Keresés

Részletes keresés

Borzocska Creative Commons License 2003.08.16 0 0 1184
Mellesleg:
Sarokkád: irdatlan jól néz ki egy 8-10 nm-es fürdőszobában (bár kényelmetlen), egy 4 nm-esben csak úgy mutat jól (?), ha a mosógépet beépítteted a konyhába. Ehhez viszont kicsi a konyha.
Borzocska Creative Commons License 2003.08.16 0 0 1183
Sziasztok, épp a csatlakozást fontolgatom. Mondjatok valami bíztatót (is)!
agihuszar Creative Commons License 2003.08.16 0 0 1182
Internettel kapcsolatban nekem is lenne egy felvetésem! Van egy úgynevezett mikrohullámos internet (ez van ahol dolgozom) csak dícsérni tudom nagyon jó :) és osztható, több helyen azt csinálták, hogy többen összeálltak és közösen fizetik így mindenki jól jár! Gondolom itt is elég sok embernek szüksége lenne rá, gondolkodjatok rajta ti is. Én csak jót tudok róla mondani-sokkal gyorsabb mint az adsl és ha többen vagyunk ugyanaz az ára is :)!
Érdeklődőknek www.wla.hu

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.15 0 0 1181
Cikk a mai Népszabadságban, benne részletek a Vízép-es perről itt. Érdemes elolvasni!
edkat Creative Commons License 2003.08.15 0 0 1180
Bocsánat tényleg a 2. emelet.

Kád:
A sarok kádról én is érdeklődtem, állítólag nagyon kényelmetlen főleg kisebb méretekben (ha ketten bele ülnek, akkor végképp) . Akiket kérdeztem jobbára csak zuhanyzásra használják.

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.15 0 0 1179
Én eddig két sarokkádas emberkével találkoztam életemben, és mindketten meg voltak elégedve vele. Ha nem aranyárban adják, akkor én sarokkádat szeretnék, bár úgy néz ki, hogy csak egy aszimmetrikus egyszemélyes 105x150-es fér be, míg az ideális egy szimmetrikus 160x160-as kétszemélyes lenne ;-) Ebsik szomszéd emlegetett egy nem akril változatot, amit őszintén szólva nem egészen értek, de majd kérdezősködök.

Bár a csoda tudja, mekkora lesz a mosdókagyló. 273 centin kéne elférjen a mosógép, a mosdó és a kád egymás mellett. S bár a kivitelező embere szerint az alaprajzi méretek tiszta méretek, én azért kétlem, hogy a 10 centis falvastagságba belefér a tégla, a kétoldali vakolat meg egyik oldalon a csempe is ... szóval az a 273 lehet, hogy kevesebb. No meg az AS szabványról se feledkezzünk meg ;-)

Előzmény: nopara (1178)
nopara Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1178
Hi,
gondolkoztatok már a kádon?
Nekem soha nem volt sarokkádam, viszont izgatja a fantáziámat, sokan azt mondták azonban, hogy kényelmetlen.
Nektek van vmi közelebbi tapasztalatotok esetleg?
ebsik Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1177
Valóban második emelet. Elindulsz fölfelé, és a másodikon azon az ajtón kell bemenni, aminek a közepére egy aprócsak ép-ker matrica van ragasztva (nincs is másik ajtó, amúgy).

Bent kábé olyan érzése van az embernek, hogy egy üres raktárba érkezett, de nem kell meglepődni, vannak ott emberek is :)

Előzmény: szucsati (1176)
szucsati Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1176
25-én megyek, mert csak akkor érek rá, most hívtak (E-A. 7. em.). Nekem 2. emeletet mondtak.
Holnaptól nem leszek, legközelebb 25-én olvasok forumot. Mindenkinek szép tervezgetést!
Előzmény: edkat (1174)
tgabika11 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1175
Thankx
Előzmény: edkat (1174)
edkat Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1174
Igen az értékesítési irodába kell menni. A portán jobbra fel a harmadik emelten jobbra.
tgabika11 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1173
Na, holnap megyek.
De hova kell menni? A Béke térre, ugyanoda?
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1172
Asszem ezek után csak úgy van értelme információt kérni a helyzetről, ha konferenciabeszélgetésben összekapcsolom a bank és a CP illetékes emberét ...
Előzmény: nopara (1168)
tgabika11 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1171
Tegnap felhívtam őket és megint emgpróbáltak megnyugtatni, hogy szintenként megy a behívás. Amikor mondtam, hogy ismerek olyat, aki a 7. emeleten lakik, akkor csak hadovázott, és hogy biztos külön kérésre, meg ilyenek.
Állandóan hazudnak össze-vissza. Mondanák azt, hogy fogalmuk sincs, hogyan megy a behívás!
szucsati Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1170
Az előzőhöz: grafiti: egy másik lakópark topicjában olvastam, állítólag volt a tvben is, egyszerűen le lehet mosni. Elolvastam még egyszer a rendeletet, a "vagy" elötti vesszők mindig is zavartak: most a 3 méter mindenkire vonatkozik, a "vízszintes építési tagozat" (?) meg csak a mellékletben megjelöltekre? (Ha jól gondolom az utóbbi magasabb mint 3 méter). Majd a hozzáértő szomszéd elmagyarázza. Vagy egy nyelvész, hogy hogy kell értelmezni a mondatot :)
Előzmény: szucsati (1169)
szucsati Creative Commons License 2003.08.14 0 0 1169
OFF (?)

