Keresés

Részletes keresés

dos48 Creative Commons License 2018.12.19 -1 2 11537

Végre egy igazi, tiszteletre méltó női vezető:

https://888.hu/article-dan-miniszter-a-migransoknak-menjetek-haza-es-epitsetek-a-sajat-orszagotokat

Nem is tecc a nemigazán menekülteknek:

https://888.hu/article-ki-kellett-menteni-a-minisztert-mert-a-migransok-meg-akartak-lincselni

Én a kiutasításig elhelyezném üket Dánia legészakibb részén egy konténeres menekültmenhelyre,

ahonnét - ha úgy látják jónak - önként hazamehetnek.    :))))

dos48 Creative Commons License 2018.12.19 -1 2 11536

Vegyé' be valami hasfogót.  Betűfosásod van.     :))))

Előzmény: Függőcseppkő (11534)
dos48 Creative Commons License 2018.12.19 -1 2 11535

Függőcseppkő  12 órája    -1 1 11509

Dr. Gyurkó Szilvia: Túlóra – a gyerekek is vesztesei lesznek

Szegény kölkök számíthatnak 400 órányi iskolai pluszoktatásra.  Jájjj.    :))))

Függőcseppkő Creative Commons License 2018.12.19 -3 2 11534

Puzser Robert irasa

"Sokakat elkapott a forradalmi hisztéria, és azzal revolvereznek, hogy miért bántom szegény ellenzéket, amikor végre valami jót tett? Nos, szerintem nem tett jót. Az országgyűlési performansz erős volt, és ha nem ülnének vissza Kövér László üléseihez asszisztálni, elégedett volnék. Csakhogy már jelezték, hogy mennek vissza interpellálni és vizsgálóbizottságot kezdeményezni: folytatni a gyalázatos színjátékot a kiüresített parlamentarizmus nagy méltóságú statisztáiként.

Az utcai események kapcsán úgy gondolom, nagyon felelőtlen és veszélyes játék az, amikor politikusok rángatnak bele rendőrök elleni konfliktusba civileket. Én a Gandhitól tanult erőszakmentes ellenállás híve vagyok – a blokád és a sztrájk híve vagyok. Az ellenállásnak ezek a nagyon hatékony eszközei azonban még csak ki sem lettek próbálva a nemzeti együttműködés rendszerén.

Jelzem továbbá, hogy Gyurcsány Ferenccel és Szanyi Tiborral, Kunhalmi Ágnessel és Bangóné Borbély Ildikóval, Gréczy Zsolttal és Vadai Ágnessel, Varju Lászlóval és Korózs Lajossal nem lehet megtörni Orbán Viktor uralmát – hiszen ők maguk okozták azt. Ha a magyar társadalom ennyit sem ért, nem érett meg a rendszerváltásra. A régi baloldal eddig három országgyűlési kétharmadot ácsolt össze a Fidesznek, ehhez jön két vesztes önkormányzati, és két vesztes uniós választás – most mégis ők a forradalmi élcsapat. Ők, akik a vereségeikből élnek – és igen jól. Én meg úgy gondolom, ideje hátralépniük.

Visszatérő vélemény, hogy ők legalább csinálnak valamit. És mit csinálok én? Valóban, ők csinálnak valamit: fehér sapkát húznak, beszédeket és sajtótájékoztatókat tartanak, ajtónak nekiesnek, főldre vágódnak, sírnak, és szelfiznek. Én valóban nem vagyok ekkora forradalmár. Én csak kampánycsapatot szervezek, hogy legyőzzük Budapesten a Fideszt. Stábot toboroztam, mellyel programot írunk. Stratégiát adok az ellenzéknek az összefogás erőszakos mantrázása helyett – s tűröm ennek nyomán az Echo TV és az ATV szinkronban előadott karaktergyilkossági kísérleteit. Az én receptem az, hogy a Fideszt csak a centrum válthatja le – a régi baloldal pedig lépjen egyet hátra! Erről tárgyalok két potenciális centrumpárttal, a Gyurcsányt elutasító baloldallal: az LMP-vel; és az Orbánt elutasító jobboldallal: a Jobbikkal. Tárgyalok az előválasztás feltételeiről Karácsony Gergellyel. Nem pozíciókról, hanem tartalmi kérdésekről, nem hatalomról, hanem politikai precedensekről. Számtalan olyan rádióműsort, tévéműsort és YouTube-videót gyártottam, amely leleplezi a Fideszt. Most épp adománygyűjtést szervezek hajléktalanoknak. Biztos, hogy nekem kellene példát vennem MSZP-s és DK-s politikusokról?

