Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.28 0 0 740

"Mi történik, ha a szolenoidot mozgatjuk, miközben a vezetékünk a homogén részben van?"

Ekkor is feszültség indukálódik.

"Miből tudja a drót, hogy ő mozog és nem a mágnes?"

Onnan, hogy a jelenség valójában 3 szereplős. Jelen van a EM hullámok vezető közege is, vagyis a fényközeg. 

Ezt Einstein nem vette figyelembe, amikor a relativitáselméletet kigondolta. Később azonban rájött, hogy tévedett és visszahozta az étert. 

"És akkor mi van, ha együtt mozgatjuk a drótot és a mágnest?"

Nem indukálódik mérhető feszültség, Elméletileg különbözik attól az esettől, amikor mindkettő áll, de gyakorlatban csak nagy sebességnél lenne mérhető a különbség.

"Kapcsolódó téma: Härtlein Károly és az unipoláris generátor.

A mágneskorong forgatásánál nem indukálódik feszültség.

Viszont a vezető korong forgatásánál igen. Akkor is, ha közben a mágnes korongot vele együtt forgatjuk."

Itt bukik meg a relativitáselmélet, mert együtt forgáskor is indukálódik feszültség, de a relativitás alapján nem szabadna.

Létezik legalább 4 kísérlet, amelyik mind megbuktatja a relativitási elvet. Ez az egyik.  

Előzmény: Törölt nick (738)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.28 0 0 739

"Én semmilyen kisérleteket, és megfigyeléseket nem vettem figyelembe "

Te tudod. Nem te vagy az egyetlen.  

Előzmény: gyongyom bokretam (736)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.28 0 0 738

Van képlet a hosszú és vékony szolenoidra.

De most vegyünk példának egy nagyon vastag szolenoidot, amelynek a végén homogén a mágneses mező.

Tudjuk, hogy a mágneses mezőben mozgó vezetékben feszültség indukálódik. Mozgási indukció. Lorentz-erő.

Mi történik, ha a szolenoidot mozgatjuk, miközben a vezetékünk a homogén részben van?

Miből tudja a drót, hogy ő mozog és nem a mágnes?

És akkor mi van, ha együtt mozgatjuk a drótot és a mágnest?

Kapcsolódó téma: Härtlein Károly és az unipoláris generátor.

A mágneskorong forgatásánál nem indukálódik feszültség.

Viszont a vezető korong forgatásánál igen. Akkor is, ha közben a mágnes korongot vele együtt forgatjuk.

Ugyanez a megoldás akkor is igaz, ha veszek egy drótot és egy mágnest, felülök vele a gyorsvonatra?

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.28 0 0 737

Szeretek olvasni.

Előzmény: gyongyom bokretam (736)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.28 0 0 736

Én semmilyen kisérleteket, és megfigyeléseket nem vettem figyelembe . Amit irtam saját magamtól izzadtam ki. Szezretek olvani.

Előzmény: szuperfizikus (734)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.28 0 0 735

Faraday csak olyan kísérletekről volt hajlandó írni a könyvében, amelyeket személyesen elvégzett.

Ezt a jótanácsot megfogadhatnák néhányan.

Előzmény: szuperfizikus (734)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.28 0 0 734

De azért a saját fejed gondolatainak a követése során nem árt figyelembe venni a tényeket. Vagyis azokat a biztosnak látszó megfigyeléseket és kísérleteket, amelyek nélkül könnyen el lehet tévedni a gondolatok dzsungelében. 

Aki új utakon jár, könnyen eltéveszti a helyes irányt. A tények azok, amik útjelzőként szolgálnak a járatlan utakon. 

Előzmény: gyongyom bokretam (733)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 733

Csak igy tovább. Köszönöm a vállveregetést.

Előzmény: szuperfizikus (732)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.27 0 0 732

"A saját fejem gondolatait követtem, más szemszögből figyeltem meg a dolgokat, és arra a meglátásra jutottam , hogy Albert Einstennek nics igaza."

Bölcs meglátás. Tévedés mindkét relativitáselmélet. A fotonelmélet és a kozmológia is. Mind tévedés.

De idős korában voltak jó gondolatai, amikor mindezt megtagadta.  

Te legalább használod a saját fejed. Csak így tovább. 

Sok embernek csak arra jó feje, hogy legyen mire tenni a kalapját. 

Előzmény: gyongyom bokretam (731)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.26 0 0 731

Én semilyen ez irányú kutatást nem végeztem.Ehhez képest ,ahhoz képest nem szerepel a munkámban. A saját fejem gondolatait követtem, más szemszögből figyeltem meg a dolgokat, és arra a meglátásra jutottam , hogy Albert Einstennek nics igaza.

Előzmény: szuperfizikus (730)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.26 -1 0 730

Pedig éppen fordítva kellene. 

Nem Einstein hibás, hanem a relativitáselmélet. 

De az tényleg hibás, amire Einstein is rájött, amikor visszacsempészte az "új étert".

Vagyis nem Einsteint kell támadni (ő már meghalt), hanem a tévedésen alapuló relativitáselméletet kell eltakarítani a tudomány fejlődésének útjából. 

Előzmény: gyongyom bokretam (729)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.26 0 0 729

szuperfizikus Én a Relativitás elméletet nem támadtam meg . Einsteint viszont megtámadtam.

