Keresés

Részletes keresés

tangerine Creative Commons License 2008.01.28 0 0 867
Ez eléggé emlékeztet a Zámbó Jimmy féle sztorira (az egyik lehetséges verzióra).
Előzmény: Törölt nick (865)
Ghanima Creative Commons License 2008.01.28 0 0 866
Úgy látom, 20 éves volt az illető, kérdés, hogy arrafelé mikor szoknak gyermeket nemezni :-). Mert ha még nem volt neki, akkor joggal felvehető a Darwin-díjasok közé, hisz nem tudta továbbadni a génkészletét, benne a hülyeség génjével. :-)
Előzmény: Törölt nick (865)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 865
Dulifuli Creative Commons License 2008.01.28 0 0 864
Nem tudom. A TGV-nek vannak ilyen szintbeli kereszteződései? Mert ha nem az volt, akkor nem értem, hogy nem vette észre egyik zsaru sem. Mindenesetre alighanem jó eséllyel indulhatnak a díjért.
Előzmény: tangerine (862)
v_peti Creative Commons License 2008.01.26 0 0 863

Ja, Örkénynél ez a csattanó.

Előzmény: Csokis (856)
tangerine Creative Commons License 2008.01.25 0 0 862
Woodyka Creative Commons License 2007.11.29 0 0 861
Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 860

Bár teljesen nem felel meg a feltételeknek, könyvjutalmat azért érdemel: http://index.hu/politika/bulvar/bumm6505/

(-.-) zzz Creative Commons License 2007.11.29 0 0 859
Ajánlom:

www.darwindij.extra.hu
wayland_carruthers Creative Commons License 2007.11.20 0 0 858

Valószínű, hogy

1. mérget nem lehet csak úgy otthon tartani (itthon is méregengedély kell hozzá), így amikor megtalálták a házkutatásnál, egyből gyanús lett;

2. arrafelé szokás méreggel feketézni és ezt mások, pl. a rendőrség is tudja;

3. valószínűleg volt elég ismerős, aki tudta, hogy illető úr mivel foglalkozik, az eset meg van annyira felkavaró, hogy el is mondják.

Előzmény: pdia (857)
pdia Creative Commons License 2007.11.20 0 0 857
Nem, én azt kérdeztem, hogy honnan ilyen halál jól értesültek, hogy titokban kereskedett vele, meg a kaja mellett tartotta blablabla. Szerintem - ha így igaz a hír - akkor ezek csak feltevések, amit az ügyes - leginkább otthonról dolgozó - "újságírók" tényként közöltek.
Előzmény: v_peti (855)
Csokis Creative Commons License 2007.11.20 0 0 856
... és viszi....
Előzmény: v_peti (855)
v_peti Creative Commons License 2007.11.20 0 0 855
Ezt most komolyan kérdezed? A XXI. században, de már szerintem Sherlock Holmes idején is, egy boncolás sokmindent elárul a ahlál okáról. A mérgeket meg az ilyenkor megtartott házkutatás során is meg lehet találni.

Amúgy már Örkény István is írt arró a családról, aki liszt helyett rovarírtót rakott véletlenük a pogácsába.
Előzmény: pdia (853)
tangerine Creative Commons License 2007.11.20 0 0 854
Még volt előtte ideje elmondani az orvosoknak, hogy mitől haldoklik. (pl.)
Előzmény: pdia (853)
pdia Creative Commons License 2007.11.20 0 0 853
Aha. Ha titokban kereskedett méreggel és mindenki meghalt, akinek főzte - magát is beleértve - honnan tudták?
Előzmény: tangerine (852)
tangerine Creative Commons License 2007.11.20 0 0 852
tangerine Creative Commons License 2007.11.19 0 0 851
Katttta Creative Commons License 2007.11.13 0 0 850

Sziasztok!

Figyelmetekbe ajánlom:

„HALÁL IDIÓTA” TÖRTÉNETEK   Új sorozat az HBO-n: Született Lúzer decembertől!  

Az HBO-nak többek között a Darwin díj adta az ötletet, hogy a legkülönbözőbb, többnyire igen szánalmas és morbid haláleseteket filmre vigye.

A csatorna olyan lelkes, egyelőre még a nagyközönség előtt ismeretlen fiatal, ámde rendkívüli tehetséggel megáldott rendezőket, forgatókönyv-írókat kért fel a sztorik megfilmesítésére, akik közül többen a szakmában már nagy elismerésnek örvendenek. A fiatalok pedig bizonyítottak. A kényes és alapvetően nehéz témához úgy nyúltak hozzá, hogy bár a filmek mindenképpen morbidnak mondhatóak, mégis alapvetően a humorra épülnek. A filmek mindegyikét Magyarországon forgatták, kizárólag magyar színészekkel. A néző a sorozat részei láttán biztosan úgy gondolja majd, hogy ezek csak a tehetséges forgatókönyvírók szüleményei, pedig a történetek között több olyan is szerepel, amely a valóság furfangos műve.

