Talán nem Horthy egyetértésével küldték ki az oroszokhoz a II magyar hadsereget Jány vezetésével? :))
Horthyt puccsal buktatták meg a németek a sikertelen kiugrási kísérlet után. Elrabolták a fiát és túszként tartották fogva addig amíg át nem adta a nyilasoknak a hatalmat, tehát fontosabb volt Horthynak a fia, mint az ország sorsa.
Az nincs, de van egy kiválóan müködõ Schmeisserem, 12 Vécsey gránátom, és egy könyvem.
Az a címe, hogy Az almanemesítés kézikönyve.Egyszer beleolvastam, valamikor 1980 körül. Nem volt benne sok szerelem, sem párbeszéd, így aztán abbahagytam.
Képzeld magad az oroszok helyébe. Teljesen jogtalanul betámadja a hazádat egy megszálló hatalom
Elkepzelem. Ulnek a kissamlin es magam ele mormognam, hogy nem kellett volna lerohanni Lengyelorszagot. Valoszinu meg a Molotovot is szamonkernem, hogyan kothetett paktumot azzal a patkany Ribbentroppal, de erre o azt valaszolna, hogy patkany a patkannyal szokott paktumra lepni.
Csak nem Pixi Asszonysághoz vagy Geszthy õrgrófnéhoz van szerencsém, akik mindketten el tudnak 5-ig számolni?
Szálasi nem volt rossz, csak szerencsétlen korban hozta fel a Történelem szegény jó Ferát. Nem volt szerencséje. Most például jobb lenne számára a sanszhullám, , és indulhatna a választásokon. Lenne egy szolid bázisa.
"Hitler then called the Hungarian head of state, Miklós Horthy, and demanded continued solidarity with Germany. When Horthy refused to meet the demands, Hitler invaded Hungary on March 19, 1944. Soon after that, the deportations of Jews started."
Ezt fordittasd le valakivel, aki tud angolul. Meg fogsz lepodni.
Horthy alatt egyértelmüen sokkal jobb volt csaknem minden, különösen a vaskemény, megkérdõjelezhetetlen, és megvesztegethetetlen csendõrség iránt van nosztalgiám.
Képzeld magad az oroszok helyébe. Teljesen jogtalanul betámadja a hazádat egy megszálló hatalom a csatlósaikkal karöltve iszonyatos pusztítást végezve, majd sikerül megfordítani a háborút és te nem lennél ideges azokkal szemben akik az egészet okozták. Ha nekem pl. a családomat kiirtotta volna a megszálló hatalom, én még a csecsszopónak sem kegyelmeztem volna. Ez tuti.
"Horthy szembe mert szallni a hazankat megszallo hatalommal es mindezt egy haboruban."
Már nem azért a 20 fillérért, de Horthyt pont az antant segítette hatalomra. Ha meg az orosz megszállás a bajod, annak meg az a szépséghibája, hogy az oroszok magyar földön a nyilas megszállás idején harcoltak és nem valszeg másként kerültünk volna ki ebből a háborúból ha nem megyünk segíteni a németnek életteret keresni az ukrán sztyeppéken.
De tudod volt a magyar történelemnek olyan sötét korszaka, amikor nemzetünk egyes alávaló tagjai megtették ezt, szégyent hozva szüleikre, családjuk nevére, az országra a nemzetre.
Azt nem tudjuk, te kit nemzettél. A magyar nemzet nem vérengző, mint ahogyan más nemzetek sem. De tudod volt a magyar történelemnek olyan sötét korszaka, amikor nemzetünk egyes alávaló tagjai megtették ezt, szégyent hozva szüleikre, családjuk nevére, az országra a nemzetre.