Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 791
Bocs, nem sértő akartam lenni, csak már annyi helyről hallom ezt a marhaságot, hogy kicsit unom. Olyanokat képesek mondani, hogy a bőrön keresztül is megérezni a fokhagymát... csak úgy mondom, hogy pl. a házikolbászban vagy az igazi kolbászban is töméntelen mennyiségű fokhagyma van nyersen méghozzá, mégsem mondják azt annak aki éppen lángolt kolbászt eszik, hogy puj de büdös leszel... és hidd el, ha kefírbe, túróba, akármibe belekevered NYERSEN, akkor alig érzed. Én hosszában négybe vágva eszem kvázi savanyuság helyett valahányszor eszembe jut.

Tudod, hogy a fokhagyma gyulladásgátló és immunerősítő is?

Előzmény: Gabiiiiii (790)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 790
Nem tudom ki az a marha aki elhiszi, hogy 3 gerezd fokhagymától valakinek foghagymaszaga lesz - na jó közvetlenül utána nem tanácsos csókolózni..

En batorkodtam....Bocs.Ki fogom probalni hetfo reggel,mikor a parom elmegy dolgozni.Estere talan elmulik:))
De ha budos maradok, a te lelkeden szarad:)))
A tobbi johet..mamint egyelore a tojas,a borocska elhalasztva meg egy picit.

Előzmény: AliceCsodaországban (789)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 789
Nem tudom ki az a marha aki elhiszi, hogy 3 gerezd fokhagymától valakinek foghagymaszaga lesz - na jó közvetlenül utána nem tanácsos csókolózni...:-DDD Akiknek már szaguk van, azok egész nap mindenhez fokhagymát esznek nyersen. Mellesleg a szájból is eltávolítja az illatát a nyersen elrágcsált petrezselyemlevél (ami amúgy C vitamin bomba...)

Szóval ne féljetek, nem lesz fokhagymaszagotok. A nagyobbik lányom is eszik ilyet minden nap, pedig ő egész nap ügyfelekkel tárgyal, jól kinézne, ha büdös lenne...

A száraz vörösbor - ilyen mennyiségben nem hízlal, direkt azért írtam szárazat, mert az édes borokban sok a cukor, ami ugye hízlal. Nem az ujjamból szoptam egyébként ezt a száraz vörösbor dolgot, hanem elolvastam mindent a kezdődő diabéteszről, ott is ezt ajánlották. (Amúgy mikor lement rólam a 6 kiló, a cukrom visszaállt...)
A nagy mennyiségben elfogyasztott alkohol azért hizlal, mert izé... valami olyasmit mondtak, hogy üres kalória vagy mi. Nem értem kristálytisztán, de valószinüleg a kismértékben orvosság nagymértékben méreg elv lehet az igaz ebben.

