Keresés

Részletes keresés

sunkaty Creative Commons License 2008.05.18 0 0 2592

Kotooshu megtáltosodott - ma is győzött , 8-0 !!!

de a nap legszebb mérkőzésést AMA vívta Wakanoho ellen..

már szinte vert helyzetből tudta átfordítani, és a dohyora dobni  162 kilós ellenfelét... HajRÁ !!!

Chio gyengélkedik, ma Kokkai tudta megszerezni ellene első győzelmét.

sunkaty Creative Commons License 2008.05.17 0 0 2591

- szívesen tenném, de eddig össz.-vissz. 2 videot találtam róla,  (Tóth A.- ról)

azok is 1000 évesek..

- jó kis meglepi volt Kotooshu mai szereplése -  HajRá !!

(ez egy  régebbi kép  - Amával küszködik :D))

Kotooshu-Ama
Előzmény: Ordsu (2590)
Ordsu Creative Commons License 2008.05.17 0 0 2590
Kritizáljuk már meg egy kicsit Masutoo-t, hátha bejön, ami Kotooshuval. :-))
sunkaty Creative Commons License 2008.05.17 0 0 2589

igen, eddig  teljes győzelem, de ma jön a fekete-leves  (Kisenosato formájában ))

Kokkait - szerintem  - ma leteperi  Asasekiryu., Barutó pedig..??

Előzmény: asolyom (2587)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.16 0 0 2588

köszi, ez nekem is megvan, de az eredményeken kívül semmit sem írnak Attiláról 2006. óta....

P.Eszter  beszélt egyszer arról, hogy Goeidoval volt nagy harcban a feljutásért,  Goeidot már  látjuk ..

Előzmény: Ordsu (2584)
asolyom Creative Commons License 2008.05.16 0 0 2587
Jaja, Kotooshu remeklése kicsit meglepett, csakúgy, mint Kokkai és Baruto gyengélkedése.
Előzmény: sunkaty (2585)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.15 0 0 2586

ez a tábla nem állt itt össze...

(bocsi, itt  még csak gyakorolok, más fórumokon simán be lehet tenni..  törölni lehet vala -Hogyan ???

csak azt akartam illusztrálni, h.

Kotooshu 5-0,

Kisenosato  4-1 (idáig csak Chio tudta megverni ),

Kokkai és Baruto továbbra is 0-5

(ma Kaio és Chio is nehéz ellenfeleknek bizonyultak..)

sunkaty Creative Commons License 2008.05.15 0 0 2585

az. 5. nap öszefoglalója  - ha vki nem látta volna még...

http://www.info-sumo.net/info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4819

Kotooshut sokkal előbb is elkezdhettük volna kritizálni...

Kisenosato pedig tovább menetel előre - ma Kotomitsuki volt az "áldozata"

Eeredmények:

