Keresés

Részletes keresés

Lokator Creative Commons License 2002.08.14 0 0 788
Hali! Tudja valaki, hogy az uj G4-en mi az a 4 lyuk? Gombok? Vagy miafene? Ha jol latom a hangszoro a driveok folott van.
consono Creative Commons License 2002.08.05 0 0 787
Igen, csak X-re. Ha jól emlékszem van valami titleleab nevű, vagy mi, program, amivel viszont lehet konvertálni a feliratokat és a Quicktime Playerben hozzá lehet adni, de ezt sosem próbáltam...
Előzmény: zsoltn (783)
fargo Creative Commons License 2002.08.05 0 0 786
Még én sem, ezért meglepett. Olyan hangja van, mint egy pöcének, az csinál ilyesmit. Nem lehet, hogy a Wiccmesternek van beépített prüntyögôje?
Előzmény: Labor (785)
Labor Creative Commons License 2002.08.05 0 0 785
passz. soha életemben nem tapasztaltam.
Előzmény: fargo (784)
fargo Creative Commons License 2002.08.05 0 0 784
Inkább azt mondd meg nekem légy szíves, hogy amikor bekapcsolom a gépet, (G4/867) akkor a bekapcs után kb 10 mp-cel miért pityen kettôt. Olyaccól: "tüt-tüt", oszt elkezd bootolni. Ez mi ez?
Előzmény: Labor (780)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.05 0 0 783
ezt a cellulot csak x-re csinálták? merthogy nem vagyok már x alatt, korai öröm lennne az még.
Előzmény: consono (782)
consono Creative Commons License 2002.08.05 0 0 782
Töltsd le a www.divx.com oldalról a divx codec legfrisebb verzióját, meg a cellulo nevű playert (ha osx alatt vagy). A cellulo tud sub és srt feliratokat megjeleníteni...
Előzmény: zsoltn (777)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.05 0 0 781
én meg a classsic után rátettem az osx-et is, de már le is szedtem. csilivili, naggggyonjó, de azért ann yira nem, hogy fontok és porogramok nélkül is elvarázsoljon.
Labor Creative Commons License 2002.08.05 0 0 780
Ma fogok feltenni Jaguart (release candidate).
Majd szólok, milyen.
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.08.04 0 0 779
meg itt:

http://www.divx.com/divx/mac/

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.08.04 0 0 778
itt nézz körül:
http://www.3ivx.com/
Előzmény: zsoltn (777)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.04 0 0 777
gyerekek, van valakinek megfejtése, hogy AVI formátumú filmek esetén mi a megoldás, hoyg a maci is dadogás nélkül lejátsssza? merthogy jó kis érkezett filmek dvd-rôl pécén átcsinálva jönnének, de n em bírnak így, mert dadog a kép és a hang. és nem a gép lassú.

más: arra van megfejtés, hogy a pécén textfileként kezelt szöveg, ami a film alá menne, azt hogy leheessen macin is lejátszani?

consono Creative Commons License 2002.08.04 0 0 776
Nos, a grafikus felület az nem X alpú, teljesen új. Persze lehet használni az xfret is, de alapból ezt nem tartalmazza a rendszer.Van már egy rakás program, ami xes és portolva is lett, ezekhez kell vagy az xfree86, vagy más xszerver. Windowmanagert olyat használhatsz, amilyent akarsz, illetve, amit már elkészítettek OSX-re. Van egy OroborOSX nevű, ami teljesen rendszerbarát,és úgy néz ki, mint a natív ablakkezelő :)
Előzmény: hekker barbie (766)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.02 0 0 775
nnnna, megvan a vas.
nagyoon szép és nagyon szokatlan. nem is tudom, erôltetem magam rá, hiogy ne egerezzek, hanem tapipad, és hogy a bilentyűzete is megszokjam. egyelôre sokat ütök félre.

más.