Előzmény: Törölt nick (786)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 788
Gondolom az aprolekra gondolsz,o 15 es fel honapos a lelkem.
Azert ideirom a masik kettot is,hogy ne legyen kivetelezes: a nagylany 4 nap mulva 18 /Uristen/,a kisfiu 10 es fel.
Előzmény: Törölt nick (787)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 785
Sajnos a szoptatasnak mar a veget jarjuk,talan ha 3 naponta igenyli.Es egyre ritkabban.Nem adok 1-2 hetet es vegleg elmarad:(
Azt kivarom,addig jo vagyok igy is.A furdoruhaig meg meg lesz eleg idom.
Azert kosz,hogy igy aggodsz:))
Előzmény: Törölt nick (783)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 784
Minden stimmel,szeretem is,de felek,hogy a 3 gerezd fokghagymatol olyan szagom lesz,mint nalunk neha a Postakocsi konyhajanak.
Egyebkent az otlet jo,valoszinuleg ki is fogom probalni,amig itthon vagyok,mert az irodaban azert mar nem mernem megkockaztatni:))
A vorosbor meg a tojas OK,bar nem biztos ,hogy a rendor beveszi,hogy egeszsegugyi alapon iszom.Na majd inkabb este egyszerre:))
Előzmény: AliceCsodaországban (782)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 783
Szerintem pedig amíg szoptat, ne fogyózzon és főleg _ne_igyon_... Nem kötözködésből...
Előzmény: AliceCsodaországban (782)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 782
Ne egyél édességet semmilyen formában, azaz ne egyél semmit amiben cukor van, a kávédat idd édesítővel. És egyél meg minden nap - ha birod - legalább 3 gerezd fokhagymát nyersen. Én imádom, de nem mindenki bírja. Meg lehet úgy is enni, hogy kefírbe nyomod fokhagymanyomóval és elkevered, nagyon finom úgy is. Azonkívül egyél sok főtt tojást. Egyrészt jóllakat, másrészt zsírégető (mint a fokhagyma), harmadrészt a tojásban MINDEN megvan amire a szervezetednek szüksége van és SEMMI nincsen benne, amire nincsen szüksége. Esténként igyál meg 2 dl száraz vörösbort, vagy minden étkezés után 1 decilitert. Szintén zsírégető.
Nekem kezdődő cukorbajom volt, és ezeket a szabályokat tartottam be, szép lassan, havi fél kiló bontásban lement rólam 6 kiló. A fokhagymát és vörösbort meg a tojást ma is tartom...

Nem kell megfogadni (pláne ha Idike majd elmagyarázza melyik milyen veszélyeket rejt magában :-DDD ) de nekem bejött

Előzmény: Gabiiiiii (781)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 781
A legnagyobb baj,hogy a ruhataram haromnegyede nem jon ram,pedig tele van vagy 4 szekreny.Enyhe luxus lecserelni z egeszet.Es persze mind szabott dereku,meg veletlenul sem gumis.
Ugyhogy tessek nekem megmondani,mit csinaljak a szereny kis uszogumimmal.Nem igazan veszes,csak magamhoz kepest.Mar elore rosszul vagyok,ha eszembejut a nyar mega furdoruha.Csak ketreszesem van.
Tudom,tudom a torna.De ti hogy csinaljatok melo meg a kolykok mellett? Mire mindenki agyba kerul este 10 ora van.Olyankor mar egyszeruen sem kedvem,sem energiam tornazni.
Előzmény: Törölt nick (780)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 779
Az en mellemnek is direkt jot tett a szoptatas.Kijottem minuszos melltartomeretbol.Hihetetlenul szokatlan erzes,hogy van mellem:)))
Előzmény: Törölt nick (777)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 778
En mind a harommal nehany kilo differenciaval ennyit hiztam,biztos ez alkati dolog nalam.Az elso kettonel,20,illetve 27 eves voltam,siman visszamentem a szokasos 52 kg-ra.Most azert is okoz nekem akkora gondot,hogy meg mindig van rajtam nehany kilo,mert megszoktam,hogy csak mosolygok azokon,akiknek sulyproblemai vannak.Bocs,de nem bantasbol,de valoszinuleg en a genjeimben hordozom,hogy akarmennyit ehetek.Aazaz hogy ehettem.A kicsi 37 eves voltam,mikor szuletett es hat nem vagyok mar en sem egy mai csirke,nehezebben regeneralodok.A mostani 56-57 kilommal nem vgyok elegedett.Tudom,ez mas szamara egy baromsag,de hozzasszoktam es engem zavar.Az osszes plusz ugy erzem a csipomon ,a hasmon meg a derekamon.Ja,aki hozzaszokott a 60-as derekboseghez,annak ez trauma:(
Ne tessek kinevetni!!!
Előzmény: AliceCsodaországban (776)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 776
A másodiknál én is 30 kilót híztam, és az elsővel is 24-et, csak a gyereket nem számoltam hozzá... Bementem 84 kilóval, megszültem, 3.40 kg volt a gyerek, és utána 80 kilót mértek rajtam! (Alig volt magzatvizem...)

