Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.03 0 0 391
Egy Szabó István film csak jó lehet! Punktum! (Stellan Skarsgard továbbra is jól megérdemelt helyén csücsül a listámon - valahol a dobogón.)
De jó volt SzI-t újra élőben látni! Utoljára május 28-án volt hozzá szerencsém, amikot dedikálást kértem SzT-tól. Ha időben észbe kapok, most tőle is lehetne egy dedikálásom a róla szóló könyvben...
CC, a lassú agyú

A Kikötői híreket pedig úgyis megnézzük egyszer!

Előzmény: rénszarvaspulcsi (389)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.03 0 0 390
Kaptam egy Kevin Spacey-cikket, amiben a következőket olvastam:
„Nem azzal alapozta meg a karrierjét, hogy rengeteg filmben játszott: nem szerepelt sokszor, de alakításai emlékezetesek maradtak. Órákig tud a szerepeiről beszélni. Leírja az általa megformálandó figurát a legapróbb részletekig, meg tudja mondai, melyik pillanatban miért húzza fel a bal szemöldökét, illetve hogy mi az értelme annak, hogy egy mondatot félig dadogva ad elő.”
Ennyire tudatos lenne?! Készséggel elhiszem, hogy ez is egy megtanulható szakma (mint ahogyan SzT állítja), de azt hittem, az ilyen dolgok maguktól jönnek. Számomra ez kiábrándító. Át kell gondolnom, hogy az engem olyannyira elbűvölő hitelesség nem a profizmusból adódik-e minden esetben... Ugye nem?!
Előzmény: ColinCrazy (385)
rénszarvaspulcsi Creative Commons License 2002.06.30 0 0 389
Nekem is 5 a számom. Szeretsz CC?:)
Egyébként mindenki bánhatja, aki nem látta a Kikörői híreket! Remélem holnapi film jó lesz!
Előzmény: ColinCrazy (370)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.30 0 0 388
CC, biztosan igazad van a Nagy Neveket illetően, mégis hadd adjak magyarázatot a korábbi - talán túl határozott - kijelentésemre:
Nekem az 'átélt' színészi játék tetszik, amikor a színész kívül-belül átlényegül a szereppé, az őszinteség hitelével és a természetesség erejével. Így tud rám hatni Szervét Tibor és Ralph Fiennes, ezért őket tartom ebben a kategóriában a legjobbaknak (egyiküket sem kisebbítve, semmiképpen sem pontozva!).
Várom a Te véleményeidet a felsorolt Nagy Nevekről... én hagyom magam meggyőzni :-), - ha lebeszélni nem is ;-).
Előzmény: ColinCrazy (385)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 387
Szia CC!
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem KMB-nél jobb Mefisztót keresve sem találhatott volna. Nem vonom kétségbe SZT képességeit (többek között, mert én is kedvelem, elismerem), de az a véleményem, hogy ezt nem tudta volna így megcsinálni. Lehet, hogy ha eleve Vele forgatták volna, akkor az első (egyetlen) benyomásként más lenne a véleményem és Ő lenne az igazi Mefisztó.
Előzmény: ColinCrazy (386)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.28 0 0 386
biztosan nagyon őszintén érzed ezt így
Igen, őszintén. Ha viszont Szabó István filmjeinek külföldi főszereplőiről beszélünk, Klaus Maria Brandauer helyett el tudnám képzelni SzT-t, ... csakhogy akkoriban még nagyon fiatal volt...
(Hogy rákaptunk erre a pontozásra!)
Előzmény: Törölt nick (384)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.28 0 0 385
Kevin Spacey ugyanabba a kategóriába tartozik nálam
Ja igen, ő is... ezért sajnáljuk annyira, hogy nem láttuk a Kikötői híreket... :-(

Én nem szoktam soha azon gondolkodni, mi lenne, ha egy adott szerepet valaki más játszott volna. Lehet, h. mindig jó filmeket látok jó szereposztással? Vagy csak egyszerűen úgy gondolkozom, mint Philip...
Néha az újságok közlik egyes színészek nagy baklövéseit (nem vállalt egy szerepet, más viszont sikeres lett vele), amit hülyeségnek tartok, mert a filmtörténelmen már úgysem változtatnak vele, csakis a lemondó színészek lejáratását érik el vele.

Előzmény: vincere (383)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 384
Kedves CC, biztosan nagyon őszintén érzed ezt így és nem is beszélnélek le erről (...pedig én nagyon is el tudom képzelni SzT-t hasonló helyzetben...)
Előzmény: ColinCrazy (381)
vincere Creative Commons License 2002.06.28 0 0 383
Egyébként nem volt teljes a felsorolásom, mert pl. Kevin Spacey ugyanabba a kategóriába tartozik nálam, mint a többi kiemelt férfiú. És még biztos eszembe jutna valaki... Na de ne offoljuk szét a topikot, még akkor se ha ezt azért hoztuk létre, h. itt offolhassunk...

