Írtam ha érdekel a lehetőség irj az e-mail címemre mert nem sztném kiadni az illetőt akit fel hívhatsz és ő megmondja neked hogy hol az iroda ahova bemehetsz(de ha kérhetlek tisztelettel beszélj vele,ne olyan stilusba mint velünk)ja és franciaszáma van!!
Remélem szerencséd lesz és nem minket terolizálsz,én is voltam nehéz helyzetbe,de ember maradtam,de neked egy kicsit érdekes a modorod!
A vonatos atszallasok meg nem annyira veszesek. Nemetorszagban (azt hiszem Svajcban is) mar a vonaton meg tudod kerdezni honna indul a kovetkezo vonatod, sot a DB altal forgalmazott internetes jegyekre ra is van nyomtatva. (talan a hagyomanyosra is de mar lassan masfel eve, hogy nem a peronon dolgozom igy kopnak az emlekeim)
A buszt egyszer probaltam BP Nizza utvonalon, tobbet nem. Ugyanugy nem lehet aludni mint egy ejszakai vonaton ami sok helyen all meg, es raadasul csak kb 4 orankent tudsz felallni kinyujtozni amikor soforvaltas van.
A legtobb interim iroda specializalodik valamilyen tevekenysegre, de neha elofordulnak mas jellegu munkak is egy irodan belul, de azt szerintem meg tudjak mondani, hogy a halozaton belul kik foglakoznak az epitoiparral. Ha mas nem marad a weboldalukon is meg lehet adni keresesi feltetelkent, hogy az epitoiparban keresel melot....
Illetve a nagy Google testver az interim es BTP szavakat beirva 5 970 000 talalatot jelez (0,17 masodperc alatt) amit termeszetesen szukithetsz foldrajzi koordinatak megadasaval (a BTP a Batiment Travaux Public roviditése ami az epitoiparnak felel meg)
1. Nincs buszjárat? Londonba volt egy időben (vagy még van)? Tudom borzalmasabb mint a vonat, de ugyanakkor lehet megúszod átszállás és megállók nélkül.
2. Decemberben biztos sokan mennek haza kocsival (oké tele ajándékkal meg minden), de lehet, hogy valaki elvisz némi hozzájárulásért
G
Ps: anno én elég sokat stopoltam, mert imádtam, meg lehet próbálni azt is, ha nem időre mész...
Belfoldi viszonylatban (Fr.o) 3 honappal elore lehet jegyet valtani, nemzetkozi viszonylatban talan 6 honap. Kozvetlen vonat nincs Parizsbol hazaig, valahol mindenkeppen at kell szallnod. Szemely szerint egy Munchen-i atszallassal probaltam (Parizs 15h24 aztan este 10 fele Munchen BP de ezt a verziot nem nagyon ajanlom, mert az ejszakai vonat Ausztriaban tul sok helyen all meg (nekem nem sikerult sokat aludni). Jegyarakrol nem tudok tajekoztatast adni mert en 20€-t fizettem osszesen (vasutas leven csak helyegyeket kell fizetnem). A jegyarkepzesben a ceg a yield management elvet alkalmazza mint a legikozlekedesben. A foglalasi idoszak elso napjaiban van egy bizonyos szamu kedvezmenyes jegy aztan mikor ezek elfogytak teljes aron aruljak oket, ha egy bizonyos ido utan a vonat meg mindig ures akkor ujabb akcios jegyeket dobnak piacra, hogy megtoltsek a vonatot. Szerintem a december 23 nem tartozik azon idopontok koze amikor nehez lenne megtolteni egy vonatot. De kihangsulyozom megegyszer: ez az en szemelyes velemenyem aminek semmi koze nincs a ceg arpolitikajahoz.
Az utvonaltervezeshez ajanlanam a Deutsche Bahn oldalat, nemzetkozi szinten ok a legjobbak. (Anno mikor vonatoztam rajtuk keresztul sikerult konkret infokhoz jutni, mert a ceg foglalasi rendszere keptelen volt egy Munchen Budapest utvonal megjelenitesere.)