Nihon Sumo Kyokai | Ticket Information | Kyokai Information | Tour Information | Sumo Museum goo Sumo | Matches & Topics | Who's Who | The Sumo Record Book | Information Sumo > Matches & Topics > Yokozune, Ozeki, Sekiwake, Komusubi(Tournament Records)
■Yokozune, Ozeki, Sekiwake, Komusubi(Tournament Records) Yokozuna-Maegashira1-Maegashira9-Juryo1-Juryo8-
East Yokozuna Asashoryu
4-1 1st day- l oshitaoshi Kisenosato 2nd day- w shitatehineri Baruto 3rd day- w yorikiri Kokkai 4th day- w kotenage Wakanoho 5th day- w oshidashi Miyabiyama West Yokozuna Hakuho
5-0 1st day- w hatakikomi Asasekiryu 2nd day- w yorikiri Kokkai 3rd day- w susoharai Baruto 4th day- w uwatenage Kyokutenho 5th day- w uwatenage Kotoshogiku
East Ozeki Kotomitsuki
3-2 1st day- w shitatedashinage Kokkai 2nd day- w yorikiri Wakanoho 3rd day- l yorikiri Kyokutenho 4th day- w uchimuso Baruto 5th day- l yoritaoshi Kisenosato West Ozeki Kaio
2-3 1st day- w yorikiri Baruto 2nd day- l oshidashi Asasekiryu 3rd day- l oshidashi Kisenosato 4th day- l hatakikomi Miyabiyama 5th day- w uwatenage Kokkai
East Ozeki Chiyotaikai
3-2 1st day- w tsukidashi Kyokutenho 2nd day- w oshidashi Kisenosato 3rd day- l hikiotoshi Wakanoho 4th day- l yorikiri Asasekiryu 5th day- w hikiotoshi Baruto West Ozeki Kotooshu
5-0 1st day- w yorikiri Wakanoho 2nd day- w shitatenage Kyokutenho 3rd day- w oshidashi Miyabiyama 4th day- w oshitaoshi Kokkai 5th day- w yorikiri Asasekiryu
East Sekiwake Ama
3-2 1st day- w okuridashi Miyabiyama 2nd day- w oshidashi Kakuryu 3rd day- l hatakikomi Asasekiryu 4th day- l tsukiotoshi Kisenosato 5th day- w yorikiri Kyokutenho West Sekiwake Kotoshogiku
3-2 1st day- w yorikiri Kakuryu 2nd day- w yorikiri Miyabiyama 3rd day- l yorikiri Tokitenku 4th day- w yorikiri Aminishiki 5th day- l uwatenage Hakuho
East Komusubi Kisenosato
4-1 1st day- w oshitaoshi Asashoryu 2nd day- l oshidashi Chiyotaikai 3rd day- w oshidashi Kaio 4th day- w tsukiotoshi Ama 5th day- w yoritaoshi Kotomitsuki West Komusubi Asasekiryu
3-2 1st day- l hatakikomi Hakuho 2nd day- w oshidashi Kaio 3rd day- w hatakikomi Ama 4th day- w yorikiri Chiyotaikai 5th day- l yorikiri Kotooshu
 Who's Who Rikishi Listed by Place of Birth Sumo Beya Guide Oyakata(Coaches) Gyoji(Referees) Yobidashi(Ushers)  The Sumo Record Book Tournament Champions List  Information Sumo Culture Kimarite Menu Beginner's Guide to Sumo  Service Sumo Mail Service
Message Box

on error resume next trace_f = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.3")))
>" coords=321,190,521,210 href="#">
Ordsu Creative Commons License 2008.05.15 0 0 2584
http://www.szumo.hu
Előzmény: sunkaty (2580)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2583

akármilye :D))))

bocsi ... akármije-je-je-je-je

Előzmény: sunkaty (2581)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2582

hejes Bítek:

Kisenosato  Kaiot  (és ma Amát)  győzte le,

Chio ellen  az ifjonc Wakanoho diadalmaskodott..

( Kotooshu  4-0   ,  Kokkai, Baruto 0 - 4 ... , de várjuk ki a végét )

sunkaty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2581

Kotooshuról...

emlékszem néhány tornával ezelőtt,  amikor rendre kikapott az általa indított akciók közben, mindig az ő keze, lába, akármilye ért le előbb, vagy lépett ki a dohyobol.. akkor még láttam rajta, hogy akar(na)... , vmi  kidobós technikával kísérletezett, de nemigen jött be, volt amikor meg kellett ismételnie a meccset..

Kokkai még nem lendült formÁba - egyelőre... szerintem előbb lesz komosubi Baruto... ha-ha-ha (ha  minden jól megy neki, bár most ő is nehezebben teljesít a rangosabb ellenfelek ellen)

egyelőre ennyit, a mai meccset még nem láttam, megyek az info-szumora..

további jó szurkolást !

Előzmény: szega (2567)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2580

én  alig találok valamit Masutooról,  küldhetnél vmi linket róla...

köszi !

Előzmény: Ordsu (2578)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2579

hogyan műxik ez az izé..?? 1 hsz.-em már elszállt..

Kotooshuról mondtam el kb. uazokat, mint Ti is - sokkal többet várnék tőle, mert szerintem képes lenne rá, de fejben nem Ok, talán sokkolta az az eset, amiről írtatok... most már csak csendesen üldögél, mint egy öregember, teszi a dolgát kelletlenül, és ezért haragszom rá , pedig nagy kedvencem egyébként,

Homasho szintén feljövő ágban volt nemrég, de a márciusi tornája pocsékul sikerült, jól vissza is esett  a rangsorban, de benne legalább még van tűz..

és Kisenosatóhoz mit szóltok?  Amikor az Asa elleni meccsét néztem, láttam a szemén, h. leveri a nagy yokozunát, de nem gondoltam, h. még Chio trófeáját is megszerzi.. olyan a tekintete, mint aki nem ismer lehetetlent, szerintem jó versenyző típus..

elküldöm, nehogy megint..