"Évtizedek óta lakosságunk és a kerületben átutazók is megszokták, megszerették és változatlanul igénylik a Polgármesteri Hivatal Béke téri homlokzatán működő órát. Ezen elvárást tiszteletben tartva a polgárbarát közigazgatás megteremtésének és a hivatal korszerűsítésének jegyében új, digitális időmérőt szereltettünk fel, s 2003. augusztus 20-i kezdettel tovább fejlesztjük fény és hangjátékkal. Kérem, fogadják szeretettel ezen országos viszonylatban is egyedülálló kezdeményezést! Ha tehetik, rohanó világunkban álljanak meg néhány percre, pihenjenek meg a Béke téri parkban és hallgassák meg Kárászy Szilvia zongoraművész népdalfeldolgozásait naponta 8.00 és 20.00 között minden egész órában."

"Budapest Fõváros XIII. kerületi Önkormányzat Képviselõ-testületének 32/2003.(VII.2.)Ö.K. számú rendelete
(1) A Rendelet 10. §-a az alábbi új (12) bekezdéssel egészül ki:
(12) A falfirkák eltüntetését lehetõvé tevõ homlokzatbevonatot kell alkalmazni új, vagy homlokzat felújítással érintett épületek közterületrõl látható homlokzatán minimum 3,00 méter járdaszint fölötti magasságig, vagy az építési engedélyben meghatározott vízszintes építési tagozatig a KVSZ 3.a számú mellékletében fõvárosi városkép szempontjából kiemelt területen és a kiemelt kerületi közterületek mentén lévõ épületek esetében, ha az épület közterület felõl látható homlokzata a közterület határán van, vagy a közterület felõl akadály (pl. kerítés) nélkül megközelíthetõ."
(A KVSZ 3.a melléklete nincs fent az ök. honlapján, mert nem szöveges, hanem térkép, nem tudom, hogy vonatkozik-e ránk.)

nopara Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1168
Sziasztok,

visszatérnék egy szöszenet erejéig a még meg nem kötött hitelszerződésekre.
Beszéltünk ma a bankkal és kicsit árnyaltabban fogalmaztak, mint a cp Nőgyógyásznak múltkor.
Azt, hogy "... sikerült megegyezniük a bankkal, így ha minden igaz, akkor nincs már akadálya a hitelszerződés megkötésének", ők úgy fejezték ki, "jól alakulnak a tárgyalások és már csak hetek kérdése a megegyezés", kb szeptember tehát.
Szeretném azt hinni, hogy a cpnek van igaza, de nehezen megy...

Előzmény: Nőgyógyász (1146)
csaboc Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1167
Ezek az ujabb es ujabb otletek nekik hoz penzt,ha nem kell nekik magukra vessenek. Ha tisztesseges,rendes,realis aru ajanlatot tesznek le az asztalra akkor azt ugyis megrendeli az ember.

Ez kb. annyit jelentene hogy meg en fizetek nekik azert hogy aztan fizethessek.

Gondolom hogy ezt csak azoknal akarjak bevezetni akik nem tudjak egy v. ket megbeszeles alatt elmondani hogy mit akarnak, es allandoan nyuzzak a kivitelezot.

Előzmény: lcz (1165)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1166
Olvasd el a szerződésedet, és ha abban nem szerepel sehol az ajánlatkérési díj, akkor olyat nem is kérhetnek.
Előzmény: lcz (1165)
lcz Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1165
Nem tudom nalatok igy van-e mar, de nekem a kovetkezot mondtak:

Nem szeretnek, hogy emberek ujabb es ujabb otletekkel aljanak elo, es ezert ujabb es ujabb ajanlatokat kelljen kesziteni. Tehat, ha valami valtoztatasi kerelmed van, akkor odamesz, lecsengetsz x osszeget letetbe. Es csak ez utan kezdenek el foglalkozni veled. Es minden ajanlatkeres eseten a letetedbol vonnak.

Ez nalatok meg nem igy volt? Nektek az ajanlatokat meg ingyen csinaltak? Azert azt remelem, hogy nem fog tul vastagon a tolluk, ha csak ajanlatkeszitesrol van szo...

