pár dkg. szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítok, egy kis maroknyi aszalt szilvát megmosok.

 

Kevés vajat forrósítok egy serpenyőbe, rádobom a répacsíkokat, kicsit megsózom bele a szilva, megkeverem, és lefedem, kis lángon párolom, többször megkeverve, amikor már elég puha kész is. leveszem a fedőt rászórom a mandulát és már tálalom is.

 

Holnap ez lesz az ebéd rántott hallal. De mehet mellé, natur szelet, sült virsli, de magában is  laktatósabb kell valakinek rizst is tehet mellé.

 

Van amikor keverem az élvezeteket, és flancolok, ilyenkor kerül mellé még, sült cékla, vagy párolt borsó, igen szépen mutatnak a tányéron.

 

Most következő napokban tobzódni fogok, mert megint vettem új céklát. Nagyon sokféle módon tudom feldolgozni.

 

Hát valahogy így gondolom a topikot, várlak benneteket, és az ötleteiket, tanuljunk egymástól!

 

 

                                                   

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!