Ordsu Creative Commons License 2008.05.13 0 0 2578
Nézem Masutoo kimaritéit az utolsó bashon. Az utolsó 6 győzelme mind-mind más technikával sikerült. Látszik, hogy tanul. Csak így tovább!
Ordsu Creative Commons License 2008.05.13 0 0 2577
Sziasztok!
Én úgy emlékszem, hogy Kotooshu egészen addig rendületlenül tört előre, míg az egyik bashon, már nem tudom pontosan melyiken, emlékezetes és látványos módon meg nem dobta Asát, aki azért vesztett, mert a haja előbb ért földet, mint az ellenfele válla.
Utána egy edzésnapon Asa meglátogatta a Sadogatake beját, mindenkit kihívott és elvert bemutató címén. Kotooshut oly szerencsétlenül dobta meg, hogy ő kificamította a térdét.
Azóta valahogy kiveszett belőle a tűz és csak a térdére vigyáz, illetve ha sérül, a térde a kényes pontja. Szvsz emiatt nem is lesz belőle yokozuna, viszont békésen és nyugodtan vigyáz a pozicíójára. Ha ezt Chio és Kaio meg tudja csinálni, ő is képes rá.
Everton Creative Commons License 2008.05.13 0 0 2576
nem kell félni, sarkon-talpon vagyunk..

ja és :
ugye: hogymegmontam hogy kokkai nem lesz komosubi!! :DD

hát értek én ehhez :D
Előzmény: sunkaty (2575)
sunkaty Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2575

Halihóóóóóóóóó !!

Jár még ide valaki ??

Miattatok regeltem be, remélem előkerültök, megtárgyalhatnánk a májusi szumótorna  eseményeit, jósolgatnánk az esélyeket...

én itt vagyok !!!

TrashFan Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2574
Igen, atűz, az elszántság, az akarás hiányát látom benne. Felmegy, teszi a dolgát, de nem látom azt a lelkesedést, energiát, tüzet benne, mint amit régebben. Sajnos, teszem hozzá, mert szimpatikus a srác.
Előzmény: Everton (2570)
TrashFan Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2573
Nézd, szerintem az, hogy sikerült pozitív mérleget elérnie egy tornán, ha nem sérült le, nem nagy dolog. Ez a minimum egy Ozekitől. Oké, talán nem harmatgyenge, de a minimum, kötelező ez. Kevés egyszerűen. Amikor berobbant én is abban bíztam, marad is ez a formája, amit az Ozeki rang előtti tornákon mutatott. Sajnos nem. De bízom benne lesz még jó sorozata, bár úgy vélem, olyan Ozeki lesz, aki tornagyőzelem nélkül vonul majd vissza.
Előzmény: asolyom (2572)
asolyom Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2572
A harmatgyenge talán túlzás. Amikor be tudta fejezni sérülés nélkül a tornát, akkor mindig kachi-koshit csinált. 3x10-5, 5x9-6 és 4x8-7. Egy ozekinek átlagos. De előrelépéshez kevés.
Előzmény: TrashFan (2571)
TrashFan Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2571
Kotooshu sajnos valóban csalódás azóta, mióta megkapta az ozeki rangot. Volt elötte egy nagyon jó szériája, de azóta...azóta sajnos harmatgyenge, nem érdemli meg, hogy még mindig Ozeki legyen. annak ellenére mondom ezt, hogy szimpatikus a srác nekem.
Everton Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2570
hát majd rövid uton kiderül..
arra alapoztam a feltevésem hogy tul vaskos a sanyaku, 2 Y 4 O. egyszer már beszélgettünk erröl. régebben és akkor ilyen 9-6 ra valaki M2-4 böl nem lett komosubi.
Előzmény: Zombie (2566)
szega Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2569

Kotooshu nekem nagy csalódás. Mostanában semmi tűz nincs benne. Többnyire csak hozza a kötelezőt, annyi.

Emlékszem, Miyabiyama mekkora ígéretnek indult, aztán leállt. Dejimától is többet vártam. Mostanában újra vannak jó versenyei, de rapszódikus.

Egyetértek, a stabil ozekiken nagyon nehéz átfűznie magát egy trónkövetelőnek.

