hi,
múlt héten voltunk a tervek átvenni, de a légkondit tuttira kizártak, még a csövezést is. kedvesen a mobil klimát ajánlották, erre mi kedvesen mosolyogtunk...
az ablakok: állítólag csak ott lehet fix ablak, ahol mellette közvetlenül nyilik egy másik rendesen és lehet tisztitani mindenféle akrobatikus elemek bemutatás nélkül is.
"nem lesz semmi baj"
A terven vannak számok körökben ami jelzi, hogy milyen ablak lesz ott. Az épkerben megvan ezeknek a pontos leírása egy dossziéban (típus, üvegvastagság, mennyi hely van a 2 ablakréteg között...). Ebben van az is, hogy bukó-nyíló, fix illetve nemtom milyen van még. Szerintem az a legtisztább, ha felhívod az épkert és megkérdezed őket, hogy neked ez meg az a jel van az ablakaidon és mondja meg ezek mit jelentenek.
Ez az ablak dolog akkor is non sence, például nekünk a konyhán egymás mellett két 60-as ablak is van, úgy hogy mellettük van egy 120-as és erkély a közelében sincs. Mit gondolnak, hogy a 120-as ablakból arról fogok kilógni, ha le akarom takarítani... arról nem is beszélve, hogy a konyhai ablakot szellőzésre sokkal többet nyitogatja az ember.
Erre még rákérdezek, de ha tényleg így van akkor ezt nem fogom annyiban hagyni, minden bizonnyal erre is van valamilyen előírás. Ez nem egy irodaház lesz ahol a cégek ki tudják fizetni az ipari alpinistákat, nehogy már ezen spóroljanak, mert ez nevetséges.
Akkor ezért mondták azt, hogy komplett klíma rendelése esetén becsöveznek, megcsinálják a kiállásokat, felrakják a beltérit, aztán ha megvan a használatbavételi engedély, akkor felszerelik a kültéri egységet is :)
Az önkormányzat közel van, de csak addig szereltetheti le, amíg át nincs adva a lakás (az engedélyezési dokumentáción a homlokzati terveken nem szerepelt légkondi -> nem is lehet felrakni).
Azonban ahogy átvetted a lakást az építőtől, azt csinálsz vele, amit akarsz. Ergo, ha elő van készítve, odasétálsz a dobozzal, felrakod a konzolt, összedugod a csöveket (illetve a megbízott és erre feljogosított szerelő, aki ad absurdum akár lehet az is, aki a csövezést csinálta). Az a lényeg tehát, hogy mikortól a tied a lakás, az önkormányzat egy szót sem szólhat, mert tudtommal a légkondi elhelyezés nem engedélyköteles...
Szerződés 8.1.1.2. (*) Ez alapján (szvsz) a lakást is megnézheted...
Egy kérdésem lenne: nem lehet azt megoldani, hogy a belső burkolatot csak akkor válasszam ki, amikor már ismerem a konyhabútornak (legalább) a szinét? Volt egy CP-s levél, amelyben volt egy határidő a belső burkolatok választására. (*) Ez sokkal későbbi, mint amikor én megyek 2. megbeszélésre.
Nekem meg 2 hete azt mondták, ne is kérjek előkészítést, úgysem lehet felszerelni, mert az a homlokzat módosítását eredményezi, és lehet, hogy másnap leszerelteti az önkormányzat. (elég közel vannak)
Visszatértem, és olvasgatok, meg küldöm szucsatinak a képeket az aug. 19-i meg a 30-i állapotról. A 3-4 emelet magasságában járnak az első ütemnél, illetve az elsőn a C épületnél.
Légkondira nekem két hete azt mondták, hogy lehet kérni előkészítést (becsövezés, gépészeti-elektromos kiállás), vagy akár komplett klímát is felszerelve. Ez a most felvetett központi klíma kicsit neccesnek tűnik, eddig csak olyan helyen láttam megvalósítva, ahol álmennyezetben el tudták rejteni a szerelvényeit.
Akkor most lehet légkondi, vagy nem?
Mert nekem még azt mondták, hogy nem tudják, de próbálkoznak, és valószínű, hogy nem.
Pedig nekem légkondi KELL!!!!
Sziasztok!
Leendő reménybeli paramétereim, ha leszerződöm (a társaság miatt mindenképp megérné): d6/11.
