“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Beírtam gugliba a "szittya utónevek" keresőszót. Kidobta, h van olyan utónév, h "Szittya". Ffi név és ritkán adják a szülők. El tudom képzelni, h vkit mondjuk Tóth Szittyának hínak. Mondjuk egy fél fokkal jobb, mint a Rézműves Kevin...
Mintha minden férfiban kódolva lenne az erőszakkal történő problémamegoldás. Ő már úgy ütne, de ...de ő egy rendes férfi. Basszus hányszor de hányszor hallottam NŐKTŐL, hogy ő már így meg úgy leverte volna a pasi helyében azt a "hülye kurvát".
Az oktatási magas mutató vajon miért nem befolyásolja a munkahelyit? MI is a megoldás a politikai aktivitásra? A kvóta!!! A francba, ezt mindig elfelejtem. El kéne már törölni, azokat a törvényeket, amelyek tiltják a nők közéleti szereplését!!! ohh, várjunk csak....mióta is nincsenek ilyen törvények....dicsak. Valamit kellene már csinálni, igaz hogy lustálkodni sokkal jobb, de hát parancsolgatni is majdnem olyan jó!
Jó majd megszakad a szívem, hogy a megfelelési kényszerben, vagy mártírként sírják tele a netet. Valahogy arra mindig van idő. Gondolom ebben a neandervölgyi 21.században férjeura félholtra veri az ellenálni merőket. Haha. Addig is egy fotó a nagy munkálatokról. ;-)
"Izlandon valósul meg a leginkább a nemek közötti egyenlőség a világon – derült ki a Világgazdasági Fórum friss jelentéséből, amely a nők gazdasági lehetőségeit, politikai képviseletét, oktatásban való részvételét, valamint az egészségügyi kilátásait veszi figyelembe a rangsor összeállításánál.
A helyzet némileg javult tavaly óta, most már csak 108 év kell hozzá globálisan, hogy a nemek közötti politikai, munkaerő-piaci, egészségügyi és oktatási szakadék eltűnjön. És 202 év ahhoz, hogy a hasonló munkakörű, beosztású nők ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. A tavalyi számítás szerint az utóbbihoz még 217 év kellett, de a 2017 novemberében kiadott hasonló jelentés amúgy is ritka kedvezőtlen képet rögzített: 11 év után először kezdett ismét nőni a nemek közötti egyenlőtlenség.
Az idei jelentés szerint tehát ez a trend legalábbis megállt.
Magyarország még a kelet-európai és közép-ázsiai országok egyesített listáján is utolsó előtti,"...
No igen, szívesen terpeszkedne el a NŐ ilyenkor mint a macska a jó meleg kályha mellett...lustálkodva. Minek ehhez ekkora modoros maszlagos kisregényt írni....
"Egyre több férfi jelentkezik segítségért családon belüli erőszak áldozatainak segítő krízisközpontokban, mert úgy érzi, bántalmazó kapcsolatban él. Az Ökumenikus Segélyszervezet krízisambulanciáin jórészt átlagos jövedelmű, stabil egzisztenciájú vagy inkább tehetős férfiak fordulnak meg, akiknek ahhoz van szükségük segítségre, hogy helyrehozhassák az elromlott kapcsolatot, vagy ha ez nem megy, kiléphessenek belőle. Széles a skála az érzelmi bántalmazástól a konkrét verésig, de még a szexuális erőszak is szerepel az áldozatok történeteiben. Leginkább a jogi és a pszichológusi segítségért jönnek, de volt apa, akit gyerekeivel családok átmeneti otthonába menekített a gyerekek anyjától a segélyszervezet."
Az elvárt férfiszerepbe ugyanis nem fér bele a gyengeség és a sebezhetőség, pedig ilyeneknek látnánk a férfiakat, ha kiderülne róluk, hogy bántalmazzák őket.
Rácsok Balázs szerint ezért lehet magas a környezete reakciójától tartó, ezért rejtőzködő férfi áldozatok száma Magyarországon.
Sokan pedig fel sem ismerik, hogy áldozatokká váltak.