Lehetseges utvonalak:
Parizs - Frankfurt - Becs - Budapest csak nappali jaratok kb 17-18 ora
Parizs - Munchen - Budapest (Munchen Bp ejszaka)
Parizs - Zurich - Budapest (Zurich Bp szinten ejszaka)
Az az igazság, hogy olyan napokon mint a mai, amikor a főnököm és a kisebbik lányom versenytordít (ez utóbbi következtében persze az asszony is engem talál meg) elgondolkozom azon, hogy az általad ajánlott szanatóriumban hány nap pihenést engedélyeznének nekem.
Mondjuk, ha odamegyek a kapuba és jelentkezem, hány nap múlva zavarnak el? Orvosilag 100as vagyok (reporvosim van), fizikalag viszont egy elhízott lusta lajhár szintjét hozom viszont több európai nyelven tudom a miatyánkot és folyékonyan káromkodni (franciául pont nem- zagschon...)
Szóval szerinted kaphatok ott egy pár napra szállást és megértő, türelmes közeget??
Milliárd bocs stb., már megint off vagyok. Vonatos kérdéseimhez nem találtam topicot. A repülőjegyet most kéne megvennem, viszont nem szeretnék a külön vonatjegyért egy vagyont fizetni.
Mennyi esély van rá, hogy december 23-án délelőttre sikerül olcsó vonatjegyet vennem Párizsból?
Előre is köszönöm!
(Nagyon sajnálom, így kellett volna elsőre is megírnom! )
Én vagyok a hibás! Kapkodtam. :( Oda kellett volna írnom, hogy kizárólag Tessloff-hoz szól a kérdés. Többször vettem már jegyet, itt speciális az időpont ezért érdekel mire számíthatok.
Mielőtt bárki követné a tanácsodat: Nem a MÁV a megoldás. Az interneten pillanatokon belül megveted a francia vasúttól (SNCF) a jegyet. Aki szívesebben vásárol személyesen az keresse meg a TENSI Holiday-t. Igaz nincs túl jó tapasztalatom velük. Telefonon érdeklődtem érdekes módon ők nem látták ugyanazt az akciós (prems) jegyet ami ott virított előttem a képernyőn.
Imádom ezt a fórumot. Kb havonta kéthavonta jön egy önjelölt forradalmár/emigráns/népművelő és kioszt mindenkit, hogy 1 miért nem segített már, 2 miért nem 5 percen belül, 3 miért nem válaszolt arra a kérdésre, aminek se értelmét se lényegét nem érti senki csak a kérdező. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egyébként holnapra kéne meló és szállás (úgy hogy a kettő különbözete minimum 2-3000€ adjon ki pozitivumban havonta), akkor érthető, hogy milyen lusta trehány bagázs lakik itten.
Kedves mérnökúr, sajnos én itten egy kicsit elszigetelve élek (mint azt korábban taglaltam - keressen vissza, ha ideje engedi) gyakorlatilag a pizza és sushi szórólapok szintjén mozgó francia nyelvtudással (najó bevallom a telefonos rendelés még nem megy tökéletesen inkább weben át rendelem a kaját) és minimális kapcsolattal az olyan drága és kedves és segítőkész franciákkal. Pedig többször elhatároztam már, hogy elmerülök a francia nyelv és lélek rejtelmeiben, mint anno kisgyerekként a homokozó (nem félreérteni) iszapjában homokvárépítés közben, de józan eszem és az erkölcsi agályaim mindig meggátoltak benne (na meg az kötél/időhúzás, amit a főnönök és a feleségem/családom folytat a - i.e. maradj még bent este 7ig ezt megcsinálni >< gyere haza 6kor segíteni a gyerekekkel).
Szóval épp elméjű segítséget tőlem ne remélj (egyrészt nincs épp elmém - másrészt nagyon speciális helyzetben vagyok, mondhatni atipikusan mint egy jobb fajta influenza), de ha valami olyan van, akkor persze szólni fogok (mint a múltban is).
Amint látom elég kis durcás alak vagy,így az általam kora délután ajánlott céget nagy ívben kerüld el a saját testi épséged érdeke miatt!:)Elég hamar kellemetlen meglepetés érne.:)))