Előzmény: Nőgyógyász (1163)
csaboc Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1164
Udv. a leendo lakok kozott:)

Internet:
Anno en vetettem fel a temat.Az ertekesitonek is elmondtam ugyenezt,meg hogy pl. mas lakoparkokban(ld. Autoker) hogyan csinaljak es hogy milyen olcson(512 Kb le/fel 7000+AFA).Annyi mondott hogy ez tenyleg jo otletnek tunik, majd tovabbitja a beruhazo fele.Azota sem jott semmi visszajelzes rola.

Előzmény: lcz (1161)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1163
Akkor áramügyben hasonló a véleményünk. Még szerencse, hogy ezt nem most kell kifizetni, amikor az utolsó filléreket is felhasználom az önerőből, mielőtt a bankhitel belépne.

A módosítások úgy történnek, hogy Te ajánlatot kérsz egy csomó mindenre, arra idővel kapsz árakat (meg gondolom műszaki paramétereket is), és ebből szépen kimazsolázod, hogy mi kell és mi nem. Az árajánlatkérés még nem kötelez semmire. Amit viszont elfogadsz/megrendelsz, azt hamarosan be is kell fizetned egy összegben, ez ugyanis független a lakás szerződött vételárától meg a készültségi fokoktól meg mindentől.

Klímára nekem azt mondták, hogy az előkészítés megoldható, beraknak minden vezetéket, elektromos és gépészeti kiállást, aztán később olyan klímát rakatok fel, amilyet akarok. Klímaszerelésről van külön topik az indexen, keress rá, ott elég sok infót megtalálsz.

Annyit mondtak még, hogy egyesek újabb meg újabb ajánlatkérésekkel állnak elő, és ezt kissé nehezményezik, mert az ő kapacitásuk is véges, ezért lehet, hogy kitalálnak valamit erre. Mondjuk a szerződés szerint tárgykörönként egyszer állhatsz elő módosítási javaslatokkal, szóval max. a másodiktól kezdve ötletelhetnek, különben lázadás lesz :)

Előzmény: Passenger (1158)
csaboc Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1162
En ezt talaltam:

11/1985. (VI. 22.) ÉVM-IpM-KM-MÉM-BkM együttes rendelet egyes épületszerkezetek és azok létrehozásánál felhasználásra kerülő termékek kötelező alkalmassági idejéről

Passenger:

A klimat en is kerdeztem amikor bent voltam.Mi vegul is abban maradtunk hogy adnak ra arajanlatot, mert nem szeretnek hogy mas valaki kulsos odamenjen:)Es kerdeztem mi van ha nem tetszik az arajanlat.Erre azt mondtak hogy akkor lehetoseg van csak az elokeszitesre.
A klima szerelese nem tul olcso mulatsag.Ugye fugg a helytol ahova a kulterit szerelik,fugg a kulteri es a belteri tavalsagatol is a csovek miatt.
Ha jol tudom akkor csak engedellyel rendelkezo szakemberek csinalhatjak pont a gaz miatt amivel fel kell tolteni a csoveket.

Előzmény: szucsati (1160)
lcz Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1161
Sziasztok!

Mi baratnommel mostanaban vettunk egy lakast a C epuletben. Koszi a sok hozzaszolast, amit irtatok. Nagyon sokat segitettetek. Azt hiszem pl. hogy ha az eloszerzodes alairasanal hallottam volna eloszor a peres ugyukrol (mert hogy elotte nem emlitettek ezt a "kis aprosagot") valoszinuleg fejukre borogattam volna az asztalt ;)

Garancia: az tenyleg ugy van, hogy az egesz lakassal kapcsolatban kell a vegen egy garancialevelet kapnunk. Ez azert van, mert mi a beruhazoval allunk szerzodesben, a kivitelezovel viszont nem. Tehat a garancialevel, amit a kivitelezo bocsat ki, teremti meg a jogi kapcsolatot koztunk es a kivitelezo kozott.

Legkondi: erre ket lehetoseg van. Az egyik a split klima elokeszites, a masik egy radiator szeru dolog. Az elso esetben annyit csinalnak, hogy berakjak neked a csoveket a falba, oda ahova te szeretned, es amikor bekoltozol, akkor egyenileg olyan klimat teszel fel es azzal szereltetet be amilyet es akivel akarod. A masik meg ugy hangzott, mint egy "fix" mobil klima. Tehat felszerelik neked a falra kiutnek a falon ket lyukat amin veszi meg adja a levegot. Feltetelezem, hogy sokkal hangosabb, mint a split, hiszen a teljes eszkoz lakason belul van. Szoval nekem igy elso hallasra nem tetszik.