Lenne néhány kérdésem:
1. Sejti valaki, hogy egészen pontosan milyen megállapodás született a perrel kapcsolatban? Nekem annyit mondtak, hogy itt már gyakorlatilag mindenki megállapodott mindenkivel, és az októberi csak formaság. Tud valaki valami konkrétabbat? (Ijesztő ez az újabb csavar…)
2. Van már valaki, akiről ténylegesen legomboltak 80e pénzt egy plusz villanykapcsoló miatt? Ez is aggaszt, ha az előzmények nem tennék…
nekünk az MKB-nál elfogadott, elbírált hitelkérelmünk van, csak a szerződéskötésre várunk
olvastam itt, hogy már elhárul az akadály a szerződéskötés elől, így az MKB elkezdte azt
van valaki, akit már hívtak , tényleg beindult ? ne aggódjak ? vagy aggódják tovább ???
sziasztok
mi is az egyik szomszéd leszünk :)
paraméterek: E-A-3-2
köszönöm először is szucsati áldozatos munkáját, és a fényképeket, így elrakhatom én is az utókornak a folyamatot a lakásunk épüléséről :) további kitartást !
mi túl vagyunk a kivitelezővel történő első (tevrajzok átadása) és második (igéynek bejelentése) beszélgetésen
szeptember 8-án megyünk arra a megbezsélésre, ahol árajánlatot adnak a változtatásokra
szomorúan olvastam néhányatok tapasztalatait az árakra, tervezésre vonatkozóan. valaki írta, hoyg egy dugóért nem fog annyit fizetni. nos mi is így vagyunk ezzel. ha úyg lesz, ahogyan mondjátok, biztosan lesz olyan dolog, amiről lemondok a pénz miatt
pedig tudom, ezt a lakást nem kevés évre készítjük magunknak a kivitelezők segítségével, ezért jó lenne, ha mindenben az igéyneinknek felelne meg
így is elég nehéz: laikusként nehéz eldönteni egy csomó dolgot
sokat beszéltetek a konyhabútorról. nos, én azt nagyon szuperül megterveztem papíron. azt mondták az értékesítők, bármiylen elképzelést kiviteleznek. viszont az általatok írtak aggodalmat keltettek bennem. pedig anygon beleéltem magam abba, amit elképzeltem.
mikor mi voltunk, a következpőkre tettek ígéretet, de nem tudunk semmilyen anyagi vonzatról, mert árképzés alatt van:
1. lesz központi légkondi, mely választható
2. lesz táv hőszabályozó, mert valaki felvetette azt igényt a lakók közül, és jó ötletnek tartják
3. elgondolkodnak az intenetes lehetőségeken, nekünk most is UPC van, mivel maradunk a kerületben, mi tovább szeretnénk vinni, és gondolom a kábeltévé is a UPC lesz, mivel úgy tudom a XIII. teljesen az övék
4. nekünk lenne parabola igényünk is, merta férjem külföldi, és ő ragaszkodik egy műholdhoz, ahonann az ő csatornái jönnek, és ígérték megvizsgálják hová lehet felszerelni
5. mi is sarokkádat szeretnénk - ahogyan itt többen már említették - és még mutattak is képet, ami estleg válaszható lenne, mely falba épített zuhanypanel, és zuhanyfal egyben egy káddal, melyet sarokra fordítva is be lehet építeni, befalazva
szóval egyenlőre ennyi. még nem láttam burkolatokat ilyesmit, de már roppant kíváncsi vagyok :)
Én megyek 2-án: ha jól emlékszem már burkolatokról fogunk tárgyalni, ha valami újat mondanak megosztom Veletek. Azt viszont nem tudom, hogy az 5 ezer forintos konzultációs díj már élni fog-e, mert akkor rövidre fogom…
Egyébként utánakérdeztem a tervezési és egyéb, a módosításokhoz kapcsolódó díjaknak olyanoktól, akik szintén lakóparkban vettek lakást, hát senki nem hallott ilyenről, csupán a többlet igények munka- és agyagköltségét kellett fizetni.
Ezek a fix ablakok is jól felbosszantottak... Tényleg minden 60-as ablak fix? Hogyan lehet majd azokat letakarítani... főleg a felsőbb emeleteken. Majd ipari alpinistákat kell fogadni?