Értem. Igazából a csillagos mellé szeretnénk egy másik autót bizonyos feladatok ellátására (munkábajárás, rövidebb utak, bevásárlás stb) és tekintve, hogy már többen is használnánk lehetőleg egy fiatal strapabíró autó kéne. Eddig főként focust, g astrát és toledot nézegettem de nemrég olvastam egy cikkben a lacetti sedanról és bevallom külsőre megtetszett. Szép a hátsó lámpája, a kilincs formája, és a nyújtott, hosszúkás vonala is sokat javít a megjelenésén. Viszont itt és a népíteletekben elég rémisztő dolgokról olvastam a lekopó fényezéstől kezdve, az elektronikai problémákon át a motorfelújításig.... És hát kicsit meghökkentő, hogy pár tízezer kilométer után olyan ítéletek születnek amiket az ember nem várna egy gyakorlatilag "bejáratós,, autótól. Szval így már bizonytalanabb vagyok mert hát mi se vagyunk utazó menedzserek de éves szinten 30-35 ezer kilométerre szeretnénk egy megbízható nagyobb panaszoktól mentes autót. De igazad van egy megtekintést azért még megér a dolog.
Van jó tulajdonsága is a "kicsikének" ! Pl. belül tágas,kényelmes,stabil úttartású,esztétikus,ár-érték aránya jó,nagy csomagtartóval rendelkezik stb. Vagyis egy próbát megér !!!! /ahogy a volt főnököm mondaná/ Ezen az oldalon mindenki a gondját baját is közszemlére teszi ,megbeszélés, tanácsadás céljából.Üdv!
A "netán "rátapintottál a lényegre.Ugyanis öszvér a "kicsike" mert -német motor - olasz formatervező - angol futómű /és még kitudja hány náció műve/.Amúgy ár-érték aránya tűrhető.És nem utólsó sorban beleszerettem!!!!!!!Üdv!
sziasztok, 2004-es 5 ajtós, manuális klímás Lacettiben ment ki a hátsó ablak fűtés kapcsolója. Középkonzolt szédszedtem, kérdés, hogy mi a legkisebb egység, amit ehhez lehet kapni. Nekem elég lenne a nyáklap is a kapcsolókkal, vagy ha az nincs, akkor a kapcsolósor (ehhez találtam katalógusszámot is: 96615408) köszi
Sziasztok! A következő problémára szeretnék megoldást találni remélem valaki tud segíteni! 2008-as Lacetti 1,4 benzines km-óra gondom adódott! Úgy kezdődött hogy egy hoszab út során egyik pillanatról a másikra "fordulatszámmérőként" mért az óra ha levettem a gázról a lábam 0-ra ugrot amint újra nyomni kezdtem a gázt mutatta a sebességet! Jelenlegi állapot szerint néha mér kb 90es tempónál 30-at jelez! Első lépésként a kerékfordulatmérő elektromos részét cseréltük ki ami nem volt megoldás a problémára! Ha műszeregység gondja lesz milyen árra számoljak javítási költségre? Üdv.:Gabi
Szerintem is sok. Nem találták meg, hogy elfolyna valahol, így abban maradt a szerelő (2, egymástól független is), hogy "hát ezek ilyenek, ezek eszik az olajat". Már nem emlékszem sajnos, de hátast dobtam attól, hogy a szakszervízben mennyi olajfogyasztást mondtak még "normálisnak" a gyári adatok szerint, nos, ehhez képest az enyém nem is fogyaszt....
A "sárga lámpa" már két éve ég (olykor a szervízben kiütik), a lamda szonda miatt (?).
Sajnos sokat használjuk úgy az autót, hogy csak napi 10-20 km-t megyünk vele, így főleg télen emiatt is eheti az olajat. Most viszont Olaszországban is (autópálya, országút) kb 5000 km után rá kellett tölteni 1 litert.
Egyébként jól megy, semmi rendellenest nem tapasztalok.
