Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Ja most. S nem voltam ott. Annyi jobol maradok ki mostanaban. Bela Fleck is volt. Azt sem lattam. Cseh bluegrass bandarol is lemaradtam. Tegnap a klubbrol is (amirol irjatok mar valamit.) Pedig se felesegem, se gyerekem... Na ez mar szomoru.
KM-1000 fret? Most nem teljesen ertem a kerdest. De pontosan tudom hogy Lou Stiver bundozta ujra nem reg Stew-Mac 148as bundokkal (amibol vettem legutobb egy kartonnal szoval ha valakinek kell bund az nyugodtan szoljon :).
Sokkal nagyobb bundok mint egy atlagos mandolinon de (talan eppen ezert) nagyon bejott.
Ez a neves Japan faszi az tevhit. Tenyleg letezett. Echmi Sumi a neve, de o a Kasugai manufakturat felugyelte. De a 200-250esek nem ott keszultek. Van errol egy jo kis cikk.
A KM-1000est elvileg Kasugaba keszitettek, de szerintem o mar nem volt ott 1987ben mikor az enyim keszult. De lehet. Azt tudom hogy valamikor 84 es 90 kozott ott hagyta a manufakturat. S azt is tudom (mert megkerdeztem tolle) hogy 1990 kornyeken csinalt egymaga par KM-1000st meg egy csomo 1500st mikor bezartak a Kasugai operaciot. Annak idejen majdnem vettem egy ilyet (de borzaszto draga volt. Pont 2x annyi mint az enyimert fizettem.)
A Rover 75osokrol en is jo velemennyel vagyok. Nekem olyan volt mielott a Kentucky KM-1000t megvettem.
Akkor örülök, hogy némiképp visszajött a Fender-féle veszteség :-) Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a Kentucky igen ramaty állapotban volt, és a repedés a nyak tövénél még mindig elég nyugtalanító - ki tudja mikor kezd el új életet élni, kis páratartalom- vagy hőmérsékletváltozás miatt.
Na meg volt az Orion Blubooknal lookupom akkorrol mikor vettem egy kupaccal. Eleg dragak de gondoltam erre erdemes elpazarolni 2t hamar fejembe vettem hogy nekem kell ilyen. www.orionbluebook.com -on ugyanezt meg lehet nezni $4-ert :)
-------- Original Message -------- Subject: Bluebook Lookup Date: Sun, 25 Feb 2007 21:29:41 GMT From: Orion Bluebook <sales@OrionBluebook.com> To: Orion Bluebook User <levi kakuc littvay pont hungary>
* Official Orion Blue Book Report Book: * Sunday, February 25, 2007
*Used* (List Price) Retail value of used equipment representing the current open market price for a specific product or fair market value. The used price reflects what a product can be resold for within 30 days. This information has been determined by national dealer surveys. *MSRP* (List Price) Manufacturer's Suggested Selling Price. This value represents the most recent manufacturer's suggested selling price. It does not represent any discounts applied. *Mint* (wholesale) Value paid to the customer if the unit is in excellent working order and appearance. *Average* (wholesale) Average value paid to the customer for a product
Information on Orion Blue Book Report: The computer configuration listed on this page reflects the computer as it came from the manufacturer. All values including Used, Mint, Average and the original Manufacturer Suggested Retail Price are available in the Orion Blue Book databases.
DISCLAIMER: ORION RESEARCH CORPORATION IS NOT RESPONSIBLE FOR ERRORS, OMISSIONS, OR INCORRECT PRICING INFORMATION. ALL PRICES HAVE BEEN ACQUIRED THROUGH NATIONAL PUBLICATIONS, PRESS RELEASES, AND/OR PUBLISHED MANUFACTURER'S SUGGESTED RETAIL PRICING SCHEDULES. IN NO WAY IS THE ORION BLUE BOOK INFERRING THE QUALITY OF ANY UNIT WITH THESE PRICES. THE PRICES MAINLY REFLECT PUBLIC RESPONSE AND PUBLIC "DESIRES" FOR SAID PRODUCT AS DETERMINED BY REPEATED DEALER INQUIRIES BY ORION RESEARCH CORPORATION. ORION RESEARCH CORPORATION ASSUMES NO RESPONSIBILITY FOR ERRORS OR OMISSIONS. ORION SHALL NOT BE LIABLE FOR ANY WARRANTY OF FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE NOR ANY WARRANTY OF MERCHANTABILITY OF ANY KIND NOR ANY WARRANTY FOR ALLEGED DAMAGES ARISING OUT OF ANY FORM OF BUSINESS INTERRUPTION NOR ANY CONSEQUENTIAL DAMAGES OR OTHER DAMAGES.
--------------------
S itt a 250SC is.