A való életben is előfordulhat, hogy az egyébként évekig teljesen normálisan, a civilizáció elvárásainak megfelelő életmódot folytató egyén egyszer csak érthetetlen módon felrúgja a társadalmi normákat és az ösztönei által vezérelve bődületes dolgot tesz. Hülyeséget. Halálos hülyeséget. Ostoba és értelmetlen halálok ezek, melyekből azonban kellő iróniával szemlélve akár okulhatunk is. 

A sorozatban megismerhetjük az alföldi tanyavilág alkoholista munkanélkülijét, de a lökött fiatalok sorába beáll egy ijesztgető-művész, két fanatikus death metal rajongó és három egymással versengő tini is. Felbukkan egy titkosügynök, egy paranoiás vegyészmérnök, de a dán miniszter-jelölt és egy közutálatnak örvendő öreg képviselő is bizonyítja: mindegy hány éves vagy, mivel foglalkozol, a hülyeség bárkit bármikor a vesztébe sodorhat…

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian ...

Akár a mottója is lehetne a sorozatnak Boris Vian híres mondata, melyet irányelvként használtak a készítők is. A humor elengedhetetlen része, mondhatni alappillére minden egyes sztorinak. Borisz Vian író saját korában polgárpukkasztó műveivel gyakran megsértette a közerkölcsöt, lehet, hogy most az HBO sorozata is indulatokat vált ki egyesekből, ám a csatorna mindig is híres volt bevállalóságáról, ezért most is kíváncsian várja a visszhangot.

Mert, hogy visszhangja lesz… az garantált.

A sorozat első részét december 2-án, vasárnap láthatják a nézők, majd ezt követően még három vasárnap, alkalmanként két kisfilm következik.

LOU Creative Commons License 2007.11.08 0 0 849

A ma esti Showder-ben Fábry megemlített két sztorit amit itt a fórumon is lehetett olvasni, a vadászra zuhanó szarvasosat, meg a béna levélbombaküldőset :)

Elhanyagoltam kicsit a fórumomat :(  remélem a közeljövőben tudok még pár sztorit fordítani, hogy pörögjünk és elérjük az 1000. hsz-t :)

De szép is lenne...

(-.-) zzz Creative Commons License 2007.09.02 0 0 848
www.darwindij.extra.hu
BaileÁthaCliath Creative Commons License 2007.08.09 0 0 847
Rajongoknak ajanlom figyelmebe A Darwin Dij-avagy halni tudni kell cimu filmet.Igaz csak par esetet dolgoz fel de szerintem erdemes megnezni!
eMM Creative Commons License 2007.08.08 0 0 846
Dolohov nem herceg volt?
Az rémlik hogy Anatolij Kuragin herceggel fogadott Dolohov.Bezuhov gróf szerepével tisztában vagyok.
Előzmény: Balázs (845)
Balázs Creative Commons License 2007.08.08 0 0 845

Az Dolohov volt, aki katona, és Bezuhov gróf csak utánacsinálta volna, ha Szergej Bolkonszkij herceg nem jön érte, és viszi el az apja halálos ágyához.

Balázs

Előzmény: eMM (814)
Ghanima Creative Commons License 2007.06.26 0 0 844
Hát igen. :-(
Előzmény: tangerine (843)
tangerine Creative Commons License 2007.06.26 0 0 843
Én is inkább bírságot fizetnék, mintsem a gyerek legyen a medve ebédje.
Előzmény: Ghanima (837)
tangerine Creative Commons License 2007.06.26 0 0 842
Biztos nem ismerték a székelyek három nagy igazságát:

A sör nem alkohol. A nő nem ember. A medve nem játék.

:)
Előzmény: Csokis (835)
H_G Creative Commons License 2007.06.26 0 0 841
És azért adott neki egy törülközőt, hogy megszárítkozhasson, ha kifut a hab?

Előzmény: eMM (840)
eMM Creative Commons License 2007.06.26 0 0 840
Én szerintem a gyerkőc csak a medve egézségét védte.A hűtőtáskában biztos sör is volt, és ugye az alkohol ártalmas az egézségre.:)
Előzmény: H_G (838)
Ghanima Creative Commons License 2007.06.25 0 0 839
Nem, senkit, bár a gyerek esélyes lehet még, ha párszor ilyesmit csinál. Csak azért tettem be, mert Csokis írta, hogy az amerikaiaknak azért lehetne elképzelésük, miket tud csinálni egy medve.
Előzmény: H_G (838)
H_G Creative Commons License 2007.06.25 0 0 838
És kit akarsz benevezni ebből a társaságból, a medvét? Csak megbírságolták a fickót, nem kivégezték. (Próbálta volna meg ugyanezt Kínában egy pandával...)
Előzmény: Ghanima (837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!