Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
Egyébként meg kivagy te? Hogy minden topicban otvagy,és bele köbködsz mindenki véleményébe,az helyett hogy segitenél...az ilyen nagyarcu alakok igy élik ki a hétköznapi életben lévő elnyomásait?
Àljáá tükörrel szembe oszt oda köbködjéé! Ha normális tanácsokat nem tudsz osztogatni.
Nem állitom hogy "hiper-szuper"-de rajtad kivül még soha senki nemkötött bele, - sőt!11-év alatt láttam rengeteg bringát szószerint "lebomlani",mig ezen csak az alkatrészeket kellet cserélgetni.Már néhányszor leirtam hogy rég nem azok az alkatrészek vannak rajta(benne),de a te kedvedért hétvégén elökapirgálom azokat és lefotózom.
Egy biztos! - mikor megkaptam elősször láttam élőben aluminium,meg shimano felszerelésü bringát, addig csak müanyag sz@rokat,kinai alkatrészekkel,amik rég nincsenek már sehol mig az enyém még tökéletesen funkcionál.
Komolyan mondom, nem értelek. Nézd meg a vázat, nézd meg a hegesztéseit, a felszereltségét. Ez neked tényleg azt sugallja, hogy valami hiperszuper briga volt újkorában? :-)
90-es évek beli tömegbringa, nekem is volt hasonló, és mindenkinek, aki akkor kezdett bringázni. Nincs ezzel semmi gond.
Nemrég irtam hogy találtam egy hasonló vázat, amit meg akartam venni,de a fickó már nem hajlandó eladni,mondván hogy a kamaszfia felfedezett benne valamit,és épit belöle egy vasat.
Sebaj...örülök hogy a következő nemzedéket is érdekli valami a számitógépeken kivűl:)
Csá. Délután,a tesóm elárulta hogy valami "hoff"-al végződő cimke volt rajta, mielött legelősször átlett festve,de már ő sem emlékszik pontosan,lehet hogy "kalkhoff"?
...Lényeg hogy nem "gagyibike" :)
(Meg noname teskós bicaj mi?...Kivi?)
Nézd meg, hogy van e vázban valami gravírozás, vagy esetleg vázszám. Vannak a neten külföldi oldalak, ahol vázszám alapján ki lehet deríteni dolgokat. Ha nincs semmi, akkor csak a találgatás marad, sajnos.
Ûdv ujra a köreinkben Kivi!
Szerintem pedig tévedsz a bringa nem noname, ugy is festeni készülök, ugyhogy szétkapom és alaposabban is lefotózgatom. Bizok benne hogy kideritem:)
Nem sok. A 90-es évek elején tonnaszám jelentek meg a különböző MTB-k, ezeknek a túlnyomó része noname gyártó terméke volt. Semmi támpont nincs, ami alapján el lehetne indulni.
Áá...jóféle bringácska!
Jó látni hogy feléledt a topic.
Hogy a turóba kellene kideriteni hogy milyen márkáju is volt pontosan az én öregvasam?...ha részletesen lefótózgatnám mindenét, van rá esély hogy rájövünk? Mert nemhagy nyugodni ez a rejtéj.
Kösz. A 2-ik projakt azért nem jött össze, mert a simplex-nek 13mm átmérőjü rogója volt én pedig16mm-set szerettem volna beletenni, át is furtam,csak nem egyenesen,ezért befelé áll.
Egyébként terjesztem a topic hirét,egyre több embert érdekel, a gáz csak az hogy(az ismeröseim közül) mindenkinek épitett bringája van.