* Official Orion Blue Book Report Book: * Sunday, February 25, 2007
Az MSRP az amit a gyarto ajanl arat a boltnak. Valoban nincs jelentosege, max ha relativ uj hangszereket nezegetunk. Az hogy 80as evekben vagya 90es evekben mit ajanlott a ceg az mind1. Meg nincs az a bolt ami MSRPert rak ki hangszert. Abbol mindig lejon 20-40%
A USED az az az ar amiert ki lehet rakni ma a boltba egy ilyen hangszert. Abbol meg lehet alkudni is. A MINT es AVERAGE ar az az ajanlott ar amiert beszamithatnak hangszert uj hangszer vasarlasba. Ez allapottol fuggoen van megallapitva.
Szoval azt azert latni kell hogy ezeket a bluebookokat a boltok velemenyei alapjan allitjak ossze. Vagyis az MSRP ar az valoszinu tenylega nnyi volt. a Used ar a fele van becsulve es a MINT/AVERAGE az ala van becsulve. (Mert nincs az a bolt aki hajlando lenne nem felertekelni a hangszerek eladasi arat es leertekelni a vetel arat. Ez bevett strategia.)
De ez kb jol latszik az ebay es az itteni ar kozott. Az ebayen 250SCt 350 korul adtak el nem reg. Itt $410 az ara. (De ha jol emlekszem pont 410-420 korul ment el egy tavaly valamikor. Az ugy araban ment el.)
Most akkor teszek egy ajanlatot. $350USD ha tokkal van es a szallitast megfelezem veled :) (S akkor nagyon jo ajanlatot tettem.) Vagy szivesen cserelek. :)
TheRover - ez i csak azt mutatja hogy jol vetted a hagszert. Meg a hangszeresszel es szallitassal is piaci ar alatt jottel ki :)
De ha nagyon akarod mindjart megnezem a bluebook arat :)
Azt a hagszert piszkosul jol vetted. Az $300 alatt van. Mondjuk most ment el az ebayen $350ert egy 250SC ami ugyanannyit vagy picit tobbet er mint a 200SC. Mondjuk az is jo ar. Az elderly $625ert arulta. Az meg tul sok. Azert ma Fes mandot lehet kapni ugyanebben a kategoriaban. KM-650/700at :)
Emlekszem hogy jol vetted de nem remlik hogy ennyire jol. En 200 valamennyire emlekeztem, (de lehet hogy az mar szallitassal volt.) Na mindegy is. Nekem a 170 Eurobal tobbet erne a dolog, foleg mert latszik mennyire szep darab (bar az is latszik hogy a fogolapot nem szoktad mosni :) pedig azt illik. Sima fapucolo es citromolaj.) De te az emailben valami 1200rol beszeltel az meg semmilyen alltalam ismert penznemben nem tunik realisnak. Meg azt is mondtad hogy nem akarod eladni, igy aztan vegkep nincs mirol beszelni. Dragan nem kell :) Ha esetleg egy konkretabb, egyenesebb es a zenebol jobban kiszolo hangu hangszerre cserelned akkor lett volna mirol beszelgetni... :)
Szoval Rover. Ezeket azert hagytak abba mert elkoltozott Koreaba a gyar s ott megint az alapokrol indultak. Sorozatgyartasba nem fer bele kulonleges modell (foleg akkor nem fert bele). Ez szinte tuti.
Nem tudom neztetek-e a mai valasztekot. Identol ujra vannak oval Kentuckyk. Persze ezek kinaiak. Meg van ujra Master Modell 1000es, persze ez is Kinai. Gondolom meg kellett varni amig a Kinai gyarban megtanulnak hangszert kesziteni mielott ra irjak hogy Master Modell :)
Heló! nocsak, ez igenszép darab, az enyém tesója, csak kicsit fiatalabb, és sunburst. Az enyém Németországból származik, kb. 170 euró + postaköltségben volt a dolog, egy keménytokot és egy húrláb-pickupot kaptam hozzá.
Jó egyezkedést :-)
Kero, Te tudsz valamit ezekről? Mikor készültek, van-e valami speckó dolog a 200-as modellekben, mért nem gyártják már?
Rovert nem osmerem(tonusat)..kozben elszaladtam a Folklore hangszereshez, kedvenc Herco-m lekopott csontig(banjo thumbpic) nyomtam az orrom uvegnek nyálam is elcseppent a Rigeleket, Webereket nezegetve ..:-)
Nagyon szep... AAAAaaaaaaaa. S a leirasod alapjan pont ugy szol mint a Rover-e. Udv a listan. (Ebbe az a szomoru hogy amig a tobbiek ma Akusztikus klubba vannak en addig dolgozom. Undorito. Ugy cserelnek mindenkivel.
Rover. Probaltalak hivni. Mennyi Euro volt neked a mandolin szallitassal? Irt valaki Kanadabol (raadasul egy Magyar) hogy van neki egy ilyen s tehetek ra egy ajanlatot. Gondoltam amiert te vetted a tiedet egy jo kiindulasi alap :) (Egyebkent ide kuldtem a sracot a listara szoval lehet hogy fog irni.)