valami nagy szutyok van a 9.2-es rendszerrel.
egyrészt a monaco fontja szar. át kellett raknom a 9.1-es régebbibôl, mert a mailomnál az volt beállítva és a normál szóközök helyett valami eszelôs, centisekjet adott. szééééép.
aztán, ami nagyobb baj:
valami gebasz van az usb-vel. merthogy feltettem minden szoftot, kész is vopltam majdnem, na, mondom a végén installom a scannert, ami usb-s.
megvolt, kész, műxik. na, elpakolom a cuccot, megy a gép, mondom lemegyek, és ezért kihúztam az usbt. oké, semi gáz - gondoltzam. aztán leállítottam a gépet, nem sokkal késôbb újra indítottam, és erre fagy. már az oprendszer is lassan vánszorog be, épp megvan, amikor nyúlnék a géphez és befaygiuzik a finder.

teszt, mnondom ilyen nincs, újra szűz gép, minden levesz, inicializálás, intsall, na, mondom, akkor most kezdem az usb scannerrel. oké, megy, szép, kihúzom a zsinórját, újrauindítom, halál. de olyan halál, hogy csak akkor ment a rencer, ha teljesen kikapcsoltam az extensionokat. próbáltam rebuild, meg reset pram, meg minden istennyila.
nem talűálom a megfejtést. mi a picsa ez?

VampireX Creative Commons License 2002.08.01 0 0 774
tárgytalan
Előzmény: VampireX (773)
VampireX Creative Commons License 2002.07.31 0 0 773
Legyen olyan nagyon kircsi valaki, és küldjön egy címet privátba, ahonnét letudnék szívni egy működô after effect-et. Új gép, szinte még semmi program, viszont van egy határidôm.

Köszönöm

Almera II Creative Commons License 2002.07.30 0 0 772
Bocs, hogy ilyesmivel jövök itt (is) elő, de elég fontos lenne a dolog és még augusztusban nyélbe szeretném ütni:

szeretnék vásárolni egy régi G3/300-as iBookot (alma alakút), lehetőleg blueberry színben (hogy harmonizáljon a B&W G3-asommal :-)))

Egyetlen netes használt-Mac-börzén sem találtam ilyet. Ha valaki tudna eladót, kérem, jelezze!

zsoltn Creative Commons License 2002.07.29 0 0 771
á, dehogy, az a mindenki az én vagyok. pontosabban nekik van bajuk velem.
Előzmény: Labor (770)
Labor Creative Commons License 2002.07.29 0 0 770
off
pedig már éppen meg akartam jegyezni, hogy érdekes, ebben a topicban mindenkinek baja van a moderátorokkal.. :))
on
Előzmény: zsoltn (769)
zsoltn Creative Commons License 2002.07.29 0 0 769
na, szerdán elvileg megvan a pbg4-em, majd mesélek.
nick, akirôl azt mondják bobhoskins vagy iago vagy zsoltu.
Cirby Creative Commons License 2002.07.26 0 0 768
A BSD release állítólag elég jól sikerült. Ezt onnan gondolom, hogy viszonylag sok prg-t potoltak rövid idô alatt.
Az Xfree megvalósítás már nem annyira egyértelmû. (Pl. a sourceforge.net-en van egy "xonx" project :-) Viszont erre is láttam már egyszerûen portolt dolgot...
bobhoskins Creative Commons License 2002.07.25 0 0 767
innentôl kezdve kínaiul is írhattad volna. :-)))))
hekker barbie Creative Commons License 2002.07.25 0 0 766
ettol feltem. az applenal en csak egy macos-t talaltam, mint szabadon letolthetot. en spec a mekk mesterekkel voltam anno joban, de ok most elkoltoztek vhova szigetszentmiklos kornyekere.

a szoft az biztos maceras lesz egy darabig, mert a mac/win fejlesztoknek hirtelen at kell allni bsd-s fejlesztesre, es a unixos fejlesztes mindig egy kicsit mas vilag volt. gondolom nem volt veletlen, hogy meg a hivatalos os x release utan is kellett egy ev, mire sikerult portolni egy olyan (latszolag) egyszeru applikaciot, mint a palm pilot hotsync programja... en elegge multi-platformos vagyok, es meg tudom erteni az eddigi fejlesztoket, hogy most kopni-nyelni nem tudnak a bsd-tol :))))) az os x legfeljebb a felhasznalonak mac, de fejlesztonek egy radikalisan uj vilag.

