Keresés

Részletes keresés

Nohabf Creative Commons License 2007.01.24 0 0 240
Készül a következő Megasztárra?:)
Előzmény: atidas (239)
atidas Creative Commons License 2007.01.24 0 0 239

A 153-as Gigant (a kedvencem) filmezésre ment ezért mosták le külsőleg. Már ráfért.

Előzmény: szivats (235)
V63-057 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 238
Hogy írtál...
Előzmény: M62-255 (231)
Dash 9 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 237

"Meg amikor gyakornok korunkban a pénzes melóját nekünk kellett csinálni...."

És?! Bekerültél a tanfolyamra, nem?! :-)))

Más! A 30-a akkor jó neked?

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 236
Most bánom,hogy nem találom azt az üzemlapot,amin a műhelyfőnök visszaüzent nekem.Emlékszel,amikor sérelmeztem neki,hogy a magángépek helyett talán a miénken kellene a fűtést megcsinálni.Azt hiszem a válaszra is emlékszel.Na ennyit a műhelyfőnökről.Meg amikor gyakornok korunkban a pénzes melóját nekünk kellett csinálni....
Előzmény: V63-057 (230)
szivats Creative Commons License 2007.01.24 0 0 235
A 153-as Gigantot miért kellett ilyen időben lemosni?
atidas Creative Commons License 2007.01.23 0 0 234

Nos látom kis vita volt/van itt. Tegnap vmiért nem tudtam belépni és hétvégén a barátnőmmel voltam, ezért most írok.

Az én véleményem erről:

1, Az említett buzgómócsing, kiha én nem vasútbarátokat én is utálom! Az olyanokat mint pl M62 255 topiktársam örömmel fogadom (bár nem ismerem személyesen) mert építő- jobbító jellegű munkát végeznek a vasút illetve a mozdonyok számára.

2, Én is szeretem a mozdonyokat, bár a villanyszínben dolgozom, a dízeleket kedvelem. Nem olyan látványosan de én is szoktam segíteni a mozdonyok állapotának javulásában (villany)

3, Én is remekül össze tudom egyeztetni a munkám, a hobbim és a barátnőm iránti szeretetet

Volt egyszer nyáron, talán 3 éve hogy nyári munkára voltak tanulók a villanyszinben.

Volt egy srác aki feljárogatott a gépekre és játszott.

Egyszer a fűtőház előtt álló 004-es gigantra ment fel és elindult vele és ment 8-10 métert. Lett egy kis balhé az ügyből, de a srác megúszta egy kis "ejnye-bejnyével"!

Hát ez szomorú!

atidas Creative Commons License 2007.01.23 0 0 233

Ezt már sokéve senki sem használja és tudom hol fotóztad, de arra nincs mozdony:))))

Előzmény: -Ződ- (232)
-Ződ- Creative Commons License 2007.01.23 0 0 232
Egy kultúrált illemhely Fradiban.
M62-255 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 231

Szia ! Ma majd írok privátba, úgy egyszerűbb !

O.k  vágom ,h melyik típusú "lelkesekre" gondolsz :-)

Előzmény: V63-057 (230)
V63-057 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 230

Mit értesz az alatt,h régebben?

Mint azt írtam volt nem elsősorban rád célzok...

Szóval miért van nekem kevesebb jogom,h foglalkozzak vele,mint annak az mv-nek mondjuk,aki lehúz rajta x darab szolgálatot pár hónap alatt ?!

Itt dolgozol? Én nagyon szeretem az aranyat, mégsem engednek be a bankba fogdosni a rudakat!

De ha mondjuk a dízelszín műhelyfőnöke engedélyezi, akkor valszeg még érdekli is a dolog

A dízelszín műhelyfőnöke (ha egyre gondolunk) egy ..., akit a magángépekkel való saját zsebre seftelésen kívül a  nem sok minden érdekli! Szét lehet nézni nálunk dízeltéren!

Ezt a remegés dolgot nem vágom...

Remegősgyerek: fn.: Pszichésen és/vagy érzelmileg, enyhén vagy súlyosabban retardált fiatal fiú, aki devianciáját a vasúttal kompenzálja.

Újfent azt kérem, hogy nézz szét a vasútbarátok között, kb. 70-75%-uk ilyen tünetekkel küzdködik!

És csatlakozom Dashhoz, és j.r.c.-hez, mindketten ismernek, és tudják, hogy valóban nem a normális vasútbarátokkal van bajom, hanem az általuk is leírtakkal. Kökin hozzám is jött már oda srác úgy, ahogy Dash leírta. És úgy is, hogy ez és ez vagyok, szeretném megnézni, lehet? Az egyik jöhetett. De volt már olyan is, aki még Jóskából kifelé már az ívben vetített, hogy ő kinél és mennyit vezetett, és hogy ő milyen ügyes, és megmutatná nekem is.. Ő is Fradiig mozdonyozott...

