szerintem a neprajz eleg szeles (dal, tanc, nepviselet, fözes, eletmod, nepmesek, agyag, bör, stb)+ egyeb nepek dolgai a Karpat-medenceben, szaszok, szlovakok, szerbek, de amiert a tema nekem nagyon tetszik: az elmelet melle mindig oda lehet rakni a gyakorlatot, ami elvezetes, mozgalmas a gyerekeinknek. De a masiknak se vagyok ellensege (közepeu), hisz együtt talaltuk ki, csak az nekem tul elmeleti, mi jobban elveznenk, mint a taborlakok. Persze ez is lehet egy szempont:)))
Nekem ez a néprajzos dolog nagyon szűknek tűnik. Lehet két hétig agyagzni, meg szőni-fonni? Inkább valami tágabb téma kell (nem annyira nagy, mint az idei), amibe belefér a néprjaz is. A javaslatom a Közép-európaiság, és abba mehet történelem (Monarchia, Trianon, kommunizmus, rendszerváltozás, Jászi Oszkár), irodalom (Mrozek, Hrabal, Esteházy...) Néprajz (Kárpát-medence néprajza, népzenei kultúra Közép-Európában..). E mellett annyit lehet bőrözni, amennyit nem szégyell az ember...
És ehhez lehet jó darabot, monjuk valami Mrozeket választani. No, vélemények?
A helyszín ötlete tetszik, már 2 éve is tervbe volt véve Ny-Dtúl...
és nem utolsó szempont, hogy az erdélyiek sokat utazzanak:)))
Nándi, megnézem azt a biliárdot..., hátha neten jobban megy mint a valóságban:)
csao. Taborrol, nem taborrol, megallapitom, a forum elvezetes! Nalam Emese viszi messze a palmat, mar most mondom, tudok nagyanyam falujaban tuti bélmosó nenit (vallasarol nem vagyok felvilagositva), ha ide kerül a sor.
Taborhely: ha maradnank a neprajzos temanal, azt is figyelembe kellene venni, hogy ahova megyünk, ott van-e infrastruktura kis nepi mestersegekhez (korong, kemence, ilyesmi. Csak ne kelljen nekünk kicsirigoval kemencet epiteni, mert az olyan lesz, mint a csernatoni jurta hat eve, vagy a kocsma masodik szintje....)
Feco, a kirohanasom nem volt reszemröl legbölkapott, de nem is vegzetes. En se akartam összeveszni, se elkeseriteni, inkabb tisztazni dolgokat, es ami bantott, kikivankozott. Bocs, hogy ezt itt irom, nem a forumban kellene, de meg mindig nem müködik az emiled. Talan ha irnal (kiccsmano@yahoo.de), az arra valo valasz biztos müködne.
Vica, megkaptad mar a csomagom? Kezdek aggodni, mert fontos dolgok voltak benne, es hamarabb feladtam, mint Feconak... Irhatnal addig is emilt!
Nandi, a vereseget emelt fövel kell viselni, Ancsanak jobban bejöttem, vagy legalabb annyira, mint te. Ennyi sikerlelmenyem nekem is lehet, miutan teged rendszeresen pajzsra emel a kiscsoportod, es a szemelyi kultusz veszelyes stadiumokba kezd lepni:))) (Pólószagolgatás, pl.)
Zoli! Gaz es kötel helyett mit szolsz az alkoholmergezeshez?
Ha mar Vica tudja a Süsü szöveget, eljatszhatjuk a Müsüsüt, Zolikam, itt a konkurrencia. A nezöknek kell a vegen eldönteni, ki az igazi, ki a dublör. Vicacica, elegedett vagy a szereppel?
Czibi, milyen stilusu verset kersz? Szerelmeses, filozos, depressziv, fallokrata, idiota, szentimentalis, süsüiszta?
Akkor jövőre biliárd-tábor lesz?
