“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Tudom kekec, Te mindenben jobb vagy itt a többi nőnél. Te teljesen egyedül kipottyantottad a gyereket és elláttad őt is meg még önmagad is. Mindenféle más ember segítségre nélkül. Aztán szülés után azonnal rohantál a konyhába, takarítani, főzni,
Nem. Kellett volna?:) Te azt írtad, hogy kizárólag a magukra hagyott anyák ölik meg a gyerekekiket, ergo a többségi társadalom (de legfőképpen persze a férfiak:)) ) bűne az ilyesmi, a valóságban meg ez 1 erős kockázati tényező, de nem az egyetlen. Világos?
Nemtom' te hány gyereket szültél , de saját tapasztalat okán biztosíthatlak , hogy szülés után nem nagyon ájul bele alvásba az ember lánya . A fájdalomtól kimerült lesz az igaz , de nem álmos .
Elhiszem én , hogy van aki magán kívüli állapotba kerül szülés közben , csak azt nem értem , mé' mindig a terhességüket titkoló nők .
Nagyon mérgesek lettek az ellenzéki pártokat vezető illuzionisták, miután Áder János csütörtökön aláírta a Munka Törvénykönyvének a túlmunkáról szóló, az Országgyűlés által nyolc napja megszavazott módosításait, Bár a köztársasági elnök pontokba szedett indokolásából egy fogyatékkal élő is könnyen megértheti, hogy miről szól az újragondolt jogszabály, a jelek szerint ezt a szintet az ellenzéki alakulatok nem képesek abszolválni, vagy csak nem hajlandók rá. Az újabb képzelt egységbe forrni kívánók társadalmi szintű harcot hirdettek a kormány ellen, elképesztő erejüket mutatja, hogy Zalaegerszegen több percre is képesek voltak lassítani a közúti forgalmat. Megfigyelhető jelenség, hogy a nagyon mérges pártok elszántsága és társadalmi támogatottsága fordított arányban van.
Lyully. Ha valaha is dolgoztál volna túlórás helyen, akkor tudnád, hogy nincs ilyen, hogy önként vállalod. Az van, hogy vállalod, mert a része a munkakörödnek, vagy viszlát:-)