“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
És ugyanilyen vehemensen utasítanál vissza egy Alfa Stelvio Quadrifogliót is?
Ez már érdekesebb kérdés.
Mivel ezen kábé egy sima időszakos szervíz (olaj+olajszűrőcsere) is simán meglenne vagy félhavi fizetésem, nem sokáig tudnám használni.
(Valószínűleg az első, üzemeltetést kizáró alkatrészhibánál végleg bele is állnék vele a fődbe. Hiába überfasza a járgány, ha egyszerűen nem az én zsebemre van méretezve, no.)
Megsúgom neked (csak neked) , hogy nem izgat senki nyelvtani felkészültsége . Biztos én is vétek néha . Csak Forintot akartam kicsit birizgálni , mert láthatóan rám van kattanva az árvamadár' . Pedig megtanulhatta volna már , hogy megizzad mire engem kihoz a sodromból .
Teszek nagy ívben a vérnyomásodra. Ha nem bírod, hogy másokkal ne kekeckedj akkor készülj fel a válaszra is. Te kekec, mentegetted azokat, akik a háttérhatalom parancsára véres majdant akarnak kiprovokálni.
1.) Nem kivitelezhető szerintem , hogy a spontán odaverődő (cirkuszra hajlamos) egyedeket kiszűrjék .
2.) A melós világ életében kiszolgáltatott volt /van/lesz . Mé' kell ezt törvényesíteni ?
3.) Akarnak egy különbíróságot , ami bizonyos ügyekben (ez még nekem se tiszta) kizárólagos lesz . Az igazságügyminiszter befolyásolhatja , és nem választhatók , hanem felülről kinevezik őket . Vagyis ha a hatalomnak ciki egy ügy , akkor majd ők bíráskodnak . Klassz , tiszta ítéletek születhetnek majd ....
Tulajdonképpen nem nagyon érdekelnek a jelképek , de megrongálni semmit nem kell , ami másnak jelent valamit .
Békén hagysz , vagy megvárod míg felmegy a vérnyomásom ? Ha addig állsz féllábon , tuti amputálni kell a másikat annyira elzsibbad . Kell az neked szépségem ?!