Kotooshut sokkal előbb is elkezdhettük volna kritizálni...
Kisenosato pedig tovább menetel előre - ma Kotomitsuki volt az "áldozata"
Eeredmények:
Nihon Sumo Kyokai
|
Ticket Information
|
Kyokai Information
|
Tour Information
|
Sumo Museum
goo Sumo
|
Matches & Topics
|
Who's Who
|
The Sumo Record Book
|
Information
Sumo > Matches & Topics > Yokozune, Ozeki, Sekiwake, Komusubi(Tournament Records)
■Yokozune, Ozeki, Sekiwake, Komusubi(Tournament Records)Yokozuna-
|
Maegashira1-
|
Maegashira9-
|
Juryo1-
|
Juryo8-
East Yokozuna
Asashoryu 4-1
1st day-
l
oshitaoshi
Kisenosato
2nd day-
w
shitatehineri
Baruto
3rd day-
w
yorikiri
Kokkai
4th day-
w
kotenage
Wakanoho
5th day-
w
oshidashi
Miyabiyama
West Yokozuna
Hakuho 5-0
1st day-
w
hatakikomi
Asasekiryu
2nd day-
w
yorikiri
Kokkai
3rd day-
w
susoharai
Baruto
4th day-
w
uwatenage
Kyokutenho
5th day-
w
uwatenage
Kotoshogiku
East Ozeki
Kotomitsuki 3-2
1st day-
w
shitatedashinage
Kokkai
2nd day-
w
yorikiri
Wakanoho
3rd day-
l
yorikiri
Kyokutenho
4th day-
w
uchimuso
Baruto
5th day-
l
yoritaoshi
Kisenosato
West Ozeki
Kaio 2-3
1st day-
w
yorikiri
Baruto
2nd day-
l
oshidashi
Asasekiryu
3rd day-
l
oshidashi
Kisenosato
4th day-
l
hatakikomi
Miyabiyama
5th day-
w
uwatenage
Kokkai
East Ozeki
Chiyotaikai 3-2
1st day-
w
tsukidashi
Kyokutenho
2nd day-
w
oshidashi
Kisenosato
3rd day-
l
hikiotoshi
Wakanoho
4th day-
l
yorikiri
Asasekiryu
5th day-
w
hikiotoshi
Baruto
West Ozeki
Kotooshu 5-0
1st day-
w
yorikiri
Wakanoho
2nd day-
w
shitatenage
Kyokutenho
3rd day-
w
oshidashi
Miyabiyama
4th day-
w
oshitaoshi
Kokkai
5th day-
w
yorikiri
Asasekiryu
East Sekiwake
Ama 3-2
1st day-
w
okuridashi
Miyabiyama
2nd day-
w
oshidashi
Kakuryu
3rd day-
l
hatakikomi
Asasekiryu
4th day-
l
tsukiotoshi
Kisenosato
5th day-
w
yorikiri
Kyokutenho
West Sekiwake
Kotoshogiku 3-2
1st day-
w
yorikiri
Kakuryu
2nd day-
w
yorikiri
Miyabiyama
3rd day-
l
yorikiri
Tokitenku
4th day-
w
yorikiri
Aminishiki
5th day-
l
uwatenage
Hakuho
East Komusubi
Kisenosato 4-1
1st day-
w
oshitaoshi
Asashoryu
2nd day-
l
oshidashi
Chiyotaikai
3rd day-
w
oshidashi
Kaio
4th day-
w
tsukiotoshi
Ama
5th day-
w
yoritaoshi
Kotomitsuki
West Komusubi
Asasekiryu 3-2
1st day-
l
hatakikomi
Hakuho
2nd day-
w
oshidashi
Kaio
3rd day-
w
hatakikomi
Ama
4th day-
w
yorikiri
Chiyotaikai
5th day-
l
yorikiri
Kotooshu Who's Who
Rikishi Listed by Place of Birth
Sumo Beya Guide
Oyakata(Coaches)
Gyoji(Referees)
Yobidashi(Ushers)
The Sumo Record Book
Tournament Champions List
Information
Sumo Culture
Kimarite Menu
Beginner's Guide to Sumo
Service
Sumo Mail Service Message Box
on error resume next
trace_f = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.3")))
emlékszem néhány tornával ezelőtt, amikor rendre kikapott az általa indított akciók közben, mindig az ő keze, lába, akármilye ért le előbb, vagy lépett ki a dohyobol.. akkor még láttam rajta, hogy akar(na)... , vmi kidobós technikával kísérletezett, de nemigen jött be, volt amikor meg kellett ismételnie a meccset..
