Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Az előző komplex, egészségügy helyzetét feltáró, stratégiát javasló dolgozat egyik előanyaga még 36 000 milliárd forintnyi hiányt mutatott ki. Ennyit kellene a készítők szerint 7, max 10 év alatt a rendszerbe (a teljes egészségügyi, s ahhoz kapcsolódó népegészségi, oktatási, orvosipari stb ágazatba), tolni, hogy a szintén nem túl jól működő skandináv szintet elérjük.
Hihetetlen szerencsénk, hogy 1996 óta minden kormányunk sikeresen feltalálta ennek az ellenszerét: az összes lényeges adat s végkövetkeztetés minősített anyag lett.
"A kormány jelentős bérfejlesztést hajtott végre az orvosoknál az utóbbi években, azonban ez nem feltétlenül jelent jobb ellátást a betegek számára – írja a HVG."
vagyis a HVG sem tagadja azt, hogy sok pénz ment az eü személyzethez-is
...."A magyar egészségügy történetében ennyire rövid idő alatt ilyen intenzív fejlesztés még nem valósult meg, mint amit az utóbbi években láthattunk – jelentette ki Balog Zoltán a kórházfejlesztések lezáró ünnepségén. Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt években nagy értékű gépekre és műszerekre 104,6 milliárd forintot költött országszerte"
és még a béremelésben is csak a negatívumot látják egyesek:
"Sinkó Eszter szerint a béremelés óta az orvosok leálltak, eldobták a fonendoszkópot, a szikét, az egységes bér ugyanis nem ösztönöz a teljesítményre. Lázadoznak a béremelésben jócskán lemaradó nővérek is, valamint a hálapénz kivezetésével az egészségügyi ellátórendszer dezintegráltsági foka nem csökkent, hanem nőtt. A szakértő szerint minden azt mutatja, hogy a béremelési sorozatnak a betegek a vesztesei. Az egységes bérek, az átlagfinanszírozás növelték a sorban állást, arra késztetve a betegeket, hogy a magánellátókhoz forduljanak, ahol a megjelenő tömegek miatt már szintén várakozásra lehet készülni."
Én nem tudom egyébként, hogy miért lett a Ner világa ennyire urizált. de gondolom azért, mert mindig is a hatalom, a szex és a pénz mozgatott mindent eddig is. És ha valaki rákap valamelyikre, akkor nincs megállás. a Ner a hatalomra és a pénzre figyel nagyon oda, embertelen egy rendszer, mondtam én ezt korábban is, a szex is örök tényező, egy jó punci az nem semmi, sőt... befejeztem, utálom a Nereseket, mert ilyen képmutatás a világon nincsen, amit tolnak. Javasolnám nekik, hogy koncentráljanak a puncira is, mert az is egy csoda. Megyek innen, mielőtt valamelyik sokpajzsos kibasz.
Az infúzió az nagyon kellett volna, de mindegy. Én láttam tegnap, hogy az egész magyar közegészségügyi rendszer annyira ki van véreztetve, és annyira a napi túlélésért küzd, hogy az is csoda, hogy még egyáltalán működik. Az egész szisztéma az összeomlás határán egyensúlyoz, és ebben a végtelenül becsületes orvosok, nővérek és betegápolók is benne vannak- emelem kalapom-, lényegében az állami egészségügy a napi túlélésről szól. A gazdagok mennek a magán-egészségügybe. Mi többiek meg reméljük, hogy továbbra is bírja a rendszer az 1990 óta elmaradt fejlesztéseket. Sajnos ez nem az a társadalmi szegmens, amibe bárki pénzt akarna tolni, mert nem hoz közvetlen szavazatot. De örökre nem fogják bírni ezt azok a fanatikus gyógyító emberek sem,akik fenntartják a rendszert (orvosok-ápolók- beteghordók, mindenki).
Az a baj, hogy a politikai halatom annyira irracionális, hogy ebbe mindenki beleszarik, pedig ebbe kellene pénzt tenni, és sürgősen.
Nálunk a demensekbe döntik az infúziót, ha bekerülnek. Ahhoz, hogy itassák is őket, nem elég 20 betegre két nővér, de amúgy itt itatják is őket az osztályon.
Volt ott minden, vidéki város traumatológiai osztályán hozták hétköznap reggel a lekötözött fiatalkorú gyereket, rendőri kísérettel, úgy éreztem magam, mint egy amerikai filmben. Mondjuk az 5-6 óra alatt, ami a beérkezésétől a betegszállító általi hazahozataláig eltelt, két-három pohár vizet azért itathattak volna vele, de tényleg akkora volt a leterheltség és a zűrzavar, hogy szerintem egyszerűen ez csak sima figyelmetlenség volt az adott esetben.
Szerintem a koponyasérülést zárták ki vele. Kontrasztanyagos angio-CT-vel kizárhatták volna, de az esések miatt szerintem csak a koponyasérülés miatti bevérzést akarták ellenőrizni.
Az. Szerintem amiatt küldenek gyakorlatilag mindenkit haza, akit lehet, és elkíséri mondjuk egy hozzátartozója is, és nincs is életveszélyben, mert kb. olyan 50-60%-os lehet az ágyfinanszírozás (ez csak tipp), annyit térít az állam egy bennfekvő beteg után, a többit meg majd utólag random módon kiegyenlíti.És ezzel rászocializálják az orvosokat is erre a szemléletre betegfelvételkor. Emiatt van minden héten olyan hír most már, hogy kétszer-háromszor hazaküldték a beteget, majd meghalt. És ez nem is kormányzatfüggő, ez már Gyurcsány alatt is így volt, csak azóta még rosszabbodott a helyzet.
Egyébként az öreg 24 óra alvás és szundikálás után, amelyet csak evéssel, és vízitatással szakítottam meg, kezd észhez is térni meg erőre is kapni (ezt azért lekopogom), mert sok vizet is itatok vele, mert elég kiszáradtan adták haza.
Elkeserítő. Amit írtad volt, az a fránya infúzió, egy egyéjszakás megfigyelés (kiegészítve reggeli laborral talán zúzódas miatti vérrög etc) nélküli hazazavarás, a szakképzetlen, de elfogult család körébe, na ez azért lelketlenségügyileg elkövetett veszélyeztetés :--((
Kivizsgálták, mert esett-kelt, beütötte a fejét meg meghúzódott a bal keze, tehát röntgent és CT-t azt kapott, hogy pontosítsam magam, a traumatológiai ellátást azt megkapta.