Olyanokról kellene példát vennem ellenzékiségből, akik kilenc éve még hatalmon voltak? Én tizenöt éve folyamatosan a hatalom harcos és nyilvános ellenzéke vagyok: Medgyessy ellenzéke, Gyurcsány ellenzéke, Bajnai ellenzéke, Orbán ellenzéke. Sokszor megtapasztaltam, milyen az, amikor az ország egyik korrupt brigádot a másikra váltja – nem áll szándékomban életem további éveiben ugyanezt kommentálni. Azért léptem be a politikai térbe, hogy változtassak. Ha valaki abban az ellenzéki politikában hisz, amelyik áldozati szelfikkel operál, börtönnel fenyeget, marketing-tankönyveket magol, és civileket rendőrök elleni rohamra vezényel, az tartson velük: az MSZP-vel és a DK-val. Én járom tovább a magam útját, és ha az csak egy százalékot ér, azt az egy százalékot legalább nem egy kígyónyelvű marketinges gazember csúsztatja a zsebembe."

kommentek közül :

" Én ezt úgy tudom röviden összefoglalni, hogy akinek nincs kedve az ész nélkül falnak/ajtónak fejjel nekirohanó 20. századi ellenzékkel tartani, az sétáljon inkább velünk. "

Függőcseppkő Creative Commons License 2018.12.19 0 3 11533

a nap kepe..

robopassmeet Creative Commons License 2018.12.19 -2 0 11532

Mi a stájsz szókraténuszéknál?:-)

Előzmény: Törölt nick (11531)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.19 -1 2 11531

Mikor sikerül végre  neked egyszer az életben a témához is hozzászólnod? 

Előzmény: robopassmeet (11530)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.19 -4 0 11530

A migrácsokról mi a véleménye? Őket is fel kék szabadítani, hogy szabadon gyakorolhassák a vallásukat?:-)

Előzmény: Függőcseppkő (11529)
Függőcseppkő Creative Commons License 2018.12.18 -1 2 11529

Az emberkereskedelem áldozatai: a modern kor rabszolgái | Ágnes De Coll | TEDxLibertyBridgeWomen

előadása a prostitúcióról

https://www.youtube.com/watch?v=AyXY7Te9-NE&fbclid=IwAR2jGj6VDEOV1LoEHSHTrzX6wiC9RB3fw-GeQuv26bQqEGHdXab3WbekD8w

„Ha felszabadítasz egy életet a béklyók alól, megtapasztalod azt, hogy tenni tudsz!” – vallja De Coll Ágnes emberkereskedelem szakértő. Az elmúlt 10 évben egy olyan szakmai programot és csapatot sikerült felépítenie, amely az áldozatok fogságból való kimenekítésétől kezdve a rehabilitáción és a társadalmi visszailleszkedésükön át egészen az utánkövetésig nyújt nekik segítséget és támogatást. Előadásában egy különleges történeten keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberkereskedelem és ezen belül a szexuális kizsákmányolás kegyetlenségeire. Az előadás 2018. november 30-án hangzott el.

robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -1 1 11528

Gazdag családokban gyakori, hogy összebalhéznak az örökségen. Lehet, a politikain is:-))

Előzmény: Törölt nick (11527)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -3 0 11527

"Pál az American (Con)quest címmel megírt privát – korlátozott példányszámban kiadott – visszaemlékezésében úgy fogalmaz: habár nem jöttek ki jól egymással, nem igazán volt versengés közöttük, mivel a négy év korkülönbség ezt nem tette lehetővé. „Utálatos gyerek volt, de ez az évek múlásával persze megváltozott” – írta öccséről."

Már látom is magam előtt a Tények beszámolóját a dologról a következő címmel: Bátyja is utálta Soros Györgyöt!

robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -2 0 11526

Mér a komcsik is közülük kerültek ki, nem?:-) Nyílt társadalmi diktatúra:-))

Előzmény: Törölt nick (11524)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2018.12.18 -3 0 11525

a balos értelmiség közt vonzó célpont volt a SZU, még USA migráció is volt oda a világválság idején, csak aztán a többséget kivégezték mint amerikai kémet

Előzmény: Törölt nick (11524)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -3 0 11524

Ha meg kellett volna tippelnem, hogy melyik két helyre szeretett volna a leginkább kivándorolni Soros, akkor egészen biztos, hogy a Szovjetunió nem szerepelt volna a tippjeim között.:))

Előzmény: robopassmeet (11523)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -2 0 11523

Pedig a szú szép, a szu jó, föl föl ti rabjai a földnek!:-)

Előzmény: Törölt nick (11522)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -3 1 11522

"Mindkét fiú úgy döntött, disszidálni szeretne. György elbeszélése szerint unta már Magyarországot, ezért vagy Nagy-Britanniába vagy a Szovjetunióba akart kiutazni. Utóbbiról az édesapja lebeszélte, így maradt az első opció."