De az a 30 is lement rólam viszonylag rövid idő alatt, ami súlyfelesleg van rajtam az úgy a harmincas éveim vége óta fokozatosan jött rám, de az itt is marad. Anyám is ugyanilyen volt, néha szegény nekiállt fogyókúrázni, lement róla nagynehezen 3-4 kiló, aztán ugyanúgy visszajött, pedig annyit evett hozzám képest mint egy madár, ráadásul ő inkább a zöldségfélét szerette én meg a húst... de micsinájjak, szeretek enni! :-DDD

Előzmény: Gabiiiiii (774)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 774
En 30-at szedtem fel,bibibi...Kb 2 het alatt lement a 3/4-e,annyi volt belole a viz.En is allandoan pisiltem,gondolom a viz nagyresze ugy urult ki.

En mindenkeppen szoptatnek,az tuti.A kislanyom mostanaban kezdi teljesen elvalasztani magat,15 es fel honapos,de annyira hianyzik /nekem/ az a fajta osszebujas,az almos szuszogas,a lecsorgott tej a szaja szelen,a jo kis tejszaga,stb.
Tudom,hagynom kell,ha nem kell,hat nem kell,de ezt az elmult 15 es fel honapot nem cserelnem el semmiert.
En is fejtem az elso idokben,aztan rajottem,hogy hulyeseg.Tudom,van akinek segit,nekem kinszenvedes volt.Lila volt mar a mellem.Aztan rabiztam a gyerekre es imadkoztam.Es lass csodat,eddig sikerult ot szoptatni.

Előzmény: AliceCsodaországban (772)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 773
Szia!

1. Az nem igaz, hogy ez egy elavult nézet. Nagyon is igaz, hogy az erre hajlamos babák hasfájósak lesznek a puffasztó ételektől és a szénsavas italoktól.

2. Szerintem mindenképp szoptass. Max ha a babád hasa megfájdul, kitornászod belőle a levegőt és tudni fogod, hogy legközelebb ezt ne egyél. Ez a hasfájás azért nem egy olyan hűde fájdalmas dolog a babáknál, csak mivel kellemetlen és nem tudják, mit kell csinálni, hogy elmúljon, ordítással jelzik, hogy segítség kell. Szóval semmiképp nem ártasz neki ezzel, esetleg okozol egy-két kellemetlen percet.

3. Én szoptatnék a helyedben. Hacsak nem vagy alapból tejcsárda, előbb-utóbb el fog apadni a tejed. A baba egész máshogy stimulálja a melledet, mint a mellszívó. Az pedig, hogy mennyit evett a baba, ne érdekeljen! Legyen elég, hogy elégedetten ájul le a melledről és növi kifelé a ruháit :-)
Én egyszer 2 napig csak fejtem, mert szétrágta a fiam a mellbimbóimat. Szerintem a fejésnél kényelmetlenebb dolog kevés van.

MuTeR

Előzmény: Gyorgyi (761)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.13 0 0 772
Az én időmben a szülés után a gyömbérsört ajánlották, meg sok teát kaptunk..

De nem is erre emlékszem, hanem arra, hogy én szülés után nem ötliterével ittam, hanem ötliterével pisiltem végre gyönyörűségesen 9 hónap után, már a szülőszobán a szülés után kértem az ágytálat ezek a marhák meg nem akarták odaadni, hogy azt csak én úgy érzem, végre az egyik ápolónő megszánt, és kicsit fura arcot vágott, mikor a másodikat is hoznia kellett rögtön utána! :-DDD
Jaj de jó érzés volt... le is ment rólam fél év alatt a 20 kiló plussz amit felszedtem...