Internet: regebbi hozzaszolasban olvastam, hogy a XIII. keruletben nem lehet ADSL kapcsolatot kerni, mert uvegszalas halozat van. Ugy tunik ez meg fog valtozni: Cikk. A masik ezzel kapcsolatban, hogy a CP-nel is rakerdeztem, hogy nem akarnak-e esetleg ok valami szelessavu elerestbiztositani a lakoknak. Nem kaptam konkret valaszt, csak annyit, hogy elofordulhat es hogy targyalnak szolgaltatokkal.

Előzmény: szucsati (1159)
szucsati Creative Commons License 2003.08.13 0 0 1160
Ezeket találtam:
"53/1987 (X. 24.) MT rendelet
a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról" (sajnos a szövegét nem találtam meg),
az info meg innen jött: http://www.uni-miskolc.hu/~wwwkerjo/tablazatok.html
Előzmény: kreko (1156)
szucsati Creative Commons License 2003.08.12 0 0 1159
Képek a szokott helyen...

Garancia: olvastam egy másik lakópark forumában, hogy a beépített eszközök garanciajegyeit mindenféleképpen át kell adniuk. Rémlik, mintha magára a lakásra is mondtak volna valami hasonlót, de nem tudom mi lett a vége: elég az adás-vételi megfelelő pontja? (Ma már az elektromos eszközökre 2 év a garancia, nemrég módosították, ha jól emlékszem.)

Áram: édesapám az áramdolgot pont erről az oldaláról kezdte el nézegeti. Pl. nem vagy köteles 3 fázist kérni, de akkor hogy biztosítják a főzőlapokat, amelyeket működöképesen kell átadni (lehet, hogy kicsit erőltetett, de az előző hozzászólás kb. erről szól).

Passenger Creative Commons License 2003.08.12 0 0 1158
Sziasztok!

Lehet, hogy tényleg emeletenként haladnak. Engem már vagy két hete hívtak, de csak most érek rá, csütörtökön reggel megyek (D épület 3.emelet lesz az enyém (remélem...)).
Nekem is küldtek egy ilyen paksamétát, hogy gondoljam át a dolgokat. Mit mondjak? Ezt az áram témát azért én oltári pofátlanságnak tartom. Tudták (a műszaki leírásban is ez volt), hogy kerámialapos tűzhely lesz, aminek minimum 3 fázis kell, akkor miért nincs benne a vételárban a hálózatfejlesztés ára?
Egy egyszerű autós analógiával élve ez olyan, mintha vennél egy vadiúj kocsit, mondjuk 1 misiért, aztán miután kifizetted, a kereskedő közölné, hogy gyárilag félliteres a tankja, venni kell hozzá még fél misiért egy normálisat.
Kivetetni persze csak a konyhabútorral együtt lehet, úgyhogy sakk-matt. >:(
Na mindegy...

Ha jól értettem az eddigieket, akkor igény esetén megcsinálják a klíma helyét is? (Eddig az volt, hogy a klímát azt nem vállalják). Nézegettem a "split" klímák árát, és úgy láttam, hogy az árak olyan 70-150 ezres sávban mozognak. Tudja valaki, hogy mennyibe szokott kerülni a klíma beszereltetése? Egy ismerősöm mondta, hogy ezekbe kell valami gáz (nem vagyok nagy klíma guru), amit rendszerint külön kell megvenni.

Az ajánlattétel után lehet még módosítani a dolgokon? Pl. ha meglátom, hogy a redőny horribilis összegbe fog kerülni, akkor azt "kihúzhatom a listámról"? Mi ennek a folyamata?

Amúgy a fickó az Épkertől, akivel beszéltem, azt mondta, hogy szept. 1-e és 5-e között akarnak sok embert behívni, mert akkorra lesz bemutatóterem.

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.08.12 0 0 1157
Nem kell készpénznek venni, de egy ügyvédi iroda azért ritkábban rugaszkodik el a valóságtól, mint a napi bulvár online.
Előzmény: kreko (1156)
kreko Creative Commons License 2003.08.12 0 0 1156
a cikk aljan pedig ez all.

* E Hírlevél tájékoztató jellegű. Terjedelménél fogva nem teljes körű és nem minősül tanácsadásnak.

Szoval nem biztos hogy ez mervado. Ja meg a cikkekrol annyit hogy a legtobb hulyeseget cikkekben szoktam olvasni.

Előzmény: Nőgyógyász (1154)
kreko Creative Commons License 2003.08.12 0 0 1155
Szia!

Kerdezd meg mar azt az ismerosodet, hogy melyik torveny ez? Szivesen elolvasnam.
Ja es azt is kerdezd meg tole, hogy melyik uj lakoparkban adnak 3 ev garanciat?

Koszike.

Előzmény: edkat (1153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!