Vasútbarát és vasútbarát között sok a különbség. A csendes, normális kisebbséget nem bántom, sőt segítek is nekik, mert látom magam tíz éve. A hangos, ki-ha-én-nem hülyegyerekeket viszont nem bírom! És tőlük várnám, hogy tudják hol a határ!!! 

Előzmény: M62-255 (214)
M62-255 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 229
topiknyitó-helyesen
Előzmény: M62-255 (228)
M62-255 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 228

Elnézést a szó ismétlésekért, de siettem......

Kíváncsi lennék a topoiknyitó véleményére is a vitában !

M62-255 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 227
Értelek. Az tény,h Fc-ben elég sok srácot szoktam látni,akik fényképezgetnek, össze-vissza téblábolnak a területen... Ez azért veszélyes...
Előzmény: Dash 9 (217)
kapcsolokert Creative Commons License 2007.01.22 0 0 226
A mai középiskolás értelmi meg viselkedési színvonalat elnézve, meg az rtlklubon meg tv2-n szocializálódott fiatalságot tekintve valahogy nem lepődök meg az ilyeneken.
Előzmény: m61019andras (223)
Nohabf Creative Commons License 2007.01.22 0 0 225

Erre én sem lennék képes bármekkora esélyem is lenne rá.

Előzmény: m61019andras (223)
m61019andras Creative Commons License 2007.01.22 0 0 224

Igen, erről beszélgettünk és mondta a srác, hogy nem egyszer látott viszont fotókat, amelyek olyan dolgokat ábrázoltak, aminek nem kellett volna felkerülni a netre.

Előzmény: Nohabf (218)
m61019andras Creative Commons License 2007.01.22 0 0 223
Ez nem semmi, hogy megmozdult a géppel. Soha nem mernék ilyet tenni, hisz ezáltal visszaélek a barátom bizalmával.
Chemotox Creative Commons License 2007.01.22 0 0 222
ha véletlenül fradiba tévedek, akkor csak a volt osztálytársaimat látogatom meg, dumálni velük egyet....nem, nem a 265-öst akarom lefotózni:)
Nohabf Creative Commons License 2007.01.22 0 0 221
Igen:))
Előzmény: V43 1346 (219)
Chemotox Creative Commons License 2007.01.22 0 0 220
Egyetértek!
V43 1346 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 219

"nem fogják őket oda beengedni"

Irány nyíltvonalra! :-)))

Előzmény: Nohabf (218)
Nohabf Creative Commons License 2007.01.22 0 0 218

Ha jól rémlik erről beszélgettünk az egyik közös ismerősünkkel Fradiban hogy némely fotózó egyének(itt a fiatalabb korosztályúakra gondolok) egyszerűen fittyet hánynak a szabályokra,nem törődnek semmivel aztán fel vannak háborodva ha valamelyik vasúti dolgozó elküldi őket a 3.14csába.

Nem egyszer hallottam már sztorikat Fradiban hogy sulinetes gyökérpalánták(bocs de nem tudtam jobb jelzőt találni erre) bepottyantak a szerelőaknába stb. aztán a rutinos fotósok isszák meg ennek a levét mert nem fogják őket oda beengedni.

Előzmény: m61019andras (216)
Dash 9 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 217

Üdv!

A probléma ott van, hogy vannak olyan vasútbarátok, hogy pl. Kö-Kin odajön hozzád a következővel: Szevasz! Te, felmehetnék hozzád a gépre?! (mintha ezer éve ismernénk egymást), vagy pl. beszélgetek vele és megkérdi mikor melyik vonattal leszek du. Ha nem jó neki, akkor a következő hangzik el tőle: A pi...ba! Addigra nem érek ide a suliból és nem tudok veled menni! Hozzá teszem ő is olyan volt, akit akkor láttam először és még akkor is csak beszélgettünk a vonat mellett haladva. (szintén mintha régi ismerősők lennénk)

És Ők is ugyanúgy elmennének gépet takarítani mint mondjuk ti, de ők lehet, hogy mondjuk be is indítanák, neadj isten még mozognának is vele. Ez pl. anno, mikor UV-s voltam meg is történt. Volt egy idős, jóindulatú mv. a vasúton, akihez járt egy srác. A végén már odáig merészkedett, hogy Hűvösvölgyön az indulásra váró vonattal megmozdult. Na, eddig tartott a barátság közöttük.

Szóval V63-057-nek az ilyen emberekkel van baja. 

m61019andras Creative Commons License 2007.01.22 0 0 216

Én értem a mondanivalóját V63-057-nek, belátok a gondolatai mögé és ezzel nem csak Ő van így, több MÁV-ostól is hallottam már hasonló megnyílvánulásokat.

Én megértem Őket, hisz ez a munkájuk, nekünk meg a hobbink.

Nagyon nem ugyanaz a kettő.

Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.22 0 0 215
Kevered valakivel.Amúgy -szerintem- nem igazán érted,hogy mi baja van,mondjuk én nem is fogok ezen vitatkozni.Egy tény:nekem jóval kényelmesebb,ha ti takarítjátok a gépet,mintha nekem kéne.De V63 057-nek sem a tiszta géppel van baja.
M62-255 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 214

Szia !

Mit értesz az alatt,h régebben? Csak mert szerintem korban szerintem közel állunk,egymáshoz. Sőt ?! (sejtem,h ki lehetsz, Bobón vagy ?) 

Most akkor konkrétan rólam: én speciel nem fénykpezgetek,(nagyon ritkán) és nem jártam körbe az országot, sőt a mozdonytípusok töbsége hidegen hagy, kivéve a Szergejt, meg egy két dízel típust.  Ha viszont 20 éve van egy kedvenc  psz-ú konkrét mozdonyom,(amin már 10 évesen is fent voltam jó néhányszor) érdekel a sorsa,állaga stb... Tehát minden embernél más a vasút szerete megnyilvánulása...

Szóval miért van nekem kevesebb jogom,h foglalkozzak vele,mint annak az mv-nek mondjuk,aki lehúz rajta x darab szolgálatot pár hónap alatt ?!

"kutyát nem érdkeli,h őket ez boldoggá teszi"

Elég ha engem boldoggá tesz, a többi ember nem izgat. De ha mondjuk a dízelszín műhelyfőnöke engedélyezi, akkor valszeg még érdekli is a dolog,h vannak emberek akik,időt és pénzt szánnak ilyesmire.

Hol a határ? Hát nem tervezek egyik SZergejjel sem kijárni a fűtőházból... :-)

Számomra a határ ott volt,(ami sajnálatos módon nem jött össze a baleset miatt) ,h tavaszra be volt tervezve (reszortos, műhelyfőnüök tudtával) a 255-ös Szergej külső felújítása.

"....mert a nőkhöz hülyék". Bocs,de ezt is magamra veszem,hiszen nekem is írtad..... Nekem meg fér a két dolog egymás mellett.

Ezt a remegés dolgot nem vágom...

Illetve még annyi,h a mosás,pucoláskor nem egy mv. is dolgozott velünk !

De nem csak mi vagyunk ilyen lelkesek: jó példa ere a NoHAB alapítványos emberek,(akiknek  azért nem semmi pénzük,munkájuk van benne)  vagy a 017-es NoHAB rendbetételénél dolgozó civilek,MÁV-osok...

Szóval én így látom !

Nem értünk egyet, de nem is kell :-))

Előzmény: V63-057 (213)
V63-057 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 213

Szia!

Rád klikkeltem a választ, de igazából ez nem csak neked szól és csak az vegye magára, akinek inge!!!

Azt, hogy ti milyen érzelmi alapokon vagytok a géppel ne magyarázd, régebben vagyok vasútbarát az ide írók zöménél! Én is jártam és járok fotózni, én is bejártam az ország összes fűtőházát, mégis úgy érzem, hogy a mostaniak egy része nem tudja hol a határ! Azt hiszik, hogy ezek a gépek azért vannak, hogy ők szórakozhassanak velük, mert a nőkhöz hülyék! Ha nem érted a párosítást, nézz végig a vasútbarátokon! Régen nem így közeledtünk a dolgokhoz! Ma ha egy vasútbarátot elküldenek valahonnan fel van háborodva. Most bejönnek, fotóznak, szaladgálnak, remegnek, és ha nekik úgy jobban tetszik festegetik a gépeket. Mert szebb lesz. Vagy nekik úgy tetszik. És akkor mi lesz a következő? Majd ha árnyékos lesz a gép arrébbállnak vele? Vagy elviszik futni Biatorbágyra? Mégis hol húznátok meg a határt? Mert én valahol ott, hogy akinek van engedélye jöjjön, nézze, csöpögjön, fotózzon. De ne nyúljon hozzá, mert nem azért van ott, hogy ő kiszórakozza magát, és a kutyát nem érdekli, hogy őket ez boldoggá teszi.

És most szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy én nem utálom a vasútbarátokat, nincs a normálisabbjával semmi bajom, csak a remegősökkel! És azért nincs, mert én is innen kezdtem!

Előzmény: M62-255 (207)
hingyigabi Creative Commons License 2007.01.21 0 0 212

A lelkes géptakarítókat mindig megszólják. Nem kell vele foglalkozni. Én magam is szóltam meg ilyen mozdonyvezetőket, akik a BEO gépüket vagy a kiállított gőzöst fényezték. Utólag már bánom. Gyakorlatilag mindenki jól járt vele, ők élvezik és az eredményben mindenki gyönyörködhet vagy legalább nem lesz (annyira) koszos a mozdonyra felszállók ruhája.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 211
Igazából szerintem kár volt, - mármint szóvátenni.
Inkább megköszönni kéne - nem? Szerintem!
Előzmény: V63-057 (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!