en speciel azert vagyok kivancsi az osx-re, mert izgat, h mennyire ter el a jelenlegi bsd disztribucioktol, es hogyan oldottak meg a unix macintosh-itasat. vagy a grafikus felulet mennyire x-es, es csere-berelheted-e a window managert. (ha igen, akkor az nagy szivas vagy a fejlesztonek, vagy a felhasznalonak.) btw ha nagyon x-es, es az xfree-re raktak fel egy speci ablakkezelot, akkor talan nem lehetetlen a xfree-s fontok behekkelese...

Előzmény: bobhoskins (765)
bobhoskins Creative Commons License 2002.07.25 0 0 765
Ha gépet veszel, akkor kapod ingyen hozzá az oprendszert. Az épp aktuális legújabbat.
És úgy még, hogy bemégy mondjuk a remachoz és megbeszéled a fiúkkal. ;-)

Ha tudsz olyan helyet, (vagy más, bárki) ahonnan dögivel lehet a korrekt macis unicode fontokat letölteni, megszerezni, akkor szólj, metrt jelenleg ez a szűk keresztmetszet az osx-hez.
Meg a szoftok. :-)

Előzmény: hekker barbie (764)
hekker barbie Creative Commons License 2002.07.25 0 0 764
fargo,

hogy van ez az ingyenes macos x? hol lehet ra szert tenni?

koszi,

barb

ps: tobb ev szunet utan ismet kezdo vagyok macintoshon (meg a macos 5/6/7 idejen dolgoztam mac-kel, a powermac 7xxx/5xxx idokben). most nott egy sajatom, egy b szerias, klasszikus bondi blue szinu imac. a regi netes oldalak mar nem mukodnek, a cult of mac hat eve halott :((( egyelore turom az internetet, de ha tudtok egy jo macos 9.x faq-t, kuldjetek egy linket rola pls. koszi.

bobhoskins Creative Commons License 2002.07.24 0 0 763
Én nem tudom, mire gondósz, az apple azt írja, hogy júli közepétôl lehet elôjegyezni a jaguár update-t valami 20 dollárért. Vagyis nem ingyé.
Azonban, ha sokat késlekedik a gép, jóllehet már azt adják hozzá a csomagban, ingyé.
Viszont, ha marad az unicode kizárólagossága, akkor jó darabig kötve hiszem, hogy lesz a gépen jaguár. Vagy akármi osx. mivelhogy énnekem nincsenek unicode fontjaim. és egyelôúre nem ismerek olyat, akitôl lehetne szerezni. na ja, nem egyet, kellene nagyjából, ami megvan, mind. szóval elbakták ezt az unicode-t, nekem elketyegnek a régebbi verziójú programok, aztán ha nagyon nagyon nagyon kell majd és már minden netes cucc oxs lesz, akkor majd lesz két boot oprendszerem. de ezt egyelôre nem akarom, a fene akar bajlódnbi vele. használja az osx-et jobs papa.
Előzmény: fargo (761)
Labor Creative Commons License 2002.07.24 0 0 762
Lokator két hétig nem lesz (nyaral).
Volt valami 17.-e említve, vajon nem arra gondolt?
Előzmény: bobhoskins (760)
fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 761
Me' ingyé kapc 10.2-es új opprencert
Előzmény: bobhoskins (760)
bobhoskins Creative Commons License 2002.07.24 0 0 760
innentôl ez a nickem él.
tehát: miért mázli, ha elôzô héten rendelem?
Előzmény: Lokator (734)
fargo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 759
Igazad van, bar en meg nem lattam a Pro keyboardbol magyart (ez persze nem azt jelenti, hogy nincs).

Ööö... nekem van, itt figyel az asztalon...

Előzmény: Lokator (734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!