Előzmény: szuperfizikus (728)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.26 -1 0 728

Jó a videó, de a Michelson-Morley kísérlet helyes magyarázatára már többen rájöttek.

Előzmény: Nem tudunk szart se. (725)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.08.26 -1 0 727

Ki nem szarja le, hogy te kit ismersz személyesen?

Előzmény: ErkölcsTan (726)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.26 0 0 726

Az adott szerzőt az egykori Tényeket Tisztelők Társaságából ismerem személyesen, amelynek kb fél tucatnyi éves összejövetelén ő és én is részt vettem és ott többször találkoztunk és néhányszor beszélgettünk is. Egy felszólalás tervezetem is elfogadta, amelyre késői jelentkezés miatt nem kaptam már lehetőséget, de írásban a jelenlévők közül sokan így is olvashatták. Köztük ő maga is.  

Előzmény: ErkölcsTan (722)
Nem tudunk szart se. Creative Commons License 2023.08.26 0 0 725

This video is a reading of a PDF written by Robert Sungenis in 2016 called "Albert Einstein: The Earth Mover- How Einstein Made The Earth Move (When All The Experiments Showed It Didn't Move)"

https://www.youtube.com/watch?v=qoo1nnX4yGk

https://mega.nz/file/c18gGSyK#01j-b84zXtDIoGdyOVlKrq0nItiUV7NxGbSTGtDhVaU

újszuper Creative Commons License 2023.08.26 0 2 724

Igazán elmondhatnád, mik azok az

"áltudományos elméletekkel szemben támasztott követelményeket." !

Mintha lennének valamiféle követelmények, amelyeket belépőül támasztanak az áltudományos orgánumokban, fórumokon, közösségekben.

Kismókus, te összekevered az osztogatást a fosztogatással, a jézuskát a géppuskával.

Összetévesztetted az ismertetőjegyet, a követelménnyel.

Hatalmas különbség!

Tudod az ostoba ember egyik gyakori ismertetőjegye, hogy nincs tisztában a fogalmak jelentésével.

De ez nem valamiféle követelmény, amit az ostobákkal szemben támasztanak.

Vannak akik egész jól ismerik a fogalmak jelentését, mégis ostobák, mondjuk, mert folyton téves következtetésekre jutnak, vagy ilyen-olyan téveszmék rabjai, esetleg irreális az önismeretük, vagy rendszeresen összekeverik egy dolog puszta kijelentését, annak bizonyításával. stb.

Előzmény: szuperfizikus (723)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.26 -1 0 723

A relativitáselmélet tökéletesen teljesíti, az áltudományos elméletekkel szemben támasztott követelményeket. 

ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.26 0 0 722

+ Az írója személyes ismerősöm is volt. Már halott. 

Előzmény: Cleaning Cloths (721)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.26 0 0 721

+

"Áltudománynak (pszeudotudománynak) az olyan gondolatokateszmerendszereketelgondolásokat nevezzük, amelyeket (mai) művelőik tudományként határoznak meg, de a tudomány fogalmának nem felelnek meg. (Leggyakoribb hibájuk az empirikus igazolás hiánya. Lásd: tudományos módszer.)  "

"Az áltudomány olyan állításokból, hiedelmekből vagy gyakorlatokból áll, amelyek azt állítják, hogy tudományosak és tényszerűek, de még is összeegyeztethetetlenek a tudományos módszerrelAz áltudományt gyakran ellentmondásos, túlzó vagy megcáfolhatatlan állítások jellemzik; a megerősítési torzításra való támaszkodás a szigorú cáfolati kísérletek helyett; a nyitottság hiánya más szakértők értékelésére; szisztematikus gyakorlatok hiánya a hipotézisek kidolgozásakor; és a folyamatos ragaszkodás jóval azután is, hogy az áltudományos hipotéziseket kísérletileg hiteltelenítették."

Előzmény: Cleaning Cloths (720)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.26 0 0 720

A te itteni névtelen és arctalan kommentjeid kimerítik az áltudományosság minden kritériumát.

Előzmény: szuperfizikus (-)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 719

Nem. A józan megfontolás a tapasztalati tényeken és a logikán alapul. 

Előzmény: Törölt nick (718)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.23 0 1 718

A józan megfontolás is eredhet ismeretek hiányára vagy egyszerűen tájékozatlanságra.

Előzmény: szuperfizikus (717)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 717

A zsigeri elutasítás butaságból fakad. A kételkedés pedig józan megfontolásból.

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.22 0 1 716

Frászt!

Kételkedni lehet zsigerileg is.

Előzmény: szuperfizikus (715)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -1 0 715

Kételkedni annyi, mint gondolkodni.

Előzmény: gyongyom bokretam (714)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 0 714

Ahhol a tagadás lábát megveti, világodat megfogja dönteni.

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 1 713

Már megint beigazolódott , hogy számodra semmi sincs. Hogyan tudsz te 5 8 könyvet megirni, amikor amikor még megérzéseid sincsenek.Te egy üres világban élsz ahhol nincs semmi.Éter az bezzeg van, meg a hullámaid.

Előzmény: szuperfizikus (708)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.19 -1 0 712

Ezt Gödel súgta meg neked?

Előzmény: Cleaning Cloths (711)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.19 0 0 711

Nagyon, de nagyon műveletlen vagy ezekben a kérdésekben. :-)

Továbbá, a te írásaid kimerítik az áltudományosság minden kritériumait. 

Előzmény: szuperfizikus (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!