Én nem szoktam soha azon gondolkodni, mi lenne, ha egy adott szerepet valaki más játszott volna. Lehet, h. mindig jó filmeket látok jó szereposztással? Vagy csak egyszerűen úgy gondolkozom, mint Philip...

Előzmény: ColinCrazy (382)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.28 0 0 382
Azért én nem tudnék fokozatokat felállítani RF, Al Pacino és Robert de Niro között, de mindegyiküket nagyon szeretem.
CSatlakozom! Vincere már tud az utóbbi urakhoz való vonzalmamról, előbbit még nem láttam olyan sokszor, hogy ugyanazon a szinten lehetne nálam is. Bár, el tudom képzelni, hogy egyetlen film is elég...
Előzmény: vincere (380)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.28 0 0 381
Tiltakozom! Nektek aztán igazán nem kell bizonygatnom, hogy SzT játéka milyen fontos nekem, de ahogy néztem RF áhítattal teli, szent arcát az olimpiai dobogó tetején (ahol ott volt azért LZs is), csak arra tudtam gondolni, hogy ez a szerep egyedül az övé lehetett!
Előzmény: Törölt nick (377)
vincere Creative Commons License 2002.06.28 0 0 380
Nahát, milyen egyező az ízlésünk :-)
Azért én nem tudnék fokozatokat felállítani RF, Al Pacino és Robert de Niro között, de mindegyiküket nagyon szeretem.
(Colint se hagyom cserben, de azt el kell ismerni, h. a fent nevezett úriemberek százszor annyi lehetőséget kaptak színészi tehetségük csillogtatására, mint CF...)
Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 379
Ezt pontosan, én is így gondoltam mindig, most is RF a legjobb külföldi színész szerintem. Ez azonban semmit nem von le abból, hogy nekünk is van ilyen jó színészünk itthon. :-)
Előzmény: vincere (378)
vincere Creative Commons License 2002.06.28 0 0 378
hú, ne hozz engem ilyen helyzetbe... Ralph Fiennes forró rajongásom tárgya volt évekig a Schindler listája - Angol beteg - Napfény íze trilógia idején! Nem akarok közöttük választani...

Mindenesetre az igaz, h. igazán oszthatott volna Sz.T-re valami maradandóbb szerepet, legalább amiben látszik is, és nem kell nagyítóval keresni a filmvásznon...

Előzmény: Törölt nick (377)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 377
Nem is értem hogy' lehet, hogy ha már ott volt a forgatáson SZT, Szabó István nem vette észre, hogy ő is legalább olyan erővel, jól el tudta volna játszani Ralph Fiennes szerepeit. :-(
Előzmény: ColinCrazy (373)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 376
Amott is olvastam, köszi! :-)
Előzmény: vincere (375)
vincere Creative Commons License 2002.06.27 0 0 375
CC, írtam neked mélt, jó hírek!!
Előzmény: ColinCrazy (373)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 374
Soraidról eszembe jutott, amit Navarre írt az LZs topicba:
Csak egy kicsit kell odafigyelni, máris értékre bukkanunk korunk eklektikus kavargásában... :) És nemcsak az mutat rólunk jobb képet, hogy kit tisztelünk, hanem maga a tény, hogy kutattunk, hogy odafigyeltünk, tesz jobb emberré minket. :) (Nem különbbé - talán csak bölcsebbé.)
Előzmény: vincere (372)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 373
Komolyan?! Nekem bizony eszembe sem jutott, hogy ő is feltűnhet, annyira LZs-re koncentráltam...
Konklúzió: újra meg kell nézni, alaposabban! :-)
Stohl Andrást bezzeg két korban is észrevettem, mindig népet hajtó katona volt, sőt az elején hangolt Ralph Fiennes testvérének is... akinek öregkorában Jordán Tamás volt a hangja, aki szintén játszott a filmben. :-)
Előzmény: Törölt nick (368)
vincere Creative Commons License 2002.06.27 0 0 372
Ja, célzás akart lenni...
De ez nem olyan sürgős projekt, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, egy hét alatt hány ember nézi meg Sz.T. oldalát az imdb.com-on... Sajnos!
Ez inkább nekünk fontos, h. minél több embert megismertessünk az ő fantasztikus munkásságával.
Előzmény: ColinCrazy (371)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 371
Ha pl. egy helyre, tar.hu vagy ilyesmi fel tudnánk (már aki tud ilyet) rakni az összes kéept,
Ez most célzás akart lenni? Van ott egy SzT mappám, de csak néhány kép van benne, köztük a dedikált is, nem hiszem, hogy az érdekelné őket...
Ha lenne otthon netem, jövő 7 után megcsinálhatnám, de így...
Előzmény: vincere (367)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 370
számmisztika