“Amikor a férfi áldozatokról beszéltem valakinek, és a kérdésére közöltem, hogy heteroszexuális, tehát férfi-nő bántalmazó kapcsolatokról van szó, az illető elnevette magát, és azt mondta, ne hülyéskedjek. Na, pont ilyen reakciók miatt nem biztos, hogy egyáltalán eljut a segítségkérésig egy férfi”
Nem kell még tovább tetézni a vállunkra rakott terhet azáltal, hogy irreális terveket készítünk,
A boszorkány télen - A pihenés jár
Nehéz harc a nőnek a tél, amikor a külső világ éles kontrasztban áll a természet ritmusával. Óriási a szociális kihívás: míg a világ nagy zsivajjal készül megemlékezni a téli ünnepekre ajándékokkal és gyertyafényes tökéllyel, a természet inkább ágyba küldene.
A téli napforduló az év leghosszabb éjszakáját jelöli,
és a felkelő hajnal mély hálát kíván. A tél ritmusa lassú és sötét. A fészek istennője vagy ilyenkor, rendben van, ha el akarod utasítani a fogyasztói társadalom túl intenzív elvárásait. Járj lassan, céltudatosan! Még ne most állj neki álmaid összeírásának.
Pihenj, és tudd, hogy a nap világánál minden rád vár majd."...
Négy másik tüntetővel együtt csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít a rendőrség egy 32 éves kanadai-belga állampolgárságú diákot, aki részt vett a szerdai túlóratörvény elleni tüntetésen. A rendőrség azt állítja, hogy Adrien a rendőrök felé rúgott, és bal kezével ütött is, az érintett viszont ezt tagadja, – visítozik Soros blogja a 444.hu.
Adrient azután emelték ki a tömegből, hogy valakik jóval a hivatalos tüntetés vége után, valamivel éjfél előtt meggyújtottak egy szánkót a Parlament oldalán felállított karácsonyfa mellett. A rendőrök nem sokkal ezután, 23:40 környékén felszólítás nélkül betörtek a tüntetők közé, hogy hozzáférjenek a lángoló szánkóhoz. Hirtelen tömegjelenet alakult ki, többen a megnyílt sorfal mögé zuhantak.
Adrien azt mesélte a 444-nek, épp háttal állt a rendőröknek, amikor megindultak, a nyomás hatására elveszítette egyensúlyát, próbált megkapaszkodni, és végül bezuhant a rendőrsorfal mögé. Az intézkedő rendőrök ezután kiemelték és elvitték. Az éjszakát egy fogdában töltötte, valahol az Örs vezér terétől nem messze. Csoportos hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják, 2-8 évet kaphat.
"Sokakat elkapott a forradalmi hisztéria, és azzal revolvereznek, hogy miért bántom szegény ellenzéket, amikor végre valami jót tett? Nos, szerintem nem tett jót. Az országgyűlési performansz erős volt, és ha nem ülnének vissza Kövér László üléseihez asszisztálni, elégedett volnék. Csakhogy már jelezték, hogy mennek vissza interpellálni és vizsgálóbizottságot kezdeményezni: folytatni a gyalázatos színjátékot a kiüresített parlamentarizmus nagy méltóságú statisztáiként.
Az utcai események kapcsán úgy gondolom, nagyon felelőtlen és veszélyes játék az, amikor politikusok rángatnak bele rendőrök elleni konfliktusba civileket. Én a Gandhitól tanult erőszakmentes ellenállás híve vagyok – a blokád és a sztrájk híve vagyok. Az ellenállásnak ezek a nagyon hatékony eszközei azonban még csak ki sem lettek próbálva a nemzeti együttműködés rendszerén.
Jelzem továbbá, hogy Gyurcsány Ferenccel és Szanyi Tiborral, Kunhalmi Ágnessel és Bangóné Borbély Ildikóval, Gréczy Zsolttal és Vadai Ágnessel, Varju Lászlóval és Korózs Lajossal nem lehet megtörni Orbán Viktor uralmát – hiszen ők maguk okozták azt. Ha a magyar társadalom ennyit sem ért, nem érett meg a rendszerváltásra. A régi baloldal eddig három országgyűlési kétharmadot ácsolt össze a Fidesznek, ehhez jön két vesztes önkormányzati, és két vesztes uniós választás – most mégis ők a forradalmi élcsapat. Ők, akik a vereségeikből élnek – és igen jól. Én meg úgy gondolom, ideje hátralépniük.