:DDDDD

Előzmény: Törölt nick (11520)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -3 0 11521

Illetve nem csak azon alapul, de elvileg azon is. Még nem olvastam a könyvet.

Előzmény: Törölt nick (11520)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -2 1 11520

:))

Hoztam neked olvasnivalót, egy cikksorozatot, ami Soros apjának, Soros Tivadarnak az életrajzi könyvén alapul:

http://www.hetek.hu/hatter/201801/hogyan_alapozta_meg_fiai_vilagnezetet_soros_tivadar

http://www.hetek.hu/hatter/201801/sorosek_a_veszkorszakban

http://www.hetek.hu/hatter/201802/a_lathatatlan_soros

Pár részlet kedvcsinálónak:

"Tivadar kisgyerekként még irigyelte a nagy felfedezőket, anyjának is rendszeresen hangoztatta, hogy világutazó szeretett volna lenni. Szibériából visszatérve azonban már úgy fogalmazott, „legnagyobb szerencsétlensége”, hogy valóra váltak álmai, és modern Robinson Crusoe lett belőle. Életfilozófiáját úgy határozta meg, hogy nem érdemes a kiválóságra törekedni, vagy bármilyen eszméért feláldozni az életünket. Pál szerint öntörvényű ember lett belőle, míg György úgy véli, fő célja az volt, hogy élvezze az életet."

"„Ügyvédként arra volt a legbüszkébb, hogy csak annyit dolgozik, amennyit feltétlenül muszáj” – emlékezett vissza Soros György. Bátyja szerint egy átlagos hétköznap apjuk mindössze két-három órát dolgozott, a meglevő néhány ügyfele annyira jómódú volt, hogy nem volt szükség többre. A maradék idejében Tivadar fürdőzött, evezett, korcsolyázott és síelt."

"Tivadar rövid időn belül felismerte a hamisítványokkal való kereskedésben rejlő lehetőségeket, így nemcsak a családtagjai és rokonsága számára igyekezett igazolványokat szerezni, hanem tízszeres, húszszoros haszonnal azokat eladásra is kínálta nemes, gazdag és arisztokrata zsidók számára. Ugyanakkor rendszeresen megjegyzi, hogy szegényebb embereknek ingyen is segített. Tivadar alapelve volt, hogy feleslegesen nem szabad kockázatot vállalni, s késznek kell lenni kompromisszumokra is. „Nem lehet elvont eszmék szerint élni, néha elkerülhetetlen a megalkuvás. Az élet voltaképpen a megalkuvás tudománya” – hangoztatta."

"Tivadar a saját hamis identitását egy volt munkatársától szerezte, így Szabó Elek néven élt. A viszontagságos körülmények ellenére nem volt hajlandó lemondani a kényelemről, eredeti terve szerint egy szállodába költözött volna a háború idejére, viszont félő volt, hogy ilyen helyen állandó vendégként előbb-utóbb valaki felismeri. Ennek ellenére igyekezett a belvárosi búvóhelyét is úgy alakítani, hogy kellően közel legyen a Rudas-fürdőhöz, ahová rendszeresen átjárt, míg esténként a Duna-parton való sétálgatás volt az elfoglaltsága."

Előzmény: topiknyitó forintocska (11517)
topiknyitó forintocska Creative Commons License 2018.12.18 0 2 11519

Belebukott a migránssimogatásba a belga kormányfő

Lemondott kedden Charles Michel belga kormányfő a parlament előtt mondott beszédében.

Michel a parlament előtti beszédében közölte, még ma, személyesen benyújtja lemondását Fülöp belga királynak.

Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a legvalószínűbb, hogy az uralkodó nem dönt rögtön arról, hogy elfogadja-e a lemondást, hanem egyeztetni fog a pártokkal, megpróbálva közöttük "megtalálni a közös nevezőt".