Előzmény: Zombie (2568)
Zombie Creative Commons License 2008.03.28 0 0 2568
Kotooshu egeszen komusubi rangig megallithatatlanul tort elore, MK nelkul, aztan miota ozeki lett, csak szenved (meg Kaio es Chiyotaikai is jobb mostanaban). Miyabiyama ket makushita es ket juryo yushoval kezdte a karrierjet, a 13. szumotornajan ozeki volt, aztan latjuk, meddig birta megtartani.

A nagy Takanohana harom esztendeig vegetalt a maegashira-sanyaku tengelyben es igazan ozekikent kezdett el versenyrol versenyre megbizhatoan teljesiteni. Chiyonofuji harom evet huzott le juryoban, kiugro eredmeny nelkul (a legjobb juryo eredmenye 10-5 volt).

Jelenleg az a helyzet, hogy van ket eros yokozuna, akik senkit sem engednek a Csaszar Kupa kozelebe, es negy ozeki, akik tapasztalatukkal igencsak megnehezitik a fiatalabbak dolgat. Nem konnyu igy feltorni es teljesiteni (mondjuk) az ozeki rang kriteriumait. Majd ha Chiyo, Kaio es Mickey visszavonulnak, es Asa leszallo agba kerul, nagyobb eselye lesz a megujulasnak.

Kokkai szerintem fejlodott a regi csapkodos oshi-szumojahoz kepest, csinalt is harom KK-t zsinorban, ami tole varatlan. Meg ne mondjunk le rola, hogy lesz belole valaki :)
Előzmény: szega (2567)
szega Creative Commons License 2008.03.28 0 0 2567

Kokkai szerintem tipikus páternoszter. Tehetséges, de képtelen a folyamatos kiemelkedő teljesítményre. De persze stabil maegashira, időnként sanyaku is lehet. És rendszeresen óriásikat taknyol, 2x volt 5-10, 2x 3-12.

Baruto a sérülékenysége miatt nem fog elérni oda, ahová a tehetsége szerint való lenne.

Én valahogy nem látom azt a fiatalt, aki a yokozunák teljesítményét hozná. Vagyis azt a teljesítményt, amit a későbbi yokozunák nyújtottak a feltörekvés időszakában.

Érdemes megnézni a "nagyok" pályafutását, a juryo-n és a maegashira rangokon simán átszáguldottak. Asa és Hakuho 2 torna alatt tudta le a juryo-t, míg Kokkai 4, Goeido 5 alatt.

Túl sok a bukdácsolás. Kokkai eredményeit nézve nem az a kérdés, hogy milyen arányú a pozitív mérlege, hanem hogy egyáltalán összejön-e neki. Goeido fiatal, még sok lehet benne, de szvsz nem elég lehengerlő.

Zombie Creative Commons License 2008.03.28 0 0 2566
Lehet kettonel tobb komusubi is, legutobb 2006 Kyushu banzuken voltak negyen. Eddig M5-bol nyolcszor ertek el 12-3 eredmenyt, M6-bol hatan, mind kivetel nelkul sanyaku rangba lepett elore. Szoval ha Kokkai nem kap extra komusubi helyet, az mindenkepp tortenelmi ujdonsag volna.
Előzmény: Everton (2565)
Everton Creative Commons License 2008.03.28 0 0 2565
kokkai nem lesz komosubi mert asasekiryu 8-7 et csinált M1 ben.

Előzmény: Dolgorsulren (2562)
turnbull Creative Commons License 2008.03.25 0 0 2564
A mongolok azért jobban jeleskednek, tucatnyi szekitorival. Godzilla viszont japán, de szerintem nem fogja sokra vinni, a fotók alapján nem úgy néz ki, mint aki kicsattan az egészségtől.
Előzmény: Dolgorsulren (2562)
Irbisz Creative Commons License 2008.03.23 0 0 2563
Tosanoumi a juryoba J1e besorolással 10:5-öt ért el, könnyen lehet h. feljut ismét a makunouchiba, és akkor meglesz az esély ismét gyarapítania vereségeinek számát :)

Asashoryu t meg kár már leírni, most is rácáfolva avárakzásokra legyőzte Hakuhót, és még nem idős. ha lesz motivációja könnyen feljöhet a tornagyőzelmek számát tekintve a harmadik helyre, épp most érte utól Takanohanát, már 4-5. az örökrangsorban.
Előzmény: Dolgorsulren (2560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!