Kokkai még nem lendült formÁba - egyelőre... szerintem előbb lesz komosubi Baruto... ha-ha-ha (ha minden jól megy neki, bár most ő is nehezebben teljesít a rangosabb ellenfelek ellen)
egyelőre ennyit, a mai meccset még nem láttam, megyek az info-szumora..
hogyan műxik ez az izé..?? 1 hsz.-em már elszállt..
Kotooshuról mondtam el kb. uazokat, mint Ti is - sokkal többet várnék tőle, mert szerintem képes lenne rá, de fejben nem Ok, talán sokkolta az az eset, amiről írtatok... most már csak csendesen üldögél, mint egy öregember, teszi a dolgát kelletlenül, és ezért haragszom rá , pedig nagy kedvencem egyébként,
Homasho szintén feljövő ágban volt nemrég, de a márciusi tornája pocsékul sikerült, jól vissza is esett a rangsorban, de benne legalább még van tűz..
és Kisenosatóhoz mit szóltok? Amikor az Asa elleni meccsét néztem, láttam a szemén, h. leveri a nagy yokozunát, de nem gondoltam, h. még Chio trófeáját is megszerzi.. olyan a tekintete, mint aki nem ismer lehetetlent, szerintem jó versenyző típus..
Sziasztok! Én úgy emlékszem, hogy Kotooshu egészen addig rendületlenül tört előre, míg az egyik bashon, már nem tudom pontosan melyiken, emlékezetes és látványos módon meg nem dobta Asát, aki azért vesztett, mert a haja előbb ért földet, mint az ellenfele válla. Utána egy edzésnapon Asa meglátogatta a Sadogatake beját, mindenkit kihívott és elvert bemutató címén. Kotooshut oly szerencsétlenül dobta meg, hogy ő kificamította a térdét. Azóta valahogy kiveszett belőle a tűz és csak a térdére vigyáz, illetve ha sérül, a térde a kényes pontja. Szvsz emiatt nem is lesz belőle yokozuna, viszont békésen és nyugodtan vigyáz a pozicíójára. Ha ezt Chio és Kaio meg tudja csinálni, ő is képes rá.
Igen, atűz, az elszántság, az akarás hiányát látom benne. Felmegy, teszi a dolgát, de nem látom azt a lelkesedést, energiát, tüzet benne, mint amit régebben. Sajnos, teszem hozzá, mert szimpatikus a srác.
Nézd, szerintem az, hogy sikerült pozitív mérleget elérnie egy tornán, ha nem sérült le, nem nagy dolog. Ez a minimum egy Ozekitől. Oké, talán nem harmatgyenge, de a minimum, kötelező ez. Kevés egyszerűen. Amikor berobbant én is abban bíztam, marad is ez a formája, amit az Ozeki rang előtti tornákon mutatott. Sajnos nem. De bízom benne lesz még jó sorozata, bár úgy vélem, olyan Ozeki lesz, aki tornagyőzelem nélkül vonul majd vissza.
A harmatgyenge talán túlzás. Amikor be tudta fejezni sérülés nélkül a tornát, akkor mindig kachi-koshit csinált. 3x10-5, 5x9-6 és 4x8-7. Egy ozekinek átlagos. De előrelépéshez kevés.
Kotooshu sajnos valóban csalódás azóta, mióta megkapta az ozeki rangot. Volt elötte egy nagyon jó szériája, de azóta...azóta sajnos harmatgyenge, nem érdemli meg, hogy még mindig Ozeki legyen. annak ellenére mondom ezt, hogy szimpatikus a srác nekem.
hát majd rövid uton kiderül.. arra alapoztam a feltevésem hogy tul vaskos a sanyaku, 2 Y 4 O. egyszer már beszélgettünk erröl. régebben és akkor ilyen 9-6 ra valaki M2-4 böl nem lett komosubi.
Kotooshu egeszen komusubi rangig megallithatatlanul tort elore, MK nelkul, aztan miota ozeki lett, csak szenved (meg Kaio es Chiyotaikai is jobb mostanaban). Miyabiyama ket makushita es ket juryo yushoval kezdte a karrierjet, a 13. szumotornajan ozeki volt, aztan latjuk, meddig birta megtartani.