Charles Michel, még miniszterelnökként, múlt hét pénteken az EU-csúcson arról beszélt, hogy azok az EU-országok, amelyek nem mutatnak szolidaritást a migráció kezelésében, megnyitják a vitát arról, hogy van-e egyáltalán helyük a schengeni övezetben avagy sem. A volt belga kormányfő migránssimogatása egyébként saját hazájában, saját kormányában is ellentéteket szült. Michel partnere például, az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű flamand nacionalista párt az előző héten azért lépett ki a kormánykoalícióból, mert Belgium aláírta az ENSZ migrációs csomagját.

robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -2 0 11518

Ugye. Gyuri-Putyin páros a legjobb:-))

Előzmény: topiknyitó forintocska (11517)
topiknyitó forintocska Creative Commons License 2018.12.18 -1 3 11517

Látom kitört a kultúrsokk. Egy kis balett!

Függőcseppkő Creative Commons License 2018.12.18 0 2 11514

haho...!!! A szakasz nagyon mas müfaj..

összes sem vethetö a  zenes - tancos musicalfilmmel..

talan meg fog lepni, de nekem a legütösebb haroruellenes zenes film a Cabaret, aktualisan klasszikus

Liza Minnelli pedig tünderi es esendö a filmben..

https://www.youtube.com/watch?v=_tUctFu46_c

Tomorrow Belongs to Me - Cabaret

Előzmény: MrJones512 (11510)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -2 1 11513

Ja. Ez sztem se annyira háborúellenes, inkább anarchista. Azért se értem, üveg mér sztárolja:-) Tartalomtól függetlenül viszont sláger, mint a film is.

MrJones512 Creative Commons License 2018.12.18 0 1 11512

"Csak az szokik lenni a trükk, hogy jellemzően túl alacsonyan húzzák meg a sávokat, hogy ugye, elég sokan kerüljenek a magasabb sávokba, és adóbevétel is legyen."

És ezzel pont a középosztályt húzzák le a gecibe.

(Az alsók ugye... vagy keveset fizetnek, vagy semmit... a fölsők meg úgy kerülik ki az SZJA-fizetést, ahogyan csak akarják.)

Előzmény: robopassmeet (11508)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.18 -2 1 11511

Én sem szeretem az ilyen jellegű filmeket.

MrJones512 Creative Commons License 2018.12.18 0 3 11510

"Hair - I Got Life"

Asszem, egyszer belenéztem ebbe a Hair-be. Oszt' ennél a számnál szépen ki is kapcsoltam a videót, aztán - ahogy Dos szokta mondani -, szépen rá is helyeztem a kukafödőt. (Pluszban az amerikai musicalfilm-műfajra úgy kompletten.)

Nálam nem ez kapja a legjobb háborúellenes dal díját, vagy épp filmét az hótziher.

(Előbbire inkább Gary Moore - After The War (HQ) , vagy We Don't Need Another Hero (Extended Version and Instrumental Version Mix) Tina Turner lenne a favorit, utóbbira pedig A szakasz.)

Előzmény: Függőcseppkő (11503)
Függőcseppkő Creative Commons License 2018.12.18 -1 1 11509

Dr. Gyurkó Szilvia: Túlóra – a gyerekek is vesztesei lesznek

https://wmn.hu/ugy/49961-dr-gyurko-szilvia-gyerekek-es-a-tulora?fbclid=IwAR0bKwnwrDLIus1rSxT3sZvbMMiPA7Um3yHmTjF9jcCT_efLjUhQ3yKa-kI

Épp most zajlik egy gyermekjogi kutatás, amelyben (nagyon sok minden más mellett) arról kérdezzük a gyerekeket, hogy vajon eleget látják-e a szüleiket. Eddig több mint ezer gyerek válaszolt erre a kérdésre, és közülük majd’ minden harmadik kevesellte azt az időt, amit a szüleivel tölt, és azt nyilatkozta: „szeretnék több időt tölteni a családommal”.

Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember véleménye.

Vajon milyen esély van az „elég jó szülőségre” meg a minőségi együttlétre, ha a gyerekkel töltött csekélyke idő egy második túlórává, igazából harmadik műszakká válik?

robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -1 1 11508

Csak az szokik lenni a trükk, hogy jellemzően túl alacsonyan húzzák meg a sávokat, hogy ugye, elég sokan kerüljenek a magasabb sávokba, és adóbevétel is legyen. Másrészt meg, ez eleve arra ösztönöz, hogy minél kevesebb profitot könyveljenek el.

Előzmény: MrJones512 (11491)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2018.12.18 -1 2 11507

RIP

egy tényleg korszakalkotó film, mindenestül

Előzmény: Függőcseppkő (11505)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.18 -3 0 11506

Szóval a ffiaké a gyerekvállalás után csökken, a nőké viszont stagnál. Érdekes:-)

Előzmény: Függőcseppkő (11501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!