Visszatérő vélemény, hogy ők legalább csinálnak valamit. És mit csinálok én? Valóban, ők csinálnak valamit: fehér sapkát húznak, beszédeket és sajtótájékoztatókat tartanak, ajtónak nekiesnek, főldre vágódnak, sírnak, és szelfiznek. Én valóban nem vagyok ekkora forradalmár. Én csak kampánycsapatot szervezek, hogy legyőzzük Budapesten a Fideszt. Stábot toboroztam, mellyel programot írunk. Stratégiát adok az ellenzéknek az összefogás erőszakos mantrázása helyett – s tűröm ennek nyomán az Echo TV és az ATV szinkronban előadott karaktergyilkossági kísérleteit. Az én receptem az, hogy a Fideszt csak a centrum válthatja le – a régi baloldal pedig lépjen egyet hátra! Erről tárgyalok két potenciális centrumpárttal, a Gyurcsányt elutasító baloldallal: az LMP-vel; és az Orbánt elutasító jobboldallal: a Jobbikkal. Tárgyalok az előválasztás feltételeiről Karácsony Gergellyel. Nem pozíciókról, hanem tartalmi kérdésekről, nem hatalomról, hanem politikai precedensekről. Számtalan olyan rádióműsort, tévéműsort és YouTube-videót gyártottam, amely leleplezi a Fideszt. Most épp adománygyűjtést szervezek hajléktalanoknak. Biztos, hogy nekem kellene példát vennem MSZP-s és DK-s politikusokról?
Olyanokról kellene példát vennem ellenzékiségből, akik kilenc éve még hatalmon voltak? Én tizenöt éve folyamatosan a hatalom harcos és nyilvános ellenzéke vagyok: Medgyessy ellenzéke, Gyurcsány ellenzéke, Bajnai ellenzéke, Orbán ellenzéke. Sokszor megtapasztaltam, milyen az, amikor az ország egyik korrupt brigádot a másikra váltja – nem áll szándékomban életem további éveiben ugyanezt kommentálni. Azért léptem be a politikai térbe, hogy változtassak. Ha valaki abban az ellenzéki politikában hisz, amelyik áldozati szelfikkel operál, börtönnel fenyeget, marketing-tankönyveket magol, és civileket rendőrök elleni rohamra vezényel, az tartson velük: az MSZP-vel és a DK-val. Én járom tovább a magam útját, és ha az csak egy százalékot ér, azt az egy százalékot legalább nem egy kígyónyelvű marketinges gazember csúsztatja a zsebembe."
kommentek közül :
"Én ezt úgy tudom röviden összefoglalni, hogy akinek nincs kedve az ész nélkül falnak/ajtónak fejjel nekirohanó 20. századi ellenzékkel tartani, az sétáljon inkább velünk. "
„Ha felszabadítasz egy életet a béklyók alól, megtapasztalod azt, hogy tenni tudsz!” – vallja De Coll Ágnes emberkereskedelem szakértő. Az elmúlt 10 évben egy olyan szakmai programot és csapatot sikerült felépítenie, amely az áldozatok fogságból való kimenekítésétől kezdve a rehabilitáción és a társadalmi visszailleszkedésükön át egészen az utánkövetésig nyújt nekik segítséget és támogatást. Előadásában egy különleges történeten keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberkereskedelem és ezen belül a szexuális kizsákmányolás kegyetlenségeire. Az előadás 2018. november 30-án hangzott el.
"Pál az American (Con)quest címmel megírt privát – korlátozott példányszámban kiadott – visszaemlékezésében úgy fogalmaz: habár nem jöttek ki jól egymással, nem igazán volt versengés közöttük, mivel a négy év korkülönbség ezt nem tette lehetővé. „Utálatos gyerek volt, de ez az évek múlásával persze megváltozott” – írta öccséről."
Már látom is magam előtt a Tények beszámolóját a dologról a következő címmel: Bátyja is utálta Soros Györgyöt!