Fecó! azt beszéltük Kocsissal, hogy ő összeszed Nyugat-Dunántúli táborhelyeket, és valamikor novembereben körbejárjuk azokat. Azért lenne jó ez a régió, mert át lehetne menni Burgerlandba, az ottani magyar közösségehez (Felsőőr), meg Szlovéniába, Lendvára (kastély+magyar barátaink). De természetesen legyen ez is vita tárgya, hátha van valakinek jobb ötlete, esetleg konkrét helyszínre szóó ajánlata!
Nándi! Téged meg nyakon váglak! Az öt százalékot majd megosztom veled, csak kerülj a kezeim közé!!
Üdv!
Bocs, hogy csak ily későn jövök, de sok a munka, illetve új küldetést találtam magamnak: internetes biliárdban verem végig a világot Malaysiától Braziliáig.
Kicsike Rigócskám! Látom nagyon pörög az agyad! Hogy jött ki ez az 5%, mondd már el nekem kis bogaram? Hihihihihihi, kérlek küld el a képletet, s küldjük el a többi olvasótábornak, hadd számolják ki ők is a százalékukat, hihihihi.
Vicám! Élek!
Ancsika! Nagy szeretettel köszöntelek fórumunkban, de a rivális kiscsopvezető felmagasztálását nem bocsájtom meg, soha-soha-soha, hhiihihihiihihi, :-))))) csak vicc volt.
Emese! Szívem megtelik szeretettel, ha soraidat olvasom, mégis kegyetlen hírt kell közölnöm: párbeszédünk sajnos csak jövő héten valósulhat meg!
Nyugati Petinyúl: ezt még kitalálom...! :-)))))
Fecó: szombaton mikor kezdesz?
Aki szeretne velem biliárdozni nyomjon a biliárdra itt az Indexen, s valamelyik szobában megtalál hasonló néven.
Puszi mindenkinek!
Jó reggelt!!
teljesen el vagyok keseredve, semmi terrortámadás..., mi lesz így a világból????
Amúgy igazából nincs nekem semmi bajom Süsüvel, csak megRÉMített, hogy kb. 120 hozzászóláson kell áttörnöm magam, hátha vki mondott vmi fontosat, majd kiderül, hogy a hozzászólások 90 %-a süsüzés volt :)), meg csetelés :)), de annak örülök, hogy az oly minimális (techikai okokból kifolyólag) hozzászólásom véleményt és indulatot vált ki:))
hogy az idei tábor mért nem volt annyira jó, szerintem az itt lévők mind tudják az okait, de
KATI: látod, nekem a tábor első fele jött be inkább:)), utána hidaltam le:)
de szerintem ezeket ne is boncolgassuk, én sem azért mondtam, de pl. vannak-e ötletek, jövőre HOL legyen a tábor???
Vica!!! Tetszett, amit írtál. Végre valaki, akinek hiányzik az egyik tanára! Ilyet mifelénk ritkán tapasztalni. Kezdtem egy kivesző faj egyik utolsó példányának érezni magam, de akkor hála az égnek, nem.
Jaj, fél nap alatt annyit írtok, hogy még! Na de jó ez így.
Szóval szerintem a társaság miatt volt baj a "lélekpendítéssel". Aki nem most volt először, gondoljon pl. a tavalyi táborra, Rostallóra, (én még csak ehhez tudok viszonyítani) vegye számba a táborlakókat, és hasonlítsa össze az ideiekkel, mindjárt megkapja a maga válaszát a keleti kérdésre. Na ezt nem akartam leírni, mert féltem és félek is, hogy valakit megbántok, amit pedig nem akarok! A jelenlévők persze kivételek és most nem az udvariasság miatt, nade nem is magyarázom, tudom, hogy tudjátok, mire gondolok.
Hát akkor szervusztok! Megyek bulizni. (Ú, már megint!) Pedig most akartam nektek ide frappáns idézeteket írni a valaki által alighanem ittfelejtett könyvből (Miért jobb a sör a nőknél?).