Elég régen csináltam, de megpróbálom emlékezetből leírni a javítást. Először is le kell szedni az ajtó kárpitot. Alul, meg oldalt vannak kipattintható és kicsavarozható rögzítők, egy a belső ajtónyitónál is. Ha kint vannak felfelé kiemelhető a kárpit. Utána az ajtónál a zárnál a három csavart ki kell hajtani. A zárszerkezetet ki kell emelni, a belső nyitó rudazatot ki kell pattintani. Ha kint van a zárszerkezet, először az elektromos csatlakozót kell megtisztítani, mert a rossz kontakt miatt gyenge lehet a motor. Ennek a működését érdemes leellenőrizni a tisztítás előtt, majd utána. Ha javulás látszik, már fél siker. Utána minden mozgó alkatrészt meg kell tisztítani, majd finom zsírral bekenni a mozgás pályáját. A motor tengelyét pár csepp olajjal kell olajozni. Ha ezek után könnyen mozog a szerkezet, kehet visszaszerelni mindent. Remélem tudtam segíteni.
Ha valamit kifelejtettem volna, elnézésedet kérem, kérdezz rá.
Pár éve cseréltem felső holtponti jeladót, mert ha felmelegedett a motor, ha leállítottam, utána nem indult, csak ha lehűlt a motor. Kimértem a jeladót, meleg állapotban szakadást mutatott a műszer. Csere után megszűnt a hiba. Én is olvastam arról hogy sz FHP-i jeladó csatlakozójánál kontakthiba okozhat ilyen hibát. Megmozgattam a csatlakozást, azóta megszűnt a hiba. Sajnos ez a Tháliáknál előfordul, de mint írod, a tisztítás segít ezen. Ezt már én is tapasztaltam több csatlakozónál is. Szerintem ha bármilyen hiba jelentkezik, először a csatlakozókat érdemes megnézni, megtisztítani.
Én már több ajtó zárját is javítottam, egyiket sem kellet cserélni. Ki kellett tisztítani, a csúszó, mozgó alkatrészeket beolajozni. Az elektromos csatlakozókat is meg kellet tisztítani, kontakt spray-el befújni. Utána működött minden.
Nemrég olyan hibával találkoztam hogy az autó csak többszöri indítózás után indult be. Legutóbb már csak a 8.-ra. Semmi mást nem csináltam vele, mint az elektromos csatlakozóknál a kábeleket "megrángattam", azóta pöccre indul. Úgy látszik hosszú idő után oxidálódnak a kábel csatlakozók, amiknek egy kis mozgatás is elég hogy újból működjenek.
Ismét szeretnék tippeket kérni. Az utóbbi hetekben kezdődött. X km/h sebességnél bezártak az ajtók valamint az ajtók nyitásakor és zárásakor villantak (visszajeleztek) az irányjelzők. Ez mára megszűnt. Miket kellene megnéznem? Ezen kívül régebben itt a Fórumon olvastam egy nagyon jó hozzászólást (javítási leírást) a hátsó ajtók zárjának javításáról. Tudtok ebben is segíteni? Hol találom?
Gyors segítségeteket szeretném kérni. Próbálgattam keresni a fórumon, de nehezen találtam számomra hasznos információt, ezért kérlek bocsássatok meg.
Thalia 1.4 16V-m van.
Ma reggel munkába menet elkezdett alattam rángatni, erőtlenné válni az autó. Az idő nagyobb részében rendesen működött, viszont először ritkábban, aztán gyakrabban rájött az erőtlenség, és gázadásra nem reagál, valamikor visszaesik a teljesítmény, mintha rossz lenne a keverék, meg elkezd jól érezhetően rángatni az autó. Párszor, kuplung benyomásakor le is fulladt alattam.
A tank tele van. Üzemanyag szűrő pár hónapja volt cserélve. A gyertyák viszont régiek.
Dobott check enginet az autó, viszont nincs nálam most hibakód olvasó. Más visszajelző nem égett.
Bennem a gyertyák, trafó, illetve üzemanyagellátás merült fel, hogy első körben ezek okozhatják a problémát.
3 hete nem indítottam be a kicsikét, most, ahogy beindítottam szó szerint hallottam, ahogy a két fém súrlódik egymáshoz. Gondolom az olaj hiánya. Utána beindult, szerintetek lett vmi nagyobb baja?
Túl sok minden túl sok idő. Gyors pénz akarnak. Kuplung(ledarálta magát), vezérmű, olaj, szelephézag Jó ideje ál ezért a fékek rendbe tétele(bekoptatás a rozsda miatt. Műszaki felkészítés. Nem akarnak 1 kocsit fent hagyni 1 napig a csáposon vagy mi. Az unix elzavart arra hivatkozva hogy többet kell fizetni mint a kocsi ára. Ok mondtam nekik ha nem kell a pénz megyek máshová.
Tegnap felvillant a motorhiba jelző lámpa. Kiolvasva a P0420 (bank1) hibakódot dobta. Jól értelmezem, hogy a katalizátor előtti lambdaszondát kell cserélni?
Meg kell nézni a testkábelt a motortérben, nincs-e elrohadva az, ami a kasztnihoz megy... Aztán, ha az jó, megnézni a gyújtáskapcsolót, az jó- e. Szerintem inkább az első lesz...