Szervét Tibor = 5
Csapongó. Az új, a változatosság rajongója. Bolygója a Merkúr. Könnyen barátkozik, szinte bárkivel jól kijön. Igényli a folyamatos szellemi feszültséget, vibrálást. Gyors felfogóképességű, gyorsan dönt. Határozott, de nem kitartó. Vállalja, sőt szereti a kockázatot. Rugalmas, nemes célokat követő jellem. Minden csapás után újra és újra képes fölállni. Szimbóluma, tán épp ezért a higany, amelyet a Merkúr is jelképez. A haladás szószólói. Hibája lehet az élvezetek túlzott hajszolása.
Színe: világosszürke, fehér, minden ami csillogó
Köve: gyémánt, ezüst és platina
Szerencsenapja: szerda és a péntek

Vajon ő mit szólna a véleményhez? Tényleg ilyen?
Vincerére és magamra totál jellemzőnek találom...

vincere Creative Commons License 2002.06.27 0 0 369
vagy csak mindenhol őt láttam?

Ez aranyos... Azért legalább néha biztos ő volt az. Jó, h. mondjátok, így külön figyelni fogom.

Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 368
A Napfény ízében én nem a hangját, hanem őt magát véltem felfedezni pl. a vasútállomáson az olimpiai bajonokot fogadók között, vagy az utcán nagykabátban, kalapban... vagy csak mindenhol őt láttam?
Előzmény: ColinCrazy (364)
vincere Creative Commons License 2002.06.27 0 0 367
Hol van még az a szeptember 20... Addig gondolkozhatsz rajta.

A képekkel nem tudom, hogyan kell csinálni. Ha pl. egy helyre, tar.hu vagy ilyesmi fel tudnánk (már aki tud ilyet) rakni az összes kéept, amit eddig összegyűjtöttünk, azt oda lehetne linkelni.

Előzmény: ColinCrazy (365)
vincere Creative Commons License 2002.06.27 0 0 366
Komolyan van benne Sz.T. hang?! Megvan a húgomnak is a film, majd megnézzük hamarosan.
Előzmény: ColinCrazy (364)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 365
Remélem azért ott lesz valaki 20-án, h. beszámolhasson a történtekről.
Amint látom, Oldadore határozottan szándékozik ellátogatni aznap a Radnótiba. Énmégnemtom.

Képeket lenne jó még odalinkelni.
Hogyan kell csinálni? Elküldeni nekik a képek jelenlegi helyét vagy fájlként csatolni őket? Esetleg bonyolult technikával rögtön az ő oldalukra pakolni a képeket?

Előzmény: vincere (362)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.27 0 0 364
Szombaton újra megnéztem A napfény ízét, igaz nem folyamatosan az egészet. Leginkább a középső generáció-beli fiú története érdekelt, mert az olimpiai bajnok vívócsapatban együtt szerepelt vele LZs is.
A film végén a magyar hangok felsorolásánál meghallottam SzT nevét is. Film közben nem ismertem fel a hangját (ebből is látszik, milyen jól illett a szereplőhöz), de könnyen kitaláltam, kié is lehetett: Sors Ádám bátyjáé, aki tizenévesen levitte a vívóterembe és ezzel elindította a karrierjét. :-)
vincere Creative Commons License 2002.06.26 0 0 363
a link egyébként
http://us.imdb.com/Name?Szerv%E9t,+Tibor

vagy az imdb.com-on rá lehet keresni a nevére a People alatt.

vincere Creative Commons License 2002.06.26 0 0 362
Szia,

Én is ezt mondom, mikor áprilisban bent voltam jegyeket venni, akkor is elmondták a feltételeket. Remélem azért ott lesz valaki 20-án, h. beszámolhasson a történtekről.

Jó hírem van: az imdb.com-on felrakták több anyagomat is Szervét Tiborhoz! A filmography-t úgy látszik még ellenőrzik, de a Biographical szekció alatt a biography (where are they now) és az other works, valamint az External links alatt az official site már az én módosításaim miatt vannak fent!!! Juhé! Remélem hamarosan a filmography-t is frissítik.

Képeket lenne jó még odalinkelni.

Előzmény: Törölt nick (361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!