Előzmény: Gabiiiiii (770)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 771
Én a szülés másnapján kaptam bent karfiollevest és utána zöldborsófőzeléket. Kicsit csodálkoztam is...
Előzmény: bokor (763)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 770
Az is igaz,hogy a korhazban nemigen voltam ehes.Viszont en meg annyit nem ittam,mint ott.Ha a 4 nap alatt nm ittam meg 20 liter gyumolcslevet,egyet sem.Otossevel hoztak a latogatok.Semmi mast nem kivantam.
Előzmény: Maminti (769)
Maminti Creative Commons License 2003.12.13 0 0 769
Tökfőzelék ugyan nem volt, de volt egyszer répafőzelék is. :) Na, azt még én is kihagytam, pedig tényleg szeretem a főzelékeket. :)
Előzmény: Gabiiiiii (768)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 768
3 gyerek,3x tokfozelek.Koztudomasulag az egyetlen kaja,amit nem eszem meg.Akkor megettem.Ugyhogy a tokfozeleknek szules ize van szamomra:))
Előzmény: Maminti (767)
Maminti Creative Commons License 2003.12.13 0 0 767
Nálunk zöldborsó főzelék sült virslivel. A gyerek aznap éjjel buki-nyuszi volt a PIC-en, alig kaptam szivrohamot, mikor megtudtam. Hálistennek kiderült, hogy mi okozta. De kaptunk egyszer túrót fél lilahagymával is... :)
Előzmény: bokor (763)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 766
Az elsonel minden eveskor mertem.A masodiknal hetente, a harmadiknal az agy alatt volt a merleg.Mert ugye a vedono azt mondta,muszaj kivenni a kolcsonzobol,mert az kell.Legyen igaza.Aztan leporoltuk es visszavittuk.:))
Es ez a legjobban evo gyerekem.

Mar elirtam,de annyira tetszik,hogy leirom megegyszer a szerintem legjobb Murphy-t.

Az elso gyerek,ha leejti a cumijat,anyuka kifozi es visszaadja.
A masodiknal csak lenyalja
A harmadiknal a kutyat kuldi erte.

Es meg egy:Minden anya testi fogyatekos,akinek csak ket keze van.

Imadom oket,annyira igazak:))

Előzmény: bokor (765)
bokor Creative Commons License 2003.12.13 0 0 765
Erről, hogy fontos tudni, mennyit evett, az jut eszembe, hogy én meg vagyok győződve, azzal szúrtam el a gyerek későbbi evését. Mindig méricskéltem, evés előtt, evés után, ha nem találtam elegendőnek, még visszaraktam mellre egy kicsit. Azt hiszem, ezt nem kellett volna, valahogy mintha a gyerekben kialakult volna, hogy muszájból kell enni, hogy mindig figyeli valaki, hogyan eszik és mennyit, most már nyolc éves, és azóta is elég pocsék evő (mondjuk, amit szeret, abból fogyaszt rendesen, de különben csak nyammog, és rettentően válogatós!) Ha még egy gyerekem lesz, mérleg nem lesz a lakásban, az biztos, rábízom, hogy mennyit akar enni...
Amúgy én is a mellből szoptatás mellett szavazok, már csak a kényelem miatt is. Utáltam fejni, hamar le is szoktam róla...
Előzmény: Gabiiiiii (764)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 764
En is inkabb szoptatnek.Miert olyan fontos tudnod,hogy mennyit evett?Ugyis latod,hogy eleg-e neki.Jobb a mellednek is azt gondolom,mert masfajta ingert kap a szopastol,mint a fejestol.Raadasul szerintem kevesbe maceras.Nem kell melegiteni,stb.Biztos nem lesz sem tul hideg,sem tul meleg.Az osszebujasrol meg nem is beszeltem
Előzmény: mzsperx (762)
bokor Creative Commons License 2003.12.13 0 0 763
Nekem anno azt mondták szülés után a kórházban, hogy ne egyek puffasztó ételeket. Aztán a császárom harmadnapján kelkáposztafőzelék volt a kórházi kaja. :-))

