jaja, az ő klasszikusuk. A köv. turnéra én is kimegyek, ha ez most ki is maradt!! Somewhere-t és No Prayert élőben úgy is alig játszanak, kihagyhatatlan!!:-)
Egy kívánatos setlist némi realitással fűszerezve: 1. Intro - Aces High / Moonchild - egyik csak lesz 2. Caught Somewhere in time 3. No Prayer for the Dying 4. Infinite Dreams 5. Wasted Years 6. Stranger in a Strange Land 7. Powerslave
8. kis átvezetés - Seventh Son of the Seventh Son 9. Evil That Men Do 10. Bring Your Daughter to the Slaughter 11. Heaven Can Wait 12. Iron Maiden ***** 13. Alexander the Great 14. Two Minutes to Midnight 15. The Clairvoyant 16. Holy Smoke 17. Hallowed Be Thy Name
Lenne egy kérdésem! A mostani turnén az intro előtt a Doctor, Doctor szólt. De nem Blaze énekelt rajta. Namost nekem ez a verzió jobban tetszik, tehát nem tudja valaki, hogy ki játsza azt a verziót?
Hát onnan tudjuk, hogy már szinte minden fórumon bejelentették. Jövőre dvd, és azt turnéztatják. A maidenfans.com-on szerintem ha visszakeresel a hírekben ott biztos találsz rá utalást. Ha másnak nem hiszel, akkor Dickinsonnak biztos, valamelyik idei koncerten mondta, a 2 minutes előtt, hogy ezt jövőre játszák, és hoznak mellé piramisokat is. Ez szerintem eléggé egyértelmű. Meg elvileg már előbányászták és lassan megkezdik felújítani a live after deathes díszletet is.
Tudtommal ezt az utazók igényeihez igazítva módosították, illetve az útvonalváltozás kapcsán. Eredetileg a terv az volt, hogy Komárom felé megyünk, ami szerintem kerülő lett volna, s ezt módosították Bp - M3 kivezető - 2/A - Vác - Rétság - Parassapuszta - Ipolyság - Zólyom - Besztercebánya - Martin - Nasví - Havirov - Ostrava útvonalra.
Jól tették, ez rövidebb és szép útvonal volt. Keresztül az Alacsony-Tátrán, áááááhhh, brutális látvány volt, imádom a hegyeket, túrabuzi vagyok amúgy :-)))
bocs' hogy egy kicsit offolok, de arra kérdésre meg tudja vki mondani a választ, hogy mi volt az oka a rockline-os busz indulási helyének előző esti megváltoztatása?
"Úgy láttam a buszon nem mindenki kamázza az alkohol nyújtotta hangulatemelkedést...:)
Azt hittem, kicsit nagyobb lesz a hangzavar és mindenki legalább féltorokból énekli a "saját verziójában":) a jó kis nótákat!"
Igaz. Továbbá az is feltűnő volt, hogy csak mi nem viseltünk nemzetiségi azonosítót - mondjuk én is otthon hagytam a válogatott meccsekre készült trikolór sálamat, szóval egy szavam sem lehet... A lengyelek pl. külön Maidenes betűkkel nyomott "Iron Maiden, Poland" feliratú pólóban vagy zászlókkal nyomultak.
2x megpróbáltam átküldeni az összes képet, de nem ment el, a postafiók nem volt elérhető. Szerintem nagy lehetett az állomány, és nem volt elég tárhely esetleg... lehet, hogy válogatnom kellene a fotók közt, s csak a jobbakat elküldeni.
Még szerencse, hogy Te már előre tudod, hogy jövőre mit játszik a Maiden! Steve Harris mobilszáma is megvan? :-))
Amúgy meg a Seventh Son-t nem utálják, de ezt nem is írtam, barátom! Viszont a Somewhere-ről ha jól tudom, Bruce nyilatkozta, hogy nem szereti, és ez meg is látszik!
Arról nem is beszélve, hogy két héttel a mostani turné előtt is lenyilatkozták, hogy 5 szám lesz a Number-ről, oszt 4 lett. Ennyi...
Mér is utálják a Seventh Son-t? Fear biztosan nem lesz. Már lenyilatkozták, hogy a dvd a következő 4 album anyaga lesz. Remélem betartják azt, hogy csak azokról az albumokról játszanak. Szerintem itt eléggé el lesznek osztva a számok. A powerslaveről úgyis csak a 4 befutott szám lesz. A Somwherről is kb ennyi. A Seventh Son-on is kb ennyi sláger van. A No prayerről meg csak az a 3 szám amit mondtam. Hát én jövőre nem akarok wratchildot meg troopert az tuti.
Simán kihagyták a Number-t és a Run-t a tavalyi turnén is, úgyhogy szerintem simán megteszik megint. Viszont miből gondojátok, hogy ebbe az anyagba nem fér bele a Fear of the Dark album? Nyilatkozták ezt valahol, vagy csak szóbeszéd tárgya?Gyakorlatilag az volt annak a korszaknak a lezárása. Ha a No Prayer belefér Janick-kel, akkor belefér a Fear is!
Ne számítsatok rá, hogy szépen elosztva játszanak majd a lemezekről, mert az early days turnén is az első lemez volt túlsúlyban, ha jól emlékszem! Annyira látványosan utálják a Somewhere-t, hogy lehet hogy arról csak 1 szám lesz.
Ismeri valaki azt a linket, ahol a Maiden összes eddigi ( nem tom pontosan meddigi, kb 98-ig, esetleg 2000-ig ) összes turnéjának setlitjei vannak összegyűjtve???
Tök érdekes volt csak egy installnál odalett!
Pl: nem gondoltam volna, de AMOLAD előtt 95-ben játszották az aktuális új albumról a legtöbb dalt: X Factour-on 7 új dal volt!
Szinte ugyanaz a setlistünk ismét, csak bólintson rá Steve is:)
Azzal én is tisztában vagyok, hogy Nagy Sanyira semmi esély, csak annyira szeretném!!!! Amikor azt a dalt jó hangosan hátradőlve meghallgatom, hát az maga a Parad... akarom mondani Pokol!:) Maybe i'm going down, there's well
Másrészt egy apróságban nem értek egyet és az pont elég lenne begyűrni mégis Sanyit ( never surrender:) ): nem csak egy , hanem 2 monumentális dal volt Rioban: +Dream of Mirrors
De arra mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy tartják-e a logikát és valóban CSAKIS a 5-8 lemezekről játszanak jövőre?!
Mert az Early days esetében nem volt annyira nagy bevállalás, hiszen egy csomó dal mindig is a koncertek alapja volt az első négy albumról:
Iron - Number - Run - Hallowed - Trooper...
De most ezeket ki kéne hagyni... szerintetek megteszik?
Vagy módosítják a hozzáállást: "főleg az 5-8 albumról játszunk"?!
Még hihetetlennek tűnik egy koncert Iron-Hallowed-Number nélkül.
Az Out of the silent planet-et szerintem tolták már élőben!
Azt nagyon imádom!
Amúgy tényleg az idő minden albumukat klasszikussá teszi!
A BNW-re meg a DOD-ra már ámulattal tekintek vissza és Ostrava+Download szobakoncert még közelebb hozta az AMOLAD-ot is!