Szerintem nagyon sok a 2 liter olajfogyasztás. Főleg, hogy nem sok kilométer van az autódba. Nem jártál még utána, hova lesz az olaj? Elfolyik valamelyik tömítésnél vagy megeszi?Ennyi olajtól még a katalizátorod is hamarabb tönkremehet.
Sziasztok!Nekem egy 2005-ös 1,4-es "pacim" van.Az első két évben Én is lerendeztem a szokásos hibákat.Most jelentkezett az EGR hiba és ezt találtam róla havalakit érdekel:
Az EGR (exhaust gas recirculation) szelep hivatása az autóban az, hogy visszavezeti a kipufogógázt az égéstérbe, akkor amikor a motort terheljük. Ezzel a kipufogógáz NO (nitrogén oxid) tartalmát csökkenti. Gyakorlatilag csak környezetvédelmi okból helyezték el a gépkocsiban a mérnökök.
Mi okozhatja a szelep meghibásodását?
A szelep hibáját a kipufogógázzal távozó olaj (olajsár) lerakódása okozza.
Mit tegyünk ennek elkerülésére?
1.) Használjunk jó minőségű motorolajat! Én ajánlom az OPEL 10W/40 -es félszintetikus olajat, amit már szinte mindenütt lehet kapni (Szürke doboz egy nagy OPEL felirattal és 10W/40 viszkozitású olajjal). Természetesen ha nem opel gépkocsink van abban az esetben is használhatjuk ezt az olajat, csak a gépkocsinkba való olaj viszkozitási tényezője (10W/40) legyen a gyár által előírt értékű! Ellenőrizzük, hogy milyen viszkozitású olaj való a gépkocsinkba (AUTO DATA)! Ha magas az olajfogyasztásunk, akkor használhatunk adalékot az olajhoz! Én a WYNN'S Super Charge motoradalékot ajánlom.
2.) Hidegen ne pörgessük a gépkocsit, mert ilyenkor magasabb az olajfogyasztás és könnyebben lerakódik. Várjuk meg még üzemi hőfokra bemelegszik (85-97 fok).
3.) Ha rövid távokat megyünk (10-20 km), akkor a kipufogórendszer, szelepek, henger, gyertya nem tud kiégni és ilyenkor könnyebben lerakódik a szennyeződés az alkatrészekre. Néha mennyünk hosszabb távokat és "húzassuk" meg a gépkocsit. Ez nem azt jeleni, hogy gyorsan menjünk, hanem azt hogy magasabb fordulattartományba váltsunk (4000 - 5000 f/min között).
4.) Ha túl finoman közlekedünk a gépkocsival, alul váltunk (nagyon hamar váltunk) akkor nem tud megfelelően kiégni a rendszer és lerakódások keletkeznek. Az autónak nem árt ha egy kicsit sportosabban közlekedünk vele néha. Megjegyzem a fogyasztásunk is kedvezőbb, ha a motor nyomatéktartományában váltunk. Erről egy másik cikkben bővebben írok majd!
Mit tegyünk ha hibás az alkatrész? Hibakód kiolvasás?
Amennyiben megbizonyosodtunk arról, hogy ez az alkatrész okozza a hibát két választásunk van. Az egyik, hogy kicseréljük az alkatrész, a másik hogy felújítjuk.
Az alkatrész felújítását jobb ha szakembere bízzuk, de ha magunk akarunk megbirkózni a feladattal, akkor itt egy kis segítség:
Szereljük le az alkatrészt és tisztítsuk meg a szelepekhez vezető járatot. Figyeljünk arra, hogy a szennyeződést csak kifele pucoljuk, mert különben indításkor bekerül a hengerbe.
A kiszerelt EGR szelepről kaparjuk le a ráégett kormot, erre használhatunk egy kést, vagy egy fémpálcát. Vigyázzunk ne sértsük meg a szelepszárat és a záró kúpot / szeleptányért!