Én ettem babot, lencsét, káposztát, mert sajna hozzátartoznak az életemhez, az én lányomnak nem volt tőle semmi baja, de egyetértek az előttem szólóval: ki kell próbálni. Ha fáj tőle a hasa, nem érdemes próbálkozni vele.

mzsperx Creative Commons License 2003.12.13 0 0 762
györgyi, először is, mekkora a manód?
1. puffasztós kaja. lehet enni. ha bírja a babád. nem a kposzta megy át ugyi a tejbe ;-) hanem az a vegyület, ami a mamának is, abának is puffadást okozhat. ezért egyes babáknak fáj_hat_ tőle a hasuk. de nem biztos. tehát egyesével érdemes kipróbálni.
2. ha a kajától fájt a hasad, akkor ld az 1-t. amitől neked fáj, lehet, hogy a manónak is fájni fog. de lehet, hogy nem. _én_ szoptatnék...
3. jól értem??? egyszer szoptatsz, a többi alkalommal fejsz és cumisüvegből adod a babának??? hát mit mindjak erre :-( nem értem miért jobb ez így, az oké, ha rá vagy kényszerítve, mert mondjuk a manó nem tud, nem akar szopni. de ha igen, mirét nem szoptatsz inkább? a babád, annyit fog enni, amennyire neki szüksége van. a hosszútávú fejés nem tesz jót a cickónak, pl ödémás lehet tőle. a tej mennyiségének sem tesz jót, sokkal nehezebb fenntartani a tejtermelést, követni később a baba megnövekedett igényét, mint a szopival. a cici a szopihoz van kalibrálva :-) én a szopira bíztatlak! fejni csak akkor fejjél, ha muszáj! vagy ha megnyugtat, akkor pluszban, szopi után...
Gyorgyi Creative Commons License 2003.12.13 0 0 761
Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez olyan topik-e, ahol lehet kerdeseket feltenni a szoptatasrol. (mert latom, hogy maskepp indult)

Lenne egy par kerdesem:

1. Szerintetek lehet-e enni "pufasztos" eteleket (kaposzta, bab, stb.) szoptatas alatt vagy nem? A korhazban azt mondtak, hogy lehet, mert az egy regi informacio, hogy nem lehet, mert atmegy a tejbe. (vagyis azt mondtak, hogy mindent lehet enni, amit elotte ettunk)

2. Ha faj a hasam, es rosszul erzem magam, akkor szoptathatok-e? (Tegnap a borsofozelektol nagyon rosszul voltam, es dilemmaztam, hgoy odaadjam a lefejt tejet, vagy kiontsem, es adjak tapszert inkabb)

3. Szerintetek helyes-e a tejet lefejni (elektromos Medelaval), es ugy odaadni a babanak? (csak hajnalban szoptatok, mert akkor mar sok tej van, es ekkor egyszerubb, mint melegitgetni, meg sokszor ejszaka nincs is lefejt tej a hutoben) Nekem ez igy jobban bevalt, mert gyorsabb, es tudom, hogy a baba mennyit eszik.

Elore is koszi a valaszokat.

Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 760
Na nem kell halalra dicserni,magamtol sosem jottem volna ra.De ugye a jo pap is holtig tanul.Legkozelebb mar en tudni fogom.De lehet,hogy elfelejtem es megint meg kell kerdezzelek:))
Előzmény: Törölt nick (759)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 758
Ne csinalj sermmit..megtalaltam es megcsinaltam..koszi,igy mindjart mas:)))))))
Előzmény: Gabiiiiii (757)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 757
Elmondanad a gyengebbek kedveert meg egyszer,lassan a kalyhatol?En ilyet nem talalok,de rajta vagyok az ugyon:))
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.13 0 0 755
Megnyugodtam,csak igy nagyon nehez kovetni:(
Előzmény: AliceCsodaországban (754)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!