A nagy Takanohana harom esztendeig vegetalt a maegashira-sanyaku tengelyben es igazan ozekikent kezdett el versenyrol versenyre megbizhatoan teljesiteni. Chiyonofuji harom evet huzott le juryoban, kiugro eredmeny nelkul (a legjobb juryo eredmenye 10-5 volt).
Jelenleg az a helyzet, hogy van ket eros yokozuna, akik senkit sem engednek a Csaszar Kupa kozelebe, es negy ozeki, akik tapasztalatukkal igencsak megnehezitik a fiatalabbak dolgat. Nem konnyu igy feltorni es teljesiteni (mondjuk) az ozeki rang kriteriumait. Majd ha Chiyo, Kaio es Mickey visszavonulnak, es Asa leszallo agba kerul, nagyobb eselye lesz a megujulasnak.
Kokkai szerintem fejlodott a regi csapkodos oshi-szumojahoz kepest, csinalt is harom KK-t zsinorban, ami tole varatlan. Meg ne mondjunk le rola, hogy lesz belole valaki :)
Kokkai szerintem tipikus páternoszter. Tehetséges, de képtelen a folyamatos kiemelkedő teljesítményre. De persze stabil maegashira, időnként sanyaku is lehet. És rendszeresen óriásikat taknyol, 2x volt 5-10, 2x 3-12.
Baruto a sérülékenysége miatt nem fog elérni oda, ahová a tehetsége szerint való lenne.
Én valahogy nem látom azt a fiatalt, aki a yokozunák teljesítményét hozná. Vagyis azt a teljesítményt, amit a későbbi yokozunák nyújtottak a feltörekvés időszakában.
Érdemes megnézni a "nagyok" pályafutását, a juryo-n és a maegashira rangokon simán átszáguldottak. Asa és Hakuho 2 torna alatt tudta le a juryo-t, míg Kokkai 4, Goeido 5 alatt.
Túl sok a bukdácsolás. Kokkai eredményeit nézve nem az a kérdés, hogy milyen arányú a pozitív mérlege, hanem hogy egyáltalán összejön-e neki. Goeido fiatal, még sok lehet benne, de szvsz nem elég lehengerlő.
Lehet kettonel tobb komusubi is, legutobb 2006 Kyushu banzuken voltak negyen. Eddig M5-bol nyolcszor ertek el 12-3 eredmenyt, M6-bol hatan, mind kivetel nelkul sanyaku rangba lepett elore. Szoval ha Kokkai nem kap extra komusubi helyet, az mindenkepp tortenelmi ujdonsag volna.
A mongolok azért jobban jeleskednek, tucatnyi szekitorival. Godzilla viszont japán, de szerintem nem fogja sokra vinni, a fotók alapján nem úgy néz ki, mint aki kicsattan az egészségtől.
Tosanoumi a juryoba J1e besorolással 10:5-öt ért el, könnyen lehet h. feljut ismét a makunouchiba, és akkor meglesz az esély ismét gyarapítania vereségeinek számát :)
Asashoryu t meg kár már leírni, most is rácáfolva avárakzásokra legyőzte Hakuhót, és még nem idős. ha lesz motivációja könnyen feljöhet a tornagyőzelmek számát tekintve a harmadik helyre, épp most érte utól Takanohanát, már 4-5. az örökrangsorban.
Most néztem az alacsonyabb osztályokat, valóban Tochinoshin a jövő egyik versenyzője lehet a maga 20 évével..De van még az orosz Aran is, aki 23 éves, és eddig 40-9-es mérleggel rendelkezik, valamint nem tudom, hallottatok e a 237 kg-os Yamamotoyamáról, aki feltehetőleg feljön a juryo-ba, mindössze 6 torna után...
Szerintetek lehet, hogy az európaiaké a jövő a szumóban is?
Kotooshu, Baruto, Kokkai, Roho, Wakanoho, Tochinoshin, Aran...ezekből mind lehet még nagy versenyző..Kokkai 12-3as eredményével tuti sanyaku, Baruto is nagyon fel fog jönni szerintem!Wakanoho még nincs 20 éves sem, máris a maegashirák élén van.Viszont japán reméységet jelenleg nem igen látok Goeidon, és Kisenosaton kívül.