Ha megvagyunk, akkor töltsük fel speciális koromoldóval (vagy ha nincs, akkor csavarlazítóval WD-40) a szelepet és hagyjuk ázni. Nem árt közben járatni a berendezést, ezt egy erre alkalmas célszerszámmal végezhetjük. Az alkatrész két szélső érintkező párjára egy 0V és 12V között percenként 30-40 alkalommal változó feszültséget kapcsolunk. Természetesen ez az eszköz csak szakműhelyben érhető el, ezért otthon csak az áztatásban bízhatunk.
Az áztatást és a tisztítást végezzük el több alkalommal, majd szereljük vissza az alkatrészt a gépkocsiba.
Olvastassuk ki a hibatárat és töröljük, ha van hiba. (A hibatár a legtöbb gépkocsiban az akkumulátor egyik sarujának leszerelésével törlődik. A sarut 1 percig hagyjuk leszerelve, majd rakjuk vissza. Vigyázzunk, ha van központi zár a gépkocsiban, akkor hagyjuk nyitva az ajtót, mert könnyen bezárhatjuk a slusszkulcsot!) Közlekedjünk a gépkocsival és reméljük a legjobbakat!
szintén zenész (sárga lámás), az EGR szelep káros anyag visszaáramlást regisztrált vagy mi. egyszer kiolvasták a hibakódot és ezt találtam hozzá. kiütik a szervizben (nem hivatalos szerviz persze) aztán egy hét múlva visszajön.
az enyém pont most 6 éves (és végre lejárt a hitel!!!). Ami típushiba, az még garis időben mind kijött (szelep, kuplung henger, volt valami a szervóval, a kilincsekről lejött a fényezés). Vacak anyagból lehet itt-ott, mert a hűtővíz tartály tavaly egyszerűen kilyukadt (pont Erdélyben, a Királyhágónál derült ez ki), és mindkét opldalon a tompított izót beszorító kis fém izét tartó foglalatok egyszerűen elvástak, elporladtak. A tetején, motorháztetőn horpadások - talán jégeső nyomai, de ez engem nem zavar. Lengéscsillapítókat is cserélni kellett, egyszer biztosan azért, mert egy kivilágítatlan téglára hajtottam vagy 60-nal. Márpedig izzót kb 10 000 km-ként kell cserélnem. Ennyi km-re egyébként kb 2 liter olajat fogyaszt, az üzemanyag fogyasztást pedig csak egyszer sikerült 7 liter alá vinnem, átlagban 8-10-et eszik.
Egyébként kényelmes, tágas családi autónk, szeretjük, 98 ezer Km-t fitott.
Sziasztok! Kinéztünk egy 2008-as LACETTI Combit, és szeretnénk róla véleményeket. Ránézésre szép, valószínú, hogy törve sem volt, az ára 1,7 millió. Mindennel fel van szerelve, egy év műszaki van rajta. Szeretnénk ha írnátok róla,hogy könnyebb legyen a választás.
Tudtok nekem valamit mondani 2007-es 2.0D Lacetti-ről? Mire kell figyelni vásárláskor, milyen tipushibái szoktak lenni, milyen motor van benne? Valami opel féle? Előre is köszönöm szépen! Üdv!
van két első légterelőm, de a ragasztó nem elég jó, hogy odafogja a gumihoz. Van tippetek, hogy mivel regaszthatnám meg? Sima kétoldalú "cellux" nem vált be.
Sziasztok! tudom, hogy nem aveo fórum, de hátha tudtok nekem segíteni. Barátnőm apukájának van ilyen kocsija és ha alapjáratra kellene állnia a motornak egyszerüen leáll. Nem mindig, de kb 10 alkalomból 4x ez egy 1,4es opel motoros gépezet 4 éves. Pillangó szelep takarítást kapott már. Előre is köszönöm!
Sziasztok, megválnék 4 darab alig használt ( kb 10ezer km) gumi+felniszettemtől. 16"os felni, nagyon jó minőségú Barum Bravuris 2-es gumival, kicsit sportosabb peremmel (205/45). Az autót baromira feldobta, nagyon szép darab, de mivel szomorú szívvel megváltam az autótól, így a papucsaira sincs már szükségem. Az ár abszolút alkuképes!